سرود ملی: ای ایران ای مرز پرگهر

نقش دولتمردان و رسانه های آمریکایی در شورش 22 بهمن 1357

۱۳۸۸/۱۱/۰۸

پنجشنبه : 8 / 11 / 1388
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
توجه: ما به هیچ حزب، دسته، گروه یا مرامی وابسته نیستیم.
تقاضا داریم برای باز نشر مطالب انتشار یافته درین وبلاگ، نام منبع اصلی را درج نمایید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
-
سعید خسروآبادی دانشجوی دانشگاه شیراز آزاد شد
سعید خسروآبادی دانشجوی دانشگاه شیراز پس از 40 روز بازداشت آزاد شد.
این دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز که در پی مراسم 16 آذر بازداشت شده بود، اکنون با قرار وثیقه 50 میلیونی آزاد شده است.
سعید خسروآبادی در حالی از بازداشت آزاد شده است که هم‌اکنون از تحصیل محروم است.
وی در حال سپری کردن دومین ترم محرومیت از تحصیل خود است.
*****
علی معموری و حسین قابل دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد آزاد شدند
علی معموری و حسین قابل دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد از زندان آزاد شدند.
حسین ماموری روز گذشته و حسین قابل نیز روز سه شنبه پس از نزدیک به یک ماه بازداشت، آزاد شده اند.
علی معموری از دانشجویان دانشگاه فردوسی در پی حملات سازمان یافته انصار و اوباش به دانشگاه های مشهد و بیت آیت الله صانعی در ماه گذشته و بازداشت دهها دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد، بازداشت شده بود.
حسین قابل نیز در مراسم عزاداری روزعاشورا در بیت آیت الله صانعی بازداشت شده بود.
*****
موج جدید احکام انضباطی برای دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران

دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در روزهای اخیر با موجی جدید از احکام انضباطی مواجه شده اند.
طی این احکام 3دانشجوی این دانشکده به یک و بعضا دو ترم محرومیت از تحصیل و 2نفر دیگر نیز به توبیخ کتبی محکوم شده اند.
علت این احکام مربوط به تجمع مهر ماه دانشجویان این دانشکده در اعتراض حضور حداد عادل در این دانشکده و انتقاد از مواضع وی پس از انتخابات بوده است.
بنا بر اخبار رسیده حداد عادل در همان روزهای نخست پس از این تجمع در نامه ای به رهبر رئیس دانشگاه خواستار برخورد با تجمع کنندگان شده بود.
*****
مهدی تاجیک و جهانگیر عبدالهی بازداشت شدند
دو دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران در روزهای اخیر توسط نهاد های امنیتی بازداشت شدند.
مهدی تاجیک، دانشجوی فوق لیسانس رشته مطالعات منطقه ای، 10روز پیش و جهانگیر عبداللهی ، دانشجوی فوق لیسانس علوم سیاسی نیز روز سه شنبه گذشته به دلایل نامشخصی از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده اند.
عبداللهی هنگام ترک دانشگاه و در حال سوار شدن به اتوبوس های کوی دانشگاه و تاجیک در منزل خود بازداشت شده است.
*****
بلاتکلیفی و بی خبری از وضعیت سیدمجتبی هاشمی

علی رغم گذشت بیش از پنجاه روز از بازداشت سیدمجتبی هاشمی دانشجوی دانشگاه تهران، وی در بلاتکلیفی به سر می برد.
تماسهای تلفنی این دانشجوی دانشگاه تهران با خانواده اش به حداقل ممکن کاهش یافته و این امر در کنار فشارهای روانی زندان وضعیت روحی وی را تحت تاثیر قرار داده است. هاشمی به غیر از چندروز ، از ابتدای بازداشت در سلول انفرادی زندان اوین به سر برده است. تلاش های خانواده این فعال سیاسی برای اخذ وکیل برای وی نیز با مخالفت و کارشکنی نهادهای امنیتی مواجه شده است.
همچنین اخبار رسیده حکایت از برخی تهدیدها و فشارها جهت عدم انتشار اخبار وی و قطع پیگیری هاست.
قابل ذکر است پیش از این صدها دانشجوی دانشگاه تهران با امضای طوماری خواستار آزادی وی شده بودند.
سید مجتبی هاشمی دانشجوی سال آخر کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو شورایس مرکزی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی است که روز هفدهم آذر ماه بلافاصله پس از خروج از دانشگاه تهران با هجوم نیروهای امنیتی بازداشت شد.
*****
پاسخ رئیس دانشگاه علم و صنعت به مرگ یک دانشجو: کامیون نبود، کامیونت بود..!!!
رئیس دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به مرگ یک دانشجوی این دانشگاه بر اثر تصادف در صحن دانشگاه اعلام کرده است که وسیله نقلیه مورد اشاره "کامیونت بوده و کامیون نبوده است".
در حالیکه ظهر روز دوشنبه میترا رضایی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت توسط کامیون حامل مصالح ساختمانی زیر گرفته شد و جان سپرد، جبل عاملی رئیس این دانشگاه در واکنش به این موضوع به جای پاسخگویی در مورد مسئولیت خود در این موضوع در مورد نوع وسیله مورد نظر بحث کرده است.
جبل عاملی در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته است: "وسیله نقلیه ای که دانشجوی متوفی با آن برخورد کرده است کامیون نبوده بلکه کامیونت بوده است."، تا با این استدلال ممنوعیت حمل و نقل کامیون در صحن دانشگاه در طول روز را توجیه کرده باشد.
جالب توجه است که این استدلال جبل عاملی به عنوان «موشکافی» در مورد این حادثه ذکر شده است.
مرگ میترا رضائی بر اثر تصادف با وسیله نقلیه مورد اشاره جبل عاملی در حالی اتفاق اتفاده است که عبور و مرور این کامیون در هفته گذشته نیز باعث اعتراض دانشجویان شده بوده است. بنابر گزارش دانشجویان علم و صنعت، در هفته گذشته همین راننده کامیون به دلیل سرعت بالا در حال تصادف با یکی از دانشجویان بوده است که این مساله به حراست و انتظامات دانشگاه نیز منتقل شده بود.
به نظر می‌رسد «قدرت پرستی» آنچنان در وجود برخی از مسئولین نفوذ کرده است، که حتی این موارد دلخراش نیز بر وجدان آن‌ها اثر نکرده و جای پذیرش مسئولیت خود، به سرعت مسئولیت حوادث را به دیگران ارتباط می
دهند، تا در جایگاهشان خدشه ای وارد نشود.
جبل عاملی که از نزدیکان احمدی نژاد است پیش از این نیز در یکی از موارد تخلفش در محروم کردن یک دانشجو از تحصیل به صورت غیرقانونی، توسط رئیس دیوان عدالت اداری محکوم شده بود. به گزارش خبرنامه امیرکبیر با فشارهای زاهدی وزیر سابق علوم و ارتباطاتش در قوه قضائیه، حکم صادر شده بر علیه جبل عاملی لغو شد تا وی همچنان در دانشگاه علم و صنعت به اعمال خود برای دولت ادامه دهد.
از پس روز کار آمدن احمدی نژاد در سال 84، تغییرات گسترده روسای دانشگاه از اولین کارهایی بود که به سرعت انجام شد. "وابسته بودن" روسای دانشگاه و "فرمانپذیری" از نهادهای امنیتی کشور همچون وزارت اطلاعات در برخورد با دانشجویان از ویژگی و ملاک‌های روسای انتخاب شده دانشگاه بوده است.
از دیگر نکات قابل توجه مصاحبه منتشر شده با جمبل عاملی در مورد مرگ میترا رضایی، عبارتی است که در آن آمده: "وسیله نقلیه ای که این دانشجوی متوفی با آن برخورد کرده کامیونت بوده و کامیون نبوده است". بیان حادثه تصادف به این شکل برای این است که به خواننده القاء شود دانشجویی به وسیله نقلیه برخورد کرده است تا عبارت اصلی یعنی "یک وسیله نقلیه سنگین در طول روز یک دانشجو را در صحن دانشگاه زیر گرفته است"، ذکر نشود.
*****
بخشی از شکنجه های رایج در زندان های جمهوری اسلامی

دانشجو بودن را به تنهایی برای صدور احکام حبس تعزیری به مدت دو سال کافی می‌دانند
برخی اخبار حکایت از رفتارها و گفتارهای عجیبی در فرآیند بازداشت، بازجویی و محاکمه افراد دستگیرشده و زندانی دارد.
ماموران دفتر پی‌گیری وزارت اطلاعات، هنگام بازداشت دانشجویان در روز 16 آذر و فردای آن روز، هنگام پرسیدن اسم و رسم دانشجویان، وقتی کلمه دانشجو را می‌شنیده اند آن را اولین جرم می‌خوانده اند. مشابها، وقتی به عناوین دیگری نظیر دانشجوی دانشگاه تهران یا پلی تکنیک، یا دانشجوی دانشکده فنی می‌رسیده اند، آن‌ها را به عنوان جرائمی مضاعف ثبت می‌کرده اند، جرائمی که خود به تنهایی برای پی‌گیری و بازداشت کافی است.
شنیده های دیگری از وضعیت بازجویی‌های زندانیان در زندان اوین حاکی از انواع شکنجه‌های "نرم" برای واداشتن زندانیان به اعتراف و اقرار است. از جمله این شکنجه ها، ضرب و شتم زندانیان به نحوی است که جای ضرب و جرح بر بدن زندانی باقی نماند. همچنین، روش‌های شناخته شده ای نظیر بی‌خوابی و بازجویی‌های طولانی مدت (گاه تا ساعت‌ها) هنوز در بازجویی‌ها ادامه دارد. شنیده شده است در روش دیگری از شکنجه نرم، بازجو سر زندانی را به مدت طولانی، آرام آرام و "نرم نرم" به دیوار می‌کوبد، تا آن هنگام که زندانی اعترافات و اقاریر مطلوب بازجو (به اصطلاح "کارشناس پرونده") را بپذیرد. این‌ها تنها بخشی از انواع شکنجه های رایجی است که تا کنون شنیده شده است.
از مرحله صدور احکام در دادگاه و درباره قضات پرونده ها هم مطالب جالب توجهی نقل شده است، که یادآور شعار قانون سالاری و قانون مداری رایج در کشور است ("عمل به مرّ قانون"). گفته شده است که یکی از قضات شعب دادگاه، "دانشجو" بودن را به تنهایی برای صدور احکام حبس تعزیری به مدت دو سال کافی می‌داند. این احکام در صورت داشتن پسوندهایی مثل عضویت در تحکیم، مطابق میل قاضی افزایش می‌یابد. در پرونده های دیگری که بدون حضور وکیل و فقط برای ابلاغ احکام از پیش تعیین شده در دادگاه‌های صوری و نمایشی به آن‌ها رسیدگی شده است، برای مثال تعدادی از متهمین حوادث روز عاشورا (معروف به "عاشورائیان") که از افراد عادی و در حال گذر بوده اند، با چند پرسش و پاسخ ساده، و لابد بر مبنای "علم قاضی"، به دو سال حبس محکوم شده اند. در یکی از نمونه ها، قاضی پس از شنیدن این که نام متهم پیشوند سید دارد، همین را برای محکومیت حضور او در روز عاشورا کافی دانسته و حکم را صادر کرده است، و به دفاعیات متهم مبنی بر این که در حال گذر از محل واقعه به اقتضای شغلش بوده، توجهی نکرده است.
*****
دلیل بازنشسته کردن ۱۲ استادعلامه؛نامه‌حمایت از عرب‌مازار و دانشجویان بازداشتی

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در حالی هفته گذشته برخی از اساتید این دانشگاه و دانشکده اقتصاد را متهم به اخلال در امتحانات کرد که این استادان پیشکسوت تنها خواستار آزادی دکتر علی عرب مازار استاد اقتصاد این دانشگاه بودند.
به گزارش کلمه، صدرالدین شریعتی که در سال ۱۳۸۴ و بعد از روی کار آمدن دولت نهم به ریاست دانشگاه علامه طباطبایی رسید و کار خود را با اخراج دکتر حسن نمک دوست استاد ارتباطات آغاز کرد، در روند مدیریت خود در روزهای اخیر، دانشگاه را با تنش های بسیار مواجه کرده است به طوری که اعلام شده ۱۲استاد این دانشگاه در آستانه بازنشستگی قرار دارند و برخی اساتید دیگر به کمیته انظباطی فراخوانده شده اند.
شریعتی در حالی اساتید گروه توسعه دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه را متهم به حضور در یک جریان خاص سیاسی! کرد که این اساتید دلیل این عصبانیت و برخورد سیاسی رئیس دانشگاه را ناشی از نامه هشتم دی آنها به شریعتی درباره وضعیت دکتر علی عرب مازار و دانشجویان بازداشتی این دانشگاه می دانند.
متن نامه اساتید دانشکده اقتصاد که باعث متهم شدن آن ها به سیاسی کاری! شد بدین شرح است:
ریاست محترم دانشگاه علامه طباطبایی
جناب اقای دکتر شریعتی
با سلام و احترام،همچنان که مستحضرید در طول ۶ماه گذشته که فضای اغلب دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور صحنه ناآرامی هایی به شکل های مختلف بوده است،استادان و دانشجویان دانشکده اقتصاد،با حساسیت و آگاهی عمیق نسبت به مسائل جاری کشور و نیز آگاهی از حقوق شهروندی و دانشگاهی خویش همراه با اعلام مواضع و دیدگاه های خود پیرامون این مسائل اهتمام جدی خود را بر حفظ آرامش و استمرار فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه به کار بسته اندو امور مذکور را در فضایی نسبتا آرام پشت سر گذاشته اند.
متاسفانه در ماه های اخیر در فضای شکل گرفته محسوس و نامحسوس امنیتی و انجام برخی اقدامات نسنجیده،همچون احضارهای پیاپی و گسترده دانشجویان در حراست و کمیته انضباطی و صدور احکام بسیار سنگین برای دانشجویان و اعمال کنترل های غیر ضروری در فضای دانشکده و نیز بازداشت تعدادی از دانشجویان توسط نهادهای امنیتی(که بعضی از آنان هنوز در بازداشت به سر می برند)،به تشدید فضایی امنیتی همراه با ناامنی و اضطراب در دانشکده منجر شده است.
متاسفانه در جدیدترین اقدام از سوی نهادهای امنیتی ، بازداشت همکار عزیزمان آقای دکتر علی عرب مازار یزدی عضو محترم هیئت علمی این دانشکده در روز دوشنبه هفتم دی ماه ۱۳۸۸و در آستانه برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول ،نگرانی و احساس ناامنی موجود را دوچندان کرده و بی اطلاعی از دلیل بازداشت و وضعیت کنونی و آینده ایشان نگرانی های بسیار جدی را در میان استادان،دانشجویان و خانواده های آنان پدید آورده است.
شخصیت علمی،متعهد،فاضل پرتلاش و مشی بسیار معتدل دکتر عرب مازار(با سابقه درخشان ایثارگری در دوران جنگ تحمیلی)در کنار پرهیز همیشگی ایشان از ورود به رویه های غیر متعارف در محیط دانشگاهی، برای همه استادان،کارکنان و دانشجویان روشن و مثال زدنی است. پرسش مهم استادان و دانشجویان این دانشکده این است که جرم ایشان که در زمان برگزاری دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری همچون بسیاری از افراد جامعه، بر اساس حقوق مسلم شهروندی و نیز ضرورت های انکار ناپذیر ملی و اسلامی در ستاد یکی از چهار نامزد رسمی ریاست جمهوری فعالیت کرده اند چیست؟ ایا چنین فعالیت هایی توسط یک استاد دانشگاه در شرایطی که فعالیت برای برگزاری پرشور انتخابات وظیفه ای همگانی،ملی،قانونی و شرعی به شمار می رود، جرم تلقی می شود ومستوجب احضارهای پیاپی به نهادهای امنیتی و بازداشت است؟

جناب آقای دکتر شریعتی
در این مقطع حساس وظیفه خود می دانیم به جنابعالی عرض کنیم که کشور و دانشگاه برای حل مسائل جاری خود نیازمند آرامش، امکان گفتگو و تبادل نظر میان مردم و حکومت است و چنین محیطی نمی تواند از طریق ایجاد فضای امنیتی ،محروم کردن دانشجویان از تحصیل و دستگیری و اخراج اساتید از دانشگاه بوجود آید.
از اینرو ما مصرانه از شما می خواهیم هرچه سریعتر در جهت آزادی همکار عزیزمان جناب آقای دکتر عرب مازار و دانشجویان بازداشتی و لغو احکام تعلیقی دانشجویان این دانشکده و بازگشت آنان به فعالیت های علمی و آموزشی گام بردارید و در ایجاد فضای انسانی و نشاط علمی در محیط دانشگاه با ما هم رای شوید.
اسامی اساتید امضا کننده:
۱-حسن طائی ۲- مصطفی شریف ۳- رضا پورطاهری ۴- عباس شاکری 5 - مهدی تکیه ۶- عبدالساده نیسی ۷- سهیلا پروین ۸- عبدالله طاهری ۹- نادر نعمت اللهی ۱۰- ابوالفضل زندی نیا ۱۱- حجت الله میرزایی ۱۲- حمیدرضا نواب پور13 - حسن رشیدی ۱۴- محمد جواد زالی ۱۵- رضا عاصی ۱۶- لطف علی بخشی 17- محمدقلی یوسفی ۱۸- علی اصغر بانویی ۱۹- محمود ختایی ۲۰- بهروز هادی زنوز 21 - علی صادقی تهرانی ۲۲- مرتضی چینی چیان ۲۳- مهدی جهرمی ۲۴-محمدولی کیانمهر 25 - محمد بامنی مقدم ۲۶- محمد ستاری فر ۲۷- حمید بهمن پور
به گزارش کلمه در پی این نامه که برای نخستین بار در رسانه ها منتشر می شود و همچنین نامه اساتید دانشکده اقتصاد به مسئولان قویه قضائیه برای آزادی همکار دربندشان ، شریعتی موضع بسیار تندی گرفت و در گفت و گو های مختلف با ادبیاتی بسیار تند و ناپسند و با نام بردن برخی از اساتید دانشکده اقتصاد آنها را عامل تحریک دانشجویان علیه نظام و مقدسات نامید!
دو سال پیش جمعی از دانشجویان این دانشگاه در نامه ای به وزیر وقت علوم خواستار برکناری شریعتی از ریاست دانشگاه علامه طباطبایی شده بودند که با بی توجهی روبرو شد تا چالش ها در این دانشگاه ادامه پیدا کند.
در آن زمان دانشجویان دلیل اعتراض خود را اینگونه بیان کرده بودند:« اعلام غیرقانونی انحلال انجمن اسلامی دانشجویان، ایجاد محدودیت برای کلیه ی انجمن های مستقل دانشجویی، عدم ارائه مجوز برگزاری انتخابات شوراهای صنفی، توقیف نشریات دانشجویی و عدم ارائه مجوز به متقضیان در طول دوره مدیریت، ایجاد جو وحشت و خفقان در دانشگاه از طریق برخوردهای دون شأن نظام آموزشی عالی و دور از موازین اسلامی، برخورد فیزیکی، توهین، ضرب و شتم و فحاشی از سوی کارکنان دانشگاه و ماموران حراست و از همه غم انگیزتر و باورنکردنی تر صدور حکم محرومیت از تحصیل، در روندی کاملا غیر قانونی برای نزدیک به سی دانشجوی دانشگاه علامه که تنها گناهشان نقد مسالمت آمیز و دلسوزانه ی این رویه های غیرقانونی بوده است، تنها بخشی از مصادیق این سوءمدیریت متحیرکننده است.»
با بحران های جدیدی که رئیس دانشگاه علامه طباطبایی علیه اساتید و دانشجویان در پیش گرفته است روز گذشته عباسپور نماینده مجلس و عضو کمیسیون آموزش خواستار پاسخگویی رئیس این دانشگاه به برخورد های اخیر شد.
*****
احضار گسترده فعالان شهر نجف آباد در آستانه 22 بهمن

در آستانه ۲۲ بهمن، موج احضارها به اداره اطلاعات شهر نجف‌آباد آغاز شده است و تا کنون در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از مردم شهر نجف‌آباد، از چهره‌های شاخص مذهبی گرفته تا جوانانی که در مراسم آیت‌الله العظمی منتظری شرکت فعالانه داشته‌اند، به اداره اطلاعات این شهر احضار و تحت فشار قرار گرفته اند.
براساس گزار ش ها از آن‌ها تعهد گرفته می‌شود که به هیچ وجه در مراسم ۲۲ بهمن حرکت مشکوکی نکرده و مراقب رفتار خود باشند.
این احضارها و بازجویی‌ها از دو سه ساعت تا گاهی یک شبانه‌روز طول می‌کشد و شامل همه افراد از روحانیون برجسته گرفته تا نوجوانان دبیرستانی نیز می‌شود و روند این اقدام، دنباله‌ دار است. به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی شهر به ‌شدت نگران مراسم دولتی روز ۲۲ بهمن هستند و درصدد هستند که جلوی هرگونه حرکت اعتراضی را با استفاده از تهدید و ایجاد فشار روانی به تک تک افراد از قبل مسدود کنند.
*****
واشنگتن پست : تغييررژيم درايران مهمتراز توافق آمريکا با آن است
واشنگتن پست زير عنوان "چگونه اوباما می تواند مسير خطرناک ايران را عوض کند" مقاله ای از Robert Kagan کارشناس ارشد در بنياد کارنگی برای صلح بين المللی را منتشر ساخته است که ميگويد پرزيدنت اوباما از فرصتی برای کمک به امن تر ساختن چشم گير جهان در چند ماه آينده برخورداراست، که هر نسلی هرچند يک بار پيدا ميکند. اين ايمنی نه از طريق معامله ای تسليحاتی در مذاکرات با روسيه فراهم شدنی است، نه ازطريق تقويت پيمان منع گسترش واشاعه تسليحات اتمی، و نه از طريق توافقی دور از تصور با چين در مورد تغييرات جوی - هراندازه که چنين برنامه هائی ارزش داشته باشند. اين ايمنی از طريق کمک به مردم ايران در رسيدن به شکل جديدی از دولت فراهم شدنی است. با توجه به نقشی که بنيادگرايان اسلامی در تهران در پيشبرد و مشارکت در تعصبات ضد دمکراتيک، ضد آزادی و ضد غربی در سه دهه گذشته ايفا کرده اند، سرنگونی، و يا حتی اصلاحی عمده واساسی در رژيم، در رديف پس از فروپاشی شوروی، و تبعات ايدئولوژيک و ژئوپولتيک آن است.
ايرانی را مجسم کنيد که به مردم تحصيلکرده، مبتکر و با فرهنگ بالای آن اجازه شکوفائی داده ميشد و می توانست کاملا بخشی از اقتصاد و جامعه جهانی باشد. مجسم کنيد تاثيری را که يک ايران مدرن و موفق با برگزاری منظم انتخاباتی منصفانه و آزاد می تواند بر جهان اسلام و خاورميانه ای بزرگتر بگذارد. آنهائی که همواره طرفدار توافقی عمده بودند و ميگفتند اگرايران بتواند وارد نظم بين المللی شود اين امتزاج برای جهان منافعی عمده خواهد داشت درست ميگفتند.اشتباه بزرگ آنها اين بود که فکر ميکردند چنين توافقی با رهبران جاهل ومتخاصم ضد غربی ايران ممکن است.
تغيير رژيم مهمترازهرگونه معامله ای خواهد بود که دولت اوباما ممکن است با دولت کنونی ايران برسر برنامه اتمی اش به توافق برسد. حتی اگر تهران پيشنهاد سال گذشته در مورد فرستادن بخشی از اورانيوم غنی شده در سطح پائين ترش را به خارج بپذيرد، اين موافقت گامی کوچک در مسيری طولانی و نا معلوم است. امتيازی اين چنين جزئی ارزش آن را ندارد که فشار برای تغييری واقعی را کنار گذاشت.
بهمان اندازه فاجعه بار خواهد بود اگر اسرائيل به يک تغيير سياسی محتمل، با انجام حمله ای هوائی به تاسيسات اتمی ايران در سال پيش رو لطمه ای وارد کند. چنين اقدامی به تهران، در شرايطی که به شکست نزديک است قدرتی عظيم ميدهد، و اصولا برای چه؟ به اميد نامطمئن به تاخير انداختن برنامه اتمی برای يکی دو سه سال؟
تغيير رژيم در تهران بهترين سياست منع گسترش و اشاعه تسليحات اتمی است. حتی اگر دولت بعدی ايران از کنار گذاشتن برنامه تسليحات اتمی امتناع کند، نياز آن به کمک های اقتصادی غرب، و علاقه آن به ورود مجدد به صحنه اقتصاد جهانی و نظم بين المللی دست کم وادارش ميکند شتاب ديوانه وار کنونی در تکميل برنامه را ملايم کند، وبيشتر آماده مذاکرات ديپلماتيک باشد. يک دولت جديد ممکن است برنامه را برای مدتی به بايگانی بسپارد، و يا بکلی منصرف شود. کشورهائی ديگر چنين کرده اند. درهر حال ايران رها از کنترل و اداره افراطيونی با برداشت ها و تصوراتی مسبوق به هزار سال پيش، حتی با داشتن اسلحه ای اتمی نيز بسيار کمترترسناک خواهد بود.
*****
تجمع هر روز خانواده های زندانیان عاشورا مقابل اوین

هر روز تعدادی از خانواده های بازداشت شدگان عاشورای خونین مقابل دادستانی تهران ، دادگاه انقلاب و زندان اوین تجمع می کنند .
این خانواده ها که یک ماه از بازداشت عزیزان و فرزندان شان می گذرد نگران و چشم انتظارند و برخی حتی کوچکترین خبری از وضعیت بازداشت شدگان شان ندارند . آنها هر روز یا به دادستانی تهران می آیند یا دادگاه انقلاب یا زندان اوین .
یکی از مادران که دخترش در این روز بازداشت شده و هم اکنون در بند متادون زندان اوین نگهداری می شود فریاد می زند :« صدای اذان می آید بیایید همین جا نماز را اقامه کنیم تا انقدر به ما انگ بی دینی نزنند» و دیگری با گریه می گوید :« همه بازداشت شدگان زنگ زده اند اما پسر من 20 روز است که هیچ تماس تلفنی با منزل نداشته است من از نگرانی شب و روز ندارم سه بار به دادستانی تهران آمده ام تا بلکه دادم را بستانم . تماس تلفنی کوچکترین حق پسر من است. چرا به او اجازه زنگ زدن نمی دهند .»
آنها بعد از اقامه نماز مقابل دادستانی تهران و جلوی چشمان حیرت زده کسانی که در بازار شلوغ رفت و آمد می کنند نمازشان را می خوانند و راهی دادگاه انقلاب در خیابان معلم می شوند بلکه در انجا اثری از عزیزان دربندشان پیدا کنند .مقابل دادگاه انقلاب هم شلوغ است . چشمان گریان مادران وپدران نگران را هرگوشه می بینی. کسانی که ازشدت نگرانی توان به خانه رفتن را ندارند .
این زندگی این روزهای کسانی است که به عاشورایی ها مشهور شده اند مادرانی نگران که جایی جز دادستانی تهران ، دادگاه انقلاب و زندان اوین را نمی شناسند تا شاید ردی از فرزندان دربندشان بیابند آنها برای آزاد شدن عزیزان شان لحظه شماری می کنند و تجمع در مقابل نهادهای قانونی تنها کاری است که این روزها از دست شان بر می آید.
*****
واکنش آلمان به اظهارات معاون وزارت اطلاعات
هیچ دیپلمات آلمانی در روز عاشورا بازداشت نشده است

سخنگوى دولت آلمان با رد اظهارات معاون وزارت اطلاعات مبنى بر دست داشتن این كشور در ناآرامى هاى روز عاشورا ، ادعاى تهران مبنى بر دستگیرى دو دیپلمات آلمانى در این روز را تكذیب كرد.
آندریاس پشكه، سخنگوى دولت آلمان در كنفرانس خبرى خود گفت اطلاعاتى در باره بازداشت هاى روز ۲۷ دسامبر (روز عاشورا) ندارد ولى افزود كه نمى تواند دستگیرى دو دیپلمات آلمانى را تایید كند.
وى اظهار داشت: هیچ دیپلمات آلمانى در روز ۲۷ دسامبر سال گذشته وپس از آن دستگیر نشده است.
براساس گزارش سایت آینده؛ پشكه همچنین دخالت دیپلمات هاى آلمانى در اعتراض هاى مخالفان در ایران را رد كرد و گفت: اگر این اتهام ها مطرح شده باشد ما قاطعانه آنها را رد مى كنیم.
معاون وزیر اطلاعات جمهورى اسلامى ایران در نشستى كه از سوى خبرگزارى هاى داخلى ایران پوشش داده شده است، از دو نفر به عنوان «یوگى» و «اینگو» به عنوان دیپلمات هاى آلمانى نام برده است كه به گفته وى، یكى از شبكه هایى كه افراد آن در جریان اغتشاشات روز عاشورا دستگیر شدند را هدایت مى كردند.
این مقام امنیتى كه نامش فاش نشده است گفته كه نقش این دو دیپلمات در حوادث عاشورا براى جمهورى اسلامى ایران مسجل شده است.
معاون وزیر اطلاعات ایران با بیان اینكه عكس‌ها و فیلم‌ هاى ارتباط دیپلمات‌ هاى آلمانى با جوانان مرتبط با آن‌ها موجود است گفته است: دو نفر از دیپلمات‌ هاى آلمانى كه در اغتشاشات روز عاشورا حضور داشتند و توسط پلیس دستگیر شدند نیز داراى همان علائم و نشانه ‌هاى سبزى بودند كه از طریق آنها در اختیار جوانان مرتبط با این سفارتخانه - كه دستگیر شدند و در روز عاشورا نیز در صحنه حضور داشتند- قرار گرفته بود.
این در حالیست که پیش از این دادستان تهران به خبرگزاری ایسناگفته بود: تبعه آلمانی بازداشت شده در روز عاشورا كاردار اروپایی نیست بلكه یك گردشگر است.
عباس جعفری دولت‌آبادی درباره بازداشت یك تبعه آلمانی اظهار كرد: این تبعه آلمانی بازداشت شده یك گردشگر است و كاردار اروپایی نیست.
*****
احتمال کناره گیری مرتضوی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
برخی گزارش ها حاکی از آن است که احتمال کناره گیری سعید مرتضوی از ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزایش یافته است.
به نوشته سایت تابناک دادستان سابق تهران، پیشتر شرط گذاشته بوده که تنها در صورتی ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را می پذیرد که ریاست گمرک هم به وی واگذار شود.
ظاهرا محمود احمدی نژاد با این شرط موافقت کرده بوده اما انتشار گزارش مجلس که در آن از سعید مرتضوی به عنوان متهم اول در جنابات بازداشتگاه کهریزک نام برده شده بود، عملی شدن این وعده را ناممکن ساخته است.
به این ترتیب سعید مرتضوی که به دلیل نقش اساسی اش در بستن روزنامه ها به او لقب "سلاخ مطبوعات ایران" هم داده بودند، بدون کنترل بر واردات و صادرات کشور، اشتیاق خود به مبارزه در جبهه قاچاق نیز از دست داده است.
گمرکات ایران همواره محور بسیاری گمانه زنی ها و شایعات بوده و بسیاری ناظران کنترل مبادی ورودی کالا به کشور و همچنین واردات بسیاری کالاها به کشور را جزو امتیازات گروهی سیاسی-نظامی خاص دانسته اند.
آنطور که تابناک نوشته با توجه به احتمال کناره گیری مرتضوی، بحث رفتن میراحمدی، فرمانده سابق اطلاعات سپاه، به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با قاچاق نیز منتفی می نماید.
ظاهرا میر احمدی که در حال حاضر سمت جانشین حفاظت اطلاعات وزرات دفاع را بر عهده دارد، به سعید مرتضوی نزدیک بوده و قرار بوده همراه وی به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برود، اما با تحولات اخیر مراسم معارفه اش به تعویق افتاده است.
*****
ضرب شتم زندانیان و اعتصاب غذا در زندان گوهردشت

اعتصاب غذای سالن جوانان زندان گوهردشت در اعتراض به یورشهای وحشیانه گارد زندانبنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، اعتصاب غذای سالن جوانان زندان گوهردشت کرج در اعتراض به حملات وحشیانه گارد زندان که در طی 2 هفته گذشته 9 بار به سلولهای آنها در بند 4 یورش برده اند و آنها را در هوای سرد زمستان آماج باتون های خود قرار داده اند می باشد.
روز سه شنبه 6 بهمن ماه از حوالی ساعت 17:00 نیروهای گارد زندان به سلولهای سالن 12 جوانان در بند 4 یورش بردند .نیروهای گارد تونلی از نیروهای خود درست کردند و زندانیان می بایست از این تونل عبور کنند هنگام عبور از تونل گاردیها از 2 طرف آماج باتونها بر سر و صورت و سایر اعضای بدنها زندانیان باریدن می گرفت در اثر ضربات وحشیانه 16 نفر از زندانیان از ناحیه سر صورت و بینی زخمی و دچار خونریزی شدند که به بهداری زندان انتقال یافتند.اسامی تعدادی از جوانان زندانی زخمی که به بهداری منتقل شدند به قرار زیر می باشد؛مجتبی اسدی،رضا مهربان،بهزاد چراغی،منوجهر بابا خانی،محمدرضا گرشاسبی و مهدی محمد جوانمردی می باشند. این یورشها و ضرب و جرح زندانیان به مدت 2 ساعت ادامه یافت.
جوانان زندانی سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت در اعتراض به یورش گارد زندان و ضرب وجرح آنها از شب گذاشته دست به اعتصاب غذا زدند و از گرفتن غذای زندان خوداری می کنند. آنها اعلام کرده اند تا زمانی که یورشها پایان نیابد به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد.
در طی 2 هفته گذشته گارد زندان 9 بار به سلولهای نوجوانان و جوانان زندانی یورش برده است و این یورشها معمولا بین ساعت 24:00 تا ساعت 01:00 بعد از نیمه های شب صورت می گیرد. گارد زندان زندانیان را در سرمای شدید و گاها در زیر باران به محوطه زندان می برد و به آنها دستور میدهند که لباس ها ی خود را از تنشان بیرون آورند و سپس با باتونهای خود نوجوانان و جوانان زندانی را برای مدت طولانی مورد ضرب وشتم وحشیانه قرار می دهند.از طرفی دیگر تعدادی از زندانیان سالن 10 بخاطر پیشگیری از اذیت شدن سایر هم سلولیهای خود در راه پلها مشغول کشیدن سیگار بودند که مورد یورش فردی بنام گرامی مدیر داخلی زندان قرار می گیرند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار میدهد که شما باید در سلولهای خودتان سیگار بکشید و نه بیرون از آن.
گارد زندان همچنین تلویزیونی نوجوانان و جوانان که با پول شخصی خود از فروشگاه زندان آن را خریده اند و همچنین سایر وسائل شخصی آنها را ضبط و با خود برده اند. آنها در طی روزهای گذشته با محمود مغنیان رئیس بند 4 و از سازمان دهندگان حملا خونین به زندانیان سیاسی در مورد باز پس گرفتن تلویزیون خود صحبت کرده اند.اما محمود مغنیان خطاب به نوجوانان و جوانان زندانی گفته است: که این تلویزیون مال شما نیست و باید فاکتور آن را بیاورید این در حالی است که فروشگاه زندان به کسی فاکتور نمی دهد و خود او هم این را بخوبی میداند. محمود مغنیان در ادامه صحبتش گفت:که این تلویزیون را وقف حسنینه کنید تا بگذاریم آنجا . مغنیان قصد دارد تلویزیون شخصی را به زور به وقفی تبدیل کند.
یورشهای وحشیانه گارد از بعد از اعتراضات گسترده مردم در روز عاشورا آغاز شده است و هر روز بر شدت آن افزوده می شود. این یورشها پیش از این در بند1،2 ،5 و 6 صورت گرفته بود . یورشها به فرماندهی افرادی مانند آقایی، امیری ، سمیعی نژاد و خاکی صورت می گیرد و در هر یورش نزدیک به 50 نفر از نیروهای گارد زندان شرکت دارند. این یورشها تحت نظارت کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات زندان و محمد مغنیان صورت می گیرد و به دستور بازجویان وزارت اطلاعات و علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج صورت گرفته است.
بند 4 زندان گوهردشت کرج از 3 سالن تشکیل شده است که عبارتند از سالن 10 (طبقه سوم که زندانیان سیاسی و زندانیان عادی سالخورده در آن زندانی هستند و سنین بعضی از آنها تا 86 سال می رسد)،سالن 11 (طبقه اول) و سالن 12 (طبقه همکف) که مربوط به جوانان می باشد در انتهای هر سالن محلی بنام حسنیه وجود دارد که زندانیان در آن انباشته شده اند و هنگام استراحت حتی امکان جابجا شدن ندارند. چندین برابر ظرفیت سالنها زندانی در آن جای داده اند. بطور معمول حد اکثر ظرفیت هر سالن 90 نفر می باشد که در حال حاضر در سالنها بین 300 تا بیش از 500 نفر زندانی جای داده اند. بدلیل نبود جا زندانیان ناچار هستند که در کریدور بخوابند و حتی در راهروهای نزدیک سالنهای بهداشتی ناچار به استراحت هستند.عمده تراکم زندانیان در بند 4 می باشد که محل بازداشت زندانیان سیاسی است.
در روزهای اخیر حتی نمازخانه های سالنها را به سلول زندان تبدیل کرده اند و رژیمی که مدعی اسلامی بودن است نمازخانه و حسینیه ها را هم به سلولهای زندان تبدیل کرده است. زندانیان در روز 2 تکه نان دریافت می کنند از آنجایی که غذای زندان قابل خوردن نیست. آنها به خوردن نان اکتفا می کنند و بضا در سطلهای آشغال دنبال تکه نانی هستند. زندانیان هر 2 ماه یکبار حق رفتن به بهداری را دارند و اگر در فواصل زمانی این 2 ماه بیمار شوند باید صبر کنند تا نوبت آنها شود. زندانیان هر 3 ماه یک بار حق ملاقات حضوری دارند. با تراکم بیش از حد زندانی در یک نقطه در صورت وقوع حوادث غیرپیش بینی شده مانند آتش سوزی و یا بیماریها واگیر می تواند فاجعه بار باشد.فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،یورشهای مستمر علیه زندانیان بی دفاع و اسیر در سلولهای خود بخصوص علیه جوانان زندانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجعه بین المللی خواستار اقدام فوری برای رسیدگی عملی به وضعیت قرون وسطائی زندانیان سیاسی و سایر زندانیان در ایران است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هیچ نظری موجود نیست: