یکشنبه: 27/10/1388
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
توجه: ما به هیچ حزب، دسته، گروه یا مرامی وابسته نیستیم.
تقاضا داریم برای باز نشر مطالب انتشار یافته درین وبلاگ، نام منبع اصلی را درج نمایید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از میان ایمیل های دریافتی:
وکالت تسخیری، ابزار سرکوب
مهرانگیز کار
استفاده از وکیل تسخیری برای متهمینی که اتهام وارد شده بر آنها سنگین است یک «حق» است که نظام قانونی ایران آن را رسمیت بخشیده است. همچنین اجرایی شدن این حق توسط دادگاه و کانون وکلای دادگستری یک تکلیف قانونی است. در بخشهایی از قوه قضاییه که زیر سلطه کانونهای خاصی از قدرتهای سیاسی – نظامی است و فراقانونی عمل می کنند، استفاده از وکیل تسخیری تبدیل به ابزار سرکوب شده و متهمین سیاسی – مطبوعاتی به بهانه آن از حق انتخاب وکیل تعیینی محروم می شوند. شکل کار این گونه است که دادگاه، متهمین سیاسی – مطبوعاتی خاصی را زیر فشار می گذارد تا از حق انتخاب وکیل تعیینی منصرف شده و تقاضای استفاده از وکیل تسخیری را تقدیم دادگاه کنند. در این فرضها قاضی در دادگاههای زیر سلطه کانونهای قدرت سیاسی – نظامی، یک وکیل تسخیری انتخاب می کند و خطوط شیوه های دفاعی او را متناسب با هدفهای سیاسی خود و حامیانش طراحی کرده و محاکمه را بر وفق مراد کانونهای قدرت هدایت می کند. به عبارت دیگر از وکیل تسخیری سوء استفاده می شود، به خصوص در مواردی که وکیل تسخیری به هر دلیل از خود ضعف نشان بدهد. پیش از انقلاب تعیین وکیل تسخیری در جرایمی که مجازات قانونی آن اعدام یا جبس ابد بود ضرورت داشت. پس از انقلاب به صراحت تبصره 1 ذیل ماده 186 قانون آیین دادگستری کیفری، در جرایمی که مجازات آن به موجب قانون، قصاص نفس، اعدام، سنگسار و حبس ابد است، در صورتیکه متهم وکیل معرفی نکند، تعیین وکیل تسخیری از سوی دادگاه برای او الزامی است. با این وصف متهم نمی تواند تقاضای وکیل تسخیری را مطرح کند، مگر در مواردی که ماده 187 قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی کرده است.
قوانین ناظر بر وکالت تسخیری از دیر باز به گونه ای است که به دادگاه و عوامل اجرایی زیر نظر آن حق نمی دهد متهم را زیر فشار بگذارند، او را فریب بدهند یا تهدید کنند که هر گاه از اصرار بر دعوت از وکیل تعیینی انصراف داشته باشد به دیده تخفیف بر اتهاماتش می نگرند و در غیر این صورت هرگاه برای دعوت از وکیل تعیینی بر اصرار خود ادامه دهد به اشد مجازات محکوم خواهد شد. این شکل از برخورد با متهم ناشی از آن است که قضات سیاسی کار، قوانین را متناسب با نظر سیاسی مجموعه ای که نمایندگی آن را در قوه قضاییه به عهده گرفته اند تعریف و تفسیر می کنند. این قضات با یک تیر دو نشان می زنند. از طرفی نیروی دفاع متهم را در کنترل خود می گیرند. از طرف دیگر در محافل جهانی حقوق بشری وانمود می کنند همه جنبه های شکلی را در محاکمات مراعات کرده و محاکمه با حضور وکیل مدافع انجام شده است. ظاهر را چنان می آرایند که گویی همه جنبه های قانونی مراعات شده و این شخص متهم بوده که با اراده آزاد از انتخاب وکیل امتناع کرده و در این امتناع، دادگاه دست و نقشی نداشته است.
با آنکه نهادهای قضایی ایران تا سالها موفق شدند با این شگردها نهادهای جهانی حقوق بشر را تا حدودی تحت تأثیر قرار داده و از شدت اعتراض انها نسبت به نقض حقوق متهم بکاهند، اما اکنون شگردها بی اثر شده و نهادهای جهانی حقوق بشر پیاپی به قوه قضاییه ایران هشدار می دهند تا متهم را از داشتن وکیل تعیینی منع نکند. در آخرین مورد دیده بان حقوق بشر صدور احکام غیر عادلانه ای را که علیه گروهی از متهمان حوادث پس از انتخابات صادر شده از تبعات نبود وکیل تعیینی در عرصه دفاع اعلام کرد و خواستار الغاء این احکام شده است. در بیانه آمده است: «مقامهای قضایی ایران بارها با درخواست زندانیان برای دسترسی به وکیل» مخالفت کرده اند.
اعتراض صریح سازمان دیده بان حقوق بشر نسبت به عدم دسترسی متهم به وکیل در مراحل رسیدگی قضایی نشانه ای است بر این که شگردهای قضات سیاسی کار در جامعه جهانی دیگر تأثیر گذار نیست و فاش شده که قوه قضاییه ایران به فلسفه وجودی وکیل تسخیری وفادار نیست و حق متهم برای استفاده از وکیل تعیینی را به رسمیت نمی شناسد. بلکه او را مجبور به انصراف از این حق می کند. در اغلب پرونده های سیاسی – مطبوعاتی، حتی اگر شخص متهم که در اسارت و زیر فشار است نتواند خواسته خود را اعلام کند، افراد خانواده اعلام کرده اند می توانند هزینه های وکیل تعیینی را بپردازند. با این وصف مقامات قضایی بدون اعتنا به توانایی های مالی خانواده، طوری صحنه را می چرخانند که متهم با خانواده اش تماس می گیرد و به آنها می فهماند مصلحت در این است که او از وکیل تسخیری منتخب دادگاه استفاده کند.
قوانین ایران به اندازه ای بر اختیار و آزادی اراده متهم در انتخاب وکیل احترام می گذارد که اگر یک متهم پس از اعلام انصراف از داشتن وکیل تعیینی، در هر مرحله از رسیدگی تغییر عقیده بدهد و بخواهد از وکیل تعیینی بهره مند بشود، دادگاه مکلف است او را به مقصود برساند. این حق در تبصره ذیل ماده 314 قانون قدیم آیین دادرسی کیفری (پیش از انقلاب) به صراحت تعیین شده است. به موجب آن با توجه به حق شخص در انتخاب وکیل و عدم زوال آن در هر شرایط، حتی در مواردی که وکیل تسخیری حسب تقاضای متهم، وارد پرونده شده است، اگر پس از ورود وکیل تسخیری، متهم در هر مرحله ای از رسیدگی تصمیم بگیرد و اراده کند تا وکیل انتخابی به دادگاه معرفی نماید، دادگاه مکلف به پذیرش خواست متهم است و بلافاصله پس از دریافت درخواست متهم، وکالت تسخیری مرتفع می شود و وکیل تعیینی دفاع را بر عهده می گیرد. در قوانین کنونی (بعد از انقلاب) هر چند موضوع با این روشنی بیان نشده، اما ذات و فلسفه وجودی وکیل تسخیری به قدر کافی روشن بوده و دلالت دارد بر این که اراده متهم در هر مرحله از دادرسی برای انتخاب وکیل محترم است و دادگاه ملزم به مراعات آن است.
شیوه های ستمگرانه ای که بخش سیاسی شده قوه قضاییه ایران برگزیده است تا فرصت قانونی «وکالت تسخیری» را بر ضد حقوق متهم کارسازی کند به معنای آن نیست که وکلای تسخیری در ایران افرادی ناصالح بوده و با قاضی سیاسی کار عموماً سر و سری دارند و همدستی می کنند. بلکه در نظام قضایی کنونی به قدری وکالت تسخیری مورد سوء استفاده سیاسی کاری در قوه قضاییه قرار گرفته که شائبه همدستی وکیل تسخیری در پرونده های خاص با قاضی در اذهان عمومی جا افتاده است. این شائبه برای اعتبار و آبروی همه وکلای مدافع در ایران زیانبار است. وکیل تسخیری نوع خاصی از وکیل نیست. فردی که در پرونده ای وکیل تسخیری است، در پرونده دیگری وکیل تعیینی است. البته نمی توان این احتمال را نادیده گرفت که تنی چند از وکلا که داوطلب انجام وکالت تسخیری می شوند در پرونده های خاصی برای همکاری و همسویی با جناحهای قدرت آمادگی، استعداد یا نفع شخصی دارند. اما این یک امر عمومی نیست و نمی توان دامنه داوری را به کل وکلای مدافع ایران سرایت داد.
تا پیش از رایج شدن رویه ای که بر پایه آن متهم زیر فشار از داشتن وکیل انتخابی منع می شود، وکیل تسخیری از احترام و اعتبار بسیاری برخوردار بود. حضورش در دادگاه بر حیثیت و اعتبار کانون وکلای دادگستری می افزود. کانون وکلای دادگستری طبق قانون مکلف است امکانات لازم، به منظور دسترسی اشخاص کم بضاعت و آنهایی که امکان پرداخت حق الوکاله در زمان بهره مندی از خدمت وکیل ندارند را فراهم نماید. اینک کانون وکلای دادگستری مکلف است با هدف حفظ حیثیت و اعتبار خود روند غیر عادلانه استفاده از وکلای تسخیری را به نقد کشیده و به صورت رسمی در این باره گزارشی تقدیم مردم کند. در صورت ادامه سکوت کانون وکلای دادگستری، این معنا متبادر به ذهن می شود که کهن ترین نهاد مدنی ایران دغدغه فروکاستن از حیثیت حرفه ای اعضا و اعتبار اجتماعی خود را ندارد. کانون وکلای دادگستری و مدیران آن نیک می دانند دست نشانده ها در قوه قضاییه کشور هر گاه می خواهند متهمی را از معرفی وکیل مورد اعتمادش منصرف کنند، ابتدا برایش پرونده های اخلاقی می سازند و بعد به او القا می کنند چنانچه وکیل تعیینی داشته باشد، وکیل همه اتهامات اخلاقی را فاش می کند. همچنین کانون وکلای دادگستری و مدیران آن نیک می دانند متهمین خاصی زیر فشارهای جسمی و روحی در مرحله تحقیقات که در آن وکیل حضور ندارد، وادار به اعلام انصراف از «حق» قانونی خود شده و از دادگاه وکیل تسخیری درخواست می کنند. نقد این روند غیر قانونی که حقوق مردم را تضییع کرده است در حوزه تکالیف مدیران کانون وکلای دادگستری است. سکوت سنگین این کانون باعث شده روندی که بر پابه آن نخست متهم از حق انتخاب وکیل محروم و سپس وکیل تسخیری در اذهان عمومی سکه یک پول می شود و بکلی اعتبار از دست می دهد ادامه یابد. تداوم سکوت کانون وکلا در این باره مصداق ناباوری به نقشی است که کانون وکلا در هر شرایطی مکلف به اجرای آن است. در غیر این صورت صلاحیت و شایستگی هیئت مدیره کانون وکلا قابل تردید است.
*****
خبرگزاری های داخلی از این پس زیر نظر هیات نظارت بر مطبوعات خواهند بود
بی بی سی: با اصلاح قانون مطبوعات ایران، از این پس مدیر عامل، نویسندگان و تهیه کنندگان مطالب خبرگزاری های داخلی ایران از نظر قانونی دارای همان مسئولیت هایی هستند که برای مدیر مسئول و نویسنده مطبوعات چاپی در نظر گرفته شده است. ماده یک قانون مطبوعات ایران که در سال ۱۳۶۴ تصویب شده بود، پیش از این در روز هشتم آذرماه ۱۳۸۸ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اصلاح شد و قانون جدید آن به تصویب رسید. محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران امروز رسما طی نامه ای به وزارتخانه های دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ این حکم، اصلاح صورت گرفته در بند یک قانون مطبوعات را اجرایی کرد. در اصلاحیه جدید، متن تبصره ای به ماده یک قانون مطبوعات اضافه شده است که بر اساس آن: "خبرگزاری های داخلی از حیث حقوق، وظایف، حمایت های قانونی و جرایم و مجازات ها و مرجع و نحوه دادرسی، مشمول احکام مقرر در این قانون و اصلاحات آن هستند". البته پبش از این هم در عمل، هیات نظارت بر مطبوعات نهادی بود که در موارد لزوم، اقدام به تذکر و اخطار کتبی به بعضی از خبرگزاری ها می کرد. از جمله طی هفته های اخیر خبرگزاری کار ایران، ایلنا، دست کم دو بار به دلیل "انتشار مکرر مطالب خلاف قوانین و مغایر با ضوابط و رسالت رسانه ها" از سوی هیات نظارت بر مطبوعات اخطار کتبی دریافت کرده بود. حمید رسایی، رییس کمیته رسانه و هنر مجلس شورای اسلامی هم پیش از این ضمن لازم الاجرا دانستن قانون اصلاح ماده یک قانون مطبوعات گفته بود: "با تصویب این قانون باید ببینیم که آیا شمول قانون مطبوعات برای خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتالی مشکلاتی را در بر خواهد داشت؟ پیش بینی ما این بوده است که مشکلات این رسانه ها کمتر خواهد شد". در ماه های اخیر و با روی کار آمدن محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران فشار بر مطبوعات ایران افزایش یافته است و تقریبا اکثر روزنامه های نزدیک به جناح اصلاح طلب در ایران یا توقیف شده اند و یا با محدودیت ها و نظارت های شدیدی به فعالیت خود ادامه می دهند. علیرضا نامور حقیقی، تحلیلگر مسایل ایران، معتقد است با توجه به اینکه بیشتر خبرگزاری های داخلی در ایران حامی دولت و یا به نوعی وابسته به آن هستند، در عمل اصلاح ماده یک قانون مطبوعات به منظور شمول قانون مطبوعات برای سایت های خبری و راحت تر کردن برخوردهای قانونی با این سایت ها بوده است. به هر شکل به نظر می رسد فشارهای برخی از نمایندگان مجلس به وزارت فرهنگ و ارشاد برای ارایه قانون جامع رسانه ها زمینه ساز برخوردهای جدی تری با مطبوعات شود. این فشارها در حدیست که حمید رسایی، رییس کمیته رسانه و هنر مجلس شنبه ۲۶ دیماه ۱۳۸۸ در اظاهاراتی که به نظر می رسد پیش از ابلاغ قانون جدید بیان شده باشد، ضمن تاکید بر اندیشیدن به تمهیداتی برای "مقابله با ابزارهای جنگ نرم" در مورد قانون جامع رسانه ها گفته است: "با توجه به اینکه این موضوع چندین بار از طرف وزیر ارشاد وعده داده شده است اگر در ارائه آن تاخیر شود، احتمال دارد که مجلس بعد از راهکار سئوال به سمت استیضاح وزیر ارشاد برود".
*****
شرایط بد روحی یک زندانی و عدم رسیدگی پرشکی به وی در زندان اوین
یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به دلیل فشارهای متعدد روحی و جسمی منجر به از دست دادن تعادل روحی و عدم توان تحمل حبس اقدام به خود زنی نمود.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حسین سهرابی راد از فعالان ستاد مهدی کروبی که از شهریور ماه گذشته به اتهام همکاری با سایت سحام نیوز در تهیه فیلمی در خصوص وقایع بازداشتگاه کهریزک از سوی وزارت اطلاعات ازداشت شده بود در شرایط وخیم روحی و روانی قرار دارد.نامبرده که دو ماه پیش به علت مشکلات روحی و روانی از بند 209 به بند 350 منتقل شده بود در مقابل "بزرگ نیا" رئیس این بندبه نشانه اعتراض اقدام به خود زنی نمود که به همین جهت برای تنبیه مجددا به انفرادی های بند 240 بازگردانده شد. این زندانی که به گواه پزشکی زندان قادر به تحمل شرایط زندان نیست کمی پیش از بازداشت ازدواج کرده و فرزند یکی از شهدای جنگ هشت ساله است. گفتنی است پیشتر نیز یکی از زندانیان سیاسی بند 350 در نامه خود به کمیسیون اصل نود نسبت به وضعیت سهرابی راد ابراز نگرانی کرده بود.
*****
قانونی نانوشته؛ ترکی ننویسید!
رادیو زمانه: از تبریز خبر میرسد که چاپخانهها و محلهای فروش توزیع و فروش پوسترهای تبلیغاتی تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، توسط ماموران اماکن نیروی انتظامی پلمپ شده است.
مامورین این اداره در تبریز، با مراجعه به لیتوگرافی و چاپخانههایی نظیر چاپخانههای «عافیت» و «نگار» که این پوسترها را منتشر کردهاند و همچنین مغازههای صوتی و تصویریای که این پوسترها را به فروش میرساندهاند، آنها را پلمپ کردهاند.
پلمپ ادارهی اماکن به دنبال چاپ و انتشار پوستری با شعارهای ملی در حمایت از تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در شهرهای مختلف آذربایجان صورت گرفته است.
ماموران همچنین با مراجعه به مغازهی صوتی−تصویری «آذربایجان»، فردی به نام داوود شیری، صاحب مغازه را بازداشت و اقدام به تفتیش مغازهی او و ضبط کیس کامپیوتر و پوسترهای این تیم کردهاند. گرچه آقای شیری پس از دو روز آزاد شده، اما با سپردن ضمانت، تعهد داده است که هرزمان او را بخواهند باید به دادگاه مراجعه کند.
پلمپ مراکز چاپ و انتشار پوسترهای تیم تراکتورسازی تبریز و آزار صاحبان این مراکز، در حالی صورت میگیرد که این پوسترها پس از کسب مجوز نشر از ادارهی ارشاد و باشگاه تراکتورسازی تبریز انتشار یافته است.
مسابقات تیم تراکتورسازی تبریز در ماههای اخیر به صحنههای طرح مطالبات زبانی آذریها تبدیل شده است. ماموران امنیتی نیز سعی در محدودکردن اینگونه ابراز احساسات داشتهاند.
پیش از این نیز مردم در برابر حضور محمود احمدینژاد در تبریز، به جای شعار به نفع او، آنگونه که در چنین ملاقاتهایی مرسوم است، به نفع تیم تراکتورسازی تبریز شعار میدادهاند.
در ارتباط با این مسایل با یاشار حکاکپور، فعال مدنی آذری، گفتوگو کردهام.
آقای حکاکپور، اخیرا چاپخانههایی که پوسترهای تیم تراکتورسازی تبریز را منتشر کردهاند، تهدید شدهاند و حتی برخی از آنها پلمپ شدهاند. انتشار یک پوستر از یک تیم محبوب در آذربایجان چرا باید موجب پلمپ چاپخانه بشود؟
از آنجایی که مسابقات تیم تراکتورسازی تبریز، به عرصهی طرح مطالبات ملی و زبانی آذربایجانیها تبدیل شده است، ماموران امنیتی ایران به این مساله حساس شدهاند و میخواهند بروز احساسات بعد از این مسابقات را محدود کنند. در همین راستا، اقدام به پلمپ چاپخانهای که این پوسترها را زده، کردند و عدهای را نیز بازداشت کردند.
علت جمعآوری و ممنوعشدن این پوسترها چیست؟
بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده، علت اصلی ممانعت از چاپ این پوسترها، جمعآوری آنها و بستن چاپخانهها، نوشتههایی به زبان آذربایجانی بر روی این پوسترها مبنی بر «زنده باد آذربایجان» و «زنده باد تیم تراکتورسازی» است. برخی از مطالبات ملی آذربایجانیها نیز به طور ضمنی در برخی از این پوسترها ذکر شده است.
در میان فعالین آذربایجان گفته میشود که تیم تراکتورسازی نقش مهمی در طرح مطالبات ملی آذربایجانیها در ماههای گذشته داشته و آذربایجانیها این تیم را فقط به چشم یک تیم فوتبال نگاه نمیکنند.
گویا 2 روز پیش (جمعه ۲۵ دی ماه) تیم تراکتورسازی در تهران بازی داشته است. اخبار پراکندهای مبنی بر درگیریهایی در این بازی انتشار پیدا کرده است. آیا شما خبر دقیقتری در این باره دارید؟
بله، روز جمعه تیم تراکتورسازی تبریز در تهران با تیم استقلال تهران بازی داشت. حدود ۴۰هزار نفر از هواداران تیم تراکتورسازی تبریز به ورزشگاه رفتند و تیم آذربایجانی را با شعارهای «یاشاسین آذربایجان» تشویق کردند.
در حین بازی و بعد از آن نیز درگیریهایی بین ماموران امنیتی و هواداران تیم تراکتورسازی که چنین شعارهایی سر میدادند، روی داده است.
اخبار جستهگریختهای در ارتباط با بازداشت تعدادی از افراد به ما رسیده است. الان هم پیگیر هستیم که اسامی دقیق این افراد را بهدست بیاوریم.
گویا زمانی که آقای احمدینژاد به تبریز سفر کرده بودند، مردم بهجای سردادن شعار به نفع ایشان، شعارهایی در هواداری از تیم تراکتورسازی تبریز میدادند.
این رویداد ممکن است تاثیری روی برخورد با هواداران تیم تراکتورسازی و محدودیتهای اخیر گذاشته باشد؛ منتها کلیت قضیه این است که چون این تیم تبدیل به وسیلهای برای طرح مطالبات آذربایجانیها شده، حساسیت ماموران امنیتی ایران را برانگیخته است.
یاشار حکاکپور میگوید: «در حین بازی و بعد از آن نیز درگیریهایی بین ماموران امنیتی و هواداران تیم تراکتورسازی که چنین شعارهایی سر میدادند، روی داده است.»
همانطور که میدانید، مردم تبریز در جریان استقبال از آقای احمدینژاد، به جای این که آقای احمدینژاد را تشویق کنند، تیم تراکتورسازی را تشویق کردند. ضمن اینکه تعداد کمی از مردم برای استقبال از آقای احمدینژاد به ورزشگاه رفته بودند.
یعنی انتشار هرنوع پوستری به زبان ترکی ممنوع است؟
متاسفانه این، قانون نانوشتهای در آذربایجان شده است. بر اساس اطلاعاتی که از افراد نزدیک به مسوولین چاپخانه گرفتهایم، این مساله قانون نانوشتهای شده که چاپ نوشته به زبان ترکی ممنوع است؛ حتی پوستر یک تیم ورزشی یا آگاهی مجلس ترحیم.
زمانی که من در مراغه ساکن بودم، مامورین امنیتی به چاپخانهها دستور داده بودند که از چاپ هرگونه آگهی مجلس ترحیم و تشییع جنازه به زبان ترکی امتناع کنند و تهدید کرده بودند که در غیر این صورت مجوز این چاپخانهها را باطل میکنند.
*****
نماینده ورامین؛ به بخشدار سیلی زد/ استاندارتهران:این بت (نماینده ورامین) را بشکنید
نماینده مردم ورامین در مجلس به صورت بخشدار یکی از روستاهای بخش جوادآباد سیلی زد.
به گزارش مهر در جلسه بررسی مشکلات مردم خاوه (یکی از روستاهای بخش جوادآباد ورامین)، نماینده مردم ورامین در مجلس پس از درگیری لفظی با بخشدار به صورت وی سیلی زد که پیگیری های مقامات اجرایی هم باعث شد تا استاندار تهران دستور دهد: این بت را بشکنید!
در این جلسه که بعد از نماز مغرب و عشای شامگاه جمعه با حضور مردم و اعضای شورای روستا در مسجد خاوه برگزار شد، فرماندار شهرستان ورامین، نماینده مردم ورامین در مجلس و بخشدار جوادآباد نیز حضور داشتند.
اواسط این جلسه، درگیری لفظی میان سیدحسین نقوی، نماینده ورامین در مجلس و حسن بختیاری، بخشدار جوادآباد بر سر مشکلات حل نشده روستا، بخش جوادآباد و کمبود اعتبارات این بخش همچنین عملکرد منفی نماینده شهرستان ورامین در این بخش روی داد که به دنبال این امر، نماینده شهرستان در مقابل مردم و مسئولان به صورت بخشدار سیلی زد.
این درحالیست که تنها دو ساعت پس از این درگیری، بازتاب این عمل در میان مردم جوادآباد و شهرستان بسیار منفی بوده و خبر درگیری یادشده خانه به خانه در حال انتشار است. امروز خبر جریان فوق به وزارت کشور و اداره اطلاعات هم رسید.
توجه: ما به هیچ حزب، دسته، گروه یا مرامی وابسته نیستیم.
تقاضا داریم برای باز نشر مطالب انتشار یافته درین وبلاگ، نام منبع اصلی را درج نمایید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از میان ایمیل های دریافتی:
وکالت تسخیری، ابزار سرکوب
مهرانگیز کار
استفاده از وکیل تسخیری برای متهمینی که اتهام وارد شده بر آنها سنگین است یک «حق» است که نظام قانونی ایران آن را رسمیت بخشیده است. همچنین اجرایی شدن این حق توسط دادگاه و کانون وکلای دادگستری یک تکلیف قانونی است. در بخشهایی از قوه قضاییه که زیر سلطه کانونهای خاصی از قدرتهای سیاسی – نظامی است و فراقانونی عمل می کنند، استفاده از وکیل تسخیری تبدیل به ابزار سرکوب شده و متهمین سیاسی – مطبوعاتی به بهانه آن از حق انتخاب وکیل تعیینی محروم می شوند. شکل کار این گونه است که دادگاه، متهمین سیاسی – مطبوعاتی خاصی را زیر فشار می گذارد تا از حق انتخاب وکیل تعیینی منصرف شده و تقاضای استفاده از وکیل تسخیری را تقدیم دادگاه کنند. در این فرضها قاضی در دادگاههای زیر سلطه کانونهای قدرت سیاسی – نظامی، یک وکیل تسخیری انتخاب می کند و خطوط شیوه های دفاعی او را متناسب با هدفهای سیاسی خود و حامیانش طراحی کرده و محاکمه را بر وفق مراد کانونهای قدرت هدایت می کند. به عبارت دیگر از وکیل تسخیری سوء استفاده می شود، به خصوص در مواردی که وکیل تسخیری به هر دلیل از خود ضعف نشان بدهد. پیش از انقلاب تعیین وکیل تسخیری در جرایمی که مجازات قانونی آن اعدام یا جبس ابد بود ضرورت داشت. پس از انقلاب به صراحت تبصره 1 ذیل ماده 186 قانون آیین دادگستری کیفری، در جرایمی که مجازات آن به موجب قانون، قصاص نفس، اعدام، سنگسار و حبس ابد است، در صورتیکه متهم وکیل معرفی نکند، تعیین وکیل تسخیری از سوی دادگاه برای او الزامی است. با این وصف متهم نمی تواند تقاضای وکیل تسخیری را مطرح کند، مگر در مواردی که ماده 187 قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی کرده است.
قوانین ناظر بر وکالت تسخیری از دیر باز به گونه ای است که به دادگاه و عوامل اجرایی زیر نظر آن حق نمی دهد متهم را زیر فشار بگذارند، او را فریب بدهند یا تهدید کنند که هر گاه از اصرار بر دعوت از وکیل تعیینی انصراف داشته باشد به دیده تخفیف بر اتهاماتش می نگرند و در غیر این صورت هرگاه برای دعوت از وکیل تعیینی بر اصرار خود ادامه دهد به اشد مجازات محکوم خواهد شد. این شکل از برخورد با متهم ناشی از آن است که قضات سیاسی کار، قوانین را متناسب با نظر سیاسی مجموعه ای که نمایندگی آن را در قوه قضاییه به عهده گرفته اند تعریف و تفسیر می کنند. این قضات با یک تیر دو نشان می زنند. از طرفی نیروی دفاع متهم را در کنترل خود می گیرند. از طرف دیگر در محافل جهانی حقوق بشری وانمود می کنند همه جنبه های شکلی را در محاکمات مراعات کرده و محاکمه با حضور وکیل مدافع انجام شده است. ظاهر را چنان می آرایند که گویی همه جنبه های قانونی مراعات شده و این شخص متهم بوده که با اراده آزاد از انتخاب وکیل امتناع کرده و در این امتناع، دادگاه دست و نقشی نداشته است.
با آنکه نهادهای قضایی ایران تا سالها موفق شدند با این شگردها نهادهای جهانی حقوق بشر را تا حدودی تحت تأثیر قرار داده و از شدت اعتراض انها نسبت به نقض حقوق متهم بکاهند، اما اکنون شگردها بی اثر شده و نهادهای جهانی حقوق بشر پیاپی به قوه قضاییه ایران هشدار می دهند تا متهم را از داشتن وکیل تعیینی منع نکند. در آخرین مورد دیده بان حقوق بشر صدور احکام غیر عادلانه ای را که علیه گروهی از متهمان حوادث پس از انتخابات صادر شده از تبعات نبود وکیل تعیینی در عرصه دفاع اعلام کرد و خواستار الغاء این احکام شده است. در بیانه آمده است: «مقامهای قضایی ایران بارها با درخواست زندانیان برای دسترسی به وکیل» مخالفت کرده اند.
اعتراض صریح سازمان دیده بان حقوق بشر نسبت به عدم دسترسی متهم به وکیل در مراحل رسیدگی قضایی نشانه ای است بر این که شگردهای قضات سیاسی کار در جامعه جهانی دیگر تأثیر گذار نیست و فاش شده که قوه قضاییه ایران به فلسفه وجودی وکیل تسخیری وفادار نیست و حق متهم برای استفاده از وکیل تعیینی را به رسمیت نمی شناسد. بلکه او را مجبور به انصراف از این حق می کند. در اغلب پرونده های سیاسی – مطبوعاتی، حتی اگر شخص متهم که در اسارت و زیر فشار است نتواند خواسته خود را اعلام کند، افراد خانواده اعلام کرده اند می توانند هزینه های وکیل تعیینی را بپردازند. با این وصف مقامات قضایی بدون اعتنا به توانایی های مالی خانواده، طوری صحنه را می چرخانند که متهم با خانواده اش تماس می گیرد و به آنها می فهماند مصلحت در این است که او از وکیل تسخیری منتخب دادگاه استفاده کند.
قوانین ایران به اندازه ای بر اختیار و آزادی اراده متهم در انتخاب وکیل احترام می گذارد که اگر یک متهم پس از اعلام انصراف از داشتن وکیل تعیینی، در هر مرحله از رسیدگی تغییر عقیده بدهد و بخواهد از وکیل تعیینی بهره مند بشود، دادگاه مکلف است او را به مقصود برساند. این حق در تبصره ذیل ماده 314 قانون قدیم آیین دادرسی کیفری (پیش از انقلاب) به صراحت تعیین شده است. به موجب آن با توجه به حق شخص در انتخاب وکیل و عدم زوال آن در هر شرایط، حتی در مواردی که وکیل تسخیری حسب تقاضای متهم، وارد پرونده شده است، اگر پس از ورود وکیل تسخیری، متهم در هر مرحله ای از رسیدگی تصمیم بگیرد و اراده کند تا وکیل انتخابی به دادگاه معرفی نماید، دادگاه مکلف به پذیرش خواست متهم است و بلافاصله پس از دریافت درخواست متهم، وکالت تسخیری مرتفع می شود و وکیل تعیینی دفاع را بر عهده می گیرد. در قوانین کنونی (بعد از انقلاب) هر چند موضوع با این روشنی بیان نشده، اما ذات و فلسفه وجودی وکیل تسخیری به قدر کافی روشن بوده و دلالت دارد بر این که اراده متهم در هر مرحله از دادرسی برای انتخاب وکیل محترم است و دادگاه ملزم به مراعات آن است.
شیوه های ستمگرانه ای که بخش سیاسی شده قوه قضاییه ایران برگزیده است تا فرصت قانونی «وکالت تسخیری» را بر ضد حقوق متهم کارسازی کند به معنای آن نیست که وکلای تسخیری در ایران افرادی ناصالح بوده و با قاضی سیاسی کار عموماً سر و سری دارند و همدستی می کنند. بلکه در نظام قضایی کنونی به قدری وکالت تسخیری مورد سوء استفاده سیاسی کاری در قوه قضاییه قرار گرفته که شائبه همدستی وکیل تسخیری در پرونده های خاص با قاضی در اذهان عمومی جا افتاده است. این شائبه برای اعتبار و آبروی همه وکلای مدافع در ایران زیانبار است. وکیل تسخیری نوع خاصی از وکیل نیست. فردی که در پرونده ای وکیل تسخیری است، در پرونده دیگری وکیل تعیینی است. البته نمی توان این احتمال را نادیده گرفت که تنی چند از وکلا که داوطلب انجام وکالت تسخیری می شوند در پرونده های خاصی برای همکاری و همسویی با جناحهای قدرت آمادگی، استعداد یا نفع شخصی دارند. اما این یک امر عمومی نیست و نمی توان دامنه داوری را به کل وکلای مدافع ایران سرایت داد.
تا پیش از رایج شدن رویه ای که بر پایه آن متهم زیر فشار از داشتن وکیل انتخابی منع می شود، وکیل تسخیری از احترام و اعتبار بسیاری برخوردار بود. حضورش در دادگاه بر حیثیت و اعتبار کانون وکلای دادگستری می افزود. کانون وکلای دادگستری طبق قانون مکلف است امکانات لازم، به منظور دسترسی اشخاص کم بضاعت و آنهایی که امکان پرداخت حق الوکاله در زمان بهره مندی از خدمت وکیل ندارند را فراهم نماید. اینک کانون وکلای دادگستری مکلف است با هدف حفظ حیثیت و اعتبار خود روند غیر عادلانه استفاده از وکلای تسخیری را به نقد کشیده و به صورت رسمی در این باره گزارشی تقدیم مردم کند. در صورت ادامه سکوت کانون وکلای دادگستری، این معنا متبادر به ذهن می شود که کهن ترین نهاد مدنی ایران دغدغه فروکاستن از حیثیت حرفه ای اعضا و اعتبار اجتماعی خود را ندارد. کانون وکلای دادگستری و مدیران آن نیک می دانند دست نشانده ها در قوه قضاییه کشور هر گاه می خواهند متهمی را از معرفی وکیل مورد اعتمادش منصرف کنند، ابتدا برایش پرونده های اخلاقی می سازند و بعد به او القا می کنند چنانچه وکیل تعیینی داشته باشد، وکیل همه اتهامات اخلاقی را فاش می کند. همچنین کانون وکلای دادگستری و مدیران آن نیک می دانند متهمین خاصی زیر فشارهای جسمی و روحی در مرحله تحقیقات که در آن وکیل حضور ندارد، وادار به اعلام انصراف از «حق» قانونی خود شده و از دادگاه وکیل تسخیری درخواست می کنند. نقد این روند غیر قانونی که حقوق مردم را تضییع کرده است در حوزه تکالیف مدیران کانون وکلای دادگستری است. سکوت سنگین این کانون باعث شده روندی که بر پابه آن نخست متهم از حق انتخاب وکیل محروم و سپس وکیل تسخیری در اذهان عمومی سکه یک پول می شود و بکلی اعتبار از دست می دهد ادامه یابد. تداوم سکوت کانون وکلا در این باره مصداق ناباوری به نقشی است که کانون وکلا در هر شرایطی مکلف به اجرای آن است. در غیر این صورت صلاحیت و شایستگی هیئت مدیره کانون وکلا قابل تردید است.
*****
خبرگزاری های داخلی از این پس زیر نظر هیات نظارت بر مطبوعات خواهند بود
بی بی سی: با اصلاح قانون مطبوعات ایران، از این پس مدیر عامل، نویسندگان و تهیه کنندگان مطالب خبرگزاری های داخلی ایران از نظر قانونی دارای همان مسئولیت هایی هستند که برای مدیر مسئول و نویسنده مطبوعات چاپی در نظر گرفته شده است. ماده یک قانون مطبوعات ایران که در سال ۱۳۶۴ تصویب شده بود، پیش از این در روز هشتم آذرماه ۱۳۸۸ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اصلاح شد و قانون جدید آن به تصویب رسید. محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران امروز رسما طی نامه ای به وزارتخانه های دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ این حکم، اصلاح صورت گرفته در بند یک قانون مطبوعات را اجرایی کرد. در اصلاحیه جدید، متن تبصره ای به ماده یک قانون مطبوعات اضافه شده است که بر اساس آن: "خبرگزاری های داخلی از حیث حقوق، وظایف، حمایت های قانونی و جرایم و مجازات ها و مرجع و نحوه دادرسی، مشمول احکام مقرر در این قانون و اصلاحات آن هستند". البته پبش از این هم در عمل، هیات نظارت بر مطبوعات نهادی بود که در موارد لزوم، اقدام به تذکر و اخطار کتبی به بعضی از خبرگزاری ها می کرد. از جمله طی هفته های اخیر خبرگزاری کار ایران، ایلنا، دست کم دو بار به دلیل "انتشار مکرر مطالب خلاف قوانین و مغایر با ضوابط و رسالت رسانه ها" از سوی هیات نظارت بر مطبوعات اخطار کتبی دریافت کرده بود. حمید رسایی، رییس کمیته رسانه و هنر مجلس شورای اسلامی هم پیش از این ضمن لازم الاجرا دانستن قانون اصلاح ماده یک قانون مطبوعات گفته بود: "با تصویب این قانون باید ببینیم که آیا شمول قانون مطبوعات برای خبرگزاری ها و رسانه های دیجیتالی مشکلاتی را در بر خواهد داشت؟ پیش بینی ما این بوده است که مشکلات این رسانه ها کمتر خواهد شد". در ماه های اخیر و با روی کار آمدن محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران فشار بر مطبوعات ایران افزایش یافته است و تقریبا اکثر روزنامه های نزدیک به جناح اصلاح طلب در ایران یا توقیف شده اند و یا با محدودیت ها و نظارت های شدیدی به فعالیت خود ادامه می دهند. علیرضا نامور حقیقی، تحلیلگر مسایل ایران، معتقد است با توجه به اینکه بیشتر خبرگزاری های داخلی در ایران حامی دولت و یا به نوعی وابسته به آن هستند، در عمل اصلاح ماده یک قانون مطبوعات به منظور شمول قانون مطبوعات برای سایت های خبری و راحت تر کردن برخوردهای قانونی با این سایت ها بوده است. به هر شکل به نظر می رسد فشارهای برخی از نمایندگان مجلس به وزارت فرهنگ و ارشاد برای ارایه قانون جامع رسانه ها زمینه ساز برخوردهای جدی تری با مطبوعات شود. این فشارها در حدیست که حمید رسایی، رییس کمیته رسانه و هنر مجلس شنبه ۲۶ دیماه ۱۳۸۸ در اظاهاراتی که به نظر می رسد پیش از ابلاغ قانون جدید بیان شده باشد، ضمن تاکید بر اندیشیدن به تمهیداتی برای "مقابله با ابزارهای جنگ نرم" در مورد قانون جامع رسانه ها گفته است: "با توجه به اینکه این موضوع چندین بار از طرف وزیر ارشاد وعده داده شده است اگر در ارائه آن تاخیر شود، احتمال دارد که مجلس بعد از راهکار سئوال به سمت استیضاح وزیر ارشاد برود".
*****
شرایط بد روحی یک زندانی و عدم رسیدگی پرشکی به وی در زندان اوین
یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به دلیل فشارهای متعدد روحی و جسمی منجر به از دست دادن تعادل روحی و عدم توان تحمل حبس اقدام به خود زنی نمود.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حسین سهرابی راد از فعالان ستاد مهدی کروبی که از شهریور ماه گذشته به اتهام همکاری با سایت سحام نیوز در تهیه فیلمی در خصوص وقایع بازداشتگاه کهریزک از سوی وزارت اطلاعات ازداشت شده بود در شرایط وخیم روحی و روانی قرار دارد.نامبرده که دو ماه پیش به علت مشکلات روحی و روانی از بند 209 به بند 350 منتقل شده بود در مقابل "بزرگ نیا" رئیس این بندبه نشانه اعتراض اقدام به خود زنی نمود که به همین جهت برای تنبیه مجددا به انفرادی های بند 240 بازگردانده شد. این زندانی که به گواه پزشکی زندان قادر به تحمل شرایط زندان نیست کمی پیش از بازداشت ازدواج کرده و فرزند یکی از شهدای جنگ هشت ساله است. گفتنی است پیشتر نیز یکی از زندانیان سیاسی بند 350 در نامه خود به کمیسیون اصل نود نسبت به وضعیت سهرابی راد ابراز نگرانی کرده بود.
*****
قانونی نانوشته؛ ترکی ننویسید!
رادیو زمانه: از تبریز خبر میرسد که چاپخانهها و محلهای فروش توزیع و فروش پوسترهای تبلیغاتی تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، توسط ماموران اماکن نیروی انتظامی پلمپ شده است.
مامورین این اداره در تبریز، با مراجعه به لیتوگرافی و چاپخانههایی نظیر چاپخانههای «عافیت» و «نگار» که این پوسترها را منتشر کردهاند و همچنین مغازههای صوتی و تصویریای که این پوسترها را به فروش میرساندهاند، آنها را پلمپ کردهاند.
پلمپ ادارهی اماکن به دنبال چاپ و انتشار پوستری با شعارهای ملی در حمایت از تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در شهرهای مختلف آذربایجان صورت گرفته است.
ماموران همچنین با مراجعه به مغازهی صوتی−تصویری «آذربایجان»، فردی به نام داوود شیری، صاحب مغازه را بازداشت و اقدام به تفتیش مغازهی او و ضبط کیس کامپیوتر و پوسترهای این تیم کردهاند. گرچه آقای شیری پس از دو روز آزاد شده، اما با سپردن ضمانت، تعهد داده است که هرزمان او را بخواهند باید به دادگاه مراجعه کند.
پلمپ مراکز چاپ و انتشار پوسترهای تیم تراکتورسازی تبریز و آزار صاحبان این مراکز، در حالی صورت میگیرد که این پوسترها پس از کسب مجوز نشر از ادارهی ارشاد و باشگاه تراکتورسازی تبریز انتشار یافته است.
مسابقات تیم تراکتورسازی تبریز در ماههای اخیر به صحنههای طرح مطالبات زبانی آذریها تبدیل شده است. ماموران امنیتی نیز سعی در محدودکردن اینگونه ابراز احساسات داشتهاند.
پیش از این نیز مردم در برابر حضور محمود احمدینژاد در تبریز، به جای شعار به نفع او، آنگونه که در چنین ملاقاتهایی مرسوم است، به نفع تیم تراکتورسازی تبریز شعار میدادهاند.
در ارتباط با این مسایل با یاشار حکاکپور، فعال مدنی آذری، گفتوگو کردهام.
آقای حکاکپور، اخیرا چاپخانههایی که پوسترهای تیم تراکتورسازی تبریز را منتشر کردهاند، تهدید شدهاند و حتی برخی از آنها پلمپ شدهاند. انتشار یک پوستر از یک تیم محبوب در آذربایجان چرا باید موجب پلمپ چاپخانه بشود؟
از آنجایی که مسابقات تیم تراکتورسازی تبریز، به عرصهی طرح مطالبات ملی و زبانی آذربایجانیها تبدیل شده است، ماموران امنیتی ایران به این مساله حساس شدهاند و میخواهند بروز احساسات بعد از این مسابقات را محدود کنند. در همین راستا، اقدام به پلمپ چاپخانهای که این پوسترها را زده، کردند و عدهای را نیز بازداشت کردند.
علت جمعآوری و ممنوعشدن این پوسترها چیست؟
بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده، علت اصلی ممانعت از چاپ این پوسترها، جمعآوری آنها و بستن چاپخانهها، نوشتههایی به زبان آذربایجانی بر روی این پوسترها مبنی بر «زنده باد آذربایجان» و «زنده باد تیم تراکتورسازی» است. برخی از مطالبات ملی آذربایجانیها نیز به طور ضمنی در برخی از این پوسترها ذکر شده است.
در میان فعالین آذربایجان گفته میشود که تیم تراکتورسازی نقش مهمی در طرح مطالبات ملی آذربایجانیها در ماههای گذشته داشته و آذربایجانیها این تیم را فقط به چشم یک تیم فوتبال نگاه نمیکنند.
گویا 2 روز پیش (جمعه ۲۵ دی ماه) تیم تراکتورسازی در تهران بازی داشته است. اخبار پراکندهای مبنی بر درگیریهایی در این بازی انتشار پیدا کرده است. آیا شما خبر دقیقتری در این باره دارید؟
بله، روز جمعه تیم تراکتورسازی تبریز در تهران با تیم استقلال تهران بازی داشت. حدود ۴۰هزار نفر از هواداران تیم تراکتورسازی تبریز به ورزشگاه رفتند و تیم آذربایجانی را با شعارهای «یاشاسین آذربایجان» تشویق کردند.
در حین بازی و بعد از آن نیز درگیریهایی بین ماموران امنیتی و هواداران تیم تراکتورسازی که چنین شعارهایی سر میدادند، روی داده است.
اخبار جستهگریختهای در ارتباط با بازداشت تعدادی از افراد به ما رسیده است. الان هم پیگیر هستیم که اسامی دقیق این افراد را بهدست بیاوریم.
گویا زمانی که آقای احمدینژاد به تبریز سفر کرده بودند، مردم بهجای سردادن شعار به نفع ایشان، شعارهایی در هواداری از تیم تراکتورسازی تبریز میدادند.
این رویداد ممکن است تاثیری روی برخورد با هواداران تیم تراکتورسازی و محدودیتهای اخیر گذاشته باشد؛ منتها کلیت قضیه این است که چون این تیم تبدیل به وسیلهای برای طرح مطالبات آذربایجانیها شده، حساسیت ماموران امنیتی ایران را برانگیخته است.
یاشار حکاکپور میگوید: «در حین بازی و بعد از آن نیز درگیریهایی بین ماموران امنیتی و هواداران تیم تراکتورسازی که چنین شعارهایی سر میدادند، روی داده است.»
همانطور که میدانید، مردم تبریز در جریان استقبال از آقای احمدینژاد، به جای این که آقای احمدینژاد را تشویق کنند، تیم تراکتورسازی را تشویق کردند. ضمن اینکه تعداد کمی از مردم برای استقبال از آقای احمدینژاد به ورزشگاه رفته بودند.
یعنی انتشار هرنوع پوستری به زبان ترکی ممنوع است؟
متاسفانه این، قانون نانوشتهای در آذربایجان شده است. بر اساس اطلاعاتی که از افراد نزدیک به مسوولین چاپخانه گرفتهایم، این مساله قانون نانوشتهای شده که چاپ نوشته به زبان ترکی ممنوع است؛ حتی پوستر یک تیم ورزشی یا آگاهی مجلس ترحیم.
زمانی که من در مراغه ساکن بودم، مامورین امنیتی به چاپخانهها دستور داده بودند که از چاپ هرگونه آگهی مجلس ترحیم و تشییع جنازه به زبان ترکی امتناع کنند و تهدید کرده بودند که در غیر این صورت مجوز این چاپخانهها را باطل میکنند.
*****
نماینده ورامین؛ به بخشدار سیلی زد/ استاندارتهران:این بت (نماینده ورامین) را بشکنید
نماینده مردم ورامین در مجلس به صورت بخشدار یکی از روستاهای بخش جوادآباد سیلی زد.
به گزارش مهر در جلسه بررسی مشکلات مردم خاوه (یکی از روستاهای بخش جوادآباد ورامین)، نماینده مردم ورامین در مجلس پس از درگیری لفظی با بخشدار به صورت وی سیلی زد که پیگیری های مقامات اجرایی هم باعث شد تا استاندار تهران دستور دهد: این بت را بشکنید!
در این جلسه که بعد از نماز مغرب و عشای شامگاه جمعه با حضور مردم و اعضای شورای روستا در مسجد خاوه برگزار شد، فرماندار شهرستان ورامین، نماینده مردم ورامین در مجلس و بخشدار جوادآباد نیز حضور داشتند.
اواسط این جلسه، درگیری لفظی میان سیدحسین نقوی، نماینده ورامین در مجلس و حسن بختیاری، بخشدار جوادآباد بر سر مشکلات حل نشده روستا، بخش جوادآباد و کمبود اعتبارات این بخش همچنین عملکرد منفی نماینده شهرستان ورامین در این بخش روی داد که به دنبال این امر، نماینده شهرستان در مقابل مردم و مسئولان به صورت بخشدار سیلی زد.
این درحالیست که تنها دو ساعت پس از این درگیری، بازتاب این عمل در میان مردم جوادآباد و شهرستان بسیار منفی بوده و خبر درگیری یادشده خانه به خانه در حال انتشار است. امروز خبر جریان فوق به وزارت کشور و اداره اطلاعات هم رسید.
فرماندار و بخشدار در استانداری
فرماندار شهرستان ورامین ضمن تایید خبر درگیری» در ورامین گفت: جلسه فوق العاده ای با حضور بخشدار جوادآباد و براتلو، معاون سیاسی و انتظامی استانداری تهران و عضو شورای تامین این استان در استانداری تهران تشکیل و جوانب این درگیری بررسی شده است.
سیدمحمد میربزرگی خاطرنشان کرد: در پی سرکشی به روستاهای شهرستان ورامین از سوی مسئولان، عصر جمعه ساعت 17 جمعی از مسئولان بخش جوادآباد و شهرستان ورامین از جمله معاون راه و ترابری، رئیس تربیت بدنی، رئیس شورای روستای "خاوه" و بخشدار جوادآباد به همراه رئیس اداره برق شهرستان و رئیس دفتر نماینده شهرستان ورامین(جعفر اردستانی) از روستای خاوه بازدید و مشکلات را بررسی کردند.
وی ادامه داد: ظاهرا غلامرضا تاجیک که یکی از سه عضو شورای روستای خاوه است، خواسته بود که نماینده شهرستان ورامین بیاید و تکلیف مشکلات را روشن کند. تاجیک طی صحبت با بنده از عملکرد دیگر اعضای شورای روستا و بخشدار جوادآباد انتقاد و ادعا کرد که حق اوست که دهیار باشد.
این مسئول بیان کرد: در جواب این انتقاد و ادعا از وی خواستم برای سخنان خود دلایل مستند بیاورد، همچنین به وی گفتم که در نتیجه این حرفها فضای نامطلوبی حکمفرما می شود درحالیکه ما باید مشکل مردم را حل کنیم .
میربزرگی ادامه داد: بعد از نماز عشا در مسجد خاوه، تاجیک یکی از سه عضو شورای روستای خاوه پیش نقوی، نماینده مردم ورامین در مجلس رفت و گفت که بخشدار گفته که من را قبول ندارد. به دنبال این امر، نقوی در حضور جمعیت حدود 150 نفری حاضر در مسجد رو به بختیاری(بخشدار جوادآباد) کرد و گفت: "چرا این عضو شورا را قبول نداری؟" بختیاری نیز در جواب گفت: "قبول ندارم زیرا همیشه ساز مخالف می زند، در روستا تنش و برای شورا مشکل ایجاد می کند."
درگیری آغاز شد
وی افزود: به دنبال این امر، نقوی فریادی زد و سپس در مقابل جمعیت، دو سیلی به گوش بختیاری زد. ما نیز آنها را از هم جدا کردیم. من از بخشدار خواستم خویشتندار باشد و به او گفتم: مقابله به مثل نکن و فرصت شکایت را برای خود نگهدار.
مبربزرگی خاطرنشان کرد: به دنبال این امر، بختیاری را به کنار دیوار مسجد بردم اما ناگهان راننده آقای نقوی به سمت بختیاری حمله ور شد و چند لگد به پای او زد. بخشدار نیز او را هل داد و از مجلس خارج شد. پس از رفتن بخشدار، نقوی را به خاطر رفتارش سرزنش کردم و او نیز در پاسخ گفت: "من به نمایندگی از طرف مردم توی گوش بخشدار زدم."
ماجرا به استانداری کشیده شد
این مسئول افزود: بخشدار در زمان خروج از مسجد با امام جمعه جوادآباد مواجه شد و امام جمعه پس از اطلاع از قضیه با استاندار تماس گرفت و استاندار نیز با نقوی تماس گرفت و از وی پرسید: "شما به صورت بخشدار من سیلی زدی؟" نقوی نیز در پاسخ گفت: "بله، من سیلی زدم زیرا گفته که شورای روستا را قبول ندارم و من نیز به نیابت از طرف مردم توی گوشش زدم."
میربزرگی اضافه کرد: نقوی در سخنرانی اش دولت، بخشدار جوادآباد، بخشدار قرچک و نیز نیز نماینده سابق مجلس - که سفیر فعلی ایران در کشور عمان است - را زیر سئوال برد. به دنبال این امر، استاندار پس از تماس با نقوی یا من تماس گرفت و گفت: "برای چه در مجلسی که بخشدارت مورد هتک حرمت قرار گرفته، نشسته ای.... همین الان به همراه همه مدیران دستگاههای اجرایی حاضر در جلسه، آنجا را ترک کنید."
این بت را بشکنید!
فرماندار شهرستان ورامین ضمن تایید خبر درگیری» در ورامین گفت: جلسه فوق العاده ای با حضور بخشدار جوادآباد و براتلو، معاون سیاسی و انتظامی استانداری تهران و عضو شورای تامین این استان در استانداری تهران تشکیل و جوانب این درگیری بررسی شده است.
سیدمحمد میربزرگی خاطرنشان کرد: در پی سرکشی به روستاهای شهرستان ورامین از سوی مسئولان، عصر جمعه ساعت 17 جمعی از مسئولان بخش جوادآباد و شهرستان ورامین از جمله معاون راه و ترابری، رئیس تربیت بدنی، رئیس شورای روستای "خاوه" و بخشدار جوادآباد به همراه رئیس اداره برق شهرستان و رئیس دفتر نماینده شهرستان ورامین(جعفر اردستانی) از روستای خاوه بازدید و مشکلات را بررسی کردند.
وی ادامه داد: ظاهرا غلامرضا تاجیک که یکی از سه عضو شورای روستای خاوه است، خواسته بود که نماینده شهرستان ورامین بیاید و تکلیف مشکلات را روشن کند. تاجیک طی صحبت با بنده از عملکرد دیگر اعضای شورای روستا و بخشدار جوادآباد انتقاد و ادعا کرد که حق اوست که دهیار باشد.
این مسئول بیان کرد: در جواب این انتقاد و ادعا از وی خواستم برای سخنان خود دلایل مستند بیاورد، همچنین به وی گفتم که در نتیجه این حرفها فضای نامطلوبی حکمفرما می شود درحالیکه ما باید مشکل مردم را حل کنیم .
میربزرگی ادامه داد: بعد از نماز عشا در مسجد خاوه، تاجیک یکی از سه عضو شورای روستای خاوه پیش نقوی، نماینده مردم ورامین در مجلس رفت و گفت که بخشدار گفته که من را قبول ندارد. به دنبال این امر، نقوی در حضور جمعیت حدود 150 نفری حاضر در مسجد رو به بختیاری(بخشدار جوادآباد) کرد و گفت: "چرا این عضو شورا را قبول نداری؟" بختیاری نیز در جواب گفت: "قبول ندارم زیرا همیشه ساز مخالف می زند، در روستا تنش و برای شورا مشکل ایجاد می کند."
درگیری آغاز شد
وی افزود: به دنبال این امر، نقوی فریادی زد و سپس در مقابل جمعیت، دو سیلی به گوش بختیاری زد. ما نیز آنها را از هم جدا کردیم. من از بخشدار خواستم خویشتندار باشد و به او گفتم: مقابله به مثل نکن و فرصت شکایت را برای خود نگهدار.
مبربزرگی خاطرنشان کرد: به دنبال این امر، بختیاری را به کنار دیوار مسجد بردم اما ناگهان راننده آقای نقوی به سمت بختیاری حمله ور شد و چند لگد به پای او زد. بخشدار نیز او را هل داد و از مجلس خارج شد. پس از رفتن بخشدار، نقوی را به خاطر رفتارش سرزنش کردم و او نیز در پاسخ گفت: "من به نمایندگی از طرف مردم توی گوش بخشدار زدم."
ماجرا به استانداری کشیده شد
این مسئول افزود: بخشدار در زمان خروج از مسجد با امام جمعه جوادآباد مواجه شد و امام جمعه پس از اطلاع از قضیه با استاندار تماس گرفت و استاندار نیز با نقوی تماس گرفت و از وی پرسید: "شما به صورت بخشدار من سیلی زدی؟" نقوی نیز در پاسخ گفت: "بله، من سیلی زدم زیرا گفته که شورای روستا را قبول ندارم و من نیز به نیابت از طرف مردم توی گوشش زدم."
میربزرگی اضافه کرد: نقوی در سخنرانی اش دولت، بخشدار جوادآباد، بخشدار قرچک و نیز نیز نماینده سابق مجلس - که سفیر فعلی ایران در کشور عمان است - را زیر سئوال برد. به دنبال این امر، استاندار پس از تماس با نقوی یا من تماس گرفت و گفت: "برای چه در مجلسی که بخشدارت مورد هتک حرمت قرار گرفته، نشسته ای.... همین الان به همراه همه مدیران دستگاههای اجرایی حاضر در جلسه، آنجا را ترک کنید."
این بت را بشکنید!
وی افزود: به دنبال این امر، به همراه سایر مسئولان جلسه را ترک کردیم و به اتفاق بخشدار جوادآباد به استانداری تهران رفتیم و در آنجا استاندار توصیه کرد که بختیاری شکایت خود را پیگیری کند تا هم به حق خودش برسد و هم حق نماینده سابق شهرستان(حسین نوش آبادی) ضایع نشود زیرا ایشان نیز مورد هتک حرمت واقع شده اند. همچنین استاندار تاکید کرد: "افکار عمومی را آماده کنید، برای ائمه جمعه شهرستان و مدیران ادارات توضیح دهید و نگذارید شرایط به صورت ناحق پیش رود . زیرا اگر فردا وزیر هم پیش نقوی برود، ممکن است کتک بخورد. همچنین استاندار تاکید کرد: "این بت را بشکنید و نگذارید این اتفاقات تکرار شود و تا احقاق کامل حقتان عقب نشینی نکنید."
سرپرست فرمانداری ورامین خاطرنشان کرد: پس از صحبت استاندار با وزیر کشور، وزیر نیز دستور داد که با این نماینده فقط در حد قانون رفتار کنید. ایشان از این به بعد حق دخالت در کار اجرایی را ندارد، او فقط حق قانونگذاری و نظارت دارد و می تواند تنها در همین چارچوب رفتار کند. به دنبال این امر، دیگر قرار نیست آقای نقوی در هر جلسه ای حاضر شود و هر اداره ای که دلش خواست برود."
شکایتم به مقامات عالی کشور و شهرستان رسید
سرپرست فرمانداری ورامین خاطرنشان کرد: پس از صحبت استاندار با وزیر کشور، وزیر نیز دستور داد که با این نماینده فقط در حد قانون رفتار کنید. ایشان از این به بعد حق دخالت در کار اجرایی را ندارد، او فقط حق قانونگذاری و نظارت دارد و می تواند تنها در همین چارچوب رفتار کند. به دنبال این امر، دیگر قرار نیست آقای نقوی در هر جلسه ای حاضر شود و هر اداره ای که دلش خواست برود."
شکایتم به مقامات عالی کشور و شهرستان رسید
حسن بختیاری، بخشدار جوادآباد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در ورامین گفت: "شکایتم را تقدیم مراجع قانونی کرده ام و پیگیر شکایتم تا آخر هستم. در جلسه درگیری، فرماندار، رئیس حراست فرمانداری و رئیس اداره اطلاعات شهرستان نیز حضور داشته اند و شاهد ماجرا بوده اند. همچنین فایل سخنرانی آقای نقوی هم دست من است.
"آقای نقوی ادعا می کند به نمایندگی از طرف مردم به من سیلی زده درحالیکه من روز تعطیل از استراحت خود زده ام و به خاطر پیگیری مشکلات مردم، راهی روستای "خاوه" شده ام. شکایتهای من به دادسرای کارکنان دولت، کمیسیون اصل 90 مجلس، رئیس مجلس، استانداری، وزارت کشور و شخص رئیس جمهور رسیده است."
گفتنی است نماینده ورامین از نمایندگان اصولگرای مجلس است.
*****
بررسی ادعاهای سردار احمدی مقدم آیا کنترل ارتباطات اینترنتی ممکن است؟
آفتاب: سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی روز جمعه گفت: اساماس ها و ایمیلها از جایی فرستاده میشود که کاملاً در کنترل ما قرار دارد.
او به کاربران اینترنتی هشدار داد: تصور نکنند که آنتی پروکسی جلویش را میگیرد و این تصور اشتباه را نداشته باشند که کنترل نمیشوند چرا که تاکنون در رابطه با آنها نیز مدارا میشده است.
صحبتهای فرمانده نیروی انتظامی باعث ایجاد نگرانی در میان شهروندان درباره حریم خصوصی خود و مطرحشدن این سوال شده است که آیا ایمیلهای خصوصی افراد قابل رویت و کنترل از سوی فردی دیگر غیر از خود فرد است.
شایان ایرانمنش در این باره به برخی از سوالات پاسخ داده است.
«آنتی پروکسی» چیست؟
ما چیزی به اسم آنتی پروکسی نداریم. این یک واژه به اشتباه جا افتاده در ایران است که به جای لغاتی مانند آنتی فیلتر به طور کلی روش یا نرم افزاری برای عبور از سد فیلترهای ایجاد شده توسط ISP ها استفاده میشود.
آیا کنترل پیامکها و ایمیلها به نحوی که سردار اسماعیل احمدی مقدم اعلام کردند از لحاظ فنی عملی هست؟
در رابطه با اساماس این مطلب خیلی دور از واقعیت نیست و کنترل اساماس از لحاظ فنی کاملا عملی و قابل اجراست اما در رابطه با ایمیل متاسفانه این جمله تا حدی نامفهوم است. ایشان فرمودند «ایمیلها از جایی که فرستاده میشود که کاملا در کنترل ما قرار دارد» که بنده به بررسی این موضوع خواهم پرداخت.
ایمیلها به طور کلی از جای خاصی که فرستاده نمیشوند که قابل کنترل باشند یا خیر. هر آدرس ایمیل با توجه به نام دامنه آن ایمیل (Domain) از روی سرور مخصوص به خود ارسال میشود. به طور مثال ایمیلهای یاهو (Yahoo) از طریق سرورهای یاهو و ایمیلهای جیمیل (GMail) از روی سرورهای جیمیل که متعلق به گوگل است ارسال میشود. طبیعتا سرورهای این سایتها در ایران نیستند و طبیعتا در کنترل هیچ نهاد و شخصی هم در ایران نمیتوانند باشند. مگر آنکه منظور ایشان این باشد که با هک کردن این سرورها کنترل آنها را بدست آوردهاند که میتوان گفت این امر هم تقریبا محال و البته غیرقانونی است.
حالت دیگری نیز وجود دارد که ممکن است منظور ایشان این حالت باشد. آن هم برای ایمیلهایی که روی دامنههای شخصی قرار دارند و نه دامنههای عمومی و رایگان مانند یاهو یا جیمیل. در این حالت اگر شخص یا شرکت یا موسسهای برای خود نام دامنه ثبت کرده باشد و ایمیل خود را روی آن نام دامنه ایجاد کند و همچنین سرور مورد استفاده خود را از دیتا سنترهای (Data Center) داخل ایران تهیه کرده باشد، ممکن است نیروی انتظامی یا هر نهاد دیگری به صورت فیزیکی کنترل آن سرور را در اختیار بگیرد.
نظر شما در رابطه با جمله دیگری از سردار احمدی مقدم مبنی بر تصور اشتباه مردم در مورد کنترل نشدن ایمیلها چیست؟
اجازه بدهید ابتدا توضیحی در رابطه با کنترل ایمیلها و هر استفاده دیگری از اینترنت بدهم. به طور کلی هر استفادهای از اینترنت اعم از ارسال و دریافت ایمیل، چت و محتوای آن، مشاهده صفحات اینترنتی و محتویات آنها همگی در اکثر موارد قابل کنترل و قابل شنود است. اما راههایی هم برای جلوگیری از این کنترل و شنود وجود دارد که در ادامه توضیح خواهم دارد.
برای مثال فرض کنید شما با تلفن صحبت میکنید و فردی در اتاق کنار شما و یا در مرکز مخابرات با برداشتن یک گوشی دیگر مکالمات شما را شنود میکند. حال برای جلوگیری از این شنود اگر شما مبدا و طرف دیگر مقصد باشید، در مبدا شما یک جمله را به طور رمزگذاری شده ارسال میکنید و در مقصد هم با همان روش آنرا رمزگشایی میکنند. حالا شخصی که در میانه راه مشغول شنود مکالمات است فقط یک جمله رمزگذاری شده دریافت می کند. در این روش احتمال رمزگشایی این جمله نزدیک به صفر است.
در ایران راههای مختلفی برای عبور از سد فیلتر وجود دارد که تقریبا تمام آنها در یک نکته مشترک هستند. فیلترشکنها راه عبور اطلاعات را تغییر میدهند و از دید نرمافزارهای فیلترینگ پنهان میکنند. به طور مثال اگر منزل و محل کار شما در یک خیابان است و حالا در بین راه خیابان بسته شده است، شما میتوانید از خیابان پشتی برای رسیدن به محل کار خود استفاده کنید. خیابان پشتی همان فیلترشکن شماست.
یکی از این فیلترشکنها ویپیان (VPN) است. ویپیان به طور کلی در تمام دنیا استفاده میشود اما نه به منظور عبور از فیلتر. یکی از کاربردیترین امکانات ویپیان استفاده از آن برای افزایش امنیت اطلاعات و جلوگیری از شنود است.
"آقای نقوی ادعا می کند به نمایندگی از طرف مردم به من سیلی زده درحالیکه من روز تعطیل از استراحت خود زده ام و به خاطر پیگیری مشکلات مردم، راهی روستای "خاوه" شده ام. شکایتهای من به دادسرای کارکنان دولت، کمیسیون اصل 90 مجلس، رئیس مجلس، استانداری، وزارت کشور و شخص رئیس جمهور رسیده است."
گفتنی است نماینده ورامین از نمایندگان اصولگرای مجلس است.
*****
بررسی ادعاهای سردار احمدی مقدم آیا کنترل ارتباطات اینترنتی ممکن است؟
آفتاب: سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی روز جمعه گفت: اساماس ها و ایمیلها از جایی فرستاده میشود که کاملاً در کنترل ما قرار دارد.
او به کاربران اینترنتی هشدار داد: تصور نکنند که آنتی پروکسی جلویش را میگیرد و این تصور اشتباه را نداشته باشند که کنترل نمیشوند چرا که تاکنون در رابطه با آنها نیز مدارا میشده است.
صحبتهای فرمانده نیروی انتظامی باعث ایجاد نگرانی در میان شهروندان درباره حریم خصوصی خود و مطرحشدن این سوال شده است که آیا ایمیلهای خصوصی افراد قابل رویت و کنترل از سوی فردی دیگر غیر از خود فرد است.
شایان ایرانمنش در این باره به برخی از سوالات پاسخ داده است.
«آنتی پروکسی» چیست؟
ما چیزی به اسم آنتی پروکسی نداریم. این یک واژه به اشتباه جا افتاده در ایران است که به جای لغاتی مانند آنتی فیلتر به طور کلی روش یا نرم افزاری برای عبور از سد فیلترهای ایجاد شده توسط ISP ها استفاده میشود.
آیا کنترل پیامکها و ایمیلها به نحوی که سردار اسماعیل احمدی مقدم اعلام کردند از لحاظ فنی عملی هست؟
در رابطه با اساماس این مطلب خیلی دور از واقعیت نیست و کنترل اساماس از لحاظ فنی کاملا عملی و قابل اجراست اما در رابطه با ایمیل متاسفانه این جمله تا حدی نامفهوم است. ایشان فرمودند «ایمیلها از جایی که فرستاده میشود که کاملا در کنترل ما قرار دارد» که بنده به بررسی این موضوع خواهم پرداخت.
ایمیلها به طور کلی از جای خاصی که فرستاده نمیشوند که قابل کنترل باشند یا خیر. هر آدرس ایمیل با توجه به نام دامنه آن ایمیل (Domain) از روی سرور مخصوص به خود ارسال میشود. به طور مثال ایمیلهای یاهو (Yahoo) از طریق سرورهای یاهو و ایمیلهای جیمیل (GMail) از روی سرورهای جیمیل که متعلق به گوگل است ارسال میشود. طبیعتا سرورهای این سایتها در ایران نیستند و طبیعتا در کنترل هیچ نهاد و شخصی هم در ایران نمیتوانند باشند. مگر آنکه منظور ایشان این باشد که با هک کردن این سرورها کنترل آنها را بدست آوردهاند که میتوان گفت این امر هم تقریبا محال و البته غیرقانونی است.
حالت دیگری نیز وجود دارد که ممکن است منظور ایشان این حالت باشد. آن هم برای ایمیلهایی که روی دامنههای شخصی قرار دارند و نه دامنههای عمومی و رایگان مانند یاهو یا جیمیل. در این حالت اگر شخص یا شرکت یا موسسهای برای خود نام دامنه ثبت کرده باشد و ایمیل خود را روی آن نام دامنه ایجاد کند و همچنین سرور مورد استفاده خود را از دیتا سنترهای (Data Center) داخل ایران تهیه کرده باشد، ممکن است نیروی انتظامی یا هر نهاد دیگری به صورت فیزیکی کنترل آن سرور را در اختیار بگیرد.
نظر شما در رابطه با جمله دیگری از سردار احمدی مقدم مبنی بر تصور اشتباه مردم در مورد کنترل نشدن ایمیلها چیست؟
اجازه بدهید ابتدا توضیحی در رابطه با کنترل ایمیلها و هر استفاده دیگری از اینترنت بدهم. به طور کلی هر استفادهای از اینترنت اعم از ارسال و دریافت ایمیل، چت و محتوای آن، مشاهده صفحات اینترنتی و محتویات آنها همگی در اکثر موارد قابل کنترل و قابل شنود است. اما راههایی هم برای جلوگیری از این کنترل و شنود وجود دارد که در ادامه توضیح خواهم دارد.
برای مثال فرض کنید شما با تلفن صحبت میکنید و فردی در اتاق کنار شما و یا در مرکز مخابرات با برداشتن یک گوشی دیگر مکالمات شما را شنود میکند. حال برای جلوگیری از این شنود اگر شما مبدا و طرف دیگر مقصد باشید، در مبدا شما یک جمله را به طور رمزگذاری شده ارسال میکنید و در مقصد هم با همان روش آنرا رمزگشایی میکنند. حالا شخصی که در میانه راه مشغول شنود مکالمات است فقط یک جمله رمزگذاری شده دریافت می کند. در این روش احتمال رمزگشایی این جمله نزدیک به صفر است.
در ایران راههای مختلفی برای عبور از سد فیلتر وجود دارد که تقریبا تمام آنها در یک نکته مشترک هستند. فیلترشکنها راه عبور اطلاعات را تغییر میدهند و از دید نرمافزارهای فیلترینگ پنهان میکنند. به طور مثال اگر منزل و محل کار شما در یک خیابان است و حالا در بین راه خیابان بسته شده است، شما میتوانید از خیابان پشتی برای رسیدن به محل کار خود استفاده کنید. خیابان پشتی همان فیلترشکن شماست.
یکی از این فیلترشکنها ویپیان (VPN) است. ویپیان به طور کلی در تمام دنیا استفاده میشود اما نه به منظور عبور از فیلتر. یکی از کاربردیترین امکانات ویپیان استفاده از آن برای افزایش امنیت اطلاعات و جلوگیری از شنود است.
ویپیان علاوه بر اینکه مسیر اینترنت شما را تغییر میدهد، تمام اطلاعات ارسالی و دریافتی کامپیوتر شما را رمزگذاری میکند و در نتیجه هیچ بسته اطلاعاتی ارسالی یا دریافتی شما قابل شنود نخواهد بود. این بستهها میتواند مربوط به یک ایمیل، چت و یا یک صفحه مورد بازدید شما باشد.
در رابطه با ایمیل راه دیگری نیز برای جلوگیری از شنود آن وجود داد. ممکن است کاربران در برخی سایتها مخصوصا محیط ارسال و دریافت ایمیل خود دیده باشند که گاهی در ابتدای آدرسهای اینترنتی به جای HTTP از HTTPS استفاده میشود.
در رابطه با ایمیل راه دیگری نیز برای جلوگیری از شنود آن وجود داد. ممکن است کاربران در برخی سایتها مخصوصا محیط ارسال و دریافت ایمیل خود دیده باشند که گاهی در ابتدای آدرسهای اینترنتی به جای HTTP از HTTPS استفاده میشود.
حرف «S» در انتهای HTTP به این معنی است که کاربر در صفحهای قرار دارد که از پروتکل SSL استفاده میکند و به زبان سادهتر به این معنی خواهد بود که تمام اطلاعات ارسال شده و دریافت شده در این صفحه به صورت رمزگذاری شده ارسال و دریافت میشود. در نتیجه حتی در صورت استفاده نکردن از VPN اگر کاربران دقت داشته باشند هنگام استفاده از ایمیل خود از HTTPS استفاده کنند ایمیلهای ارسالی و دریافتی قابل شنود نخواهند بود.
ممکن است برنامههای دیگری نیز در دسته فیلترشکنها وجود داشته باشند که اطلاعات دریافتی و ارسالی را رمزگذاری کنند اما استفاده از دو روشی که ذکر شد از جمله مطمئنترین راهها برای جلوگیری از شنود ایمیلها هستند و همچنین این نکته باید در نظر گرفته شود که تمام راههای عبور از فیلتر این قابلیت را ندارند و ممکن است اطلاعات مورد شنود قرار بگیرند.
در رابطه با گفتوگوی صوتی در اینترنت چطور؟ خیلیها چت صوتی (Voice Chat) انجام میدهند و نگران هستند که مکالمه آنها شنود شود.
این ارتباط هم دقیقا مانند چت نوشتاری است. در صورت استفاده از VPN یا سرویس مشابهی که ارتباط را رمزنگاری کند استفاده از وویس چت هم کاملا امن و غیر قابل شنود است. البته با اینکه شنود ویس چت از شنود چت های نوشتاری بسیار مشکلتر است اما در صورت رمز نشدن ارتباط و بستههای صوتی ارسالی و دریافتی از لحاظ فنی شنود این ارتباط ها ناممکن نیست.
*****
زنان بازداشتی از برخورد فیزیکی ماموران مرد آزرده شدهاند
روزنامه سلام: باید توجه داشته باشیم که بازداشت طیفی از زنان در حوادث اخیر متعلق به زمانی است که اوضاع امنیتی کشور طبیعی نیست لذا بروز ضعف هایی در این باره اجتناب ناپذیر است.
اگرچه که هنوز موج دستگیری ها پایان نیافته و هر هفته شاهد بازداشت جمعی از فعالان سیاسی و حقوق بشر هستیم اما استمرار این رویه سبب شده است ماهیت بازداشت ها طبیعی جلوه کند ودر این میان آنچه خبر ساز می شود نحوه وسبک برخورد با بازداشت شدگان است .
مدتی است که ابراز ناراحتی جمعی از زنان فعال عرصه ها سیاسی ،حقوق بشر و رونامه نگار از برخوردهای زننده بازجویانشان در بازداشتگاهها نگرانی هولناکی را در این طیف ایجاد کرده است ،آنچنان هرچنداین اخبار زمزمه وار در میان زنان رد و بدل می شود اما هراس از صحت آن دل خانواده های دستگیر شدگان وفعالان زن را به درد آورده است .
در این باره با زهره الهیان تنها نماینده زن عضو کمیته 15 نفره رسیدیگ به وضعیت بازداشت شدگان پس از انتخابات به گفتو گو نشستیم مشروح گفتگو ما به الهیان به شرح زیر است:
ممکن است برنامههای دیگری نیز در دسته فیلترشکنها وجود داشته باشند که اطلاعات دریافتی و ارسالی را رمزگذاری کنند اما استفاده از دو روشی که ذکر شد از جمله مطمئنترین راهها برای جلوگیری از شنود ایمیلها هستند و همچنین این نکته باید در نظر گرفته شود که تمام راههای عبور از فیلتر این قابلیت را ندارند و ممکن است اطلاعات مورد شنود قرار بگیرند.
در رابطه با گفتوگوی صوتی در اینترنت چطور؟ خیلیها چت صوتی (Voice Chat) انجام میدهند و نگران هستند که مکالمه آنها شنود شود.
این ارتباط هم دقیقا مانند چت نوشتاری است. در صورت استفاده از VPN یا سرویس مشابهی که ارتباط را رمزنگاری کند استفاده از وویس چت هم کاملا امن و غیر قابل شنود است. البته با اینکه شنود ویس چت از شنود چت های نوشتاری بسیار مشکلتر است اما در صورت رمز نشدن ارتباط و بستههای صوتی ارسالی و دریافتی از لحاظ فنی شنود این ارتباط ها ناممکن نیست.
*****
زنان بازداشتی از برخورد فیزیکی ماموران مرد آزرده شدهاند
روزنامه سلام: باید توجه داشته باشیم که بازداشت طیفی از زنان در حوادث اخیر متعلق به زمانی است که اوضاع امنیتی کشور طبیعی نیست لذا بروز ضعف هایی در این باره اجتناب ناپذیر است.
اگرچه که هنوز موج دستگیری ها پایان نیافته و هر هفته شاهد بازداشت جمعی از فعالان سیاسی و حقوق بشر هستیم اما استمرار این رویه سبب شده است ماهیت بازداشت ها طبیعی جلوه کند ودر این میان آنچه خبر ساز می شود نحوه وسبک برخورد با بازداشت شدگان است .
مدتی است که ابراز ناراحتی جمعی از زنان فعال عرصه ها سیاسی ،حقوق بشر و رونامه نگار از برخوردهای زننده بازجویانشان در بازداشتگاهها نگرانی هولناکی را در این طیف ایجاد کرده است ،آنچنان هرچنداین اخبار زمزمه وار در میان زنان رد و بدل می شود اما هراس از صحت آن دل خانواده های دستگیر شدگان وفعالان زن را به درد آورده است .
در این باره با زهره الهیان تنها نماینده زن عضو کمیته 15 نفره رسیدیگ به وضعیت بازداشت شدگان پس از انتخابات به گفتو گو نشستیم مشروح گفتگو ما به الهیان به شرح زیر است:
همان طور که در گزارش کمیته آمده است شما مسئول پیگیری وضعیت زنان و دختران بازداشت شده بودید برغم این امر در گزارش هیچ عنوانی از مشکلات زنان بازداشتی به میان نیامده بود؟
همانظور که گفتید بنده به همراه اعضای کمیته که برای ملاقت با بازدشت شدگان به زندان اوین می رفتیم و در زمانی که انها وضعیت بازداشت شدگان را بررسی می کردند من نیز از بند نسوان بازدید می کردم و از نزدیک وضعیت بازداشت شدگان زن حوادث پس انتخابات را دیدم حوشبختانه زنان بازداشت شده بجز بلاتکلیفی یا طولانی بودن زمان بازداشت شان گلایه ایی از زندان اوین نداشتند و وضعیت آنها از لحاظ حقوق شهروندی ،انسانی و بهداشتی مساعد بود لذا موضوع مشخص و حائز اهمیتی در این باره وجود نداشت که در گزارش بصورت مجزا به آن بپردازیم .
در کنار اینکه گلایه از وضعیت بهداشتی بازداشتگاه که همواره مطرح بوده اما برخی از زنانی که بواسطه نا ارامی های اخیر در اوین بازداشت بوده اند و یا حتی هم اکنون نیز در بازداشت هستند ازاینکه توسط بازجوهای مرد مورد آزار قرار می گیرند ابراز ناراحتی می کنند؟
منظور شما آزار جنسی توسط بازجویان مرد است ؟
بله متاسفانه، برخی از بازداشت شدگان زن به نزدیکانشان اعلام کرده اند که در طول زمان بازجویی چه از طیق سخنان زننده و فحاشی و چه ازطریق برخورد فیزیکی آزار جنسی دیده اند.
به عقیده بنده اینکه عده ایی عنوان می کنند در حین بازجویی ها توسط برخی بازجوهای مرد مورد ازار و اذیت قرار گرفته اند صحت ندارد چرا که من شخصا در بازدیدهایم از بند نسوان زندان اوین هرگز چنین سخنی از هیچیک از زندان بازداشت شده نشنیدم ،تاکید من بر شایعه بودن این سخن به این دلیل است که خودم ساعتها با تک تک زنان به گفتگو نشستم و انها در این باره هيچ شکایتی نداشتند و تنها شکایت آنها در باره آزار هایی از این دست مربوط به زمان دستگیری شان توسط ماموران مرد بوده که در مواردی انها به خاطر برخی برخورد های فیزیکی آزرده شده اند.به همین دلیل هم قویا بحث ازار جنسی را در گزارش مان تکذیب کردیم .
بر اساس قانون بازجویی از زنان و دختران بازداشت شده باید توسط بازجوی زن صورت گیردو اگر بازجوی زن نبود باید همیشه یک مامور زن در روند و سیر بازجوییها حضور داشته باشد، پس چرا به قانون عمل نمی شود؟
ما در زندانهایمان بازجو و قضات زن داریم و تا جایی که امکان پذیز باشد بازجویی از زنان به آنها سپرده شده است اما متاسفانه به خاطر فقدان نیروی متخصص زن در این امر بازجویی از زنان در مواردی به بازجوهای مرد سپرده شده است.
به نظرتان آزاردیدن زنان بازداشته شده حین دستگیری توسط ماموران مرد اهمیت مختصر اشارهایی در گزارش کمیته ویژه را ندارد تا در کنار دیگر نقصهای مطرح شده قوه قضاییه برای رفع آن اقدام کند؟
ما این موضوع را پیش از تدوین گزارش با دستگاه قضایی مطرح کردیم و قرار هم بر آن شداین رویه را اصلاح کنند و فقط در زمانی که دسترسی به خانم های مامور امکان پذیر نبود از ماموران مرد استفاده شود.
به عقیده ما همانطور که در زندان های ماموران زن حضور دارند و نیروی انتظامی نیز از نیروهای زن ماهر و متخصص برخوردار است این نقص باید برطرف شود.
تا کنون هرگز اعلام نشده که برای دستگیری زنان فعال سیاسی ،حقوق بشر یا روزنامه نگار که در ساعات نیمه شب هم صورت می گیرد مامور زن حضور داشته است ،این نقص کی برطرفل می شود؟
ما در کمیسیون امنیت با جدیت پیگیری این امر هستیم و در این زمینه هم گزارشات متعدد ی تهیه و به مراجع ذیربط ارسال کردیم تا مراجع قضایی و کارشناسانشان به دقت و آگاهی بیشتر در صدد رفع نقوص مربوط به دستگیری، بازداشت و حبس زنان برایند.
این گزارش را به هیچ نهادها و مراجعی ارسال کرده اید و واکنش آنها په بوده است ؟
به دستگاههای مربوط به این امر ارسال کردیم که بهتر است عنوانی از آنها برده نشود هنوز رایزنی ها و جلسات ما نتیجه مبسوطی که قابل اطلاع رسانی باشد نداشته است.
فعلا همه موضوعات در دست بررسی است و در زمانش نتایج را رسانه ایی خواهیم کرد.
فکر نمی کنید که یکی از دلایلی که باعث عدم توجه به اجرای قانون بازداشت و دستگیری زنان می شود ورود نهادهای مختلف امنیتی به این مقوله است واینکه بازداشتها از سوی یک نهاد مشخص انجام نمیشود؟
این موضوع هم می تواند یکی از دلایل امر باشد منتها اینکه ما در بررسی هایمان در کمیسیون امنیت ملی موارد متعددی را برای این امر مد نظر قرار داده ایم و در غالب گزارشاتی به مسئولان مربوط اعلام کردهایم .
دیگر موارد بروز این اقدام خلاف قانون چیست ؟
ببینید در شرایطی که اوضاع امنیتی و سیاسی کشور عادی باشد هیپگاه این دست بی قانونی ها رخ نمی دهد با ید توجه داشته باشیم که بازداشت طیفی از زنان در حوادث اخیر متعلق به زمانی است که اوضاع امنیتی کشور طبیعی نیست لذا بروز ضعف هایی در این باره اجتناب ناپذیر است.
چرا این امور را در گزارش کمیته ویژه قید نکردید که هم اذهان عمومی در جریان بررسی هایتان قرار بگیرند و هم اینکه بیکباره هم مسائل مورد بررسی قرار گیرد؟
مسائل مربوط به زنان بازداشت شده از جمله اموری است که ترجیح کمیسیون بر پیگیری جداگانه آن بود تا زودتر به آنها پرداخته شود.
آیا فعالیت کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگ پایان یافته است یا دیگر موارد را نیز مورد بررسی قرار خواهید داد؟
ادامه فعالیت کمیته به شرایط کشور و صلاحدید رییس مجلس بستگی دارد در صورتی که مواردی باشد که نیاز به ورود مجدد مجلس داشته باشد ما بطور قطع وارد می شویم.
*****
شبكه خبري ملت فيلتر شد
به گزارش تابناک سایت خبری ملت از دسترس هموطنانمان در داخل كشور خارج شده است.
این سایت در مطلبی درباره دلیل فیلتر شدن مدعی شد:به نظر ميآيد كه رويكرد انتقادي سايت و تلاش براي شموليت خبري در حوزه مسائل داخلي و سياسي از عوامل فيلتر شدن سايت ملت باشد.
*****
در دومین سالمرگ ابراهیم لطف اللهی
10 دانشجو در سنندج دستگیر شدند
10 دانشجوی شرکت کننده در دومین سالگرد مرگ ابراهیم لطف اللهی در حالی دستگیر شده اند که هنوز برخی از دستگیرشدگان اولین مراسم یادبود این دانشجوی کرد، علیرغم اتمام قانونی دوره حبس ، آزاد نشده و پرونده مرگ مشکوک لطف اللهی نیز به بایگانی سپرده شده است. صالح نیکبخت، وکیل پرونده لطف اللهی و برخی از دستگیرشدگان روز پنج شنبه هم در تماس تلفنی به روز می گوید: " خانواده موکل های بنده و بسیاری از بازداشت شدگان از دلایل و علت بازداشت و همچنین مکان نگهداری آنها مطلع نیستند".
بنا به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران عصر روز پنج شنبه 24 دی ماه دست کم 10 تن از دانشجویان شرکت کننده در مراسم دومین سالگرد مرگ ابراهیم لطف اللهی دانشجوی کرد، به صورت پراکنده توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
در این مراسم که با دعوت خانواده لطف اللهی و اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد برگزارشده بود، سخنگوی جبهه متحد کرد و جمعی از اعضای اصلی اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد دستگیر شدند.
انشتار این خبر در حالیست که یکی از اعضای سازمان حقوق بشر کردستان در مصاحبه با رادیو زمانه گفته است نیروهای انتظامی و امنیتی از ساعاتی پیش از برگزاری مراسم، محوطه برگزاری مراسم را که گورستان «بهشت محمدی» سنندج بوده است، تحت تدابیر شدید امنیتی درآورده و حضور بسیار گسترده و چشمگیری در آنجا داشته اند.
کاوه قاسمی کرمانشاهی در مصاحبه با این منبع خبری، با اعلام اسامی دستگیر شدگان افزوده است: "مختار زارعی، عضو شورای مرکزی «جبههی متحد کرد»، مهدی دعاگو، دبیر اتحادیهی دمکراتیک دانشجویان کرد، آزاده لطفاللهی پور، خلیل شهبازی، لقمان احمدی، دارا حسینی، سیوان اداک، امید شیخی و همچنین یک فعال دانشجویی دانشگاه کردستان اهل لرستان و یک تن دیگر که تاکنون هویت آنها مشخص نشده است از جمله دستگیر شدگان روز پنج شنبه بودند".
این فعال حقوق بشر که خود شاهد دستگیری برخی از دانشجویان بوده، از احتمال شناسایی قبلی بعضی از فعالین کرد توسط نیروهای امنیتی خبر داده و افزوده است: "مختار زارعی سخنگوی جبهه ی متحد کرد را از ماشین پیاده و بقیه را که در دو گروه جداگانه حضور داشتند، دستگیر کردند".
در همین ارتباط یکی از نزدیکان مختار زارعی در جبهه متحد کرد که نخواست نامش ذکر شود با اشاره به پیگیری خانواده بازداشت شدگان در تماس تلفنی با روز می گوید: "اگر چه به طور رسمی هیچگونه اطلاعی از محل بازداشتیهای روز پنج شنبه در دست نیست، ولی برخی از منابع امنیتی به طور نیمه رسمی به خانواده ها گفته اند فرزندانشان در تا اطلاع ثانوی در ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج نگهداری خواهند شد."
از سوی دیگر صالح نیکبخت وکیل یکی از دستگیر شدگان در ارتباط با هویت دستگیرشدگان به روز می گوید: " دستگیرشدگان یا ازدانشجویان فعلی اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد می باشند و یا از دانشجویانی هستند که قبل از فارغ التحصیلی عضو این اتحادیه بوده و همچنان ارتباط خود را با اتحادیه حفظ کرده اند".
وی با اشاره به اینکه علت دستگیری این افراد مشخص نیست، گفت: "با توجه به اینکه دانشجویان قبل از مراسم تصمیم گرفته بودند فقط برای مراسم فاتحه خوانی بر سر مزار ابراهیم لطف اللهی حاضر شوند و در مراسم نیز هیچگونه سخنرانی یا شعاری داده نشده بود، معلوم نیست دلایل بازداشت آنها چه بوده است".
این وکیل دادگستری با اعلام بی خبری خانواده دانشجویان از وضعیت بازداشت شدگان افزود: " تا عصر دیروز هیچ یک از خانواده های موکلان بنده و دیگر بازداشت شدگان از دلایل یا علت بازداشت و همچنین مکان نگهداری مطلع نشده اند".
بایگانی پرونده مرگ لطف اللهی
ابراهیم لطف الهی دانشجوی حقوق دانشگاه پیام نور سنندج 15 دی ماه 1386 توسط ماموران اداره اطلاعات اين شهر بازداشت و 10 روز بعد خبر مرگ وی به خانوادهاش اعلام شد. اداره اطلاعات سنندج علت مرگ این دانشجوی کُرد را خودکشی عنوان کرد، اما گفته ميشود وي بر اثر شدت شكنجه جان خود را از دست داده است.
وکیل پرونده این دانشجوی کرد با رد احتمال خودکشی وی به روز می گوید: " امکان خودکشی و حلق آویز کردن به وسیله زیرپیراهن و آویزان کردن یک جوانی با حدود 50 تا 60 کیلو وزن از دوش سلولی که ابراهیم در آن بازداشت بود، دور از ذهن است"
صالح نیکبخت در ادامه با اشاره به بایگانی کردن پرونده لطف اللهی پس از مرگ وی می افزاید: "علیرغم درخواستهای مکرر اینجانب دایر بر اینکه فیلم و عکس صحنه حلق آویز شدن به خانواده لطف اللهی داده شود، بازپرس شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب سنندج از تحویل آن خودداری کرده و با وجود اعتراض اینجانب به منع پیگرد صادره دادگاه کیفری استان کردستان نیز، قرار صادره را عینا تایید و پرونده را بایگانی نموده اند".
بنا به اظهارات این وکیل دادگستری، به درخواستهای خانواده لطف اللهی برای رسیدگی مجدد پرونده ترتیب اثر داده نشده و نامه وی نیز به رئیس قوه قضاییه هنگام سفر او به سنندج درسال 86 عملا بلا اقدام مانده و علت فوت مشکوک ابراهیم لطف اللهی همچنان برای خانواده وی در ابهام باقی مانده است.
جواد علیزاده همچنان در اعتصاب
به بایگانی سپردن پرونده مرگ مشکوک ابراهیم لطف اللهی و دستگیری شرکت کنندگان در دومین سالگرد مرگ وی در حالیست که جواد علیزاده، فعال حقوق بشر و دانشجوی محروم از تحصیل که در اولین مراسم سالگرد مرگ این دانشجوی کرد از سوی نیروهای امنیتی در سنندج دستگیر شد، علیرغم اتمام دوره حبس، هنوز از زندان آزاد نشده است و منابع خبری از ادامه اعتصاب غذای وی خبر داده اند.
بنا به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جواد علیزاده، دانشجوی محروم از تحصیل و مدافع حقوق بشر که ایام محکومیت یکساله خود را به صورت تبعید در زندان دیزل آباد کرمانشاه سپری می کند در اعتراض به ممانعت دستگاه امنیتی از آزادی خود دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
این گزارش با اشاره به بیماری جواد علیزاده افزوده است: "این فعال حقوق بشر علیرغم اینکه از عارضه خونریزی معده در طی سه ماهه اخیر رنج برده است، در پی اقدام غیرقانونی مذکور از تاریخ 19 دیماه اعلام اعتصاب غذا و از روز گذشته مورخ 23 دیماه اعلام اعتصاب غذای خشک (امتناع از نوشیدن آب و غذا) نموده است. آقای علیزاده طی نامه ای به مسئولان مربوطه مسئولیت پیامدهای این اعتصاب در تمامی ابعاد آن را تنها بر عهده مسئولان مربوطه دانسته است".
اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر در حالی صورت گرفته که بعضی از منابع حقوق بشری کردستان از قول مسولان دادگستری سنندج به صورت شفاهی اعلام کرده اند قراربوده او صبح دیروز آزاد شود. اما به گزارش خبرنگار روز در کرمانشاه،علیرغم حضور اقوام وی در مقابل زندان دیزل آباد این شهر، نام جواد علیزاده در لیست آزاد شدگان دیروز نبوده است. با این حال با پیگیری نزدیکان علیزاده، مسولان دادگستری سنندج بار دیگر بر آزادی وی در صبحگاه دیروز تاکید کرده اند.
*****
شمار تلفات زلزله پورتوپرنس به 150 هزار نفر رسيد
فاجعه هائيتي، گسترده تر از پيش بيني ها
فاجعه در هائيتي بسيار گسترده تر از پيش بيني ها است. تاکنون در حالي که عمليات جست و جو هنوز به پايان نرسيده است اجساد 150 هزار نفر از زير آوار بيرون کشيده شده و اين آمار با پيشرفت کارهاي خاکبرداري افزايش خواهد يافت.اکنون قبرستان هاي «پورتوپرنس» ديگر جايي براي دفن مردگان ندارند و جنازه ها در سطح شهر، کوچه و خيابان و ميدان ها تلنبار شده و هنوز کسي نمي داند با اين پيکرها که به زودي متعفن خواهند شد و مي توانند به عاملي براي شيوع و گسترش بيماري هاي عفوني تبديل شوند چه بايد کرد. آراميک لوئيس وزير امنيت عمومي هائيتي گفت؛ شمار کشته شدگان به 150 هزار نفر رسيده و ما فقط حدود 40 هزار جنازه را در گورهاي جمعي دفن کرده ايم. علاوه بر اين هنوز هزاران نفر زير آوار هستند و هيچ اميدي به زنده بودن شان نيست.
«يوري لاتاپدود» از سناتورهاي بلندپايه هائيتي هم پيش بيني کرده است شمار قربانيان به 500 هزار نفر برسد.در همين حال هشدارهاي پياپي سايه وحشت را بر سر بازماندگان زلزله 3/7 ريشتري سه شنبه هفته گذشته گسترانده است. اين هشدارها درباره زمين لرزه هاي شديدي است که ممکن است به عنوان پس لرزه به وقوع بپيوندند. «پاوول من» استاد مرکز زمين شناسي دانشگاه «تگزاس» امريکا تصريح کرد؛ زماني که روند بازسازي هائيتي زلزله زده آغاز مي شود مردم نبايد خيال کنند فاجعه پايان يافته است. «اريک کاله» زمين شناس سرشناس فرانسوي هم گفت؛ سال ها پيش درباره خطر چنين زلزله يي به سران هائيتي هشدار داده بوديم اما اقدام خوبي براي مقابله با پيامدهاي ناشي از اين فاجعه طبيعي نکردند. البته حالا نبايد دولت هائيتي را سرزنش کنيم.
مسوولان اين کشور اگر با دقت هم به اين هشدار گوش مي دادند کار زيادي از پيش نمي بردند چون اين زلزله، زودتر و قوي تر از آن چيزي شکل گرفت که انتظار مي رفت. مهم ترين نگراني رئيس جمهور و نخست وزير هائيتي پس از فاجعه اين است که نااميدي و گرسنگي، مردم مصيبت زده را به جان هم بيندازد. هم اکنون ماموران امنيتي در جدال با آوارگاني هستند که به غارت اموال باقيمانده از قربانيان رو آورده اند. با اين وجود گفته مي شود در خشونت هاي خياباني پس از زلزله «پورتوپرنس» چند نفر کشته شده اند.از سوي ديگر، کساني که در اردوگاه ها يا چادرها مستقر شده اند نه غذايي براي خوردن دارند و نه فريادرسي و از دارو و امکانات بهداشتي هم خبري نيست. در اين بين صليب سرخ جهاني نيز براي کمک به مردم زلزله زده با مشکلات بسيار جدي روبه رو است و اگرچه سازمان ملل متحد 10 ميليون دلار و دولت آمریکا یکصد میلیون دلار کمک اضطراري به هائيتي اختصاص داده اند و کشورهاي امريکاي لاتين و بسياري ديگر از کشورهاي جهان براي فرستادن نيروهاي کمکي و کالاهاي اساسي به پايتخت ويران هائيتي اعلام آمادگي کرده اند اما به خاطر ويران شدن راه هاي ارتباطي، امکان ياري به زلزله زدگان بسيار محدود است.
*****
نشريه فيلم «سايت اند ساوند» اعلام کرد
"دِه" کيارستمي يکي از فيلم هاي برتر دهه اخير
فيلم «ده» ساخته عباس کيارستمي در فهرست 30 فيلم برتر دهه گذشته سينماي جهان از نگاه نشريه سينمايي معتبر «سايت اند ساوند» قرار گرفت.
شمار تلفات زلزله پورتوپرنس به 150 هزار نفر رسيد
فاجعه هائيتي، گسترده تر از پيش بيني ها
فاجعه در هائيتي بسيار گسترده تر از پيش بيني ها است. تاکنون در حالي که عمليات جست و جو هنوز به پايان نرسيده است اجساد 150 هزار نفر از زير آوار بيرون کشيده شده و اين آمار با پيشرفت کارهاي خاکبرداري افزايش خواهد يافت.اکنون قبرستان هاي «پورتوپرنس» ديگر جايي براي دفن مردگان ندارند و جنازه ها در سطح شهر، کوچه و خيابان و ميدان ها تلنبار شده و هنوز کسي نمي داند با اين پيکرها که به زودي متعفن خواهند شد و مي توانند به عاملي براي شيوع و گسترش بيماري هاي عفوني تبديل شوند چه بايد کرد. آراميک لوئيس وزير امنيت عمومي هائيتي گفت؛ شمار کشته شدگان به 150 هزار نفر رسيده و ما فقط حدود 40 هزار جنازه را در گورهاي جمعي دفن کرده ايم. علاوه بر اين هنوز هزاران نفر زير آوار هستند و هيچ اميدي به زنده بودن شان نيست.
«يوري لاتاپدود» از سناتورهاي بلندپايه هائيتي هم پيش بيني کرده است شمار قربانيان به 500 هزار نفر برسد.در همين حال هشدارهاي پياپي سايه وحشت را بر سر بازماندگان زلزله 3/7 ريشتري سه شنبه هفته گذشته گسترانده است. اين هشدارها درباره زمين لرزه هاي شديدي است که ممکن است به عنوان پس لرزه به وقوع بپيوندند. «پاوول من» استاد مرکز زمين شناسي دانشگاه «تگزاس» امريکا تصريح کرد؛ زماني که روند بازسازي هائيتي زلزله زده آغاز مي شود مردم نبايد خيال کنند فاجعه پايان يافته است. «اريک کاله» زمين شناس سرشناس فرانسوي هم گفت؛ سال ها پيش درباره خطر چنين زلزله يي به سران هائيتي هشدار داده بوديم اما اقدام خوبي براي مقابله با پيامدهاي ناشي از اين فاجعه طبيعي نکردند. البته حالا نبايد دولت هائيتي را سرزنش کنيم.
مسوولان اين کشور اگر با دقت هم به اين هشدار گوش مي دادند کار زيادي از پيش نمي بردند چون اين زلزله، زودتر و قوي تر از آن چيزي شکل گرفت که انتظار مي رفت. مهم ترين نگراني رئيس جمهور و نخست وزير هائيتي پس از فاجعه اين است که نااميدي و گرسنگي، مردم مصيبت زده را به جان هم بيندازد. هم اکنون ماموران امنيتي در جدال با آوارگاني هستند که به غارت اموال باقيمانده از قربانيان رو آورده اند. با اين وجود گفته مي شود در خشونت هاي خياباني پس از زلزله «پورتوپرنس» چند نفر کشته شده اند.از سوي ديگر، کساني که در اردوگاه ها يا چادرها مستقر شده اند نه غذايي براي خوردن دارند و نه فريادرسي و از دارو و امکانات بهداشتي هم خبري نيست. در اين بين صليب سرخ جهاني نيز براي کمک به مردم زلزله زده با مشکلات بسيار جدي روبه رو است و اگرچه سازمان ملل متحد 10 ميليون دلار و دولت آمریکا یکصد میلیون دلار کمک اضطراري به هائيتي اختصاص داده اند و کشورهاي امريکاي لاتين و بسياري ديگر از کشورهاي جهان براي فرستادن نيروهاي کمکي و کالاهاي اساسي به پايتخت ويران هائيتي اعلام آمادگي کرده اند اما به خاطر ويران شدن راه هاي ارتباطي، امکان ياري به زلزله زدگان بسيار محدود است.
*****
نشريه فيلم «سايت اند ساوند» اعلام کرد
"دِه" کيارستمي يکي از فيلم هاي برتر دهه اخير
فيلم «ده» ساخته عباس کيارستمي در فهرست 30 فيلم برتر دهه گذشته سينماي جهان از نگاه نشريه سينمايي معتبر «سايت اند ساوند» قرار گرفت.
هفته نامه فيلم «سايت اند ساوند» در تازه ترين شماره خود فهرست 30 فيلم برتر دهه گذشته سينماي جهان را که بر اساس حروف الفبا تنظيم شده است، اعلام کرد. در اين فهرست، فيلم «ده» ساخته عباس کيارستمي کارگردان ايراني برنده نخل طلاي کن تنها نماينده سينماي ايران است. اين فيلم اولين بار در بخش رقابتي جشنواره کن سال 2002 به نمايش درآمد و پس از آن در جشنواره هاي ادينبورگ، تورنتو، نيويورک، ونکوور، پالم اسپرينگز، رتردام، توکيو و تسالونيکي حضور يافت. در اين فهرست فيلم «اقتباس» ساخته اسپايک جونز در رتبه اول قرار دارد. به گزارش ايسنا از جمله معروف ترين آثار حاضر در فهرست «سايت اند ساوند» مي توان به «اولتيماتوم بورن» ساخته پائول گرين گراس، «پنهان» ساخته ميشاييل هانکه، «در ستايش عشق» ساخته ژان لوک گدار، «من و خوشه چينان» ساخته آنيس واردا و«امپراتوري درون» ساخته ديويد لينچ اشاره کرد. «در حال و هواي عشق» ساخته وونگ کارواي، «پنج ممنوعه» ساخته لارس فون ترير، «پسر» ساخته برادران داردن، «با او حرف بزن» ساخته پدرو آلمادوار، «خون به پا مي شود» ساخته پائول توماس اندرسون و «دور» ساخته نوري بيلگه جيلان از ديگر فيلم هاي مطرح در اين فهرست هستند. سال گذشته نيز اين نشريه با نظرسنجي از50 منتقد سينما بهترين فيلم هاي سال 2008 را برگزيد که در آن نظرسنجي فيلم «شيرين» عباس کيارستمي که اين روزها اکران جهاني اش آغاز شده است، برگزيده سردبير نشريه کايه دو شد. همان سال نيوه مانگ بهمن قبادي از سوي يک منتقد امريکايي و اسب دوپا سميرا مخملباف از سوي يک منتقد قزاق انتخاب شد. اما در نظرسنجي اخير اين نشريه «ده» کيارستمي تنها نماينده سينماي ايران است.
*****
تلاش کارآگاهان براي افشاي هويت يک مقتول
رديابي عاملان قتل پسر ناشناسي به خاطر به دست نيامدن هويتي از مقتول به بن بست رسيده است. جسد اين جوان که نشان مي دهد قرباني جنايتي مرموز شده است، روز 22 دي ماه سال 82 در حوزه انتظامي کلانتري گاندي کشف و با ارجاع پرونده به اداره ويژه قتل پليس آگاهي، تحقيقات در خصوص شناسايي مقتول و در ادامه دستگيري متهم يا متهمان آغاز شد، اما کارآگاهان با هويت هاي مختلفي از مقتول مواجه شدند و توانستند سوابق کيفري متعددي را با اسامي مستعار از وي به دست بياورند. سوابق پسر ناشناس حاکي از آن بود که وي با اين اسامي چند بار به زندان رفته بود. با معلوم نشدن هويت مقتول و مراجعه نکردن اعضاي خانواده اش براي شناسايي وي «بهروز هنرمند» بازپرس شعبه چهارم دادسراي جنايي خواستار انتشار بدون پوشش چهره مقتول شد و افرادي که او را مي شناسند مي توانند اطلاعات خود را در خصوص مقتول يا خانواده اش در اختيار کارآگاهان اداره دهم قرار دهند.
*****
تلاش صدا و سيما براي بازسازي وجهه خود
آيا مناظره ها تداوم مي يابد
نسبت به هورا کشيدن هاي جناحي بي اعتنا باشيد
*****
تلاش کارآگاهان براي افشاي هويت يک مقتول
رديابي عاملان قتل پسر ناشناسي به خاطر به دست نيامدن هويتي از مقتول به بن بست رسيده است. جسد اين جوان که نشان مي دهد قرباني جنايتي مرموز شده است، روز 22 دي ماه سال 82 در حوزه انتظامي کلانتري گاندي کشف و با ارجاع پرونده به اداره ويژه قتل پليس آگاهي، تحقيقات در خصوص شناسايي مقتول و در ادامه دستگيري متهم يا متهمان آغاز شد، اما کارآگاهان با هويت هاي مختلفي از مقتول مواجه شدند و توانستند سوابق کيفري متعددي را با اسامي مستعار از وي به دست بياورند. سوابق پسر ناشناس حاکي از آن بود که وي با اين اسامي چند بار به زندان رفته بود. با معلوم نشدن هويت مقتول و مراجعه نکردن اعضاي خانواده اش براي شناسايي وي «بهروز هنرمند» بازپرس شعبه چهارم دادسراي جنايي خواستار انتشار بدون پوشش چهره مقتول شد و افرادي که او را مي شناسند مي توانند اطلاعات خود را در خصوص مقتول يا خانواده اش در اختيار کارآگاهان اداره دهم قرار دهند.
*****
تلاش صدا و سيما براي بازسازي وجهه خود
آيا مناظره ها تداوم مي يابد
نسبت به هورا کشيدن هاي جناحي بي اعتنا باشيد
رئيس سازمان صدا و سيما از شخصيت هايي که در مناظره هاي تلويزيوني شرکت مي کنند درخواست کرد به هورا کشيدن هاي جناحي و قبيله يي بي اعتنا باشند و هدف اصلي آنان در اين گفت وگوها صرفاً رضاي خدا و منافع مردم باشد.به گزارش ايلنا ضرغامي همچنين با تاکيد بر اهميت جنبه منطقي و استدلالي مناظره ها، هرگونه رفتار احساسي، عصبي، تخريبي و سياه نمايي را از آسيب هاي جدي اين امر دانست.رئيس سازمان صدا و سيما با تشکر از اظهارنظرها و پيشنهادهاي صاحب نظران و دلسوزان آگاه درباره برنامه هاي مناظره در صدا و سيما گفت؛ اميدوارم با همکاري و تعامل سازنده همه نخبگان و جريانات مختلف فکري بتوانيم آزادانديشي واقعي را در جامعه نهادينه کنيم.
روزنامه اعتماد: درست همان زماني که رياست صدا و سيما تنها هدف برگزاري مناظره ها را رضاي خدا و منافع مردم عنوان کرد، تمام اصحاب سياست نيک مي دانستند که کاهش وجهه عمومي صدا و سيما پس از انتخابات در اتخاذ اين سياست موثر بوده است و اين نکته يي بود که عزت الله ضرغامي در روزهاي پس از انتخابات به آن اعتراف کرد که صدا و سيما بيش از 60 درصد مخاطبان خود را از دست داده است. بنابراين نزديک به 10 روز پيش برنامه رو به فردا روي آنتن رفت تا به اين ترتيب شکاف ايجاد شده ترميم شود. اما حجم زيادي از وقت اضافه به انتقاد از احمدي نژاد و مديريت وي اختصاص يافت به گونه يي که دولت وي آماج حملات اصلاح طلبان و اصولگرايان منتقد قرار گرفت از همين رو برخي بر اين نظرند که روند برگزاري مناظره ها به زودي متوقف مي شود همچنان که برخي خبرها حاکي از آن است که اين برنامه به زودي تنها روزهاي پنجشنبه پخش خواهد شد.
هدف صدا و سيما و سياستگذاران رسانه ملي گامي در جهت کاهش رويکرد مردم به بي بي سي و صداي امريکا است به گونه يي که پس از انتخابات دهم رسانه هاي خارجي به مرجع خبري بسياري از مردم تبديل شدند. بر اين اساس بسياري بر اين باورند که اين مناظره ها ديرهنگام شروع شده اما نفس برگزاري آن را بسيار خوب توصيف مي کنند. البته نظر حاميان دولت بسيار متفاوت است به گونه يي که کاظم انبارلويي در روزنامه رسالت نوشت؛ «وقتي يک طرف مناظره منکر همه فجايعي است که همه روزه از تلويزيون بي بي سي و رسانه هاي صهيونيستي و استکباري عليه نظام و مردم ايران پخش مي شود، وقتي آنها منکر حمايت رسمي دولت امريکا و انگليس و رژيم صهيونيستي از جنبش به اصطلاح سبز هستند و حاضر نيستند هيچ سند و مدرک معتبري را گردن بگيرند، دهان به دهان شدن با آنها در رسانه ملي چه فايده يي دارد؟»سردبير روزنامه رسالت در ادامه با بيان اينکه «آنها منتظرند ببينند فرماندهان آنها، از آن سوي مرزها چه مي گويند» افزود؛ لذا با مناظره هاي تلويزيوني مي خواهند زمان بگيرند و دوباره همان شرارت ها را تکرار کنند.انبارلويي در ادامه با بيان اينکه «با بالا بردن کرکره، مناظره همان راهي را پيمود که هفت ماه پيش پيموده شد»، پيش بيني کرد؛ «حريف به زودي به بهانه همين مناظره ها و دور جديد افشاگري اصولگرايان مجدداً به خيابان برمي گردد.»اين روزنامه حامي دولت نوشت؛ هفت ماه پيش وقتي طرف در مناظره ها کم آورد فرمان اردوکشي خياباني را صادر کرد. مردم در پاسخ به اين اردوکشي در شعارهايشان آوردند؛ «پرونده ها روميزه هي ميگه چيزه چيزه». تا موقعي که طرف مقابل تن به يک رسيدگي حقوقي در مورد عملکرد خود نمي دهد و دنبال راه حل سياسي مي گردد، به جايي نمي رسد.
عدم اقبال به رسانه هاي خارجي هر چند برخي از حاميان دولت که اين انتقادات به مذاق آنها خوش نيامده، تلاش مي کنند کرکره مناظره ها را پايين بکشند اما در برابر قاطبه فعالان سياسي از اين مساله حمايت کردند به گونه يي که کواکبيان که با شريعتمداري مناظره کرد، اظهار داشت؛ ادامه مناظره هاي سياسي که اخيراً در صدا و سيما برگزار مي شود، با اصلاحاتي اندک مي تواند اعتراضات را از کف خيابان ها جمع کرده و بساط شبکه هاي فارسي زبان بيگانه را هم برچيند. به گزارش مهر مصطفي کواکبيان که خود به عنوان يکي از طرفين مناظره هاي اخير در صدا و سيما حضور يافته بود، افزود؛ اگر خواستار حل برخي مشکلات در کشور هستيم، همه بايد با دلسوزي و حسن نيت به برگزاري چنين مناظره هايي توجه داشته باشيم.وي با بيان اينکه برگزاري مناظره هاي سياسي اخير اقدام خوبي است، افزود اما این مناظره ها با ماه ها تاخير در حال انجام است. برگزاري اين مناظره هاي سياسي بايد براي رسيدن به حقايق باشد و ما همواره با عنوان يک بازي برد- برد به آن نگاه کنيم که در نهايت نتايج آن به نفع کشور و مملکت اسلامي خواهد بود.وي با تاکيد بر اينکه يکي از نکات مهم برگزاري چنين مناظره هايي در صدا و سيما تعطيلي بساط شبکه هاي VOA و BBC خواهد بود، گفت؛ بايد کم کم اين فضا در جامعه ايجاد شود و حاضرين در چنين مناظره هايي، بحث ها را به صورت جبهه يي مطرح نکنند.نماينده مردم سمنان در مجلس با تاکيد بر اينکه بايد کم کم شاهد حضور سلايق سياسي مختلف در اين برنامه براي مناظره باشيم، بيان کرد؛ صدا و سيما بايد تريبون همه جامعه اسلامي و صداهاي درون و پايبند به انقلاب باشد. کواکبيان در پايان تصريح کرد؛ ضرورت دارد مجري اين مناظره هم رعايت بي طرفي و عدالت را داشته باشد و بعضاً بحث ها را به سود يک طرف اين مناظره ها نکشاند.رعايت بي طرفي مورد تاکيد ساير فعالان سياسي نيز قرار گرفت.
عدم اقبال به رسانه هاي خارجي هر چند برخي از حاميان دولت که اين انتقادات به مذاق آنها خوش نيامده، تلاش مي کنند کرکره مناظره ها را پايين بکشند اما در برابر قاطبه فعالان سياسي از اين مساله حمايت کردند به گونه يي که کواکبيان که با شريعتمداري مناظره کرد، اظهار داشت؛ ادامه مناظره هاي سياسي که اخيراً در صدا و سيما برگزار مي شود، با اصلاحاتي اندک مي تواند اعتراضات را از کف خيابان ها جمع کرده و بساط شبکه هاي فارسي زبان بيگانه را هم برچيند. به گزارش مهر مصطفي کواکبيان که خود به عنوان يکي از طرفين مناظره هاي اخير در صدا و سيما حضور يافته بود، افزود؛ اگر خواستار حل برخي مشکلات در کشور هستيم، همه بايد با دلسوزي و حسن نيت به برگزاري چنين مناظره هايي توجه داشته باشيم.وي با بيان اينکه برگزاري مناظره هاي سياسي اخير اقدام خوبي است، افزود اما این مناظره ها با ماه ها تاخير در حال انجام است. برگزاري اين مناظره هاي سياسي بايد براي رسيدن به حقايق باشد و ما همواره با عنوان يک بازي برد- برد به آن نگاه کنيم که در نهايت نتايج آن به نفع کشور و مملکت اسلامي خواهد بود.وي با تاکيد بر اينکه يکي از نکات مهم برگزاري چنين مناظره هايي در صدا و سيما تعطيلي بساط شبکه هاي VOA و BBC خواهد بود، گفت؛ بايد کم کم اين فضا در جامعه ايجاد شود و حاضرين در چنين مناظره هايي، بحث ها را به صورت جبهه يي مطرح نکنند.نماينده مردم سمنان در مجلس با تاکيد بر اينکه بايد کم کم شاهد حضور سلايق سياسي مختلف در اين برنامه براي مناظره باشيم، بيان کرد؛ صدا و سيما بايد تريبون همه جامعه اسلامي و صداهاي درون و پايبند به انقلاب باشد. کواکبيان در پايان تصريح کرد؛ ضرورت دارد مجري اين مناظره هم رعايت بي طرفي و عدالت را داشته باشد و بعضاً بحث ها را به سود يک طرف اين مناظره ها نکشاند.رعايت بي طرفي مورد تاکيد ساير فعالان سياسي نيز قرار گرفت.
به گزارش ايسنا احمد سالک نيز خواستار رعايت عدالت و عدم جفا به نظام شد. سخنگوي جامعه روحانيت مبارز ضمن ارائه پيشنهاد براي بهتر کردن مناظره ها اظهار داشت؛ مناظراتي که بخواهد به تصفيه حساب جرياني تبديل شود و طرفين در آن مشکلات را به گردن هم بيندازند، مفيد به فايده نخواهد بود اگرچه در آن روشنگري هم بشود. اين موضوع که در مناظرات گفته شود جمهوري اسلامي در 30 سال هيچ کاري صورت نداده، جفا به اين نظام مقدس است.سخنگوي جامعه روحانيت مبارز با تاکيد بر نگاه به آينده تصريح کرد؛ به هر ميزان جامعه ما نسبت به ارکان دين آشناتر باشد، در مقابل دشمنان مقاوم تر نيز خواهد بود زيرا امروز جهان تشنه معارف اسلام ناب است.وي همچنين درباره بررسي مشکلات جامعه به صورت هدفمند و پرهيز از پراکنده گويي در مناظره ها گفت؛ علت يابي در بحث مناظره ها بسيار مهم است به گونه يي که مبارزه با معلول نقشي نخواهد داشت و به جايي نخواهد رسيد و در اين بين مبارزه با فتنه ها بسيار مهم است.سالک تاکيد کرد؛ بايد توجه داشت که اين مباحث در حکومت جمهوري اسلامي ايران مطرح مي شود لذا بايد خطوط قرمز نظام رعايت شده و از آن عدول نشود.سخنگوي جامعه روحانيت مبارز همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص بي طرف بودن صدا و سيما در مناظره ها گفت؛ در يک مناظره، صحنه مناظره که ترکيبي از مجري و مناظره کنندگان است، رعايت اخلاق در مناظره ها، مستدل و عقلاني صحبت کردن، عدم ايجاد يأس در مناظره ها و اميد به آينده از جمله نکاتي است که بايد به آنها توجه شود.سالک تصريح کرد؛ طرح بحث هاي پراکنده راه به جايي ندارد و بايد موضوع در مناظره ها مشخص باشد و اين مجري است که مي تواند از بحث هاي پراکنده جلوگيري کند.اما محمدحسين فرهنگي معتقد است اين مناظره ها بايد بعد از انتخابات بلافاصله برگزار مي شد. وي ضمن استقبال از اين مساله گفت؛ هر کاري که به روشن شدن مسائل و عقلانيت، شفاف شدن جريانات سياسي و مواضع آنها کمک کند، مسلماً اقدام و حرکت مثبت و مناسبي است. نماينده تبريز تاکيد کرد؛ سخنان معترضان بايد گفته و شنيده شود و به کساني که براي آنها پاسخ هايي دارند، بايد مجال پاسخ گفتن داده شود، در غير اين صورت ممکن است شاهد يک نوع سرخوردگي در بين اقشار جامعه باشيم و اين سرخوردگي بستري براي سوءاستفاده کننده ها مي شود. البته بهتر بود اين مناظره ها بلافاصله بعد از انتخابات شروع مي شد.
افراد شاخص مناظره کنند
افراد شاخص مناظره کنند
اما فارغ از اينکه فعالان سياسي خواستار تداوم مناظره ها شدند، بسياري بر اين باورند که بايد در اين مناظره ها افراد شاخص حضور يابند.اقبال محمدي ضمن استقبال از برگزاري و پخش برنامه هاي مناظره از صدا و سيما، اظهار داشت؛ براي تحليل بهتر شرايط و اوضاع کشور و همچنين نهادينه کردن وحدت بايد افراد شاخص و برجسته گروه هاي مختلف سياسي در اين گونه برنامه ها شرکت کنند.به گزارش مهر وي ادامه داد؛ متاسفانه صدا و سيما بايد اين موضوع را چندين ماه قبل در دستور کار قرار مي داد که بنا به هر دليلي اين مهم عملي نشد ولي با توجه به فضايي که هم اکنون در رسانه ملي ايجاد شده بايد زمينه را براي حضور افراد شاخص و تاثيرگذار گروه هاي مختلف سياسي در مناظره ها فراهم کنند.نماينده مردم شهرستان هاي مريوان و سروآباد در مجلس عنوان کرد؛ يکي از مهم ترين نيازمندي هاي مهم برگزاري اين مناظره ها در صدا و سيما فراهم کردن زمينه هاي لازم از سوي مسوولان براي افراد و طرف هاي شرکت کننده در آن است.محمدي گفت؛ بايد شرايط و زمينه را به گونه يي فراهم کرد که افراد با امنيت خاطر دغدغه ها و نظرات خود را به صورت شفاف و در چارچوب قانون بيان کنند و ترس از بازخواست بعد از پايان پخش برنامه را نداشته باشند.وي بيان داشت؛ با توجه به بازخوردهاي برنامه هاي پخش شده در هفته گذشته به نظر مي رسد تا حدودي رضايت مردم و مخاطبان را به دست آورده و اميدواريم با بهتر شدن فضا و همچنين حضور چهره هاي شاخص تر همچنان اين روند ادامه داشته باشد. البته افراد و طرف هاي مناظره نيز بايد تنها در راستاي ايجاد وحدت در جامعه تلاش کرده و ضمن بيان نظرات و ديدگاه هاي خود مباحث را به گونه يي مديريت کنند که در نهايت به وحدت هر چه بهتر در کشور بينجامد.بحث عملياتي شدن مناظره ها مورد تاييد يحيي زاده نيز قرار گرفت. وي تصريح کرد؛ اگرچه اين مناظره ها با چند ماهي تاخير در حال انجام است، اما افکار عمومي از برگزاري آن خوشحال هستند. وي ادامه داد؛ نسبت به اصل برگزاري اين مناظره ها نظر موافقي دارم اما بايد ضوابط و شرايطي به آن افزوده شود تا مناظره ها کارشناسانه تر، علمي تر و دقيق تر به مردم پيام بدهد.يحيي زاده درباره لزوم حضور تفکرات سياسي گوناگون در برگزاري چنين مناظره هايي گفت؛ اين حق طبيعي افراد يک جامعه است که در برگزاري چنين مناظره هايي کارشناسان سياسي با تفکرات گوناگون را شاهد باشند. وي اضافه کرد؛ افرادي که به عنوان کارشناس در چنين برنامه هايي حضور مي يابند حق دارند نسبت به نحوه اجرا، شخص مجري و برخي پارامترهاي چنين برنامه يي شرط بگذارند و با محقق شدن آن شرط در اين گونه برنامه ها حضور يابند.فرهاد تجري نيز خواستار رعايت قانون و حرمت افراد در مناظره ها شد. اما اظهارنظر بادامچيان به بي طرفي مجري مناظره معطوف شد. قائم مقام حزب موتلفه اظهار داشت؛ در برگزاري مناظره هاي تلويزيوني بايد اصل رعايت قانون و عدم توهين به افراد و شخصيت ها مد نظر باشد. وي درباره برگزاري مناظره هاي اخير از سوي صدا و سيما، برگزاري چنين برنامه هايي را در جهت روشن شدن افکار عمومي مثبت ارزيابي کرد.بادامچيان درباره زمان برگزاري اين مناظره ها با توجه به گذشت هفت ماه از انتخابات رياست جمهوري افزود؛ ماهي را هر وقت از آب بگيري تازه است لذا برگزاري اين مناظره ها اگرچه با تاخير اما سودمند است.نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي درباره رعايت اصل بي طرفي و اعتدال در برگزاري چنين مناظره هايي اظهار داشت؛ طبيعتاً برگزاري اين گونه برنامه ها يک عده را خوشحال مي کند و عده يي را هم ناراحت اما بايد اصل اين برنامه همواره مورد توجه باشد.بادامچيان در پايان خاطرنشان کرد؛ اصل برگزاري اين مناظره هاي سياسي کار مثبت و خوبي است و قطعاً به شفافيت فضا کمک مي کند.
*****
آخرين عکس بن لادن
وزارت امور خارجه امريکا با انتشار عکس جديدي از رهبر القاعده، آخرين تغييرات صورت گرفته احتمالي در چهره، موي سر و صورت وي را مشخص کرد. به گزارش شبکه خبري "بي بي سي" وزارت امور خارجه امريکا يکي از عکس هاي سال 1998 اسامه بن لادن رهبر القاعده را به صورت ديجيتال به روز رساني کرده و تغييرات فيزيولوژيک احتمالي در سر و صورت وي را در گذر زمان در 10 سال گذشته مشخص کرد. بر اساس اين گزارش، با مشاهده اين عکس جديد از رهبر القاعده، مشخص مي شود احتمالاً سن وي در حال حاضر حدود 52 سال باشد و رنگ ريش و موي سر وي نيز به خاکستري گراييده است. دولت امريکا به دنبال حمله 11 سپتامبر، جايزه کلاني به ارزش 25 ميليون دلار براي سر بن لادن تعيين کرد اما تاکنون نتوانسته است به اين هدف خود دست يابد.
*****
پيگيري حقوقي اظهارات مطهري عليه احمدي نژاد
رئيس دفتر احمدي نژاد گفت؛ بحث قطع رابطه ايران با انگليس از سوي وزارت خارجه ارائه نشده است. به گزارش ايلنا اسفنديار رحيم مشايي در حاشيه مراسم ثبت ملي چادر و حجاب اقوام ايراني در فهرست ميراث معنوي در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اظهارات علي مطهري نماينده مجلس مبني بر اينکه احمدي نژاد بايد به خاطر حوادث پس از انتخابات از مردم عذرخواهي کند و احتمال شکايت دولت از وي اظهار داشت؛ شکايات زياد شده است و حتماً پيگيري مي کنيم و در اين مورد نيز از طريق معاونت حقوقي رياست جمهوري پيگيري خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه اين نوع اظهارات آنقدر سخيف و دور از انتظار است که اساساً نقد آنها نيز موضوعيتي ندارد، در مورد اينکه آيا اين نوع اظهارات سرپوش گذاشتن روي جرم سران فتنه نيست، اظهار داشت؛ شما بهتر از من مي فهميد سوال شما سوال نيست، جواب است و مردم بيشتر از همه مي فهمند و قضاوت آنها تعيين کننده است و هر کس حرف مي زند مسوول حرف هاي خود است و اگر به حرف هايش هم رسيدگي نشود زمان به حرف هاي وي رسيدگي خواهد کرد.
رئيس دفتر احمدي نژاد در مورد مذاکرات پيرامون احتمال قطع رابطه ايران با انگليس گفت؛ سابقه انگليس در ايران بسيار خراب است و دخالت هاي اين کشور در مسائل انتخابات و بعد از آن بر کسي پوشيده نيست و اينکه اين نوع بحث ها در کشور و محافل گوناگون مطرح مي شود، مساله يي طبيعي است. مشايي خاطرنشان کرد؛ در اين مورد دولت براساس منافع ملي تصميم مي گيرد چرا که قطع رابطه با هر کشوري فقط به آن کشور محدود نمي شود و مجموعه آثاري در پي خواهد داشت که دستگاه ديپلماسي با کار کارشناسي اين مساله را بررسي مي کند و پيشنهادهايي را مطرح خواهد کرد ولي تاکنون چنين بحثي از سوي وزارت خارجه ارائه نشده است.
*****
نشست ديپلمات هاي 5+1 درباره ايران با تفاوت ديدگاه اعضا و حضور حداقلي چين برگزار شد
اميدواري مسکو به توافق با تهران در زمينه غني سازي
نشست ديپلمات هاي 5+1 سرانجام ديروز با حاشيه هايي که داشت، برگزار شد؛ حاشيه هايي که بر محوريت چين مي چرخيد و سرانجام همان طور که از قبل نيز اعلام شده بود، پکن مقام سطح پاييني را به اين مذاکرات راهي کرد. نمايندگان ارشد کشورهاي امريکا، روسيه، فرانسه، آلمان و انگليس روز گذشته در نيويورک در مقر سازمان ملل گردهم آمدند. اين در حالي بود که چنين تصميم گرفته بود سطح نماينده اعزامي اش را کاهش دهد.
برخي، مسائل فني و نرسيدن ديپلمات ارشد چيني به اين نشست به دليل مشغله هاي از پيش تعيين شده را علت اتخاذ چنين تصميمي از سوي پکن دانستند اما گروهي ديگر مخالفت چين با اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران را دليل اعزام نماينده يي در سطح پايين تر اعلام کردند. در اين ميان برخي منابع خبري ضمن رد اين دو احتمال خاطرنشان کردند اين تصميم چين، نوعي اعتراض به فروش سلاح هاي امريکايي به تايوان بوده است. با وجود اين، نشست نمايندگان 5+1 روز گذشته در نمايندگي دائم ناظران اتحاديه اروپا در سازمان ملل متحد برگزار شد تا طرفين اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران را به دليل فعاليت هاي هسته يي اش بررسي کنند. در اين نشست همچنين پاسخ ايران به پيشنهاد تبادل سوخت هسته يي رآکتور تهران مورد ارزيابي قرار گرفت.
اما پيش از آغاز نشست، خبرگزاري هاي غربي به نقل از ديپلمات هاي غربي از انتظارات کشورهاي حاضر در نشست گزارش دادند. در همين راستا خبرگزاري رويترز گزارش داد ديپلمات هاي 5+1 براي گفت وگو بر سر اينکه آيا ايران بايد با تحريم هاي جديد سازمان ملل مواجه شود يا نه، تا فعاليت هسته يي حساس اش را متوقف کند، در نيويورک با يکديگر ملاقات کردند، اما مقامات غربي گفته اند تصميم چين براي فرستادن يک مقام دون پايه به اين نشست دستيابي به يک توافق سريع را منتفي کرد.
به گزارش ايسنا به نقل از رويترز يک ديپلمات با اعلام اين خبر گفت؛ برآورد ما اين است که نماينده چين يک متخصص سياسي بدون قدرت تصميم گيري باشد. بي توجهي ذاتي چين به نشست 5+1 موجب حيرت چهار عضو در اين نشست شد که اميدوار بودند نشست ديروز به يک توافق درباره آماده کردن يک پيش نويس قطعنامه جديد شوراي امنيت عليه تهران دست يابد. همچنين يکي از ديپلمات هاي 5+1 گفت؛ هرچند اميد زيادي به اين جلسه با وضعيت حضور چين وجود ندارد، اما ما قصد داريم آن را داشته باشيم. وي افزود؛ ما نياز داريم پيامي به ايران بفرستيم که ما اين مساله را رها نمي کنيم. کرولي سخنگوي وزارت خارجه امريکا نيز به خبرنگاران گفت؛ ما انتظار يک نتيجه مشخص دريافت کردني از اين نشست را نداريم. نمايندگان اروپا و امريکا معتقدند ايران زمان کافي براي پاسخگويي به آنچه آنها «پيشنهاد سخاوتمندانه» به تهران مي نامند را داشته است، اما ژانگ يسويي نماينده چين در سازمان ملل چندي قبل گفته بود اکنون زمان صحيح يا لحظه مناسب براي تحريم ها نيست زيرا تلاش هاي ديپلماتيک هنوز در حال کارند. ديپلمات هاي غربي پيش بيني کردند فرآيند مذاکرات درباره قطعنامه تحريم هاي جديد احتمالاً چندين ماه به طول انجامد.
از سوي ديگر خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد؛ در حالي که باراک اوباما، رئيس جمهور امريکا، براي سرعت بخشيدن به روند تحريم عليه ايران در قبال برنامه هسته يي اش قدم برمي دارد، اما چين با ترمز بر درخواست ها سرعت حرکت در اين راستا را کاهش مي دهد. در ادامه اين گزارش آمده است؛ چين با اعزام ديپلمات سطح پايين به نشست تلويحاً نظر مخالف خود را با تحريم ها اعلام مي کند و از تلاش براي تحريم ايران طفره مي رود. به گزارش ايسنا در همين باره کنت کازمان يک کارشناس خاورميانه در سرويس تحقيقاتي پژوهشگري کنگره در واشنگتن گفت؛ اين اقدام از چين اصلاً شگفت انگيز نيست. آنها گفته بودند زمان براي تحريم هاي جديد نرسيده و ديپلماسي هنوز از دور خارج نشده است. از سوي ديگر مقامات رسمي امريکا معتقدند نشست مذکور به رغم بي توجهي چين مفيد خواهد بود. در اين باره فيليپ کراولي سخنگوي وزارت خارجه امريکا گفت اين نشست با وجود بي توجهي نماينده چين مهم است. وي افزود؛ امريکا تلاش مي کند چين را قانع کند که فوريت شرايط نه تنها به حضور نيازمند است که چين از فشار اضافه يي که آشکارا به آن مايل است (اقدام مي کند)حمايت مي کند. کازمان گفت؛ چين به صورت سنتي مايل به تحريم نيست اما توضيح براي فقدان شيفتگي در اين مورد خاص مي تواند تغييري ايجاد کند و تحريم هاي غرب ممکن است فشاري ايجاد کند. اما در حالي که امريکا نسبت به نتايج اين مذاکره خوشبين است، وزير خارجه چين در ديدار با همتاي آلماني خود در پکن با اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران مخالفت کرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آلماني «ولفزبورگرآلگماينه»، «گوئيدو وستروله» در نخستين سفر به آسيا پس از ترک ژاپن روز جمعه وارد پکن شد و با «يانگ جيه چي» ديدار کرد. بر اساس اين گزارش دو طرف در اين ديدار درباره مسائل تبت، حقوق بشر و آزادي رسانه ها از جمله اينترنت گفت وگو کردند. وستروله اين ديدار را دوستانه و موثر توصيف کرد اما در عين حال گفت نمي توان تفاوت بين ديدگاه هاي دو طرف را کتمان کرد. در جريان اين گفت وگوها وستروله بر اين موضوع تاکيد کرد که در صورتي که با مذاکرات نتوان ايران را از برنامه هسته يي خود بازداشت، اعمال تحريم هاي بيشتر درباره اين کشور ضروري است و چين با وضع تحريم هاي بيشتر عليه ايران مخالفت کرد و يانگ جيه چي گفت اين حق هر کشوري است که از انرژي هسته يي استفاده صلح آميز داشته باشد. وي همچنين بر ادامه راهکار ديپلماتيک در حل مساله هسته يي ايران تاکيد کرد. همچنين سخنگوي وزارت خارجه روسيه اعلام کرد مساله هسته يي ايران را همچنان مي توان از طريق سياسي - ديپلماتيک حل کرد.
به گزارش ايلنا به نقل از نووستي، «آندره نسترنکو» گفت؛ «معتقديم زمينه براي مانور دادن در مذاکرات هسته يي ايران همچنان فراهم است تا در اجراي توافق هاي به عمل آمده ديدار ماه اکتبر سال گذشته ميلادي بين نمايندگان ايران و گروه 1«5 در ژنو و از جمله درباره پيشنهاد آژانس بين المللي انرژي اتمي در زمينه نحوه خروج اورانيوم با غناي پايين نطنز از ايران براي ارتقاي آن و توليد ميله هاي سوختي براي رآکتور تحقيقاتي تهران، پيشرفتي حاصل شود.» اين ديپلمات روس با اشاره به اينکه بارها شنيده شده است ايران خود به ارتقاي غناي اورانيوم خواهد پرداخت، گفت؛ «از نظر ما در اين مرحله بايد بر يافتن راه حل هاي قابل قبول براي طرفين درباره پيشنهاد آژانس مبني بر تحويل سوخت به رآکتور تهران متمرکز شد.» وي افزود تهران در اوايل ماه ژانويه سال جاري ميلادي به آژانس بين المللي انرژي اتمي راه حل خود را در زمينه صدور سوخت براي رآکتور تهران ارائه کرده است. سخنگوي وزارت خارجه روسيه همچنين گفت؛ «در حال حاضر اين پيشنهاد ها را همراه با ديگر اعضاي طرح بررسي مي کنيم و اميدواريم بتوانيم راه حلي کلي براي آن پيدا کنيم.» وي افزود اجراي موفق اين روش مي تواند نمونه خوبي براي همکاري ايران با جامعه جهاني در مساله استفاده صلح آميز از انرژي هسته يي بوده و به نخستين گام واقعي در راه احياي اعتماد جامعه بين الملل به صلح آميز بودن برنامه هسته يي ايران نيز مبدل شود و جو لازم را براي اعتماد در آغاز گفت وگو بر اساس احترام متقابل فراهم کند.
______________________________________________
*****
آخرين عکس بن لادن
وزارت امور خارجه امريکا با انتشار عکس جديدي از رهبر القاعده، آخرين تغييرات صورت گرفته احتمالي در چهره، موي سر و صورت وي را مشخص کرد. به گزارش شبکه خبري "بي بي سي" وزارت امور خارجه امريکا يکي از عکس هاي سال 1998 اسامه بن لادن رهبر القاعده را به صورت ديجيتال به روز رساني کرده و تغييرات فيزيولوژيک احتمالي در سر و صورت وي را در گذر زمان در 10 سال گذشته مشخص کرد. بر اساس اين گزارش، با مشاهده اين عکس جديد از رهبر القاعده، مشخص مي شود احتمالاً سن وي در حال حاضر حدود 52 سال باشد و رنگ ريش و موي سر وي نيز به خاکستري گراييده است. دولت امريکا به دنبال حمله 11 سپتامبر، جايزه کلاني به ارزش 25 ميليون دلار براي سر بن لادن تعيين کرد اما تاکنون نتوانسته است به اين هدف خود دست يابد.
*****
پيگيري حقوقي اظهارات مطهري عليه احمدي نژاد
رئيس دفتر احمدي نژاد گفت؛ بحث قطع رابطه ايران با انگليس از سوي وزارت خارجه ارائه نشده است. به گزارش ايلنا اسفنديار رحيم مشايي در حاشيه مراسم ثبت ملي چادر و حجاب اقوام ايراني در فهرست ميراث معنوي در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اظهارات علي مطهري نماينده مجلس مبني بر اينکه احمدي نژاد بايد به خاطر حوادث پس از انتخابات از مردم عذرخواهي کند و احتمال شکايت دولت از وي اظهار داشت؛ شکايات زياد شده است و حتماً پيگيري مي کنيم و در اين مورد نيز از طريق معاونت حقوقي رياست جمهوري پيگيري خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه اين نوع اظهارات آنقدر سخيف و دور از انتظار است که اساساً نقد آنها نيز موضوعيتي ندارد، در مورد اينکه آيا اين نوع اظهارات سرپوش گذاشتن روي جرم سران فتنه نيست، اظهار داشت؛ شما بهتر از من مي فهميد سوال شما سوال نيست، جواب است و مردم بيشتر از همه مي فهمند و قضاوت آنها تعيين کننده است و هر کس حرف مي زند مسوول حرف هاي خود است و اگر به حرف هايش هم رسيدگي نشود زمان به حرف هاي وي رسيدگي خواهد کرد.
رئيس دفتر احمدي نژاد در مورد مذاکرات پيرامون احتمال قطع رابطه ايران با انگليس گفت؛ سابقه انگليس در ايران بسيار خراب است و دخالت هاي اين کشور در مسائل انتخابات و بعد از آن بر کسي پوشيده نيست و اينکه اين نوع بحث ها در کشور و محافل گوناگون مطرح مي شود، مساله يي طبيعي است. مشايي خاطرنشان کرد؛ در اين مورد دولت براساس منافع ملي تصميم مي گيرد چرا که قطع رابطه با هر کشوري فقط به آن کشور محدود نمي شود و مجموعه آثاري در پي خواهد داشت که دستگاه ديپلماسي با کار کارشناسي اين مساله را بررسي مي کند و پيشنهادهايي را مطرح خواهد کرد ولي تاکنون چنين بحثي از سوي وزارت خارجه ارائه نشده است.
*****
نشست ديپلمات هاي 5+1 درباره ايران با تفاوت ديدگاه اعضا و حضور حداقلي چين برگزار شد
اميدواري مسکو به توافق با تهران در زمينه غني سازي
نشست ديپلمات هاي 5+1 سرانجام ديروز با حاشيه هايي که داشت، برگزار شد؛ حاشيه هايي که بر محوريت چين مي چرخيد و سرانجام همان طور که از قبل نيز اعلام شده بود، پکن مقام سطح پاييني را به اين مذاکرات راهي کرد. نمايندگان ارشد کشورهاي امريکا، روسيه، فرانسه، آلمان و انگليس روز گذشته در نيويورک در مقر سازمان ملل گردهم آمدند. اين در حالي بود که چنين تصميم گرفته بود سطح نماينده اعزامي اش را کاهش دهد.
برخي، مسائل فني و نرسيدن ديپلمات ارشد چيني به اين نشست به دليل مشغله هاي از پيش تعيين شده را علت اتخاذ چنين تصميمي از سوي پکن دانستند اما گروهي ديگر مخالفت چين با اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران را دليل اعزام نماينده يي در سطح پايين تر اعلام کردند. در اين ميان برخي منابع خبري ضمن رد اين دو احتمال خاطرنشان کردند اين تصميم چين، نوعي اعتراض به فروش سلاح هاي امريکايي به تايوان بوده است. با وجود اين، نشست نمايندگان 5+1 روز گذشته در نمايندگي دائم ناظران اتحاديه اروپا در سازمان ملل متحد برگزار شد تا طرفين اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران را به دليل فعاليت هاي هسته يي اش بررسي کنند. در اين نشست همچنين پاسخ ايران به پيشنهاد تبادل سوخت هسته يي رآکتور تهران مورد ارزيابي قرار گرفت.
اما پيش از آغاز نشست، خبرگزاري هاي غربي به نقل از ديپلمات هاي غربي از انتظارات کشورهاي حاضر در نشست گزارش دادند. در همين راستا خبرگزاري رويترز گزارش داد ديپلمات هاي 5+1 براي گفت وگو بر سر اينکه آيا ايران بايد با تحريم هاي جديد سازمان ملل مواجه شود يا نه، تا فعاليت هسته يي حساس اش را متوقف کند، در نيويورک با يکديگر ملاقات کردند، اما مقامات غربي گفته اند تصميم چين براي فرستادن يک مقام دون پايه به اين نشست دستيابي به يک توافق سريع را منتفي کرد.
به گزارش ايسنا به نقل از رويترز يک ديپلمات با اعلام اين خبر گفت؛ برآورد ما اين است که نماينده چين يک متخصص سياسي بدون قدرت تصميم گيري باشد. بي توجهي ذاتي چين به نشست 5+1 موجب حيرت چهار عضو در اين نشست شد که اميدوار بودند نشست ديروز به يک توافق درباره آماده کردن يک پيش نويس قطعنامه جديد شوراي امنيت عليه تهران دست يابد. همچنين يکي از ديپلمات هاي 5+1 گفت؛ هرچند اميد زيادي به اين جلسه با وضعيت حضور چين وجود ندارد، اما ما قصد داريم آن را داشته باشيم. وي افزود؛ ما نياز داريم پيامي به ايران بفرستيم که ما اين مساله را رها نمي کنيم. کرولي سخنگوي وزارت خارجه امريکا نيز به خبرنگاران گفت؛ ما انتظار يک نتيجه مشخص دريافت کردني از اين نشست را نداريم. نمايندگان اروپا و امريکا معتقدند ايران زمان کافي براي پاسخگويي به آنچه آنها «پيشنهاد سخاوتمندانه» به تهران مي نامند را داشته است، اما ژانگ يسويي نماينده چين در سازمان ملل چندي قبل گفته بود اکنون زمان صحيح يا لحظه مناسب براي تحريم ها نيست زيرا تلاش هاي ديپلماتيک هنوز در حال کارند. ديپلمات هاي غربي پيش بيني کردند فرآيند مذاکرات درباره قطعنامه تحريم هاي جديد احتمالاً چندين ماه به طول انجامد.
از سوي ديگر خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد؛ در حالي که باراک اوباما، رئيس جمهور امريکا، براي سرعت بخشيدن به روند تحريم عليه ايران در قبال برنامه هسته يي اش قدم برمي دارد، اما چين با ترمز بر درخواست ها سرعت حرکت در اين راستا را کاهش مي دهد. در ادامه اين گزارش آمده است؛ چين با اعزام ديپلمات سطح پايين به نشست تلويحاً نظر مخالف خود را با تحريم ها اعلام مي کند و از تلاش براي تحريم ايران طفره مي رود. به گزارش ايسنا در همين باره کنت کازمان يک کارشناس خاورميانه در سرويس تحقيقاتي پژوهشگري کنگره در واشنگتن گفت؛ اين اقدام از چين اصلاً شگفت انگيز نيست. آنها گفته بودند زمان براي تحريم هاي جديد نرسيده و ديپلماسي هنوز از دور خارج نشده است. از سوي ديگر مقامات رسمي امريکا معتقدند نشست مذکور به رغم بي توجهي چين مفيد خواهد بود. در اين باره فيليپ کراولي سخنگوي وزارت خارجه امريکا گفت اين نشست با وجود بي توجهي نماينده چين مهم است. وي افزود؛ امريکا تلاش مي کند چين را قانع کند که فوريت شرايط نه تنها به حضور نيازمند است که چين از فشار اضافه يي که آشکارا به آن مايل است (اقدام مي کند)حمايت مي کند. کازمان گفت؛ چين به صورت سنتي مايل به تحريم نيست اما توضيح براي فقدان شيفتگي در اين مورد خاص مي تواند تغييري ايجاد کند و تحريم هاي غرب ممکن است فشاري ايجاد کند. اما در حالي که امريکا نسبت به نتايج اين مذاکره خوشبين است، وزير خارجه چين در ديدار با همتاي آلماني خود در پکن با اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران مخالفت کرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه آلماني «ولفزبورگرآلگماينه»، «گوئيدو وستروله» در نخستين سفر به آسيا پس از ترک ژاپن روز جمعه وارد پکن شد و با «يانگ جيه چي» ديدار کرد. بر اساس اين گزارش دو طرف در اين ديدار درباره مسائل تبت، حقوق بشر و آزادي رسانه ها از جمله اينترنت گفت وگو کردند. وستروله اين ديدار را دوستانه و موثر توصيف کرد اما در عين حال گفت نمي توان تفاوت بين ديدگاه هاي دو طرف را کتمان کرد. در جريان اين گفت وگوها وستروله بر اين موضوع تاکيد کرد که در صورتي که با مذاکرات نتوان ايران را از برنامه هسته يي خود بازداشت، اعمال تحريم هاي بيشتر درباره اين کشور ضروري است و چين با وضع تحريم هاي بيشتر عليه ايران مخالفت کرد و يانگ جيه چي گفت اين حق هر کشوري است که از انرژي هسته يي استفاده صلح آميز داشته باشد. وي همچنين بر ادامه راهکار ديپلماتيک در حل مساله هسته يي ايران تاکيد کرد. همچنين سخنگوي وزارت خارجه روسيه اعلام کرد مساله هسته يي ايران را همچنان مي توان از طريق سياسي - ديپلماتيک حل کرد.
به گزارش ايلنا به نقل از نووستي، «آندره نسترنکو» گفت؛ «معتقديم زمينه براي مانور دادن در مذاکرات هسته يي ايران همچنان فراهم است تا در اجراي توافق هاي به عمل آمده ديدار ماه اکتبر سال گذشته ميلادي بين نمايندگان ايران و گروه 1«5 در ژنو و از جمله درباره پيشنهاد آژانس بين المللي انرژي اتمي در زمينه نحوه خروج اورانيوم با غناي پايين نطنز از ايران براي ارتقاي آن و توليد ميله هاي سوختي براي رآکتور تحقيقاتي تهران، پيشرفتي حاصل شود.» اين ديپلمات روس با اشاره به اينکه بارها شنيده شده است ايران خود به ارتقاي غناي اورانيوم خواهد پرداخت، گفت؛ «از نظر ما در اين مرحله بايد بر يافتن راه حل هاي قابل قبول براي طرفين درباره پيشنهاد آژانس مبني بر تحويل سوخت به رآکتور تهران متمرکز شد.» وي افزود تهران در اوايل ماه ژانويه سال جاري ميلادي به آژانس بين المللي انرژي اتمي راه حل خود را در زمينه صدور سوخت براي رآکتور تهران ارائه کرده است. سخنگوي وزارت خارجه روسيه همچنين گفت؛ «در حال حاضر اين پيشنهاد ها را همراه با ديگر اعضاي طرح بررسي مي کنيم و اميدواريم بتوانيم راه حلي کلي براي آن پيدا کنيم.» وي افزود اجراي موفق اين روش مي تواند نمونه خوبي براي همکاري ايران با جامعه جهاني در مساله استفاده صلح آميز از انرژي هسته يي بوده و به نخستين گام واقعي در راه احياي اعتماد جامعه بين الملل به صلح آميز بودن برنامه هسته يي ايران نيز مبدل شود و جو لازم را براي اعتماد در آغاز گفت وگو بر اساس احترام متقابل فراهم کند.
______________________________________________