سرود ملی: ای ایران ای مرز پرگهر

نقش دولتمردان و رسانه های آمریکایی در شورش 22 بهمن 1357

۱۳۸۸/۱۰/۲۸

دوشنبه: 28/10/1388
ایران با 32 میلیون کاربر اینترنت درصدر کشور های خاورمیانه

جدید ترین آمار سایت رسمی Internet World State نشان می دهد، ایران با داشتن حدود 32 میلیون نفر کاربر در میان کشورهای خاورمیانه در رتبه اول تعداد کاربران اینترنتی قرار گرفته است. به گزارش مهر، خاورمیانه با 202 میلیون و 687 هزار نفر جمعیت که بر اساس آخرین داده های سال 2009 محاسبه شده ، حدود 3/3 درصد از تعداد کاربران کل جهان را به خود اختصاص داده است. به بیانی دیگر این قاره 57 میلیون و 425 هزار و 46 کاربر اینترنتی دارد.از این میان ایران که جمعیت آن تا سال 2009 در حدود 66 میلیون و 429 هزار و 284 نفر تخمین زده شده ، تعداد 32 میلیون و 200 هزار کاربر اینترنتی را از کل کاربران خاور میانه به خود اختصاص داده است و در واقع پر کاربرترین کشور خاورمیانه تا پایان سال 2009 به شمار می رود.
پس از ایران کشورهایی مانند عربستان با 7 میلیون و 700 هزار کاربر، سوریه با 3 میلیون و 656 هزار کاربر و امارات با 2 میلیون و 922 هزار کاربر قرار گرفته اند.
تعداد کاربران اینترنتی ایران با توجه به آمار ارائه شده توسط این سایت نه تنها تقریبا نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهد، بلکه 1/56 درصد یعنی بیش از نیمی از کاربران خاورمیانه را نیز شامل می شود.
قاره آسیا یکی از پر کاربرترین قاره های جهان است که به تنهایی 2/42 درصد از کاربران اینترنت در جهان را در خود گنجانده است. پر کاربرترین کشور در این قاره، چین است که به صورت تقریبی 380 میلیون کاربر اینترنتی دارد و عنوان کم کاربرترین کشور همچنان به کشور تیمور تعلق دارد که تنها از هزار و 800 کاربر برخوردار است. پس از چین، کشورهای ژاپن با 95 میلیون و 979 هزار کاربر، هند با 81 میلیون کاربر و کره جنوبی با 37 میلیون و 475 هزار کاربر در رده پر کاربرترین کشورهای آسیا قرار گرفته اند.
*****
بازداشت یک فعال کارگری

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، از بازداشت یکی از اعضای خود به نام مجید حمیدی خبر داده است. به گزارش این کمیته مجید حمیدی از فعالین کارگری شهر سنندج و عضو کمیته ی هماهنگی روز پنجشنبه ی گذشته بازداشت شده است. مجید حمیدی ظهر روز پنج شنبه از منزل خارج شده اما تا کنون به منزل مراجعه نکرده و هیچ اطلاعی از وضعیت او در دست نیست. بر اساس شواهد، نامبرده توسط مامورین امنیتی دستگیر و بازداشت شده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بازداشت مجید حمیدی را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی فوری این فعال کارگری شده است.
*****
بزودی در تهران یگان ویژه پلیس زنان راه اندازی می شود

عزیزالله رجب زاده با اعلام راه اندازی یگان ویژه زنان اظهار داشت : به منظور رسیدگی به مسائل و امور زنان یگان ویژه بانوان در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در کلانتریهای تهران راه اندازی خواهدشد .
به گزارش تغییر برای برابری، وی درباره راه اندازی کلانتری ویژه زنان گفت : بر اساس مطالعات صورت گرفته راه اندازی چنین کلانتری از کارایی لازم برخوردار نخواهد بود بنابراین پلیس تهران بزرگ برای رسیدگی به امور زنان در کلانتریهای تهران در نظر دارد یگان مخصوص زنان را با حضور پرسنل زن راه اندازی کند .
وی افزود : در حال حاضر بیش از یکهزار پلیس زن در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ فعالیت می کنند .

*****
بازداشت یک عکاس هنری به همراه همسرش
مهرانه آتشی در حالی سه شنبه شب در خانه اش و به همراه شوهرش بازداشت شده است که کامپیوترها و بعضی از وسایل آنها نیز به هنگام بازداشت ضبط شده است.
به گزارش نوروز، تا دو روز بعد اطرافیان آنها اطلاعی از دستگیری این زوج نداشتند تا اینکه همسر مهرانه آتشی با خانواده اش تماس می گیرد و خبر بازداشت خود و همسرش را به آنها می دهد. او از محل نگهداری خود اطلاعی نداشته است.
مهرانه آتشی عکاس هنری است و در سالهای اخیر فعالیتی در زمینه عکاسی خبری و مطبوعاتی نداشته است.
او چند سال قبل مدتی در نشریه های سروش جوان و همشهری جوان کار کرده بود.
*****
اطلاعیه های کارگری؛ نامه به سازمان جهانی کار و اعتراض به بازداشت کارگران

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران و جمعی از کارگران پیشرو تبعیدی - سوییس؛ نامه ای خطاب به سازمان جهانی کار نوشته اند و اعتراضات شدید خود را به پایمال شدن حقوق کارگران در ایران اعلام کرده اند. همچنین «نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران ــ خارج از کشور» نیز با انتشار اطلاعیه ای تاکید کرده اند با بازداشت فعالین کارگری نمی توان جلوی مبارزات آن ها را گرفت.
نامه به سازمان جهانی کار
جناب آقای خاویر سوماوا پریزیدنت سازمان جهانی کار(ILO)
با سلام واحترام

جناب سوماوا بطور قطع شما در جریان مسایل روز ایران هستید !ما میدانیم که عمده ترین اتحادیه های کارگری جهان(ITF,IUF,ITUC,CGT (اعتراضات شدید خود نسبت به پایمال شدن حقوق کارگران ومزدبگیران در ایران را بشما اطلاع داده اند.همچنین کارگران متشکل در سندیکاها (سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه/سسندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه /انجمن کارگران برق و فلزکار/یاتحادیه آزاد کارگران ایران/ سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمان/ی/کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های آزاد کارگری// کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری/سندیکای کارگران خباز سقز/کاکارگران ایران خودرو/کانون صنفی معلمان)در نامه های اعتراضی مطالب خود را بیان نموده اند.ما ودیگر فعالین کارگری که در نتیجه همین سرکوبها وبیحقوقیها بعد از تحمل شکنجه وزندان بخاطر حفظ جان خود وخانواده مجبور به خودتبعیدی شده ایم ،بارها بوسیله نامه و در ملاقاتهای حضوری با مسئولین آی ال آو مطالب را بیان داشته و عمق فاجعه را به اطلاع شما رسانده اند.
در این مدت ما شاهد اقداماتی از جانب سازمان جهانی کار بوده ایم که در نوع خود قابل تقدیر است، ولی متاسفانه نتوانسته برای رژیم حاکم بر ایران بازدارنده باشد. عدم رعایت قوانین کار ، پرداخت نکردن به موقع دستمزدها :قرادادهای موقت و قرادادهای سفید امضاء همچنان ادامه دارد ،حقوق کارگران بسیار ناچیز ومطابق با سطح معیشت زندگی نمیباشداین در حالی است که همان دستمزدهای ناچیز به موقع پرداخت نمیشود.تشکیل تشکلات مستقل کارگری همچنان ممنوع و اعتصاب و ا عتراضات حاصل این بیحقوقی ها با سرکوب شدید، زندان ،شکنجه واخراج از کار مواجع میگردند.
رهبران سندیکایی وفعالین کارگری در زندان بسر میبرند ،رهبران سندیکای واحد و سندیکای نیشکر هفت تپه اکنون در زندان هستند !رژیم غارتگر جمهوری اسلامی ایران که در مذاکرات خود با شما تمامی این بیحقوقی ها را انکار میکند ،در عمل از عدم قاطعیت مجامع بین المللی سود برده و آن را مجوزی برای سرکوب و ادامه عمر ننگین خود میداند. ما خواسته هرساله خود را تکرار نموده خواهان تحت فشار قرار دان رژیم اسلامی برای تمکین به قوانین سازمان جهانی کار و در نتیجه آزادی فوری رهبران سندیکاها و کارگران و معلمین ودیگر معترضین به رژیم سرکوبگر میباشیم. در صورت عدم اجرای قوانین سازمان جهانی کار توسط جمهوری اسلامی با یک التیماتوم تاثیر گذاراز جانب شما ،خواهان اخراج رژیم وحشی و سرکوبگر از سازمان جهانی کار میباشیم.امید است سازمان جهانی کار بتواند مسئولیت خود در دفاع از مصوبات آن سازمان را بخوبی اجراء نماید.امیدوارانه منتظر اقدامات قاطع و بازدارنده شما هستیم.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران جمعی از کارگران پیشرو تبعیدی /سوییس با بازداشت و زندانی کردن فعالین کارگری و دیگر جنبش ها توده ها را نمی توان از مبارزه باز داشت! رژیم جمهوری اسلامی حامی سرمایه که خود را عاجزتر از هر زمان دیگری در تاریخ حیاتش در مقابل مبارزه ی توده های به پاخاسته بر علیه سی سال خفقان و شکنجه و تحمیل نداری و فقر می بیند، به رهبران کارگری و دیگر جنبش ها چنگ و دندان نشان می دهد و آنها از خیابان و محل کار و تحصیل و منازل شان می رباید و به شکنجه گاههای خود می برد. حامیان سرمایه فکر می کنند که با این کار می توانند جلوی مبارزه پیشرونده کارگران و بویژه توده هایئ که در برابر چشمان مزدورانشان شعار مرگ بر دسته ی حاکمان را سر می دهند، بگیرند. اما باید یادآوری کرد که دیگر نمی شود با این اعمال خائفانه و از سر استیصال، آب رفته را به جوی برگرداند. جنبش تود ه ها چون لوکوموتیوی راه افتاده است و شما را زیر خواهد گرفت. این وحشت شما را ما در سخنان رهبرتان که گفت"اوضاع غبارآلود است" بهتر از هر فریاد تان شنیدیم. توده های کارگر و زحمتکش این را مانند سخنان شاه که گفت " من صدای انقلاب شما را شنیدم" می پذیرند و حمله خویش را شدت خواهند داد.
آخرین گزارش حاکی از این است که روز پنجشنبه مورخ ۲۴ دی ماه ۱٣٨٨ مجید حمیدی از فعالین کارگری شهر سنندج و عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری را در خیابان ربوده اند. قابل ذکر است که این فعال کارگری در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱٣٨۶ در صبح زود مقابل منزلش مورد یک حمله تروریستی نا موفق قرار گرفته بود که هنوز ۷ گلوله در بدنش باقی مانده اند. این دستگیری در حالی انجام می گیرد که در همین هفته ها و روزهای اخیر بسیاری از فعالین کارگری و دانشجوئی و زنان را بازداشت و زندانی کرده اند از آن جمله می توان به ترور نا موفق جمال کریم پور در روستای مولان آباد سقز، دسگیری و آزادی خالد حسینی که این دو فعال کارگری نیز عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک ... هستند، دستگیری ساعد شریفی عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران اشاره نمود . در تاریخ ۱۴ دی ماه رضا رخشان مسئول روابط عمومی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه را نیز باز داشت کرده و به زندان بردند.
این بگیر و ببند فعالین کارگری در زمانی انجام می گیرد که به دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد با چاقو و زنجیر و.. حمله نموده و دو نفر را به قتل رساندند و تا کنون نزدیک به ۲۰۰ نفر از دانشجویان را دستگیر کرده اند. دانشجویان با اعتصابات خود جواب داده اند.در شنبه ی گذشته نیز به مادران عزادار حمله کرده و حتی به مادر هفتاد و چند ساله نیز رحم نکردند، ولی مادران به جای ترس از وحشیگری، جواب دادند که شما رفتنی هستید و ما ماندنی و دو روز دیگر دم درزندان اوین جمع شدند و زندانبانان را وادار به آزادی مادران بازداشت شده نمودند.
پس، اگر حمله به زن و بچه کارگران شرکت واحد، اگر پرتاب کردن کپسول گاز به وسط صف کودکان و پیر مردان و پیر زنان در تظاهرات کارگران هفت تپه، اگر یورش به کارگران در پارک لاله در روز کارگر، اگر به گلوله بستن و شکنجه و تجاوز به دختران و پسران و به قتل رساندنشان در حوادث اخیر و بالاخره اگر زندانی کردن ۵ نفر از رهبران سندیکای کارگران هفت تپه و باز داشت و شکنجه و تجاوز جنسی و کشتن صد ها دانشجو و زن و کارگر نه توانست ذره ای در عزم جزم کرده ی تودهها برای سرنگونی جمهوری اسلامی تان خدشه ای وارد کند، بدانید که به طریق اولی دستگیری فعالان کارگری نیز، برای شما ارمغانی جز بیزاری و نفرت بیشتر نمی آورد.
ما فعالین متشکل در نهادهای همبستگی با جنبش کارگری ایران در خارج کشور، ضمن ابراز بی زاری و نفرت از هر گونه اذیت و آزاری نسبت به تودههای به پا خاسته و محکومیت دستگیری و زندانی نمودن فعالین کارگری، دانشجوئی و زنان ، بار دیگر آمادکی خویش را برای یک مبارزه همه جانبه تا آزادی فعالین همه ی جنبش های اجتماعی از جمله مجید حمیدی و مسئولین زندانی سندیکای هفت تپه اعلام می کنیم و از همه فعالین کارگری، سوسیالیست و احزاب و سازمانهای مدافع حقوق انسان و کارگران، در خواست می کنیم که ما را در این مبارزه یاری و مساعدت نمایند. سران رژیم حامی سرمایه نیز باید بدانند که دستگیری و زندانی و شکنجه کردن فعالین کارگری و دیگر جنبش ها ذره ای از مبارزات تودهها نمی کاهد بلکه آتش آن را شعله ور تر می کند ، دور نیست روزی که شما در میان این شعله ها بسوزید.
نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران ــ خارج از کشور

1- کمیته همبستگی با جنبش کارگری ایران- استرالیا
proletarianunite@gmail.com
2- کمیته دفاع از کارگران ایران – نروژ
cdkargari@gmail.com
3- همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – فرانسه

sstiran@yahoo.fr
4- کانون همبستگی با کارگران ایران – فرانکفورت و حومه
kanoonhf_۲۰۰۷@yahoo.de
5- کانون همبستگی با جنبش کارگری ایران – هانوفر

kanon.hannover@yahoo.de
6- کمیته همبستگی کارگران ایران و سوئد
isask@comhem.se
7- کانون همبستگی با کارگران ایران – گوتنبرگ
kanounhambastegi@gmail.com
8- انجمن کارگری جمال چراغ ویسی
9- شبکه همبستگی کارگری
iranwsn@fastmail.fm
10- اتحاد چپ ایرانیان واشنگتن
leftalliance@yahoo.com
11- کمیته حمایت از کارگران ایران تورنتو کانادا

*****
مقدمات آماده سازی "کاسه واجبی" برای دادستان سابق عمومي و انقلاب تهران
رئيس کميته ويژه مجلس؛ مرتضوي مستندات خود را به دادگاه بياوردرئيس کميته ويژه مجلس جهت بررسي وضعيت بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات تصريح کرد؛ «آقاي مرتضوي مي توانند مستنداتي را که در مورد گزارش دارند به دادگاه بياورند تا در آنجا مورد بررسي قرار بگيرد.»
پرويز سروري نماينده تهران و عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفت وگو با ايسنا با اشاره به جوابيه مرتضوي دادستان سابق تهران به گزارش کميته ويژه مجلس، با تاکيد بر اينکه گزارش ارائه شده از سوي مجلس کاملاً بي طرفانه و در جهت انعکاس واقعيات تنظيم شده است، خاطرنشان کرد؛ «گزارشي که تنظيم شده بدون جهت گيري بوده و به لحاظ اينکه اعضاي کميته از ميان نمايندگان اکثريت و اقليت تعيين شده بودند، کاملاً مستقل عمل کردند و زدن برخي برچسب ها به هيات، نچسب است.»
سروري همچنين در همين زمينه با اشاره به نامه 55 تن از نمايندگان مجلس به رئيس قوه قضائيه براي پيگيري موضوع گفت؛ «در اين نامه از رئيس قوه قضائيه خواسته شده است تا مستندات را بررسي کند. دادگاه مرجع تشخيص است که آيا اين هيات گزارش را مغرضانه ارائه کرده يا براساس مستندات موجود.» رئيس کميته ويژه مجلس بار ديگر با تاکيد بر اينکه گزارش تلاش کرده است واقعيت ها را منعکس کند، گفت؛ «اين گزارش و اعضاي هيات بر اين مساله تاکيد داشتند که از رفتن به موضوعات حاشيه يي اجتناب کنند و آنچه واقعيت امر است در اين گزارش گفته شود لذا بهتر است از مناقشات سياسي به دور باشيم و گزارش روال منطقي خود را طي کند.»

*****
پنجره يي رو به «همت»
در حالي که سايت جهان نزديک به علي زاکاني از رضايت مقامات عالي رتبه از توقيف نشريه همت که بسياري از خواص را ياران هاشمي معرفي کرده و وي را صحنه گردان حوادث اخير دانسته خبر داد، مجله پنجره (نزديک به زاکاني) در شماره اخير خود تحليلي مشابه درباره طراحي سناريو «احمدي باي باي» توسط هاشمي و به صحنه آوردن موسوي منتشر کرد.
به گزارش جهان يک مقام عالي رتبه نظام پس از اطلاع از توقيف نشريه «همت» از اين اقدام قوه قضائيه تمجيد و از تکرار چنين اهانت هايي ابراز نارضايتي کرده اند. اما همزمان نشريه پنجره- متعلق به زاکاني- نوشت؛ «شعار «احمدي باي باي» سناريوي هاشمي رفسنجاني براي حذف احمدي نژاد بود که توسط موج سبز در روزهاي پيش از انتخابات مطرح و از آن استفاده مي شد.» نويسنده مطلب در تحليلش افزود؛ « اينچنين بود که هاشمی در دومين توافق بزرگ ميرحسين موسوي مرد به کنج عزلت رفته اين سال ها را به صحنه کشاند.»
*****
روزنامه ابتکار هم تذکر گرفت
" خود احمدي نژاد را يك منشاء فتنه مي‏دانم" دارای اشکال قانونی است
روزنامه ابتكار به دليل انتشار مطلبي با عنوان "روزهاي پرحاشيه يك آقازاده" در شماره مورخ 26 دي ماه 88 خود، از اداره كل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي تذكر گرفت. خبرگزاری ایلنا به نقل از روابط عمومي معاونت امور مطبوعاتي و اطلاع رساني در قسمتي از اين مطلب به نقل قول از آقاي علي مطهري آمده است:"...خود احمدي نژاد را يك منشاء فتنه مي‏ دانم".
درج چنين مطالبي باتوجه به بند 11ماده 6 قانون مطبوعات كه«پخش شايعات و مطالب خلاف واقع را ممنوع مي داند، داراي اشكال قانوني است. باتوجه به تبصره‏ 4 و7 ماده 9 قانون مطبوعات كه"مسئوليت مقالات و مطالبي كه درنشريه منتشر مي شود" برعهده مدير مسئول ا قرار داده است، كه البته "اين مسئوليت، نافي مسئوليت نويسنده وساير اشخاصي كه در ارتكاب جرم دخالت داشته باشند،نخواهد بود"، لذا مسئوليت درج اين مطلب خلاف قانون در نشريه، برعهده مديرمسئول است. طی هفته های گذشته چندین روزنامه از جمله جمهوری اسلامی از سوی معاونت مطبوعاتی تذکر گرفته اند.
*****
الهیان: منتقل‌شدگان ‌به‌ کهریزک اراذل و اوباش نبودند
عضو کمیته ویژه مجلس بر صحت مطالب ارائه شده در گزارش این کمیته تاکید کرد و گفت: پرونده آقای مرتضوی در قوه قضائیه مفتوح است و تکذیب مطالب مندرج در گزارش هیچ جایگاهی ندارد.زهره الهیان در گفتگو با مهر، با اشاره به جوابیه سعید مرتضوی دادستان سابق عمومی و دادگاه انقلاب تهران و رد برخی مطالب منتشره در گزارش کمیته ویژه مجلس برای بررسی وضعیت بازداشت شدگان پس از انتخابات ، اظهارداشت: گزارش کمیته ویژه مجلس و مستندات آن که در گزارش نیز به مواردی اشاره شده است از رویداد وقایعی حکایت دارد که به درستی بیان شده است.
وی افزود: از آنجا که این کمیته از سلایق مختلف سیاسی و فکری مجلس تشکیل شد، بنابراین بررسی موارد ارجاع شده و تنظیم گزارش آن نیز کاملا بی طرفانه بود.عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بررسی درخصوص وضعیت بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات و مسائلی که پیرامون آن وجود داشت ماموریتی بود که از سوی رئیس مجلس به عهده نمایندگان محول شد و نمایندگان نیز با بی طرفی کامل این ماموریت را به انجام رساندند.
الهیان گفت: این گزارش پس از تهیه نیز به تصویب اعضا رسید، بنابراین اظهارات این چنینی مبنی بر تکذیب مطالب مندرج در گزارش مذکور هیچ جایگاهی ندارد .وی ادامه داد: هدف از بررسی این حوادث و مسائل به وجود آمده در برخورد با متهمان، اصلاح نقایص درون نظام بود .نماینده تهران خاطرنشان کرد: پرونده جناب آقای مرتضوی در قوه قضائیه مفتوح است . جمعی از نمایندگان نیز که با ریاست قوه قضائیه دیدار داشتند خواستار بررسی جدی این موارد و تخلفات انجام شده بودند که آیت الله لاریجانی نیز اطمینان دادند که با لحاظ عدالت و بدون درنظر گرفتن حاشیه امن برای افرادی خاص این موارد را بررسی می کنند.
عضو کمیته ویژه مجلس درخصوص اراذل اوباش خواندن بازداشت شدگان منتقل شده به کهریزک، گفت: ما برخلاف اظهارات آقای مرتضوی معتقدیم افرادی که به کهریزک منتقل شدند همه جوانان و دانشجویانی بودند که به وضع موجود معترض بودند و در اثر بی تدبیری برخی سیاسیون در فضای احساسی دچار آسیب شدند و اساسا به آنچه آقای مرتضوی در این باره گفته معتقد نیستم.وی گفت: قاعدتا نظام نمی تواند با افرادی که مخاطراتی ایجاد می کنند و به ناامنی دامن می زنند برخورد نداشته باشد، اما یک تدبیر و منطق صحیح حکم می کرد حساب این افراد که از فرزندان و دانشجویان این مرز و بوم هستند با اراذل و اوباش جدا شود .الهیان در پایان این گفتگو مجددا بر صحت مطالب منتشر شده در گزارش کمیته ویژه مجلس در بررسی وضعیت بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد.
*****
علي شيميايي براي چهارمين بار به اعدام محکوم شد
دادگاه عالي کيفري عراق حکم نهايي چهار متهم رديف اول پرونده بمباران شيميايي حلبچه را صادر کرد که بر اساس آن «علي شيميايي» پسرعموي صدام به اعدام با چوبه دار محکوم شد. بر اساس اين گزارش، «علي حسن المجيد» معروف به «علي شيميايي» پسرعموي صدام و مسوول صدور دستور اين بمباران به اعدام با چوبه دار محکوم شد. اين چهارمين بار است که وي در دادگاه هاي عراق به اعدام محکوم مي شود.
ديگر متهمان رديف اول پرونده حلبچه يعني «فرحان المطلک الجبوري» مدير يگان اطلاعات نظامي در منطقه شمالي به 10 سال زندان و «صابر الدوري» مديرکل سرويس اطلاعات نظامي ارتش عراق و «سلطان هاشم» وزير دفاع دوره صدام هر يک به 15 سال زندان محکوم شدند. اين در حالي است که در جلسه قرائت حکم دادگاه کيفري عراق درباره پرونده حلبچه، يک هيات از منطقه کردستان نيز حضور داشت.
علي حسن المجيد پيش از اين در دادگاه مربوط به انفال نيز به اعدام محکوم شده بود اما در عين حال که رئيس جمهوري عراق در تاريخ 26 فوريه سال گذشته با اعدام علي حسن المجيد موافقت کرده بود دفتر رياست جمهوري اجراي اين حکم را به وزارت دادگستري واگذار کرد. شهر حلبچه در 16 مارس 1988 توسط رژيم سابق عراق بمباران شيميايي شد و براساس آمارهاي غيررسمي در اين حملات پنج هزار نفر کشته و حدود 10 هزار نفر ديگر مجروح شدند. روز گذشته در واکنش به حکم اعدام علي شيميايي هزاران تن از مردم حلبچه براي جشن و پايکوبي به خيابان ها ريختند.
طبق گزارش هاي رسيده از شهر حلبچه، مردم اين شهر با ورود به خيابان ها و پخش شربت و شيريني، خوشحالي خود را از حکم اعلام کردند. برخي از جوانان شهر نيز با سر دادن شعارهاي ضدديکتاتور، انزجار خود را از حکومت مخوف بعث اعلام کردند. علي حسن المجيد که اکنون 70 سال سن دارد در «تکريت» واقع در 180 کيلومتري شمال بغداد به دنيا آمد و يکي از وفادارترين افراد به ديکتاتور سابق عراق بود. خبر حکم اعدام علي حسن المجيد در حالي منتشر مي شود که کشمکش هاي سياسي در عراق روبه افزايش است و در اين ميان انتقاد ها نيز از حذف نامزدها بالا گرفته است. نوري المالکي نخست وزير عراق نيز گفت اجراي تصميمات شوراي دادخواهي و عدالت مبني بر ممنوعيت مشارکت برخي نامزد هاي عراقي در انتخابات پارلماني اين کشور بايد به دور از سياسي کردن اين موضوع باشد. نخست وزير عراق همچنين دقت نظر هر چه تمام تر در اجراي اين مساله را خواستار شده و بر عدم اهميت سياسي کردن روند اجراي قانون دادخواهي و عدالت ضمن پايبندي کامل به قانون و پيروي از معيارهاي حرفه يي و بي طرفي را خواستار شد تا تضميني براي برگزاري انتخابات سالم و شفاف در موعد مقرر آن صورت گيرد.
پيش از اين نام 500 تن ديگر ارائه شد که نام شخصيت هاي برجسته يي نظير صالح المطلق رئيس جبهه گفتمان ملي عراق و وزير دفاع اين کشور در ميان آنها بود. صالح مطلق در واکنش به اين اقدام در مراسم اعلام ائتلاف فهرست العراقيه به رهبري اياد علاوي نخست وزير اسبق عراق براي مشارکت در انتخابات پارلماني گفت؛ تصميم شوراي دادخواهي و عدالت عليه من تلاش براي تضعيف فهرست العراقيه و بازگرداندن عراق به خانه اول است. روز شنبه ائتلاف العراقيه به رهبري اياد علاوي اولين نخست وزير موقت عراق در هتل «الرشيد» بغداد تشکيل شد. مهم ترين اعضاي اين ائتلاف به غير از او عبارتند از؛ طارق الهاشمي معاون رئيس جمهور عراق، رافع العيساوي معاون نخست وزير، صالح المطلق و ظافر العاني از نمايندگان پارلمان. ائتلاف العراقيه چهارمين ائتلاف بزرگي است که پس از ائتلاف ملي عراق به رهبر مجلس اعلا و ائتلاف دولت قانون به رهبري نوري المالکي و ائتلاف کردها تشکيل مي شود. در ائتلاف العراقيه بيشتر مخالفان دولت کنوني عراق جمع شده اند و طيف گسترده يي از آنان را اهل سنت تشکيل مي دهد که اين بار برخلاف گذشته مي خواهد در انتخابات پارلماني حضور پررنگ داشته باشد.
*****
فرمانده نیروی انتظامی تهران: من هم چند سنگ خوردم
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اعلام انتشار تصاویر افراد شرکت کننده در مراسم روز عاشورا, به مساله حمله به نیروهای پلیس اشاره کرد و تایید نمود که وی نیز فقط چند سنگ خورده است.
رجب‌زاده در رابطه با اقدامات انجام شده جهت شناسایی و دستگیری افرادی كه در اغتشاشات روز عاشورا شركت كرده‌اند،به ایسنا گفت: اقدامات خوبی برای شناسایی این افراد انجام شده است و در این راستا تمام كسانی كه در روز عاشورا اقدام به تخریب و یا اعمال ساختارشكنانه كرده و تعرضی نسبت به پلیس داشتند، مورد شناسایی قرار گرفته‌اند. وی ادامه داد: شك نداشته باشید تا نفر آخر این افراد كه در این تجمعات شركت كردند، دستگیر می‌شوند كه در این رابطه سری بعدی از تصاویر افرادی كه در این اغتشاشات شركت كرده‌اند به زودی منتشر می‌شود.
وی در پاسخ به سوالی خبرنگاری مبنی بر مجروح شدن وی در روز عاشورا نیز گفت: به عنوان پلیس همیشه در صحنه ماموریت‌ها حضور داریم و در همه اجتماعاتی كه هست نیز هم خودم حضور دارم و با مردم صحبت می‌كنیم كه آن‌ها یا متقاعد می‌شوند و یا نمی‌شوند، در هر حال روش پلیس این بوده است كه با خویشتن‌داری آشوب‌ها را كنترل و جمع‌آوری كند.
رجب‌زاده اظهار كرد: در روز عاشورا با توجه به حرمتی كه این روز داشت، هیچ تمایلی به برخورد نداشتیم و نمی‌خواستیم با تجمع‌كنندگان برخوردی صورت گیرد، همان طور كه شاهد بودید در روز تاسوعا هم فراخوانی انجام شد، برخی‌ها آمدند و پلیس هم بدون برخورد موضوع را كنترل كرد، اما در روز عاشورا جنس آدم‌هایی كه آمده بودند، فرق می‌كرد،‌ به طوری كه آن‌ها برای تخریب آمده بودند و پلیس هم تمایلی به برخورد خشن در این روز نداشت. وی ادامه داد: برخی از افرادی كه در این روز آمده بودند، از قبل تیر و كمان‌هایی را تهیه و اقدام به خشونت كردند كه پلیس سعی كرد از این موضوع جلوگیری كند و بالاخره چند سنگی هم ما خوردیم، البته اولین بار هم نبود. گفتنی است بدنبال مجروح شدن فرمانده نیروی انتظامی تهران وی بیش از دو ساعت بازجویی شد.
*****
تشکیل شورای موقت کارگران ذوب آهن اصفهان
کارگران مجتمع ذوب آهن اصفهان برای پیگیری حقوق کارگران یک «شورای موقت» تشکیل داده اند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این شورای موقت نخستین بیانیه ی خود را روز یکشنبه منتشر کرده که گفته می شود در سرتاسر کارخانه ی ذوب آهن پخش شده است. پیش از این فعالیت های مشابهی در برخی از کارخانه های بزرگ که تشکیلات کارگری در آن جا ممنوع است، نظیر ایران خودرو، آغاز شده بود.
متن اطلاعیه ی کارگران ذوب آهن تحت عنوان «زندگی بهتر حق کارگر است» را در زیر می خوانید:
زندگی بهتر حق کارگر است
کارخانه ذوب آهن اصفهان همواره یکی از بزرگترین مجموعه های کارگری ایران بوده و می باشد. با این همه و به رغم حرکت های کوچک و بزرگ کارگران ذوب آهن برای احقاق حقوق و بهبود شرایط کاری خود, آنان از داشتن هر گونه تشکل کارگری برای دفاع از حقوق و پیگیری مطالبات بحق خود محروم بوده اند. اینک با توجه به شرایط دشوار کارگران و نیز آینده مبهم در پیش رو, و درحالی که بحرانهای اقتصادی فشار مضاعف و کمرشکنی به قشر کارگر وارد می کنند , ما جمعی از کارگران ذوب آهن بر آن شدیم تا در نخستین گام برای دفاع از حقوق کارگران و انسجام بخشیدن به صفوف پراکنده آنان , تشکیل (( شورای موقت کارگران ذوب آهن اصفهان)) را اعلام نماییم .
از آنجا که این شورا در شرایط غیرعلنی تشکیل شده و منتخب آرای کارگران کارخانه نمی باشد, لذا عنوان (( شورای موقت )) را برای خود بر می گزیند ولی با این حال متعهد می گردد که در صورت فراهم شدن شرایط مساعد در اولین فرصت , انتخاباتی آزاد با شرکت تمامی کارگران کارخانه برگزار کند.
تا آن زمان شورا به نمایندگی از تمامی کارگران کارخانه, برای دفاع از حقوق آنان خواهد کوشید و تصمیمات خود را از طریق صدور بیانیه به اطلاع آنان خواهد رساند. شورا خط مشی , دیدگاه ها و مواضع خود را به شرح زیر اعلام می دارد:
1- شورا تمامی کارگران را یکسان و برابر می داند و بر این باور است که تبعیض های پیدا و پنهان میان کارگران رسمی و قرارداد مستقیم و شرکت های پیمانکاری را نه کارگران بلکه تصمیم گیرندگان جامعه به وجود آورده اند و همانان در برابر آن مسئول اند. شورا ایجاد تبعیض میان کارگران را سیاستی در جهت ایجاد تفرقه و تشتت در صفوف آنان ارزیابی می کند.
2- شورا اعتقاد دارد که اعتصاب حق مسلم کارگران است , و در شرایطی که بسیاری از کارگران شرکت ها دو تا شش ماه از حقوق خود را دریافت نکرده اند ، اعتصاب را تنها سلاح کارگران می داند. شورا با کارگران شجاع احیا گستران اسپادان، نسوز آذر، ایثارگران حدید،نصیر بنیاد و تمامی کارگرانی که طی این مدت دست به اعتصاب زده اند اعلام همبستگی می کند .
3- شورا نسبت به تاخیر در پرداخت حقوق و پاداش ماهانه کارگران رسمی و احتمال کاهش یا حذف پاداش ها هشدار می دهد و درصورت چنین اتفاقی ،توسل این کارگران به اعتصاب غذا ،اعتصاب سفید(کم کاری و اخلال در روند تولید) و در نهایت اعتصاب کاری را مجاز و مشروع می داند.
4- شورا سیاست کارخانه را در کلیه حوادث ایمنی، یعنی سرشکن کردن تمام تقصیرها میان کارگران، به ویژه حوادث منجر به فوت و نقص عضو ،سیاستی ضد انسانی قلمداد می کند و علت عمده حوادث ایمنی را شرایط سخت کاری ،تکنولوژی فرسوده و شتاب و فشار مدیریت بر کارگران برای تولید هر چه بیشتر می داند.
۵- شورا حقوق حداکثر ۴۰۰هزار تومانی را برای کارگران قرارداد مستقیم و شرکتهای پیمانکاری در شرایطی که طبق آمار رسمی خط فقر یک خانوار شهری ٨۰۰هزار تومان اعلام شده است – را ستمی آشکار به کارگران و خانواده های شان می داند و خواهان برداشته شدن گام به گام تبعیض میان کارگران رسمی و سایر کارگران می باشد.
6- شورا معتقد است خصوصی سازی ذوب آهن ،تاثیراتی مصیبت بار بر زندگی و کار کارگران خواهد گذاشت و تجربه خصوصی سازی در دوران سازندگی و تاثیر آن بر معیشت و شرایط کاری کارگران را گواهی بر این ادعا می داند.تجربه ای که همه ما کارگران هر روزه در ذوب آهن شاهد آن هستیم.
۷- شورا هزینه های میلیاردی و قراردادهای چندصد میلیونی در فوتبال ذوب آهن را ،در وضعیتی که حقوق و پاداش کارگران رسمی با تاخیر پرداخت می شود و حقوق سایر کارگران در زیر خط فقر قراردارد که آن هم به موقع پرداخت نمی شود،بی عدالتی محض می داند.
8- شورا هفته نامه داخلی آتشکار را تریبونی برای خودستایی مدیران و ادعاهای گزافی – مانند تولید و تحویل ریل ملی به شرکت راه آهن- می داند که دروغ بودن شان بر همه کارگران آشکار است. شورا خواستار درج گزارش وضعیت پرداخت حقوق کارگران شرکتی و اعتراضات کارگری ،پوشش کامل حوادث منجر به فوت و نقص عضو، اعلام نام کارگرانی که در اثر حوادث کاری جان می سپارندو نیز ارایه آمار ماهانه حوادث کاری درهفته نامه آتشکار می باشد.
۹- شورا با توجه به نبود امکان فعالیت علنی ، تمامی کارگران را به تشکیل خودجوش هسته های کارگری در سرتاسر ذوب آهن فرا می خواند و بر این باور است که بدون تشکیل این هسته ها توسط خود کارگران، امکان پیشبرد خواسته های آنان وجود نخواهد داشت.نقش این هسته ها آگاهی بخشی ،ایجاد وحدت و همبستگی میان کارگران و انتخاب افرادی برای رهبری فعالیت های آنان خواهد بود. این هسته ها می توانند بر محور محافل دوستانه ،تفریحات گروهی،صندوق های قرض الحسنه کارگری و ... شکل بگیرند. دستتان را می فشاریم.
شورای موقت کارگران ذوب آهن اصفهان- دی ماه ٨٨
گفتنی است با توجه به اوج گیری بحران های اقتصادی در جهان عموما و در ایران خصوصا برخی از کارشناسان پیش بینی کرده اند که این بحران به یک بحران کارگری تبدیل خواهد شد.
*****
از میان ایمیل های دریافتی:
پُز روشنفکري صدا و سيما
اگر هدف از به راه انداختن اين مناظره هاي تلويزيوني صرفاً مقابله با امواج شبکه هاي ماهواره يي است بايد گفت جذابيت مناظره ها واقعاً گوي سبقت را از ماهواره ها ربوده و هر چه بگذرد از شمار بينندگان شبکه هاي ماهواره يي کم و به بينندگان تلويزيون داخلي اضافه مي شود. تازه اين اول راه مناظره ها است، زيرا اگر برنامه رو به فردا به همين منوال ادامه يابد پس از مناظره هاي انتخاباتي خرداد گذشته به پرطرفدارترين برنامه تلويزيوني داخلي مبدل خواهد شد.چندي پيش که يکي از دوستان مسير بين دو روستاي بندرعباس را با ماشين دولتي طي مي کرد راننده بومي گفته بود ما که تلويزيون ايران را تماشا نمي کنيم و در خانه ما از کوچک تا بزرگ شبکه هاي فارسي ماهواره يي را تماشا مي کنند. به زودي مي توان انتظار داشت حتي خانواده همان راننده به جمع طرفداران پر و پاقرص مناظره ها ملحق شوند.
بنابراين اگر صرفاً مناظره ها و مباحث آن که کم کم شاخ را بر سر مي روياند قرار است به مقابله با بي بي سي و تصوير صداي امريکا برود از همين حالا مي توان گفت مناظره ها برنده شده است. اما بعد چي؟ يعني مناظره ها اگر صرفاً براي نمايش مناظره ها سازماندهي شده باشد و قرار باشد فقط پُز روشنفکري صدا و سيما را تامين کند نه تنها به حل معضلي نمي انجامد بلکه صرفاً نمايش استوديويي آن چيزهايي خواهد بود که طي هفت ماه گذشته در خيابان ها جريان داشته است. با اين مناظره ها حداقل بر يک چيز تاکيد مي شود و آن اينکه در مملکت ما امور مغفول مانده يي وجود دارد و نيز درخواست هاي پاسخ داده نشده و بغض هاي فروخورده و سرهاي شکسته و پانسمان نشده يي وجود دارد که اين مناظره ها گوشه آن را باز و علني مي کند.
اساساً مناظره بايد کمکي باشد براي فراهم آوردن شرايطي که مهم ترين موضوع هفت ماه گذشته - براي مثال انتخابات - درخواست هاي پاسخ داده نشده و همچنين بغض هاي گشوده نشده مورد بازبيني قرار گيرد و در مجموع معضلي از ميان کوه معضلات هفت ماه گذشته حل و فصل شود.
1- برخي معتقدند صدا و سيما و مديراني که به صدا و سيما مي گويند چه پخش کند يا چه افرادي را حذف کند، اساساً خالي از چنين دورنگري و ژرف انديشي هستند و تاکيد مي کنند به احتمال زياد صدا و سيما اول برنامه را روي آنتن مي فرستد، بعداً اگر فرصت شد روي آن فکر مي کند. اما براي جلب توجه خود صدا و سيما، بايد بر اين نکته تاکيد کرد که مي توان بهره مندي هاي بهتري را از اين مناظره ها تدارک ديد. يعني، چند ده ميليون ساعتي که بينندگان صرف مي کنند تا مناظره هاي صدا و سيما را تماشا کنند سرمايه يي است ملي که اين بار مي تواند بازي داده نشود و برعکس به عادلانه تر و شفاف تر شدن امور سياسي بينجامد.اگر بخواهيم به صورت صاف و شفاف با کساني که کليد مناظره هاي داغ را مي زنند يا به عبارتي مناظره ها را مي کارند سخن بگوييم بايد تصريح کنيم طيف هاي وسيعي از مردم اعتماد خود را به مديريت مناظره هاي داغ از دست داده و معتقدند از درون اين مناظره ها چيزي به نفع مردم در نخواهد آمد. آخرين دور مناظره هاي داغ پيش از انتخابات به درگيري ها و فجايع بعد از انتخابات منجر شد که ادامه دارد و به نظر نمي رسد آن مهندسي که مناظره هاي قبلي را رقم زد بعد از انتخابات دچار تحول ماهوي شده باشد.
2- ديگراني معتقدند صدا و سيما بي هدف و جهت فضاي سياسي را باز نکرده و به مباحث آزاد سياسي چراغ سبز نشان نداده است. يعني حتي اگر رسانه فراگير دولتي اين بار با هدف باز نگه داشتن فضا مباحث باز سياسي را آغاز کرده است هنوز با تامل بايد به انتظار نشست و در انتظار فرداي آن بود. حداقل از مجموع فضاي سياسي کشور که اين روزها شاهد تهديد، تعطيل و توقيف يکي بعد از ديگري روزنامه ها و مجلات است برنمي آيد که اراده يي براي باز نگه داشتن فضاي سياسي- اجتماعي شکل گرفته باشد، زيرا نمي توان از يک سو در برنامه رو به فردا چند ده ميليون مخاطب را جذب ناگفته هاي هفت ماه گذشته کرد و از طرف ديگر آن شمشير غدار را در دست آن معاونت مطبوعاتي معروف بر فراز سر مطبوعات چرخاند. احتمالاً فقط در يک صورت است که مي توان سوءظن و اعتماد از دست رفته و سلب شده به رسانه ملي (شما بخوانید رسانه میلی) و طراحان مناظره ها را بازيافت و آن اينکه صدا و سيما، ساعاتي پربيننده نيز به منتقدان و کساني اختصاص دهد که ناگفته هاي غيردولتي بسياري دارند و در صورت فراهم شدن شرايط مي توانند برنامه هايي را پيرامون فرداي انتخابات تدارک ببينند که حتي از مناظره هاي شب انتخابات نيز طرفدار و بيننده بيشتري را به خود جلب کند. اگر همه جناح هاي درگير و فعال و مدعيان موضوعات داغ پس از انتخابات فرصت آن را يافتند تا بالسويه و عادلانه از تريبون صدا و سيما به بيان نظرات خود بپردازند مي توان گفت سري جديد مناظره هاي داغ ممکن است به گشايش برخي از کژي ها و معضلات پس از انتخابات منجر شود که بنا بر اتفاق عمومي همه امور را تا اطلاع ثانوي قفل کرده است. در غير اين صورت، به سادگي مي توان انتظار داشت که افکار عمومي جامعه ايران در معرض يک مهندسي ناميمون جديد قرار گرفته است. فرداي آن مناظره هاي قبلي را که ديديم؛ عاقبت مناظره هاي جديد را خدا به خير کند.
*****
صدور حکم اخراج برای فرشید آذرنیوش دانشجوی دانشگاه بین المللی قزوین

کمیته انضباطی دانشگاه بین‌المللی قزوین با صدور حکمی فرشید آذرنیوش دانشجوی این دانشگاه را اخراج کرد.
فرشید آذرنیوش که در سال تحصیلی 86 با حکم غیابی به یک ترم محرومیت از تحصیل روبرو شده بود، مجددا در پی ناآرامیهای این دانشگاه و در پی احضارهای متعدد به ستاد پیگیری وزارت اطلاعات و مراجع انضباطی به صورت غیابی با حکم سنگین اخراج روبرو شد.
این حکم در حالی صادر شده است که بنا بر آیین نامه های انضباطی، مراجع انضباطی حق صدور احکام انضباطی برای دانشجویان در ایام امتحانات را ندارند.
این حکم در پی نگرانی‌هایی از بروز مجدد اعتراضات در این دانشگاه صادر شده است.
صدور چنین حکم سنگینی در این دانشگاه پیش از این سابقه نداشته است.
*****
رمزگشایی نگاه عاطفی وزیر علوم به دانشجویان!؟
آغازسال تحصیلی امسال دانشگاهها در حالی آغاز شد که ناآرامی های پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری همچنان بر فضای سیاسی کشور سایه افکنده بود. در تداوم اعتراضات مسالمت آمیز مردمی برای بازپس گیری آراء خود، دانشجویان کشور نیز در حرکتی خودجوش در اعتراض به فضای استبدادی کشور به این جنبش عظیم مردمی پیوستند گستردگی این اعتراضات دانشجویی و مردمی در حدی بود که مسئولین حکومتی با بی درایتی واقدامات غیرقانونی وضد اسلامی بر ابعاد آن دامن زده و اقدام به سرکوب خشونت آمیز کردند وفضای کشور و دانشگاههای آنرا با تنش و بحران مواجه ساختند که همچنان ادامه دارد. این در حالی است که كامران دانشجو وزير علوم، ‌تحقيقات و فناوری در گردهمایی مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با بیان این موضوع که آغاز سال تحصيلي جديد "بسيار بسيار خوب" بود، گفت: "دشمن مي‌خواهد القا كند كه در دانشگاه‌های ما تنش و بحران وجود دارد، اما چنين چيزي نيست. دانشگاه‌ها زنده است و سال تحصيلي بسيار بسيار خوبی را شروع كرديم."
وزیر علوم دولت احمدی نژاد با بیان اینکه دیدیم که "دانشجويان حرفشان را زدند" اظهار داشت: " روابط‌عمومي‌ها بايد كمك كنند كه دانشگاه شاداب و با نشاط باشد و اگر شادابي و نشاط فعاليت سياسي و اجتماعي را از دانشجو بگيريم دانشجويانی خموده خواهيم داشت و دانشجويان خموده اصلا به نفع مملكت نخواهند بود." این در حالی است که چندی پیش غلامحسين نوروزی دبير هيئت نظارت بر تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران خبر داده بود که مجوز فعاليت انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه تهران لغو شده است. گفتنی است انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از جمله قدیمی‌ترین تشکل‌های دانشجویی در ایران به شمار می‌رود.
عدم شرکت در امتحانات در اعتراض به تداوم بازداشت دانشجویان
وزير علوم در پاسخ به سئوالي مبني بر لغو امتحانات در برخي از دانشگاه‌ها از سوي دانشجويان گفت: "خيلي واضح و راحت مي‌توانيد به دانشگاه‌ها برويد و ببينيد كه امتحانات برگزار مي‌شود در دانشگاه اميركبير همه امتحانات برگزار و تمام شد و در ديگر دانشگاه‌ها هم امتحانات در حال برگزاري است." این در حالی است که بعنوان نمونه دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه پلی تکنیک تهران در اعتراض به بازداشت تعداد دیگری از دانشجویان این دانشگاه، در جلسات امتحان حاضر نشدند و کلیه امتحانات دانشکده های مختلف این دانشگاه به مدت یک هفته تعطیل شده و دانشجویان گفته اند که اگر قرارست همکلاس های ما در زندان به سر ببرند،ما هم ترجیح می دهیم در امتحانات شرکت نکنیم. بنا به گفته منابع دانشجویی، دانشگاه امیرکبیر در مجموع ۹ هزار صفر در کارنامه دانشجویان معترض منظور کرده است، این در حالی است که درج نمره معمولا در اختیار اساتید است،اما اساتید از درج این نمرات بیخبر بودند و ابراز شگفتی می کردند.
نگاه "عاطفي" مسئولین!
دانشجو با اشاره به اینکه مسئولان موظف‌اند كه به وظيفه‌شان عمل كنند، بیان داشت: " نگاه‌ها بايد به انگشت اشاره ولايت باشد." وی همچنین ادامه داد: " افزايش صدور احكام كميته انضباطي براي دانشجويان طبيعي است." وزير علوم در خصوص افزايش احكام كميته انضباطي براي دانشجويان پس از حوادث اخير اظهار داشت: " این موضوع طبیعی است. اما مسئولان موظف‌اند كه در مسئوليت‌شان نگاه عاطفي داشته باشد نه نگاه تنبيهي. اين نگاه عاطفي را مي‌دانم كه مسئولان دانشگاه‌ها داشته‌اند و پرونده‌هاي زيادي را خودشان كنار گذاشته‌اند و پرونده‌هايي نيز به كميته انضباطي مركزي آمده كه كنار گذاشته شده است."
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که برخوردهای غیرقانونی با دانشجویان ابعاد وسیعی داشته که تنها شامل دانشجویان دانشگاههای پایتخت نمی شود و بسیاری از دانشجویان شهرهای دیگر یا در بازداشت بسر می برند یا به کمیته‌های انضباطی احضار شده اند. وزیر علوم دولت احمدی نژاد همچنین در ادامه افزود: "تعداد دستگيرشدگان در تجمعات اخير خيلي كم است و شايد پنج تا ده درصد كل دستگيرشدگان دانشجو باشند كه وظيفه برخورد با همان را هم به درون دانشگاه منتقل مي‌كنند تا با ابزار داخل دانشگاه برخورد شود." برخورد با "ابزار داخل دانشگاه" در حالی از تریبونهای رسمی کشوربیان می شود که دانشجویان بازداشت شده، بارها از شکنجه های شدید جسمانی خود در بازداشتگاه وزارت اطلاعات خبر داده و اعترافات اخذ شده از خود را فاقد اعتبار قانونی دانستند.
ابعاد گسترده برخورد با دانشجویان
این در حالی است که موج سرکوب دانشجویان و دانشگاهیان بعد از حوادث اعلام نتایج دهمین دوره ریاست جمهوری ابعاد گسترده ای به خود گرفته به ویژه برخوردهای ماموران امنیتی با دانشجویان پس ازشانزدهم آذر ماه و عاشورای حسینی از شدت بیشتری برخوردار بوده است. بنا به گزارش های موثق دانشجویی، به تازگی احکام سنگین محرومیت تحصیلی هیجده نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دزفول به دلیل شرکت در تجمعات ۱۳آبان، ۱۶ آذر و ۲۵ آذر صادر شده است. از سوی دیگر پانزده تن از فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد که برخی از آنها نیز در بازداشت به سر می‌برند هر یک با حکم دو ترم محرومیت از تحصیل روبه‌رو شده‌اند. در همین حال هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وضعیت نامشخص علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی دو فعال دانشجویی ابراز نگرانی کرده اند.
همچنین بنا به گزارش خبرنامه امیرکبیر، برخی از سی وشش دانشجوی بازداشتی دانشگاه‌های آزاد، فردوسی، خیام و سجاد مشهد که روزهای نهم و دهم دی‌ماه بادشت شده بودند به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده‌اند که گفته می‌شود برخی از آنها نیز در سلول انفرادی نگهداری می‌شوند. امیر مقدم، علی خجسته، معین مین باشی، حمید تمدنی، محسن بیات، علی معموری، رضا خجسته، علی لطیفی، حسین قابل، عارف ناظر مقدم، میترا فرهنگ، عادل طائی نیا، فرشاد عزیزی، ایمان ابراهیمی و جهانبخش از جمله فعالان دانشجویی بازداشت شده دانشگاه‌های فردوسی، دانشگاه آزاد، خیام و سجاد مشهد هستند. شدت برخوردهای غیرقانونی با این قشر فرهیخته در ماههای اخیر بطوری به "اوج" خود رسیده که تنها پنج فعال دانشجویی در مجموع به بیست ویک سال زندان محکوم شده‌ و دانشجویان دیگر نیزبا صدور احکام سنگینی از سوی دستگاه قضایی مواجه شده اند . محمد تابع محمدی از فعالان دانشجویی دانشگاه شیراز به چهار سال زندان تعزیری، ناصح فریدی، دبیر سابق انجمن اسلامی‌ دانشگاه تربیت معلم تهران به شش سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، حامد کاووسی دانشجوی ۱۹ ساله به سه سال حبس تعزیری،یاشار قاجار دبیر سابق انجمن اسلامی پلی تکنیک به دو سال حبس تعزیری با تعلیق ۵ ساله ، ۱۴۸ ضربه شلاق ، ۱۰۰ هزار تومان جریمه محکوم شدند.
تداوم بازداشت فعالان دانشجویی
میلاد اسدی از اوایل آذرماه و مهدی عربشاهی ، بهاره هدایت ، مرتضی سمیاری همگی از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت ، پس از اعتراضات روز عاشورا بازداشت شده‌اند و ده‌ها تن از اعضای شورای عمومی این اتحادیه دانشجویی نیز در بازداشت به سر می‌برند. همچنین سهیل محمدی، علی پرویز، جاوید حاج همتی و عباس قادری دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز پس از اعتراضات روز عاشورا بازداشت شده‌اند. محمود ذوقی دادستان مشهد مراسم "عزاداری" محرم دانشجویان در داخل محوطه دانشگاه را غیر قانونی اعلام کرد و گفت: " که ۶۱ تن از دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد و ۹ دانشجوی دانشگاه غیر دولتی سجاد نیز بازداشت شده‌اند". همچنین بنا به اخبار رسیده از منابع دانشجویی احضار و تعلیق بیش از ۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد کرج و صدور حکم محرومیت از تحصیل برای ۱۵ دانشجوی این دانشگاه از دیگر اقدامات غیر قانونی با دانشجویان است.
در ادامه این برخوردها بیش از ۳۰ نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران به اتهام برگزاری و شرکت در تجمعات ۱۶ آذر و یادبود آیت الله منتظری به کمیته انضباطی این دانشگاه احضار شده‌اند. از جمله دانشجویانی که در دادگاه‌های غیرعلنی محاکمه شده‌اند مجید توکلی فعال دانشجویی دانشگاه پلی تکنیک تهران است که از ۱۶ آذر روز دانشجو بازداشت شد و ۱۳ دی ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب که ریاست آن را قاضی صلواتی بر عهده داشت، به صورت غیرعلنی و بدون حضور وکیل و خانواده‌اش محاکمه شد. این برخوردهای غیرقانونی و غیراخلاقی در حالی از سوی مسئولین قضایی و حکومتی صورت می گیرد که وزیر علوم حضور دانشجویان در عرصه سیاسی را جزء منافع کشور دانسته وازحساسيت دانشجويان نسبت به مسائل كشور به عنوان فرصت، نه تهديد یاد کرده است. در همین ارتباط هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، در این باره گفته است: "وضعیت بازداشت‌شدگان و ناپدیدشدگان در شهرستان‌ها به ویژه در شیراز بسیار وخیم است؛ از یک طرف خانواده‌ها به‌شدت تحت فشارند که اطلاع‌رسانی نکنند و از طرف دیگر مقامات در شهرستان‌ها به هیچ‌ وجه در قبال اعمال خود به خانواده‌ها پاسخگو نیستند."
اعتراضات اساتید دانشگاهی کشور
اما علی رغم تمامی این برخوردها ی غیرقانونی، تداوم بازداشتها، صدور احکام سنگین زندان و محرومیت و تعلیق از تحصیل، فعالان دانشجویی نه تنها از اعتراضات خود دست نکشیده اند بلکه اعتراضات اساتید دانشگاهی را نیز با خود همراه کرده اند. در همین ارتباط هشتاد و هشت تن از اساتید دانشگاه دانشکده فنی دانشگاه تهران با انتشار نامه سرگشاده ای به رهبر جمهوری اسلامی به برخوردهای خشن و فراقانونی ، خصوصاً با دانشگاهيان، دانشجويان و فرهيختگان اين مرز و بوم اعتراض کرده و نوشته اند: " مسلماً حمله‌های شبانه به خوابگاه، مأمن، مأوا و محل زندگی دانشجوی بی پناه و يورش روزانه به آنان در صحن دانشگاه، محل تحصيل علم و پژوهش، نه نشان قدرت و صلابت نظام است و نه ضرب و شتم و زندان دسته جمعی آنان زيبنده اسلاميت و جمهوريت نظام." نویسندگان این نامه خطاب به آقای خامنه ای یادآور شده اند: " عليرغم تأكيدات شما و تمام قول‌های مسئولين، آمران و مسببان واقعه هنوز محاكمه و به مردم معرف نشده‌اند و اين دانشجويان هستند كه هر روز به بهانه ای دستگير و زندانی می‌شوند و يا مورد ضرب و شتم قرار می‌گيرند."
گفتنی است در پی برخورد با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، ۵۶ نفر از استادان این دانشگاه نیز با انتشار بیانیه‌ای اعتراض خود را به اطلاع ریاست دانشگاه رساندند.
*****
انتقال تعداد دیگری از بازداشت شدگان وقایع اخیر به زندان رجایی شهر

صبح امروز (دیروز یکشنبه 27 دیماه) بیش از 40 تن از بازداشت شدگان وقایع اخیر به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.
به گزارش واحد زندانیان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بیش از 40 تن از بازداشت شدگان وقایع اخیر از اماکن مختلفی که گمان می رود بازداشتگاههای شهرستانهای تابع استان تهران باشد به واحد فرهنگی سالن 1 این زندان منتقل شدند، بازجویی این افراد توسط یک تیم امنیتی و به گواه شاهدان توام با ضرب و شتم شدید و توهین های رکیک در جریان است، گفته میشود تردد پرسنل این زندان به سالن مورد اشاره به دستور تیم امنیتی حاضر ممنوع اعلام شده است.
*****
دومین بیانیه دانشجویان دانشگاه علوم و فنون در محکومیت بازداشت دانشجویان

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم و فنون دومین بیانیه خود را در ارتباط با حکم سید ضیا نبوی و ادامه بازداشت غیر قانونی سه دانشجوی این دانشگاه(مصطفی حسین زاده-امیر رمضانی-موسی جلالیخواه) که در روز عاشورا در تجمع اعتراضی جنبش سبز در میدان امام حسین دستگیر شدند صادر کرد.
به نام خالق آزادی
دیری با ما سخن به درشتی گفته اید
آیا تابتان هست که پاسخی در خور بشنوید؟
روزهای سختی بر ما می رود روزهای رنج های ناتمام، روزهای خفقان،روزهای فریاد های در گلو مانده...روزهایی که عدالت چون غریبه ایست و قدرت سلاخی اش را اغاز کرده است
مصطفی ، موسی و امیرمان در بندند و ضیا را قربانی کینه های خود کرده اند
گمان برده اند که خاموش می مانیم و سکوت پیشه می کنیم تا بیش از این عدالت را به سخره گیرند و تکرار کنند این سلاخی ناجوانمردانه را بی هیچ هراسی.......
برای دوستان در بندمان می نویسیم عروجتان مبارک، عروجی که در بند های ظلم و جور پایان نمی پذیرد زیرا که آزادی خواهی انتها ندارد .آری شکارچیان آن هنگام طمع شکار می کنند که پرنده را در اوج می بینند و این بار نوبت شماست که در اوج زیبایی پروازتان را تاب نیاورند و چه ساده لوحانست که گمان می برند با شکار یک پرنده رسم پرواز را از یاد خواهیم برد

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم وفنون این بار با صلابتی بیشتر بندی که سهم امیر رمضانی موسی جلالیخواه و مصطفی حسین زاده و حکم نا حقی که در دادگاه تشریفاتی نصیب سید ضیا نبوی شده است را محکوم می کندوبدین وسیله اعلام می داریم که تا آزادی بی قید و شرط دوستانمان و همچنین سایر دانشجویان آزادی خواه لحظه ای از موضع به حق خود عقب نخواهیم نشست
ما بر این گمانیم که شما از یاد برده اید تاریخ را و فراموش کرده اید قدرتی که دوامش بر ظلم باشد طنابیست بر گردن صاحبانش
از یاد مبرید که دانشجو زنده است
و ازآن رو زنده می ماند که ظلم را تاب نمی آورد
که پذیرش ظلم پایان دانشجوست .
و ما باور داریم که دانشجو زنده می ماند و با فریادی که سر خواهد داد تن به این مرگ تدریجی که شما در خیال خام خود می پرورانید نخواهد داد.
سخن من نه از درد ایشان بود
که خود دردی بود که ایشانند
اینان دردند و بودِ خود را
نیازمند جراحات به چرک اندر نشسته اند
و چنین است
که چون با زخم و فساد و سیاهی به جنگ برخیزی
کمر به کین ات استوارتر میبندند
به امید ایرانی پاک و آباد و آزاد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم و فنون مازندران
*****
رییس دیوان عدالت اداری بازداشت یکی از نزدیکانش در روز عاشورا را تکذیب کرد

رییس دیوان عدالت اداری کشور خبر وجود یکی از نزدیکان خود در میان بازداشتی ها روز عاشورا و در لیست اولیه محکومین به اعدام را تکذیب کرد.

در اطلاعیه روابط عمومی دیوان عدالت اداری آمده است:
در پی انتشار خبر مجعولی در برخی سایتها و روزنامه‌ها مبنی بر محکومیت یک آقازاده محارب به اعدام که با نام ح . م بر روی خروجی برخی خبرگزاری‌های داخلی و روزنامه‌ها قرار گرفت و در سایت‌های اینترنتی به نام حسین محمودی یاد شده و ادعا شده است نامبرده خواهرزاده رئیس دیوان عدالت اداری است، با استعلامی که از حجت الاسلام و المسلمین آقای منتظری رئیس دیوان عدالت اداری به عمل آمد ایشان قویاً ضمن تکذیب این خبر اظهار داشتند: «اصولاً اینجانب خواهرزاده‌ای به نام حسین محمودی ندارم و این خبر اساساً دروغ و جعلی است».
لذا مراتب تکذیب این خبر جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌شود بدیهی است دادستان محترم تهران به عنوان مدعی‌العموم نسبت به پیگیری موضوع و برخورد قانونی با اشاعه‌دهندگان این خبر کذب و جعلی که موجب تشویش اذهان و با قصد انحراف در مسیر رسیدگی به اتهامات متهمان اغتشاشات روز عاشورا صورت گرفته است اقدام خواهند کرد.
*****
سینماگران تمایلی برای شرکت در جشنواره فجر امسال ندارند

تردیدها درباره تحریم جشنواره فیلم فجر ماه مه ۱۹۶۸ است. فیلمسازان و تماشاگران معترض و خشمگین از دست دولت فرانسه و سیاست های سرکوبگرانه آن، سالن بزرگ نمایش فستیوال کن را اشغال کرده اند، همه برای قاپیدن میکروفون از دست های هم تلاش می کنند؛ از ژان لوک گدار انقلابی مائویست تا فرانسوا تروفو لیبرال، رومن پولانسکی، کلود شابرول، میلوش فورمن و بسیاری دیگر. فریاد گدار در این میان از همه بلند تر شنیده می شود که می گوید ما باید با کارگران و دانشجویان و حرکت انقلابی آنها همبستگی داشته باشیم و به همین دلیل باید فیلم هایمان را از فستیوال بیرون بکشیم.
گدار خطاب به یک منتقد فیلم می گوید: «من دارم راجع به همبستگی، با تو حرف می‌زنم؛ اما تو داری درباره‌ نمای تراولینگ صحبت می‌کنی. تو یک حرام‌زاده‌ای.» همه حاضران در سالن برای گدار دست می زنند و سوت می کشند. به تدریج منتقدان سینمایی نیز به آنها می پیوندند و هیئت داوری فستیوال، متشکل از فیلمسازان برجسته ای چون رومن پولانسکی در پشتیبانی از حرکت آنها دسته جمعی استعفا می دهند. روز ۱۸ مه ۱۹۶۸ قبل از نمایش فیلم «Peppermint Frappé» ساخته‌ی کارلوس سائورا، فرانسوا تروفو و جرالدین چاپلین بازیگر اصلی فیلم(و همسر سائورا در آن زمان)، خود را از پرده‌ سینمای نمایش دهنده فیلم آویزان می کنند و با این کار خود مانع از نمایش آن می شوند. این ها تصاویری است تاریخی که همه از فستیوال فیلم کن ۱۹۶۸ که برگزاری آن همزمان شد با شورش های خیابانی خونین می 68، به یاد دارند. حرکتی یک پارچه و هماهنگ که فستیوال کن را به تعطیلی کشاند.
حال پرسش این است که آیا چنین اتفاقی می تواند در جشنواره فیلم فجر امسال هم بیفتد. جشنواره ای که مهم‌ترین رویداد در تقویم سینمایی سالانه سینمای ایران است و علیرغم تمام انتقادها و اعتراض‌هایی که به نحوه برگزاری و سیاست‌های اجرایی آن شده و می‌شود، فیلمسازان ایرانی دوست دارند فیلم‌هایشان را در بخش مسابقه آن شرکت دهند چرا که این کار، نقش تعیین کننده ای در موفقیت تجاری فیلم هایشان دارد. بخش مسابقه سینمای ایران، فعال‌ترین، پرجنب و جوش‌ترین، جنجالی‌ترین و پرمخاطب‌ترین بخش جشنواره فیلم فجر است.در این بخش است که حاصل یک سال فعالیت سینماگران ایرانی به نمایش درآمده و مورد داوری قرار می‌گیرد. از سوی دیگراین بخش، معرف سیاست‌های فرهنگی رسمی مسئولان سینمایی کشور است. بخشی که محدوده‌های سانسور و ممیزی فیلم ها را مشخص کرده و میزان تحمل دستگاه نظارت دولتی را برملا می کند.
چشم همه فیلمسازان و دست‌اندرکاران حرفه ای سینمای ایران از فیلمساز گرفته تا فیلمنامه‌نویس و تهیه کننده و بازیگر و منتقد سینما به این بخش است. سینماگران ایرانی و ایده تحریم جشنواره از ماه ها پیش زمزمه تحریم جشنواره فیلم فجر از سوی بعضی از فیلمسازان ایرانی در همبستگی با جنبش موسوم به "جنبش سبز" و مخالفت با سرکوب شدید و خشونت آمیز اعتراض مخالفان دولت در خیابان ها، به طور پراکنده شنیده می شد. اما آیا موضوع تحریم جشنواره از طرف سینماگران ایرانی، موضوعی واقعا جدی است یا تنها شایعه ای است که از طرف مخالفان حکومت و طرفداران «جنبش سبز» دامن زده می شود؟ در حالی که تنها چند روز تا برگزاری بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر باقی است، تحریم جشنواره از سوی سینماگران معترض، هنوز شکل رسمی و قطعی پیدا نکرده و در قالب یک بیانیه منتشر نشده است. دیدن نام سینماگران سرشناسی چون داریوش مهرجویی، تهمینه میلانی، ابراهیم حاتمی کیا، پوران درخشنده، مجتبی راعی، ابراهیم فروزش، داریوش فرهنگ، حسن فتحی و شهرام اسدی در بعضی از منابع خبری در کنار نام برخی فیلمسازان جوان موفق مثل محسن امیر یوسفی، علیرضا امینی، بیژن میرباقری، مجید برزگر، محسن عبدالوهاب و سامان مقدم می تواند ایده و تصور هر گونه تحریم جدی و یکپارچه از سوی سینماگران ایرانی را باطل کند. با این حال فیلمسازان به طور پراکنده و غیر مستقیم، نارضایتی و اکراه خود از نمایش فیلم هایشان در جشنواره فجر امسال را بروز داده اند.
در حالی که دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، لیست قطعی فیلم های ایرانی بخش مسابقه و بخش های دیگر جشنواره را اعلام کرده، هنوز هیچ قطعیتی در مورد حضور یا عدم حضور این فیلم ها از سوی فیلمسازان و تهیه کننده های آنها وجود ندارد. به گزارش ایسنا، از میان 26 فیلم راه‌ یافته به بخش‌مسابقه‌تنها 10 فیلم آماده نمایش اند و سایر فیلم‌ها هنوز آخرین مراحل آماده‌سازی را سپری می‌كنند. در این میان برخی از این فیلم ها برخلاف سیاست های قبلی جشنواره فیلم فجر، محصول امسال نیستند و زمان تولیدشان به سال ها قبل برمی گردد اما به دلایل مشکلات ممیزی، امکان نمایش در جشنواره فجر را نیافته اند. در حالی که سینماگران ایرانی در سال های قبل برای آماده کردن فیلم خود و فرستادن آن به جشنواره، از هم سبقت می گرفتند، و بسیاری از فیلم ها سرهم بندی شده و با نقص های فنی و کیفی بسیار در جشنواره به نمایش درمی آمد، امسال آنها نه تنها عجله ای برای این کار نشان نمی دهند بلکه به بهانه ناتمام ماندن امور فنی فیلم، تمایلی برای شرکت فیلمشان در جشنواره فجر امسال ندارند.
از سوی دیگر تعدادی از سینماگران و بازیگران سرشناس ایرانی از جمله عزت الله انتظامی، فاطمه گودرزی و اصغر فرهادی، هر یک به دلایلی، پیشنهاد داوری جشنواره فیلم فجر امسال را رد کردند. برخی از فیلمسازان از جمله رخشان بنی اعتماد و رسول صدر عاملی نیز از فرستادن فیلم های خود به جشنواره خودداری کردند. رسول صدرعاملی که فیلم «زندگی با چشمان بسته» را در دست تدوین دارد، اعلام کرد که «حاضر نیست فیلم خود را قربانی آماده‌سازی عجولانه برای نمایش در جشنواره‌ها کند.» عبدالرضا کاهانی که فیلم قبلی اش بیست، برنده دیپلم افتخار بهترین کارگردانی در جشنواره فیلم فجر سال گذشته شد و یک فیلم توقیفی به نام آنجا در کارنامه خود دارد، اعلام کرد که تنها در صورتی حاضر است فیلم جدیدش به نام هیچ را به جشنواره بفرستد که وزارت ارشاد برایش پروانه نمایش صادر کند. در حالی که طبق گفته علیرضا سجادپور، مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد، نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر، نیازی به اخذ پروانه نمایش ندارد.
کاهانی، فیلمسازی است که هنگام دریافت جایزه ویژه هیئت داوران چهل و چهارمین دوره فستیوال فیلم کارلووی واری در جمهوری چک برای فیلم بیست، از حاضران در سالن خواست، «برای ادای احترام به مبارزهٔ مردم ایران از جای خود برخیزند.» واکنش مسئولان سینمایی در برابر تحریم جشنواره اما محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحریم جشنواره فیلم فجر از طرف سینماگران ایرانی را تکذیب کرد و آن را "تبلیغات منفی علیه جشنواره" خواند که از سوی کسانی مطرح شده که "چون كار و فیلمی نداشته‌اند، نمی‌خواهند در جشنواره شركت كنند."
جواد شمقدری، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن رد تحریم جشنواره، آن را شایعه ای دانست که از طرف مطبوعات و رسانه ها به آن دامن زده می شود. آقای شمقدری با تاکید بر خصوصیت ملی جشنواره فیلم فجر و پیوند آن با انقلاب اسلامی و آنچه که وی "هویت و تاریخ جدید ملت بزرگ ایران» خواند، اعلام کرد که "این گونه حرکت ها نمی تواند به جشنواره فیلم فجر آسیب وارد کند." با اینکه مسئولان امور سینمایی، در اظهار نظرهای رسمی خود وانمود می کنند که تحریم جشنواره را به ظاهر جدی نگرفته اند اما برخی واکنش ها و اقدام های شتاب زده آنها مثل رفع توقیف از فیلم های توقیفی سال های قبل مثل به رنگ ارغوان(حاتمی کیا)، آتشکار (امیر یوسفی)، تسویه حساب( تهمینه میلانی)، صد سال به این سال ها (سامان مقدم)، محفل اکس (حبیب الله کاوش) و سفر سرخ (فرخ نژاد)، بیانگر تلاش های آنها برای مقابله با موج تحریم احتمالی جشنواره از سوی فیلمسازان تلقی کرد. از سوی دیگر در حالی که سیاست جدید معاونت سینمایی در زمینه رفع توقیف از برخی فیلم های قدیمی، می توانست به عنوان اقدامی تساهل آمیز و حرکتی مثبت در جهت گشایش فضای سیاسی و فرهنگی کشور و تعدیل سانسور در سینمای ایران ارزیابی شود، اما ممیزی و حذف برخی فیلم های تولیدی جدید (مثل هیچ و زمهریر ساخته علی روئین تن) از بخش مسابقه جشنواره و یا نمایش بسیار محدود آنها در این جشنواره به دلیل داشتن "برخی مشکلات نظارتی"، در تناقض کامل با سیاست قبلی است و این تصور را که سیاست رفع توقیف از فیلم ها از سوی مسئولان سینمایی جدید، تنها یک حرکت تاکتیکی برای مقابله با سیاست تحریم احتمالی جشنواره و خنثی کردن آن است، تقویت می کند.
از طرف دیگر به گفته آقای سجادپور، مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد، نمایش فیلم ها در جشنواره فیلم فجر امسال بدون صدور پروانه نمایش عمومی صورت می گیرد. به این ترتیب هیچ تضمینی برای نمایش عمومی فیلم های رفع توقیف شده قدیمی و یا فیلم های جدیدی که به اعتقاد مسئولین سینمایی، دارای مشکلات ممیزی هستند و تنها در جشنواره فجر آن هم به صورت محدود برای عده قلیلی از منتقدان و دست اندرکاران سینما نمایش داده می شوند، وجود ندارد و این فیلم ها می توانند بعد از پایان جشنواره فیلم فجر، همانند فیلم سنتوری به راحتی به بایگانی سپرده شوند. پیامدهای تحریم جشنواره اما مناسبات سینمایی در ایران به گونه ای است که ایده تحریم جشنواره فیلم فجر یا هر جشنواره سینمایی دیگری، نمی تواند هرگز به شکلی که در غرب وجود دارد و نمونه تاریخی اش در فستیوال فیلم کن ۱۹۶۸ صورت گرفت، عملا تحقق پیدا کند. سینمای ایران سینمایی به شدت وابسته به دولت است و دولت مکانیسم های پیچیده ای برای کنترل و نظارت آن و تحت فشار قراردادن فیلمسازان در اختیار دارد. از این رو این احتمال وجود دارد که دولت بخواهد تحریم کنندگان جشنواره را با استفاده از این مکانیسم ها تحت فشار قرار داده و مجازات کند. تحریم جشنواره ای سیاسی و دولتی مثل فجر که به گفته آقای شمقدری با تاریخ انقلاب ایران گره خورده، می تواند عواقب سختی برای تحریم کنندگان نداشته باشد. به همین دلیل بسیاری از تهیه کنندگان بخش خصوصی و سرمایه گذاران سینمایی که در تولید فیلم های امسال مشارکت کرده اند، حاضر نیستند با سرمایه شان ریسک کرده و عواقب احتمالی ناگوار تحریم، مثل عدم صدور پروانه نمایش برای فیلم و یا تضییقات دیگر مثل اکران محدود فیلم هایشان و قطع امکانات دولتی را بپذیرند و به همین دلیل از همین الان شاهد کشمکش هایی بین سینماگرانی که مخالف شرکت دادن فیلم هایشان در این جشنواره اند با تهیه کنندگان این فیلم ها هستیم.
مخالفت فیلمسازان با ارسال شتابزده فیلم هایشان به جشنواره فجر از یک سو و اصرار تهیه کنندگان فیلم ها برای حضور در جشنواره حتی به بهای فنا شدن کیفیت فیلم ها، به اختلافات میان تهیه کنندگان و فیلمسازان دامن زده است. رخشان بنی اعتماد که فیلمش را با حمایت شهرداری تهران ساخته، اعلام کرده که حاضر نیست فیلمش در جشنواره فجر به نمایش درآید. اما سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که تهیه کننده این فیلم است آن را بدون اطلاع و موافقت خانم بنی اعتماد به جشنواره فرستاده است که این موضوع باعث بروز اختلافاتی بین کارگردان و تهیه کننده دولتی فیلم شده است. حسن فتحی، سازنده فیلم کیفر که فیلمش در لیست فیلم های بخش مسابقه جشنواره قرار دارد، نارضایتی اش را از اقدام تهیه کننده برای ارسال فیلم به جشنواره رسما اعلام کرده است. او در این باره گفته است: "از آنجا که فیلمبرداری این فیلم به تازگی خاتمه یافته است و دیگر مراحل فنی فیلم به طور کامل انجام نشده است، لاجرم ارائه این فیلم توسط تهیه کننده به جشنواره فجر انجام گرفته و از کیفیت مورد نظر من برخوردار نخواهد بود." به این ترتیب در حالی که کمتر از چند روز به آغاز جشنواره باقی مانده، باید دید که بیست و هشتیمن جشنواره فیلم فجر که در واقع نخستین آزمون مسئولان سینمایی جدید است، در چه ابعادی و با چه کیفیتی برگزار خواهد شد. جشنواره ای که شایعه تحریم آن از سوی سینماگران، همچون بختک بر سر آن سنگینی می کند و می تواند شکاف و بی اعتمادی میان سینماگران و دولتمردان را عمیق تر سازد.
*****
موج بازداشت اعضای نهضت آزادی ادامه دارد

ساعاتی پیش ( یکشنبه شب 27 دیماه) دو تن دیگر از اعضای نهضت آزادی بازداشت شدند.
محمود نعیم پور و خسرو قشقایی دو تن از اعضای شناخته شده نهضت آزادی ساعتی پیش و در پی اجضار از سوی دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شدند.
نعیم پور از جمله کسانی است که ماهها در دوران معاونت سعید امامی پس از نامه معروف به 90 امضایی به زندان افتاد و ماهها تحت سخت ترین شکنجه ها قرار داشت. وی سال 80 نیز توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و نزدیک به هشت ماه بازداشت و شش ماه زندان انفرادی کشید.
گفتنی است : بعد از ظهر دیروز نیز سولماز علیمرادی از اعضای شاخه جوانان و فرید طاهری عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران پس از احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شدند.
*****
خانواده مهدی عربشاهی از وضعيت فرزندشان ابراز نگرانی کردند

با گذشت حدود يکماه از بازداشت مهدی عربشاهی دبير تشکيلات دفتر تحکيم وحدت، مراجعات و پيگيری های خانواده وی با درب های بسته مواجه شده است.
علیرغم مراجعه مکرر خانواده مهدی عربشاهی به زندان اوین، نتوانسته اند با وی ملاقات داشته باشند.
مهدی عرشاهی از زمان بازداشت تاکنون تنها یک بار در حدود دو هفته پیش با منزل خود تماس تلفنی بسیار کوتاهی داشته است و پس از آن هیچ اطلاعی از وضعیت وی در دسترس نیست.
خانواده عربشاهی اعلام کردند: «متاسفانه هنوز برای ما مشخص نشده است که اتهام مهدی ما چيست؟ و از آن بدتر آنکه چرا اجازه تماس يا ملاقات با فرزندمان را به ما نمی دهند!؟ چرا ما را از حق ديدن فرزندمان محروم می کنند!
ندادن اجازه ملاقات و تماس نگرفتن مهدی و پاسخگو نبودن مسوولين، نگرانی ما را دو چندان و خواب را بر ما آشفته و حرام کرده است!»
گفتنی است شرايط سنی پدر و مادر عربشاهی و عدم اطلاع از وضعيت فرزندشان بر نگرانی ها افزوده است.
*****
حکم 11 سال زندان برای مجید دری از فعالان دانشجویی

مجید دری فعال دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل دانشجویی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب به 11 سال حبس تعزیری محکوم شد.
دری دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی است که پیش از این به 6 ماه محرومیت از تحصیل محکوم شده بود.
مجید دری اکنون به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی به تحمل یکسال جبس تعزیری و همچنین به خاطر ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به ده سال زندان محکوم شده است که از این ده سال، پنج سال انرا باید در زندان شهر ایذه بگذراند.
مجید دری روز هجدهم تیرماه سال جاری بازداشت شد و دوستان و نزدیکان او همکاری او با سازمان مجاهدین خلق را یک دروغ و اتهام بی اساس می دانند.
مهديه گلرو، شیوا نظرآهاری، سعيد جلالي‌فر، پيمان عارف، مجيد دري و ضياءالدين نبوي از اعضاي شورا دفاع از حق تحصیل هستند که اکنون در زندان به سر مي‌برند.
همچنین به تازگی حکم 15 سال زندان و 74 ضربه شلاق برای ضیا نبوی از اعضای این شورا صادر شده است.
*****
نامه مرتضوی به لاريجانی: بازداشتگاه کهریزک یک مکان رسمی و قانونی بود
در پي قرائت گزارش كميته ويژه مجلس و ايراد اتهاماتي عليه دادستان سابق تهران،سعيد مرتضوي در جوابيه‌اي خطاب به علي لاريجاني گزارش كميته ويژه را مبهم و داراي موارد اشتباهي دانست كه زمينه سوء استفاده تبليغي را فراهم كرد و به گفته وي نكات اساسي و واقعيت‌هاي غيرقابل انكار نيز در اين گزارش مورد اشاره قرار نگرفت.
به گزارش ايلنا، متن اين جوابيه به شرح زير است:
*
رياست محترم مجلس شوراي اسلامي – جناب آقاي علي لاريجاني
سلام عليكم
نظر به اينكه گزارش تني چند از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي كه در تاريخ ‌٢٠/١٠/٨٨ در صحن علني قرائت گرديد داراي اشتباهات و نقايصي بود كه متاسفانه تعدادي از نشريات و رسانه‌ها با الحاق و جعل برخي مطالب مورد نظر به گزارش مذكور سعي در قلب حقيقت و آلوده نمودن فضاي رسانه‌يي نمودند و با توجه به اينكه پس از قرائت اين گزارش كه بر اساس مطالب آن هيچ اتهامي متوجه اينجانب نگرديده مصادره به مطلوب كردن و تعبيرات هدايت شده و جعل و الحاق در برخي مطبوعات تا به امروز به انحاء مختلف استمرار داشته است، توضيحات ذيل به منظور جلوگيري از هرگونه سوء استفاده بعدي و در جهت تنوير افكار عمومي و استحضار حضرتعالي و ساير نمايندگان محترم ارائه مي‌گردد.
‌١- نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي بر اساس مدارك مستدل و مورد اشاره بر قانوني و رسمي بودن بازداشتگاه كهريزك در اين گزارش اذعان نمودند و اظهارات مغاير با اين امر را مردود دانستند كه در اين خصوص لازم است از توجه نمايندگان محترم تقدير و تشكر نمود و لكن در مورد تاريخچه بازداشتگاه كهريزك نكاتي از قلم افتاده كه براي شفاف سازي بيشتر و برطرف نمودن برخي ابهام آفريني‌ها يادآوري آن لازم است.
بازداشتگاه كهريزك از زمان فرماندهي سابق نيروي انتظامي و به منظور جمع‌آوري منطقه آلوده خاك سفيد تهران تاسيس و با مجوز قانوني و با حكم قضائي، تمامي دستگيرشدگان منطقه مذكور در آن محل بازداشت گرديدند كه اين جريان به حدود 10 سال گذشته مربوط مي‌شود. همچنين چند سال قبل از احياي دادسراي تهران نيز در اين محل بند نسوان تاسيس و زنان فاسدي كه به اشاعه فحشا در تهران مي‌پرداختند پس از شناسايي توسط نيروي انتظامي با حكم قضائي در اين محل بازداشت و نگهداري مي‌شدند و در دوره‌هاي اخير نيز اين بازداشتگاه جهت اجراي طرح امنيت اجتماعي و جمع‌آوري اراذل و اوباش در سال ‌٨٦ پس از بازسازي و ساخت سالن‌هاي جديد و تعميرات اساسي جهت استقرار اراذل و اوباش و فروشندگان موادمخدر مورد استفاده قرار گرفت ضمن اينكه در همان سال پس از بازديد مفصل هياتي متشكل از مسئولين عالي رتبه انتظامي و قضائي و نظارتي از محل مذكور بر استمرار فعاليت اين بازداشتگاه تاكيد گرديد لكن اظهارات مغاير با اين ادعا كه به صورت كلي در گزارش مذكور بيان شده و نمايندگان محترم آن را اشتباه دانسته‌اند به لحاظ ابهام در بيان مطلب شائبه انتساب آن به مقامات دادستاني متبادر مي‌گردد در صورتيكه اين اظهارات به مصاحبه قائم مقام محترم رييس كل دادگستري استان تهران مربوط مي‌شود كه در مصاحبه با خبرگزاري ايسنا منتشر گرديد و اين ادعا ارتباطي با دادستاني تهران ندارد. مضافا پس از اين مصاحبه و انتشار آن توسط خبرگزاري مذكور كه طي آن جناب آقاي درخشان‌نيا ادعا نمودند كه اين بازداشتگاه غيررسمي و غيرقانوني بوده است به جهت اشتباه بودن آن مطالب و سوء استفاده برخي از رسانه‌هاي بيگانه در همان زمان طي اطلاعيه‌اي از سوي روابط عمومي دادستاني تهران ادعاي فوق تكذيب گرديد و مدارك آن نيز ارائه شد كه در سوابق خبرگزاري ايسنا و مطبوعات موجود است.
2- در رابطه با اين ادعا كه بازداشتگاه كهريزك ظرفيت و جا نداشته و قاضي دستور دهنده اصرار به پذيرش داشته به استحضار مي‌رساند:اولا: معاون دادستاني تهران در امر نظارت بر ضابطين و امور زندان‌ها قبل از اعزام متهمين بازداشتي به كهريزك از زندان مذكور و مسئولين مربوطه در نيروي انتظامي تهران بزرگ پيرامون ظرفيت زماني آن بازداشتگاه استعلام نموده كه مسئولين مربوطه اعلام نمودند بازداشتگاه كهريزك ظرفيت پذيرش و اسكان و تدارك ‌٤٠٠ نفر زنداني جديد را دارد. بنابراين با انتقال اين مطلب به دادسراي تهران كه مسئولين انتظامي و قضايي مربوطه در جريان كامل آن هستند بحث مطرح شده در گزارش اساسا كذب و عاري از حقيقت است و حسب اطلاع مسئولين انتظامي و قضايي مربوطه اين امر را به استحضار اعضاي محترم كميته ويژه نيز رسانيده‌اند.
ثانيا: روزنامه محترم جمهوري اسلامي و همشهري و برخي ديگر از رسانه‌ها در اين رابطه گزارش قرائت شده در مجلس شوراي اسلامي را تحريف نموده و با الحاق و جعل يك پرانتز به اين گزارش از اينجانب به عنوان مقام رسيدگي كننده نام برده كه اين امر نه تنها در گزارش مجلس شوراي اسلامي نيست بلكه اساسا مقامي كه رسيدگي نموده و دستور اعزام و نامه زندان به امضاء او است داديار محترم سابق شعبه اول معاونت امنيت دادسراي تهران بوده است و صرف نظر از اينكه اقدام مذكور برخلاف اخلاق مطبوعاتي و امانتداري رسانه‌يي صورت گرفته اساسا با هماهنگي قبلي و اقدامات به عمل آمده هيچگونه ممانعت يا ادعايي در خصوص پذيرش زندانيان نبوده و داديار محترم نيز به غير از نامه كتبي معرفي متهمين به زندان تماس و اصراري نداشته و زندان نيز با وجود نامه رسمي و معرفي متهمين نمي‌توانسته از پذيرش آنان خودداري نمايد. بنابراين ذكر چنين مطلبي در گزارش بدون تحقيق و مبتني بر اشتباه نويسندگان مي‌باشد.
3- در گزارش قرائت شده اشاره گرديده كه يكي از متهمين فوت شده بدون بازجويي به زندان معرفي گرديده است. بر اساس پرونده قضائي و انتظامي نامبرده اين ادعا كاملا اشتباه و غيرواقعي است. فرد مذكور پس از بازجويي انتظامي و گزارش حضور وي در صحنه اغتشاشات و نحوه دستگيري توسط داديار محترم شعبه اول دادسراي امنيت بازجويي و تفهيم اتهام گرديده و پس از آن قرار بازداشت موقت وي صادر و پرونده به استحضار معاونت محترم امنيت دادسرا مي‌رسد پس از موافقت با قرار بازداشت موقت مراتب به متهم ابلاغ سپس نامه اعزام وي به زندان تنظيم مي‌گردد بنابراين با ملاحظه پرونده انتظامي و قضائي مشار اليه اشتباه بودن گزارش تعدادي از نمايندگان مجلس كه به عنوان كميته ويژه قرائت گرديد در اين رابطه محرز مي‌باشد.٤- در خصوص اظهارنظر بعدي در اين گزارش مبني بر اينكه اعزام تعداد ‌١٤٧ نفر از دستگيرشدگان ‌١٨ تير را به بازداشتگاه كهريزك اشتباه دانسته‌اند نكات ذيل را به منظور تنوير شرايط زماني مذكور به استحضار مي‌رساند:
اولا: تعداد بازداشت شدگان اغتشاشات و آشوب‌هاي ‌١٨ تير مقابل دانشگاه تهران حدود ‌٣٨٠ نفر بوده‌اند كه قضات دادسرا پس از بازجويي و بررسي پرونده‌هاي بازداشت شدگان تعداد ‌٨٠ نفر از آنان كه اظهار ندامت داشتند و دخالت آن‌ها در تحريق اموال و تخريب و ايجاد بلوا كمتر بود آزاد نمودند.
لذا با توجه به تاكيد اينجانب مبني بر اينكه فقط اراذل و اوباش موثر در آشوب و بلوا و تخريب اموال عمومي به كهريزك اعزام شوند از حدود ‌٣٠٠ نفر باقيمانده ‌١٥٣ نفر آنان به اوين اعزام شدند و ‌١٤٧ نفر بازداشت شدگان بر اساس گزارش نيروهاي در صحنه و اظهارات آنان در پاسخ به تفهيم اتهامات وارده و به دليل نبود مكان خالي در اوين و اضطرار زماني مذكور به كهريزك اعزام شدند.
ثانيا: افرادي كه در روز ‌١٨ تير در خيابان‌هاي اطراف دانشگاه با فراخوان رسانه‌هاي بيگانه و ضد انقلاب به آشوب و اغتشاش پرداخته و با چاقو و قمه تعداد قابل توجهي از پرسنل پليس را مضروب كه در زمان رسيدگي به اتهام اين افراد تعدادي از پرسنل پليس امنيت در بيمارستان و در وضعيت كما به سر مي‌بردند.
بنابراين ‌١٤٧ نفر افراد مورد اشاره گزارش مجلس شوراي اسلامي اكثرا در زمره اراذل و اوباش واقعي كه به وسيله سلاح سرد و مواد آتش‌زا به صورت علني نظم و امنيت شهروندان را مختل و وسايل نقليه آنان را تخريب و پليس را با چاقو و قمه مضروب و اموال عمومي را به آتش كشيده‌اند قرار داشته كه اعزام آنان به بازداشتگاه كهريزك بر اساس طبقه‌بندي اين محل صحيح بوده و در اين رابطه هيچگونه اشتباهي رخ نداده است. ضمن اينكه تصاوير پليس امنيت از اغتشاشات ‌١٨ تير خيابان‌هاي اطراف دانشگاه تهران و شرح اقدامات اراذل و اوباش دستگير شده بر اساس گزارش پليس مويد اين مطلب است.
ثالثا: بازداشتگاه كهريزك يك مكان رسمي و قانوني بوده كه در گزارش نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز بر آن تاكيد شده است و با توجه به اينكه اساسا در قانون مجازات اسلامي تعريفي از اراذل و اوباش نشده تا بتوان افرادي را بنا به تعريف قانوني از شمول آن خارج كرد تاكيد اينجانب به قضاوت رسيدگي كننده مبني بر اينكه فقط اراذل و اوباش دستگير شده به بازداشتگاه كهريزك اعزام شوند و از اعزام افراد تحصيلكرده يا دانشجو به اين بازداشتگاه پرهيز گردد يك دستور داخلي بوده و چنانچه ساير متهمين نيز بر اساس تصميم قاضي رسيدگي كننده به اين بازداشتگاه اعزام شوند از منظر قانوني به لحاظ اينكه اين بازداشتگاه يك مكان رسمي و قانوني است تخلف انتظامي محسوب نمي‌شود. همانگونه كه قضات محترم رسيدگي كننده به اتفاق،‌ به صورت كتبي و شفاهي در دفاعيات خود به دادگاه و دادسراي انتظامي قضات اعلام نموده‌اند اينجانب به عنوان دادستان سابق تهران چه در جلسات عمومي قضات ويژه امنيت و چه در رابطه با دستگيرشدگان ‌١٨ تير تاكيد بر طبقه‌بندي متهمين داشته و صريحا به آنان ابلاغ كرده بودم كه تنها اراذل و اوباش كه براساس گزارش نيروي انتظامي اقدامات خطرناكي را مرتكب شده‌اند به بازداشتگاه كهريزك اعزام و از معرفي ساير افراد در درجات پايين‌تر خودداري نمايند كه از بين ‌٣٠٠ نفر متهم بازداشتي كه دلايل انتساب اتهام به آنان موجود بوده بيش از ‌١٥٠ نفر جداسازي و به اوين اعزام و از تعداد ‌١٤٧ نفر اعزامي به كهريزك داديار محترم رسيدگي كننده در رابطه با حدود ‌٧ نفر اشتباه كرده بود كه آن هم در دفاعيه خود عدم معرفي صحيح و كتمان هويت واقعي توسط متهمين را دليل اين امر دانسته است كه اين چند نفر خود را با مدرك ديپلم و شغل آزاد يا بيكار معرفي نموده‌اند كه بررسي بعدي پرونده‌هاي اتهامي نامبردگان نيز گوياي همين مطلب است.
همچنين لازم به ذكر است در بررسي‌هاي كميته منتخب حضرتعالي هر چند بر دلجويي از حدود ‌١٤٠ نفر اراذل و اوباش كه در ‌١٨ تير با چاقو و قمه نظم و امنيت مردم را به مخاطره انداختند و اموال عمومي و خصوصي را به آتش كشيدند تاكيد گرديده ولي از مامورين جان بر كف پليس كه توسط اين افراد مضروب و در بيمارستان بستري بوده‌اند ملاقات و حتي يادي هم نشده است. همچنين جاي اين تذكر خاليست كه در هر زماني نمايندگان مذكور به زندان اوين مراجعه نمودند شاهد بودند قضاتي كه با تعابير غيرواقعي و برداشت‌هاي شخصي از اين گزارش مورد هجمه تبليغي قرار گرفته‌اند تا نيمه شب و حتي ساعات اوليه بامداد در زندان مشغول رسيدگي به اتهامات اغتشاشگران و تكميل پرونده و مقدمات محاكمه و تعقيب عوامل فتنه بوده‌اند كه بعضا ملاقات نمايندگان محترم نيز تا همان ساعات شب به طول مي‌انجاميد، شايسته نيست امنيت رواني و حيثيت قضاتي كه در زمان فتنه و آشوب با تمام توان و به صورت شبانه روزي همه هستي خود را در جهت انجام وظايف قانوني و شرعي و ملي وقف نمودند الان بدون دليل قانوني آماج تبليغات مسموم و اتهام‌افكني و تخريب برخي مطبوعات و رسانه‌هايي قرار بگيرند كه سال‌هاست براي اين انتقام‌جويي لحظه شماري كرده و مترصد فرصت بودند.
شاهد اين مدعا حجم سنگين گزارشات خبري و برنامه‌هاي تحليلي تهيه و پخش شده عليه اينجانب توسط شبكه صداي آمريكا VOA (ارگان سازمان سيا)، BBC و بيانيه سازمان صهيونيستي ديده‌بان حقوق بشر و متهمين فراري و معاند در روزهاي اخير است كه گوياي نبرد تمام عيار تبليغي و رواني دشمنان قسم خورده انقلاب جهت انتقام از دوران تعقيب و محاكمه عوامل بيگانه و ضد انقلاب فراري مي‌باشد.
گزارش كميته منتخب حضرتعالي مبهم و داراي موارد اشتباهي بود كه زمينه اين سوء استفاده تبليغي را فراهم كرد و نكات اساسي و واقعيت‌هاي غيرقابل انكار نيز مورد اشاره قرار نگرفت.لذا با توجه به اينكه لازم است قضات ويژه‌اي كه در زمان فتنه و توطئه محاربين و دشمنان نظام مقدس جمهوري اسلامي از هر نوع تلاشي در جهت خنثي كردن اين آشوب‌ها دريغ نكردند مورد حمايت وكلاي ملت باشند و امنيت شغلي اين افراد بدون اثبات كوچك‌ترين تخلفي صرفا بر اساس جوسازي برخي از رسانه‌ها و گمانه‌زني‌ افرادي كه با آن‌ها خصومت دارند مورد تهديد قرار نگيرد. اميد است با تدابير حضرتعالي از ادامه اينگونه اقدامات تخريبي جلوگيري به عمل آمده و مطالب مذكور مطابق آيين نامه داخلي مجلس محترم شوراي اسلامي به استحضار نمايندگان محترم برسد.در پايان با توجه به اينكه انگيزه اصلي رسانه‌هاي معاند و ضد انقلاب خارج از كشور و برخي مجرمين فراري كه ساعتها در جهت تخريب و جوسازي عليه اينجانب پس از قرائت اين گزارش برنامه‌سازي كردند انتقام‌جويي از دوران مبارزه با فتنه‌گري آنان در زمان تصدي شعبه ‌١٤١٠ و ايام دادستاني تهران بوده است فارغ از محتواي گزارش مذكور و مطالب فوق‌الذكر توضيحاتي را در رابطه با مباحثي كه اينگونه رسانه‌ها با قلب واقعيت، سعي در ارتباط دادن موضوع كهريزك به اينجانب دارند به استحضار مي‌رساند:
1- اساسا عمده مدتي كه ‌١٤٧ نفر از متهمين آشوب‌هاي ‌١٨ تير در كهريزك به سر مي‌بردند اينجانب در مرخصي بودم و اين مرخصي به لحاظ اينكه مربوط به ايام دفاع از رساله دكتري است از ‌٥ ماه قبل تنظيم و تاريخ دفاع از سوي دانشگاه اعلام شده بود لذا با توجه به اينكه اينجانب در شش ماه قبل از اين تاريخ به لحاظ ضرورت كاري و زماني از مرخصي براي هيچ موضوعي استفاده نكرده بودم اين چند روز در محل كار نبوده و در مرخصي به سر مي‌بردم لذا انتساب مطالب مورد اشاره برخي رسانه‌ها به فردي كه در ايام مذكور در مرخصي بوده اشتباهي است كه از روي غرض ورزي طراحي مي‌گردد.
2- قبل از اعزام ‌١٤٧ نفر متهم مورد اشاره به بازداشتگاه كهريزك اينجانب پس از شركت در جلسه صبح روز جمعه مورخ ‌١٩/٤/٨٨ كميته سياسي و امنيتي شوراي عالي امنيت ملي و طرح موضوع در جلسه مذكور با معاونت امنيت دادسراي تهران و قاضي رسيدگي كنده تماس گرفته و تاكيد نمودم با بررسي دقيق پروژه‌ها تنها افرادي كه با چاقو و قمه در اغتشاشات شركت داشته و اموال خصوصي و عمومي مردم را به آتش كشيدند و در زمره اراذل و اوباش هستند تا زمان تدارك جا در اوين به صورت موقت مي‌توانند به بازداشتگاه كهريزك اعزام نمايند و تاكيد مضاعف نمودم چنانچه افراد تحصيل كرده يا دانشجو در بين بازداشت شدگان باشد به هيچ وجه به بازداشتگاه كهريزك اعزام نشوند اين امر نه تنها در لايحه معاونت امنيت دادسراي تهران و داديار و قاضي ويژه رسيدگي كننده خطاب به دادگاه و دادسراي انتظامي قضات آمده و قضات مذكور بر اين ابلاغ و تاكيد اينجانب به صورت شفاهي و كتبي بارها اذعان نموده‌اند بلكه اينجانب در جلسات مختلف قبل از حادثه ‌١٨ تير ‌١٣٨٨ و در ايام اغتشاشات بعد از انتخابات در جمع ساير قضات ويژه و مديران نواحي مختلف دادسرا هنگامي كه زندان اوين فاقد ظرفيت پذيرش بازداشت شدگان ايام مختلف بود همين تاكيد را داشتم كه ثبت و ضبط گرديده و غيرقابل انكار است.
بديهي است چنانچه قاضي ويژه رسيدگي كننده در اين رابطه قصور و يا اشتباهي داشته با توجه به تشكيل پرونده در دادسراي انتظامي قضات مي‌بايست پاسخگوي تصميم قضايي خود باشد. در هر صورت ابلاغ و تاكيد اينجانب در طبقه‌بندي متهمين به شرح فوق يك دستور داخلي بوده كه به موجب قانون حتي تخطي از آن به لحاظ اينكه بازداشتگاه كهريزك مكاني قانوني و رسمي بوده تخلف انتظامي از سوي داديار رسيدگي كننده محسوب نمي‌گردد.
3- حادثه دلخراشي كه در بازداشتگاه كهريزك رخ داد يك رويداد استثنايي بود كه هيچ سابقه‌اي در طول 10 سال گذشته نداشته است در 6ماه قبل از اين حادثه ميانگين حدود ‌٣٠٠ نفر متهم در اين بازداشتگاه نگهداري شده كه حتي بدون هماهنگي اينجانب يكي از شعبات بازپرسي دادسراي انقلاب تهران حدود ‌٢٥ نفر متهم در مدت چند هفته به اين بازداشتگاه اعزام و مجددا پس از تدارك جا در زندان اوين به تهران منتقل مي‌نمايد كه هيچگونه شكايت يا حادثه‌اي در بر نداشته است. از ميانگين ‌٣٠٠ نفر متهمي كه در شش ماه قبل از حادثه در بازداشتگاه كهريزك نگهداري مي‌شدند بر اساس نامه رسمي نيروي انتظامي بيش از نود و پنج درصد آن‌ها از سوي شهرستان‌هاي استان تهران كه زير نظر اينجانب نبوده‌اند بدون هماهنگي با دادستاني تهران به اين بازداشتگاه اعزام شدند كه هيچ ربطي به دادسراي تهران ندارد و علت ازدحام متهمين كه در گزارش مجلس محترم آمده است مربوط به دادسراي تهران نبوده در نهايت چون برخي نمايندگاني كه اين گزارش را هدايت مي‌كردند حساسيتي نسبت به ساير مقامات قضائي استان تهران ندارند اين موضوع را به طور كلي مسكوت گذاشته و به نحوي گزارش تنظيم گرديده كه اين امر نيز به دادسراي تهران مرتبط گردد در صورتي كه اينجانب در اعزام بيش از ‌٢٩٠ نفر از بازداشت شدگان در كهريزك در 6 ماه گذشته نه تنها هيچگونه دستوري نداده بودم بلكه بدون هماهنگي و اطلاع اينجانب از سوي ساير شهرستان‌هاي استان تهران كه زير نظر دادگستري كل استان تهران هستند صورت گرفته است و هيچ يك از شهرستان‌هاي مذكور در گزارش و نامه رسمي نيروي انتظامي حتي ادعاي هماهنگي و اخذ اجازه از اينجانب را نيز نداشته‌اند.
لذا مسائل مطروحه در بازداشتگاه كهريزك در ايام مذكور نه تنها هيچگونه ارتباطي با اينجانب نداشته بلكه بخشنامه رياست محترم قوه قضائيه نيز در لزوم هماهنگي در اعزام متهمين به اين بازداشتگاه از سوي شهرستان‌هاي مورد اشاره در نامه نيروي انتظامي رعايت نگرديده است ولي چون حساسيت و انگيزه‌هاي سياسي معطوف به دادستاني تهران است هيچ يك از مراتب فوق در دستور رسيدگي كميته مذكور نبوده و نسبت به آن‌ اظهار نظري نشده است.
4- در رابطه با پيگيري برخي نمايندگان محترم كه پس از حدود ‌٦ ماه از حادثه مذكور با قرائت گزارش مذكور عليرغم اينكه در آن به صراحت هيچگونه اتهامي متوجه اينجانب نشده با نامه‌نگاري مطبوعاتي و تبليغاتي درخواست رسيدگي نسبت به قضات رسيدگي كننده به پرونده اغتشاشگران را دارند و اظهارات آنان به گونه‌اي است كه گويي رسيدگي به اتهام قضات امري غامض و غيرممكن است به استحضار مي‌رساند:
اولا: دادسراي انتظامي قضات با گزارش هيات حقوق شهروندي بلافاصله پس از حادثه دلخراش كهريزك وارد عمل شده و با تشكيل پرونده قضائي و انتظامي و مطالبه پرونده‌هاي سه نفر متوفي مورد اشاره قبل از رسيدگي به تخلفات مامورين انتظامي در سازمان قضايي نيروهاي مسلح تمام قضاتي كه به نوعي وظيفه رسيدگي به موارد اتهامي ‌١٤٧ نفر دستگير شده حوادث ‌١٨ تير ‌١٣٨٨ را داشتند احضار و توضيحات لازم از آنان اخذ و به لحاظ اينكه بازداشتگاه كهريزك يك مكان رسمي و قانوني براي نگهداري متهمين بوده و حوادث ناگوار مورد اشاره هيچگونه ارتباطي با قضات نداشته است هيچ يك از قضات مذكور تعليق نشده و اتهامي متوجه آنان نگرديده است.
بنابراين برخلاف تصور برخي نمايندگان رسيدگي به شكايت عليه قضات بدون اغماض و با سرعت در دادسراي انتظامي قضات انجام شده و متاسفانه گزارش مذكور پس از رسيدگي دادسراي انتظامي قضات و حتي پايان رسيدگي دادسراي انتظامي تهران و تكميل تحقيقات و صدور اطلاعيه سازمان قضائي نيروهاي مسلح قرائت شد كه مآلا ارزش تبليغاتي و رسانه‌يي آن غالب بود.
ثانيا: در رابطه با قضات مورد اشاره در گزارش و نامه برخي نمايندگان علاوه بر رسيدگي در دادسراي انتظامي قضات و عدم احراز هيچگونه تخلفي از سوي آنان موضوع پس از گزارش هيات حقوقي شهروندي و مدافعات قاضي رسيدگي كننده به استحضار عالي‌ترين مقام قضايي كشور رسيد و معظم له نيز با بررسي همه جانبه مطالب، صراحتا اعلام نمودند در موضوع حادثه كهريزك هيچگونه تخلفي از سوي قضات مورد اشاره و دادستاني تهران انجام نشده است. همچنين شايان ذكر است تخلفاتي كه در رابطه با داديار محترم رسيدگي كننده و معاونت امنيت دادسرا در جريان رسيدگي است مربوط به اصل اعزام متهمين به كهريزك نبوده و ارتباطي با حوادث دلخراش آن نيز ندارد بلكه مسائل شكلي نظير نحوه ابلاغ قرار بازداشت موقت و تفهيم حق اعتراض و اموري از اين قبيل مي‌باشد كه به اصل حادثه و مباحث مطروحه در گزارش ارتباطي ندارد مضافا تخلفي در مسائل شكلي مذكور نيز تاكنون به اثبات نرسيده است.
ثالثا: اينجانب به عنوان دادستان تهران نه تنها پاسخگوي شكايات رسمي متهمين و وكلاي آنان طي سالهاي گذشته در دادسراي انتظامي قضات بوده‌ام بلكه حتي شب‌نامه‌هاي بدون امضاء كه در خصوص افراد عادي رسيدگي به آن غير ممكن است پيرامون آن پاسخگو بوده و هر موردي عليه اينجانب گزارش يا شكايتي به عمل آمده رسيدگي و اعلام نتيجه شده است از جمله آخرين پرونده‌هاي اينجانب در دادسراي انتظامي مربوط به شكايت آقاي اكبر گنجي و وكيل مدافع ايشان بود كه چند ماه پيش پس از پاسخگويي كامل مردود اعلام و مختومه گرديد شكايت مديران روزنامه‌هاي زنجيره‌يي، خانم شيرين عبادي و متهمين و مجرميني كه در حال حاضر فراري بوده و در خارج از كشور به سر مي‌برند انبوهي از پرونده‌هاي اينجانب در دادسراي انتظامي قضات بوده كه بدون اغماض و با رعايت دقيق موازين قضايي رسيدگي و مختومه گرديده است.
بديهي است چنانچه فرد يا افرادي از قضات شكايتي داشته باشند نيازي به نامه‌نگاري‌هاي تبليغاتي ندارد زيرا اين اقدامات نتيجه‌اي جز تشويش اذهان عمومي و آلوده نمودن فضاي رسانه‌اي نداشته و دادسراي انتظامي قضات فارغ از توجه به اين اقدامات سياسي بر اساس وظيفه قانوني سابقا به موضوع مورد اشاره رسيدگي نموده است.
*****
آخرین وضعیت بهزاد نبوی، عماد الدین باقی و کیوان مهرگان

پرونده تجدیدنظر بهزاد نبوی از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب از حدود سه هفته پیش به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان مستقر در دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شده است.
صالح نیکبخت در گفت‌وگو با ایلنا با اعلام این مطلب گفت: تاکنون حکم تجدیدنظر در مورد بهزاد نبوی صادر نشده و درخواست‌های مکرر اینجانب و خانواده وی از مراجع مختلف قضایی برای آزادی او جهت ادامه معالجات در بیرون از زندان به نتیجه نرسیده است.
وکیل نبوی ادامه داد: با این حال تاکنون به دستور دادستان تهران و کوشش مسوولان زندانی که موکلم در آن زندانی است، وی دو بار از زندان به بیمارستان اعزام شده و مجموعا ۵ روز در خارج از زندان به سر برده است.
وی اظهار داشت: پس از بازگرداندن نبوی به زندان اینجانب و همسر نبوی در نامه‌ای مشترک به ریاست قوه قضائیه وضعیت جسمی موکلم را توضیح داده و حسب اعلام از طرف آیت‌الله لاریجانی این درخواست به مراجع ذیربط ارجاع شده و با وجود اینکه همسر موکلم در ملاقات با دادستان کل کشور و دادستان تهران و نیز رئیس دادگستری استان وضعیت جسمانی نبوی را با توجه به گواهی پزشکی قانونی توضیح داده است هنوز با مرخصی و ادامه معالجات در بیرون از زندان موافقت نشده است.
نیکبخت افزود: پرونده تجدیدنظر موکلم تاکنون منتج به نتیجه نشده و امیدوارم با توجه به اینکه وی بیشتر از ۲۰ دقیقه در تظاهرات روز ۲۵ خرداد حضور نداشته است، مرجع تجدیدنظر با دقت دفاعیات این‌جانب و بهزاد نبوی را مد نظر قرار دهد.
این وکیل دادگستری که وکالت عمادالدین باقی و کیوان مهرگان را نیز بر عهده دارد در خصوص وضعیت این دو بازداشت‌شده گفت:علی‌رغم تماس این دو با خانواده‌هایشان بنده و دیگر همکارانم که وکالت این دو نفر را برعهده داریم تاکنون نتوانسته‌ایم با آنها ملاقات کنیم و از اتهامات آنها جز آنکه آقای باقی به همسرشان گفته‌اند، خبری نداریم.
*****
امنيت جی‌ميل ارتقاء يافت
ایسنا: گوگل به‌منظور افزايش امنيت جي ميل، از رمزنگاري https به‌عنوان استاندارد پيش فرض در تمامي اشتراك‌هاي سرويس ايميلش استفاده مي‌كند. به گزارش ایسنا، اين اقدام به‌منظور اطمينان از انتقال مطمئن اطلاعات ميان رايانه كاربر و سرورهاي ايميل گوگل و براي جلوگيري از رخنه هكرها و خلافكاران اينترنتي به اشتراك‌هاي ايميل در شبكه‌هاي بي‌سيم واي فاي عمومي، انجام مي‌گيرد. طبق اعلام گوگل، همزماني اعلام اين خبر با اخبار هك شدن اشتراك‌هاي جي‌ميل فعالان حقوق بشر در چين كه تجديدنظر اين شركت براي حضور اينترنتي در اين كشور را در پي داشته، ربطي ندارد. بنا بر اعلام اين شركت، با وجود اين حقيقت كه رمزنگاري https سرعت ارسال و دريافت ايميل را براي كاربران جي‌ميل اندكي كند مي‌كند، مزاياي امنيتي آن در برابر مشكلات كارآمدي كوچك، مهمتر است. اين رمزنگاري به صورت پيش فرض براي تمامي اشتراك‌هاي جي‌ميل عرضه شده؛ با اين همه اگر برخي از كاربران تصور مي‌كنند شبكه مورد استفاده آن‌ها به اندازه كافي ايمن است يا مايلند به دلايل كارآمدي اين امكان را غيرفعال كنند، مي‌توانند به فهرست تنظيمات در جي‌ميل مراجعه كنند. زماني كه جي‌ميل در سال 2004 راه‌اندازي شد، به دليل اينكه اكثر كاربران اتصال اينترنتي كندي داشتند و هزينه‌هاي كارآمدي نسبت به مزاياي امنيتي مهمتر بود، رمزنگاري https به‌عنوان پيش‌فرض مورد استفاده قرار نگرفت.
*****
ممانعت از برگزاری تجمع مادران عزادار در پارک لاله
نیروهای امنیتی و انتظامی مانع از شکل گیری تجمع مادران عزادار در پارک لاله تهران شدند.
وبلاگ مادران عزادار دراین خصوص نوشت: بیست و شش دی ماه برای مادران یادآور روزی است که محمد رضا شاه دیکتاتوررا فراری دادند و سرمست از این پیروزی با آرزوی عدالت و برابری و آزادی ، جوانانی با ایمان و آزادیخواه پرورش دادند غافل از اینکه دشمنان آزادی آنان را بد تر از دوران گذشته به خاک و خون خواهند کشید و اکنون هر روز به عزای جوانی می نشینند وبا اشک و سکوت خواسته های بر حق خود را تکرار می کنند تا شاید روزی فرزندان این سرزمین در کنار هم با عشق و صلح و صفا ، زندگی کنند .چه جوانان آزدیخواهی چون امیر ارشد فرزند شهین مهین فر مادری عاشق که صدایش چهل و چهار سال با متن های مادرانه و عاشقانه در نیمه های شب از طریق رادیو به گوش مردم رسید و چه جوانان فریب خورده لباس شخصی و نظامی و بسیجی که برای امرار معاش به مردم کشی کشانده شده اند ، همه و همه مردم ایران بتوانند زندگی شایسته و انسانی داشته باشند .
شنبه این هفته نیز نیروهای ضد امنیت پارک لاله را اشغال کرده بودند و نگذاشتند مادران در پارک تجمع کنند ، هرچند تعدادی از مادران در گوشه و کنار پارک و خیابان های اطراف دیداری تازه کردند و پیمان شان را یادآور شدند. شاید تعدادی هم بازداشت شده باشند هنوز خبر موثقی به ما نرسیده است .
وتعدادی از مادران در گوشه ای دیگر ازتهران با در دست داشتن پلارکارد و عکس فرزندان شان اجتماع کردند و به دشمنان آزادی یادآور شدند که پارک لاله را می توانید اشغال کنید ولی تمام سرزمین ما را نه. ما هنوز زنده ایم .
*****
مطهری خواستار حضور موسوی و کروبی در مناظره تلویزیونی شد
علی مطهری درخواست کرد که كانديداهاي معترض هم به صداوسيما دعوت شوند و حرف‌هايشان را بزنند تا در نهايت به وحدت و آشتي ملي در جامعه دست يابيم و ان‌شاءالله در 22 بهمن شاهد باشيم كه همه شخصيت‌ها و گروه‌ها در راهپيمايي شركت مي‌كنند و به اين بحران خاتمه داده مي‌شود.
به گزارش ایسنا نماينده‌ مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: معتقدم برگزاري گفت‌وگو و مناظره در فضاي سياسي جامعه باعث آرامش معترضان قانوني و به حاشيه راندن افراد فرصت‌طلب و ضداسلامي خواهد شد كه در گروه معترضان قانوني نفوذ كرده و درصدد به دست‌گيري رهبري اين جنبش هستند و هم‌چنين باعث افزايش آْگاهي همه مردم مي‌شود. علي مطهري اظهار كرد: به نظر من اين كار صداوسيما در جهت حل بحران موجود و به نوعي عمل به راهكارهاي طرح وحدت و آشتي ملي است كه هم من و هم برخي شخصيت‌هاي سياسي بر آن تاكيد داشتند، اين اقدام همچنين باعث آگاهي بيشتر مردم خصوصا قشر متدين و ولايت‌مدار از حقايق مي‌شود.
وي با بيان اينكه توفيق اين مناظره‌ها به رعايت شرايط درست مناظره بستگي دارد، افزود: افراد در اين گفت‌وگوها بايد به دنبال برهان و استدلال باشند، از هيجان بپرهيزند، به دنبال تصفيه‌حساب‌هاي شخصي نباشند و به يكديگر توهين نكنند تا ان‌شاءالله اين گفت‌وگوها بتواند نتيجه مثبتي داشته باشد. مطهري تصريح كرد: حتما جامعه به وسيله طرح اين بحث‌ها آرامش پيدا مي‌كند، اما اينكه به همه نقطه‌نظرات عمل و بحران سريعا حل شود، اينطور نيست و نبايد انتظار داشته باشيم با اين مناظره‌ها بحران، يك روزه حل شود، اما به هر حال طرح اين مباحث اثر خود را بر جامعه مي‌گذارد، چرا كه فشار افكار عمومي واقعيتي است كه در حل معضلات اجتماعي تاثير منحصر به فردي دارد.
نماينده مردم تهران در خانه ملت، اضافه كرد: مسلما هرچه آگاهي مردم بالاتر باشد و آنها واقعيات را بيشتر بدانند قطعا با مشكل نيز بهتر مواجه مي‌شوند. ما نبايد فكر كنيم كه با ايجاد شرايط مصنوعي بهتر مي‌توانيم اين بحران را مديريت كنيم. اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس خاطرنشان كرد: به اعتقاد من برگزاري مناظره‌ها در صداوسيما در مجموع خوب و مثبت است، مجري نيز اگر چه شخصا منتسب به يك بينش سياسي است، اما سعي مي‌كند عدالت را رعايت كند، اما اينكه چه افرادي براي مناظره دعوت شوند، بهتر است كساني باشند كه حرفي براي گفتن داشته باشند و دنبال عوام‌فريبي، استفاده از عواطف مذهبي مردم و ايجاد هيجان كاذب نباشند بلكه از برهان و استدلال استفاده كنند و تعصب گروهي نداشته باشند. گفتنی است در حالی که از سوی جناح معتدل اصولگرا تلاشهایی برای حل بحران جاری صورت می گیرد, حامیان افراطی احمدی نژاد پس از 7 ماه هنوز نمی خواهند وجود بحران در جامعه را بپذیرند.
*****
اتحادیه دانشویان دانشگاه های اروپا خواستار تحریم ایران شد
اتحادیه دانشویان دانشگاه های اروپا با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن بازداشت بیش از ۸۰ دانشجو در روز عاشورا خوستار خواستار واکنش تمامی دولت های اروپایی، شوراهای محلی، سازمان های غیردولتی، گروه های حقوق بشری، موسسات آموزشی و سازمان های دانشجویی نسبت به وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران شد.
این اتحادیه دانشجویی در بیانیه خود خطاب به جامعه دانشگاهی جهانی اعلام کرده است که اعتراض آنان می تواند نقش بسیار مهم و اثرگذاری را داشته باشد.
این اتحادیه دانشجویی همچنین از دولت های کشورهای اروپایی خواسته است تا در اعتراض به نقض حقوق بشر، روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با حکومت ایران را قطع کنند.
اعضا محترم و مدافعان حقوق بشر
در ۷ ماه گذشته جهان شاهد بی عدالتی آشکاری بوده است که از طرف حکومت ایران بر معترضان صلح طلب روا داشته شده است. ما، اتحادیه دانشجویان اروپا، در زمینه آگاه سازی جهانیان در مورد سرکوب آزادی های ایرانیان فعال بوده ایم و جز سازمان های فعال در سراسر اروپا که همبستگی خود را با جنبش دموکراسی خواهانه مردم ایران ابراز کرده اند.
هرچند سرکوب های بی رحمانه علیه معترضین صلح طلب، برخورد های زننده و خشن با زندانیان سیاسی (از جمله تجاوز و شکنجه) و اخیرا بازداشت بیش از ۸۰ دانشجو می تواند حاکی از افزایش خشونت باشد. آنچه در طول دو هفته ی اخیر رخ داده است جان تعداد بیشتری از انسان های بی گناه را به مخاطره انداخته است و از همین رو شرایط عکس العمل سریع را می طلبد و توجه ویژه ای را می طلبد.
هدف این نامه در درجه اول تصریح مجدد بر اهمیت تلاش های اخیر ایرانیان در رسیدن به آزادی است و در درجه بعد درخواستی عاجزانه است از شما تا آنان را در برابر نقض گسترده حقوق بشر و یا حتی در مواردی مرگ حمایت کنید.
ما مایلیم تا توجه شما را به موارد زیر جلب کنیم:
گزارشات حکومتی حاکی از آن است که در طی تظاهرات نوزدهم دسامبر (مصادف با درگذشت روحانی ارشد مخالف آیت الله منتظری) حداقل ۸ نفر کشته شده اند و قریب به ۱۳۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان بازداشت شده اند. در روز مقدس و محترم عاشورا (مصادف با ۲۶ دسامبر) نیز بسیاری کشته و بازداشت شده اند. دستگیری مخالفان سیاسی در تهران و سایر شهرها ادامه دارد. فعالین دانشجویی، زنان، جوانان، کارگران، مادران، فعالین حقوق کودک و نیز زندانیان سیاسی سابق در میان بازداشت شدگان هستند.
زندانیان پیش از این تجاوز وحشیانه و استفاده مکرر از شکنجه بر علیه خود را تجربه کرده اند. این شرایط توصیف شده در هفته های اخیر افزایش چشمگیری داشته است که می تواند دلیلی بر سقوط وضعیت حقوق بشر به اسفبارترین نقطه خود تا کنون باشد.
بیش از ۸۰ نفر از دانشجویان دانشگاه های مختلف در سرتاسر ایران در روز بسیت و هفتم دسامبر بازداشت شده اند. در میان آنان می توان به فعال برجسته دانشجویی و سخنگوی دفتر تحکیم وحدت، بهاره هدایت، اشاره کرد.
محسن اژه ایی دادستان کل ایران اعلام کرده است که حداقل از سه نفر از تظاهرکنندگان بازداشت شده به اعدام محکوم خواهند شد. وی همچنین هشدار داده است که تعداد بیشتری از زندانیان سیاسی در روزهای آتی اعدام خواهند شد. سخنگوی مجلس ایران، علی لاریجانی نبز به همران تعداد دیگری از مقامات هشدار داده اند که با هر گونه تظاهرات اعتراضی به شدت برخورد خواهد شد.
دستگاه قضایی به همراه نیروهای امنیتی و قضایی منتسب به رهبر جمهوری اسلامی نیز احکام اعدام برخی از بازداشت شدگان روز آشورا را تایید کرده اند.
کمیته حمایت از حقوق بشر در کردستان اعلام کرده است که اخیرا حکومت یک زندانی سیاسی کرد که از سال 2007 در زندان نگه داشته می شده را اعدام کرده است. این اعدام روند قانونی خویش را طی نکرده است و مقامات از تحویل جسد این زندانی به خانواده اش امتناع می ورزند.
دموکراسی و حقوق بشر برای تمامی انسان ها در سرتاسر دنیا است و برای دست یابی و استقرار آن در گوشه کنار این جهان کارهای بسیاری مانده است که بایست انجام گیرد بالاخص در مکان هایی که در آنها مردم امکانات بسیار ناچیزی در فریاد و بیان دغدغه های خویش دارند. فقدان دسترسی به رسانه ها و سرکوب ابزارهای ارتباطی با سایر نقاط جهان سبب شده است تا جنایت فراوان صورت پذیرفته با تاخیر مورد تایید جهانیان قرار گیرد. به عبارت دیگر قساوت معمولا هنگامی صورت می پذیرد که دولت ها، سازمان ها و رسانه ها بسیار کند عمل می کنند. هرچند که از نظر ما ارتباطات محدود و به تبع آن اطلاعات محدود دریافت شده نمی تواند در مورد شرایط فعلی ایران بهانه قابل قبولی باشد. عکس ها، ویدیوها و گزارشات در ارتباط سرکوب وحشیانه و نقض حقوق بشر به خوبی توانسته اند جایگاه خود را در میان رسانه ها پیدا کنند. ما به عنوان شهروندان کشورهای آزاد و دموکراتیک مسئولیت داریم تا به درخواست کمک آنها پاسخ دهیم، درخواست های کمکی که متوجه تک تک ما هاست.
ما از شما می خواهیم تا به ما بپیوندید تا به تغییر و بهبود شرایط کمکی کرده باشیم. لطفا همبستگی خود را با مردم ایران نشان دهید. درخواست از دولت های اروپایی، شوراهای محلی، سازمان های غیردولتی، گروه های حقوق بشری، موسسات آموزشی، سازمان های دانشجویی و نیز درخواست از سایر اعضا جامعه ی دموکراتیک و مدنی خودمان برای مشارکت بیشتر در حمایت از این جنبش دموکراسی خواهانه می تواند یکی از راههای ممکن باشد.
با توجه به جنایت های اخیر و نیز اعتراضات مستمر مردمی، ما اعلام می کنیم:
۱ - دولت ها نباید در برابر نقض حقوق بشر ساکت بمانند و می بایست روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با رژیم ایران را قطع کنند.
۲ - گروه های حقوق بشری و سازمان های غیردولتی می بایست در زمینه وادار کردن حکومت ایران به رعایت حقوق بشر نقش فعال تری را ایفا کنند.
۳ - چهره های دانشگاهی می بایست بر این مهم واقف باشند که اعتراض ایشان می تواند نقش بسیار مهم و اثر گذاری را داشته باشد و اینکه همکاران ایشان در ایران شدیدا به همبستگی و همراهی آنها نیازمندند.
۴ - تمام سازمان های دانشجویی و در هر قالبی می بایست فعالیت هایی ترتیب دهند تا سطح آگاهی عمومی در مورد شرایط ناگوار تحمیل شده بر همکاران ایرانی را ارتقا بخشند. و نیز آنان را در راه تحقق بخشیدن به هدفشان که همانا دست یابی به ایرانی آزاد و دموکراتیک است، یاری بخشند.زمان برای قربانیان سرکوب های احتمالی حکومت به سرعت می گذرد از این رو از شما تقاضا می کنیم که سریعا عمل کنید.
*****
انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر خواستار تحقیق در مورد ترور دکتر مسعود علیمحمدی شد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با صدور بیانیه ای، ضمن محکوم کردن ترور دکتر مسعود علی محمدی استاد دانشگاه تهران و ابراز نگرانی عمیق نسبت به شرایط نا امن دانشگاه، خواستار انجام تحقیقات جدی و بی طرفانه در خصوص این جنایت شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر متن این بیانیه بدین شرح است:
هنوز هم قصه پرکین استبداد ادامه دارد. داستانی که این بار آدمی کشی و انسانیت ستیزی پیشه کرده است و نیش زهرش را از بهر کین بر هر انسان آزاده ای در این روزگار فرو نشانده است. روزگار تلخ سرزمین ما باردیگر شاهد ظلم و ستم به دانشگاه و دانش است. دست زور و دشمنان ملت ایران، این بار با اقدام تروریستی، یکی از دانشمندان و بزرگان سرزمینمان را به شهادت رساند. دکتر مسعود علی محمدی، فیزیکدان برجسته ذرات بنیادی، و نخستین دانش آموخته دکترای فیزیک در داخل کشور به درجه رفیع شهادت نایل گشت.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تكنیك تهران) ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، موارد ذیل را به جامعه دانشگاهی اعلام می دارد:
1- ترور استاد فاضل دانشگاه، استادی که برای دانشجویان محبوب و عزیز بود و استادی که آزار و اذیتی که بر دانشجویان می رفت را بر نمی تافت، و خصوصا در ماههای پس از انتخابات همراه جنبش سبز ملت ایران بود، نه ترور یک شخص بلکه ترور امنیت و کیان دانشگاه است.
2- جامعه دانشگاهی، تا دیروز نگران وضعیت پیشرفت علمی و رشد و آگاهی کشور بود. چراکه برخورد های غیرقانونی و ظالمانه دولتمردان با دانشجویان و اساتید، روز به روز افزایش می یابد. اما امروز جامعه دانشگاهی کشور نگران جان و امنیت اساتید و دانشجویان منتقد و آگاه خود است. انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیركبیر (پلی تکنیک تهران) نگرانی عمیق خود را از شرایط ناامن دانشگاه، که موجب در خطر افتادن جان دانشگاهیان شده است، اعلام می دارد.
3- برخوردهای که از طرف کودتاگران پس از وقوع این فاجعه رخ داده است، نگرانی ها و ابهامات را افزایش داده است. هنوز ساعتی از انجام این ترور نگذشته بود که رسانه های دولتی و حتی سخنگوی وزارت امور خارجه، مسببین این ترور را اعلام می کنند. و برای راحت کردن خود و پاک کردن صورت مسئله، همچون قتلهای زنجیره ای عوامل و دول خارجی را متهم می نمایند. این در حالی است که هنوز هیچ تحقیقی در این خصوص انجام نشده است. انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تكنیك تهران) خواستار انجام تحقیقات جدی و بی طرفانه برای مشخص شدن عاملان و آمران این جنایت است. چراکه استفاده از یک بمب پیشرفته آن هم در پایتخت کشور، کار آسانی نیست.
4- متاسفانه در جریان تشیع جنازه شهید دکتر علیمحمدی که تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، مامورین حکومتی حضور دانشجویان را که با سکوت خود و شعارهای لااله الا الله به بزرگداشت استاد خود پرداخته بودند برنتافتند، و با حمله به دانشجویان و بازداشت آنها و همچنین با منافق خواندن رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه تهران و دستگیری وی، لکه ننگ دیگری را بر کارنامه خود ثبت کردند. لذا انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تكنیك تهران) نگرانی شدید خود را نسبت به برخورد با اساتید، دانشجویان و جامعه دانشگاهی كشور اعلام می کند.
*****
مصطفی کریم بیگی یکی از شهدای عاشورای خونین در ایران

شهید مصطفی کریم بیگی، جوان ۲۷ ساله، یکی دیگر از شهدای عاشورای خونین است که به دست نیروهای حکومت به شهادت رسیده است.
مصطفی کریم بیگی در روز عاشورا در حوالی خیابان نوفل لوشاتو مورد اصابت گلوله قرار گرفته و جان سپرده است. از روز عاشورا تاکنون خانواده کریم بیگی از وضعیت وی هیچ گونه اطلاعی نداشته و درحالیکه تصور میکردند وی در روز عاشورا دستگیر شده و اکنون در زندان به سر می برد، هفته گذشته عکس و پیکر او را در پزشک قانونی شناسایی کرده اند. از روز عاشورا تا هفته گذشته مسئولین هیچ پاسخی در مورد وضعیت مصطفی به خانواده کریم بیگی ارائه نمی کردند. اکنون نیز پس از مشخص شدن کشته شدن مصطفی کریم بیگی در روز عاشورا این خانواده به شدت تحت فشار قرار گرفته اند. ماموران وزارت اطلاعات برای تحویل جسد مصطفی کریم بیگی این شرط را برای خانواده گذاشتند که مراسم دفن و ختم باید در خارج از تهران برگزار شود درحالیکه وی ساکن محله امیریه تهران بوده است. بر اثر فشارها خانواده کریم بیگی مجبور به پذیرش این شرط شدند. بالاخره در غروب روز سه‎شنبه ۲۲ دی ماه به طور ناگهانی به خانواده اطلاع داده شد که فقط پدر، مادر و خواهر شهید برای خاکسپاری میتوانند حضور داشته باشند و در غروب آفتاب، پیکر شهید کریم بیگی در شهریار به شکل مظلومانه ای به خاک سپرده می شود. نهایتا در روز جمعه ۲۵ دی ماه در یکی از شهرک های شهریار برای این شهید مراسم ختمی برگزار گردید که در آن حال مادر و خواهر شهید بسیار نامساعد بوده و آنها از همگان می خواستند که نگذارند خون این شهید پایمال گردد. در عاشورای خونین امسال در ایران نیروهای نظامی، مردم تهران را به خاک و خون کشیدند. بنابر آمار رسمی نیروی انتظامی هشت نفر و بنابر آمار غیررسمی نزدیک به ۳۵ به کشته شده اند.
_______________________________________

هیچ نظری موجود نیست: