سرود ملی: ای ایران ای مرز پرگهر

نقش دولتمردان و رسانه های آمریکایی در شورش 22 بهمن 1357

۱۳۸۸/۱۱/۱۱

یکشنبه: 11 / 11 / 1388
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فیلم: گوشه هایی از بیدادگاه نمایشی دیروز:
رژیم پلید از بیم قیام مردم سلحشور تصمیم دارد تا پیش از روز منحوس 22 بهمن با اعدام جمعی دیگر از فرزندان ایرانزمین باعث ترس و وحشت جامعه گردد.
آنچه از پی می آید گوشه ای از بیدادگاه نمایشی دستگیر شدگان روز عاشورا (6 دیماه)، در روز شنبه دهم بهمن ماه (سی ام ژانویه 2010) است که اسیران را وادار به اقرارهای دروغین کرده اند.

*****
تا چند ساعت دیگر انتشار خواهد یافت:
اخبار ویژه روزنامه آفتاب یزد (روز یکشنبه 11 بهمن)
اسرائيل به دنبال پرتاب ماهواره‌ جاسوسي جديد است ‌ ‌
فارس نوشت: روزنامه عبري زبان از پرتاب يك ماهواره جاسوسي رژيم‌صهيونيستي براي رصد فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران خبر داد. ارتش اسرائيل براي رصد برنامه هسته‌اي ايران، به دنبال پرتاب يك ماهواره جاسوسي جديد است. بنا بر اين گزارش، رژيم‌صهيونيستي به دنبال افزايش سطح توانايي براي رصد منطقه به خصوص ايران، در صدد پرتاب جديدترين ماهواره خود به نام <افك 8> در ماه‌هاي آينده ميلادي است. يك افسر وزارت جنگ رژيم‌صهيونيستي اعلام كرد كه ساخت اين ماهواره در مراحل پاياني خود قرار دارد و با پرتاب اين ماهواره جاسوسي، توان اطلاعاتي اسرائيل دو چندان خواهد شد.
‌ ‌
نسبت ژنتيكي اوباما با برادپيت !‌
مهر نوشت: بررسي هاي دقيق بر روي تستهاي ژنتيكي افراد مشهور جهان نتايج جالبي را از روابط فاميلي ميان آنها افشا كرده است كه از ميان اين نتايج مي توان به نسبت ‌فاميلي اوباما و سناتور جديد جمهوري خواه اشاره كرد.‌آزمايشهاي <دي ان اي> كه از اواخر دهه 1970 تا كنون مورد استفاده قرار مي گيرند، نشان مي دهد كه با وجود فاصله هاي طولاني همه انسانها به گونه اي با يكديگر فاميل ‌به شمار مي روند زيرا انسانها از يك نسل هستند.‌براساس گزارش <سي نت> هنرپيشه محبوب هاليوود برد پيت از ديگر افرادي است كه از اقوام ژنتيكي باراك اوباما به شمار مي رود. از جالب توجه ترين افرادي كه به ‌واسطه تستهاي ژنتيكي رابطه فاميلي آنها به اثبات رسيده است مي توان به پرنسس دايانا و سارا پيلين، تام هنكس و آبراهام لينكلن، جيمز دين و ريچارد نيكسون اشاره ‌كرد.

اختلاف تاچر و كارتر بر سر بحران گروگانگيري در ايران
به گزارش عصر ايران، انتشار اسناد شخصي مارگارت تاچر نـخـسـت وزير اسبق بريتانيا، نشان داد كه اين نخستين بانوينخست وزير انگليس بر سر بحران گروگانگيري كاركنان سفارت آمريكا در تهران، با دولت جيمي كارتر در ‌آمريكا اختلافات زيادي داشته است.‌‌‌به گزارش روزنامه واشنگتن پست، تاچر محافظه كار در برابر اصرارهاي كارتر دموكرات مبني بر نشان دادن واكنش شديد از سوي آمريكا و بريتانيا در قبال ايران، مقاومت كرده و به ‌رئيس‌جمهور آمريكا گفته است كه واكنش شديد در قبال ايران، تنها موضوع را پيچيده تر كرده و آسيب هاي آن ‌بيشتر از منافعش خواهد بود. ‌‌‌اسناد 8‌ماهه نخست نخست وزيري تاچر ( كه بحران گروگانگيري در همين مدت اتفاق افتاد) نشان مي دهد ‌كه 3‌موضوع رسيدگي به وضعيت اقتصادي داخلي در بريتانيا، اشغال افغانستان از سوي نيروهاي اتحاد ‌جماهير شوروي سابق و نيز بحران گروگانگيري در ايران از مهم‌ترين چالش‌هاي سياست داخلي و خارجي تاچر ‌بوده است.

گوگل تقلبي چيني وارد دنياي اينترنت شد‌
فردا خبر داد: بنا بر برخي گزارش‌ها، نسخه تقلبي موتور جستجوي گوگل در چين راه‌اندازي شده است. ‌نكته قابل توجه آن است كه چيني‌ها، نامي شبيه گوگل نيز براي وب سايت خود انتخاب كرده‌اند. ‌خبرگزاري رويترز به نقل از يك روزنامه چاپ چين مي‌گويد: اين موتور جستجوي جديد كه ‌‌Goojje.com‌‌ ‌نام دارد، در روز چهاردهم ژانويه و دو روز پس از آن كه گوگل اعلام كرد ممكن است به فعاليت‌هاي خود در ‌چين خاتمه دهد، راه‌اندازي شد. ‌اين در حالي است كه اين موتور جستجوي چيني، قابليت‌هاي ديگري نظير خدمات شبكه‌هاي ‌اجتماعي را نيز ارائه مي‌دهد. صفحه اول ‌‌Goojje‌‌ نيز تا حد بسيار زيادي شبيه به گوگل طراحي شده است.

*****
واکنش سازمان سنجش به گفته هاي وزير بهداشت
افزايش احتمالي نسبت دختران دانشجو به پسران موجب نگراني مديران نظام آموزش عالي است. بر اساس آخرين آمارهاي اعلام شده از سوي مقام هاي مسوول، نسبت قبولي دانشجويان هم اکنون در حدود 60 دختر به 40 پسر است که با توجه به هشدار اخير وزير بهداشت، در صورتي که سازمان سنجش اين روند را کنترل نکند، نرخ قبولي دختران در کنکور به 70 درصد هم مي رسد. اين در حالي است که به گفته مسوولان سازمان سنجش در آخرين کنکور برگزارشده، نسبت ورود دختران به آموزش عالي از طريق آزمون سراسري که طي سال هاي قبل رو به افزايش گذاشته بود، کاهش يافته است.
مسوولان دولتي مي گويند دليل نگراني آنها نه ملاحظات جنسيتي بلکه مشکلاتي است که در زمينه تربيت نيروهاي متخصص مرد در دانشگاه ها وجود دارد. به طور خاص مسوولان دولتي مي گويند با توجه به رشد زياد نسبت قبولي دختران در رشته هاي علوم پزشکي، احتمالاً در آينده ايران از نبود پزشکان و پرستاران مرد رنج خواهد برد و در اين زمينه دچار کمبود جدي خواهد شد. اين آمار از اين جهت مهم به نظر مي رسد که به استناد آنها طي سال هاي گذشته طرح هاي جنجالي مانند سهميه بندي جنسيتي در کنکورهاي سراسري اعمال مي شد که البته واکنش هاي منفي زيادي را هم به دنبال داشت.
اظهارات پنجشنبه گذشته وزير بهداشت با توجه به اينکه او سازمان سنجش را خطاب قرار داده بود، نشان مي دهد اين سازمان نهادي است که مسووليت کنترل نسبت دختران و پسران بر عهده او است؛ کنترلي که به گفته مرضيه وحيددستجردي در حال حاضر 10 درصد دختران قبول شده در کنکور را از ورود به دانشگاه بازمي دارد. اين موضوع بهانه يي شد تا ديروز خبرگزاري مهر سراغ يکي از مسوولان سازمان سنجش برود و آخرين آمارهاي سازمان سنجش را گزارش کند. بر اين اساس معاون اجرايي سازمان سنجش آموزش در واکنش به گفته هاي وزير بهداشت و «هشدار جدي» او آمار ورودي هاي کنکور، جزييات ورود دختران و پسران در آموزش عالي و نسبت آنها را تشريح کرد.
ابراهيم خدايي در اين باره گفت؛ «براي محاسبه درصد ورود دختران و پسران به دانشگاه ها يکي از اشتباهاتي که رخ مي دهد اين است که تنها آزمون سراسري در نظر گرفته مي شود.» او نسبت دختران و پسران در ورودي به دانشگاه از طريق آزمون سراسري را 60 به 40 عنوان کرد و گفت؛ «برخلاف آزمون سراسري در تعداد ديپلمه هاي کار و دانش که وارد مقطع آموزش عالي مي شوند نسبت پسران به دختران 60 به 40 است.» معاون سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد؛ «بر اساس آمار ورودي هاي سال 87 دانشگاه آزاد، فني و حرفه يي، فراگير پيام نور و آزمون سراسري نسبت دختران و پسران تقريباً 50 به 50 بود لذا نسبت ورودي هاي کلي دختران و پسران به آموزش عالي 50 به 50 است.» او گفت؛ «در آزمون سراسري نيز نسبت ورود دختران و پسران به همان نسبت شرکت کننده ها است. البته طي دو سال گذشته نسبت ورود دختران به آموزش عالي از طريق آزمون سراسري رو به کاهش رفته است.» خدايي با اشاره به نسبت ورود دختران و پسران به دوره کارشناسي ارشد از طريق کنکور هم گفت؛ «بر اساس آمار آخرين کنکور کارشناسي ارشد که برگزار شد نسبت ورود پسران به دختران 51 به 49 درصد است.»
*****
معامله هسته‌ای، این بار با برزیل به جای روسیه

بعد از حرف و حدیثهای مختلف درباره نقش روسیه در غنی سازی اورانیوم تا 20 درصد برای رآكتور تحقیقاتی تهران و مواضع تند اخیر روسیه در خصوص پاسخ ایران، اكنون برخی منابع غربی از گفتگوهایی مبنی بر جایگزینی برزیل به جای روسیه و غنی‌سازی اورانیوم ایران توسط این كشور و تحویل میله سوخت به ایران از سوی فرانسه خبر می‌دهند.
به گزارش خبرنگار "آینده" براساس اخبار تاییدنشده انتشار یافته از جلسات خصوصی منوچهر متكی، وزیر امور خارجه كشورمان با مقامات ارشد و رسمی وزارت خارجه برزیل و فرانسه، در این مذاكرات موضوع ارسال محموله سوخت ایران به كشور برزیل و همكاری این كشور برای ارسال سوخت به ایران مورد توجه قرار گرفته است.
سیاست دو گانه "مذاكره- تحریم" اوباما كه از سوی كاخ سفید پیگیری می شود، نشان داده است آمریكایی‌ها همچنان كه حلقه تحریمها در سازمان ملل متحد و گروه 5+1 برعلیه ایران را تنگ می كنند، از یك سو خواهان فشار به ایرانند و ازسوی دیگر باز هم با استفاده از امكانات و ظرفیتهای دیپلماتیك در پی خروج میزان قابل توچهی از اورانیوم غنی شده ایران هستند.
اخبار رسیده حكایت از این موضوع دارد كه كشور برزیل كه دارای سانتریفوژهای نسل چهارم است، دارای امكانات و تاسیسات زیادی در زمینه غنی سازی است كه این امكانات به همراه همكاریهای جهانی این كشور، پتانسیل مناسبی برای مبادله سوخت هسته ای با ایران است.
گفته می‌شود اصرار بر مبادله سوخت هسته ای با ایران، شرایطی را ایجاد كرده است كه فرانسه به عنوان كشور ثالث واردشده به قرارداد، قصد دارد این بار به جای روسیه از اهرم كشور برزیل برای انجام این معامله استفاده كند تا این اقدام باعث جلوگیری از صدور قطعنامه چهارم در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران شود.
بان‌ كی مون، دبیركل سازمان ملل متحد نیز اعلام كرده است مذاكرات در مورد تبادل سوخت با ایران روی میز و در دستور كار سازمان ملل متحد قرار دارد. ولی این مذاكرات تا رسیدن به اهداف نهایی بایستی محرمانه باقی بماند.
در این حال سلزو آمریم، وزیر خارجه برزیل روز جمعه گفت گفتگوهایی با متكی درباره پیشنهادی مبنی بر آغاز گفتگو درباره برنامه اتمی داشته است.
او می‌گوید: در ملاقات روز پنجشنبه با متكی در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس،توافق كردیم كه برزیل، نقش میانجی را بازی نكند؛ اما موفق شدیم با ایرانی‌ها و كشورهای دیگر گفت‌وگوهای سازنده‌ای داشته باشیم و این گفت‌وگوها با محوریت احترام به حق ایران در برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته‌ای است.
گفتنی است همچنین در ملاقات متكی با همتای سوییسی وی، خانم میشلین كالمی ری این امر به اطلاع سوییس كه حافظ منافع آمریكا در ایران است نیز رسید.
جالب آن كه در همین حال خبرگزاری «رویترز» مدعی شد، در این پیمان سه‌جانبه كه در مرحله توافق اولیه است، ایران 70 درصد سوخت خام مورد نیار خود را به روسیه و روسیه نیز پس از پردازش، آن را به فرانسه می‌فرستد تا به كپسول‌های سوخت اتمی تبدیل شده و به ایران تحویل داده شود. در این توافق‌نامه همچنین تأكید شده كه سوخت اتمی رآكتورها، تنها باید در مصارف پزشكی مورد استاده قرار گیرد. «رویترز» مدعی است كه یك توافق نهانی نیز با ایران صورت گرفته كه چنانچه ایران سوخت هسته ای را تنها در كاربردهای پزشكی مورد استفاده قرار دهد، اروپایی‌ها اجازه غنی‌سازی محدود در خاك ایران را در آینده صادر خواهند كرد.
مشخص نیست در حالی كه ایران بر سر 2 مساله میزان اورانیوم غنی خارج شده و نیز زمان و مكان مبادله اورانیوم اختلاف داشت، اكنون با حضور برزیل چه تغییری در این زمینه رخ داده است!
*****
تعطيلي العالم خلاف آزادي بيان است ..!!!
مصطفي محمدنجار از حذف شبکه العالم از ماهواره هاي عرب انتقاد کرد. به گزارش ايلنا محمدنجار ضمن انتقاد از اقدام شبکه هاي عرب اظهار داشت؛ جاي تعجب است که در عصري که آزادي بيان است عده يي با رسانه يي که مي خواهد واقعيت را منتقل کند مخالفت مي کنند. وي در پاسخ به سوالي در مورد صدور مجوز جهت راهپيمايي معترضان براي 22 بهمن گفت؛ دهه فجر ايام الله است و 22 بهمن روز ملي و متعلق به همه ملت است که همه با هم با شهدا، مقام رهبري و اصول اساسي انقلاب تجديد ميثاق مي کنند. همچنين به گزارش ايلنا وزير کشور با بيان اينکه کشور ما از لحاظ امنيتي در وضعيت بسيار خوبي قرار دارد، تاکيد کرد؛ جاي نگراني در خصوص راهپيمايي 22 بهمن وجود ندارد.
*****
در پي تصويب در کميته حقوقي و قضايي صورت مي گيرد
تحقيق و تفحص از بازداشتگاه ها در انتظار راي مجلس
نمايندگان اين هفته در مورد تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور تصميم گيري مي کنند.در پي تصويب پيشنهاد مصطفي کواکبيان عضو فراکسيون خط امام براي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها در کميسيون حقوق و قضايي طي هفته پيش رو نمايندگان در مورد اجرايي شدن اين تقاضا تصميم گيري خواهند کرد.
پيشنهاد تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور با فاش شدن فجاياي کهريزک و انتشار اسامي برخي از بازداشتگاه هاي غيررسمي همچون شاپور، پاسارگاد و عشرت آباد توسط کواکبيان مطرح و در قالب طرحي به هيات رئيسه مجلس ارائه شد. با ارائه اين پيشنهاد و بررسي آن توسط هيات رئيسه، تقاضانامه مذکور براي رسيدگي هاي بيشتر به کميسيون قضايي و حقوقي به عنوان کميسيون تخصصي ارجاع شد.
سرانجام پس از گذشت قريب به هفت ماه از مطرح شدن آن در کميسيون مذکور و تصويب تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه ها هيات رئيسه بررسي اين تقاضا را در دستور کار هفته جاري بهارستان قرار داد.هر چند هنوز مشخص نيست تقاضاي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشتگاه هاي کشور چه روزي در دستور کار صحن علني مجلس قرار خواهد گرفت اما با توجه به تصويب اين پيشنهاد از سوي کميسيون قضايي به نظر مي رسد مجلس به تشکيل کميته هايي براي اجرايي شدن پيشنهاد مذکور راي موافق دهد.
آنچه سبب مي شود راي مجلس به تصويب هياتي براي تحقيق و تفحص از وضعيت بازداشت شدگان قابل پيش بيني باشد، از يک سو رسيدگي به اخبار مطرح شده درباره چندين بازداشتگاه غيررسمي در ناآرامي هاي و از سوي ديگر نارضايتي قريب به اتفاق نمايندگان از عملکرد کميته ويژه رسيدگي به وضعيت بازداشت شدگان بازداشتگاه کهريزک است، چرا که به رغم وجود ابهامات و اتفاقات متعدد در کهريزک کميته مذکور حول محوري مشخص که پيشتر در قالب گزارش از طرف سازمان قضايي نيروهاي مسلح منتشر شده بود به بيان ديدگاه ها و نظراتش پرداخته بود، بدون اينکه به ابهامات متعددي که طي ماه هاي اخير در مورد کهريزک ايجاد شده است، اشاره يي کرده باشد.
باقي ماندن ابهامات در اذهان عمومي و مجلس در مورد تعداد دقيق کشته شدگان کهريزک، مرگ مشکوک رامين پوراندرزجاني پزشک وظيفه اين بازداشتگاه، تعداد مصدومان کهريزک، معرفي مسوولان حوادث کهريزک و... از جمله مواردي است که باعث عدم امتناع مجلس از فعاليت هاي هفت ماهه کميته ويژه کميسيون امنيت ملي شده است. از همين رو به نظر مي رسد مجلس براي رفع اين ابهامات به تشکيل هيات تحقيق و تفحص از بازداشتگاه ها راي مثبت دهد تا هم ابهامات مجلس درباره کهريزک رفع شود و هم اينکه مجلس به موضوع ورود به بازداشتگاه ها و وضعيت بازداشتگاه هاي غيررسمي چون شاپور، پاسارگاد و... رسيدگي کند.
*****
ادامه مذاکره تهران و 1+5 درباره مبادله اورانيوم
اعتماد: مقامات ايران و غرب از تداوم مذاکرات درباره نحوه تامين پيشنهاد سوخت هسته يي رآکتور تهران خبر دادند. اين در حالي است که مسوولان امريکايي در عين حال به کار بر روي متن پيش نويسي مشغولند که درباره آن با چين به توافق نرسيده اند، چرا که کاخ سفيد هنوز نتوانسته پکن را با خود در مسير تشديد تحريم ها عليه ايران همراه سازد.
به گفته سخنگوي وزارت خارجه امريکا، اين کشور هنوز نتوانسته پيش نويس قطعنامه عليه ايران را آماده کند. اين اتفاق در شرايطي به وقوع پيوسته که هيلاري کلينتون وزير خارجه امريکا در سفر خود به لندن، مذاکرات گسترده يي را با همتاي چيني خود انجام داد. بنا به گزارش خبرگزاري ها کلينتون و ساير همتايان اروپايي وي به چين به خاطر موضعي که در قبال ايران دارد، هشدار داده اند. در همين حال خبرگزاري ها از آماده شدن پيش نويس قطعنامه يي جديد درباره فعاليت هاي هسته يي ايران خبر دادند.
به گزارش فارس به نقل از شينهوا امريکا اين گزارش را رد کرد. «فيليپ کراولي» سخنگوي وزارت خارجه امريکا در پاسخ به سوال هاي مطرح شده در رابطه با گزارش هاي خبري که امريکا پيش نويس تحريم ها عليه ايران را تهيه کرده و آماده است تا آن را در سازمان ملل ارائه دهد، گفت؛ من تصور نمي کنم چنين گزارش هايي صحت داشته باشد و هنوز هيچ پيش نويسي براي تحريم ايران تهيه نشده است. وي افزود؛ در هفته گذشته ما در اروپا با کشورهاي گوناگوني که همگي نگراني ما را درخصوص موضوع ايران دارند، گفت وگوهاي بسيار سازنده يي را انجام داديم. سخنگوي وزارت خارجه امريکا ادامه داد؛ ما تلاش مي کنيم ايده هايمان را در رابطه با چگونگي پيشروي در مسير فشار توسعه دهيم، اما اين روندي است که من تصور مي کنم نيازمند زمان است. سخنگوي وزارت امور خارجه امريکا همچنين گفت پيشنهاد مبادله اورانيوم که به ايران ارائه شده همچنان روي ميز است.
به گزارش ايسنا خبرگزاري شينهوا گزارش داد؛ فيليپ پي جي کراولي سخنگوي وزارت امور خارجه امريکا روز جمعه تاييد کرد از نظر امريکا توافق درباره مبادله اورانيوم غني شده ايران همچنان پابرجاست و آن را «اقدامي اعتمادساز» براي ايران جهت «پاسخگويي به برخي نگراني هاي ما درخصوص برخي عناصر برنامه هسته يي ايران» توصيف کرد. وي گفت اين پيشنهاد همچنان براي دريافت پاسخ مثبت ايران مطرح است. وي بر پذيرش پيشنهاد به همان شکل ارائه شده اش از جانب ايران تاکيد کرد. براساس اين پيشنهاد که آژانس بين المللي انرژي اتمي ارائه کرده قرار است عمده اورانيوم با غناي پايين ايران به روسيه و سپس به فرانسه منتقل شود تا به ميله هاي سوخت با خلوص 20 درصد تبديل و سپس به ايران منتقل شود. ايران اين پيشنهاد را رد کرده و خواهان تبادل همزمان اورانيوم با غناي پايين و اورانيوم با غناي بالاتر در داخل اين کشور يا يک تبادل چندمرحله يي است. از سوي ديگر سخنگوي وزارت خارجه روسيه نيز گفت؛ در حال بررسي پيشنهادهاي تکميلي تهران به آژانس هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه روسيه در کنفرانسي مطبوعاتي گفت؛ «ما حق ايران را به عنوان عضو «ان پي تي» بر توسعه توان ملي برنامه هسته يي صلح آميز محترم مي شماريم اما جامعه جهاني نگراني هاي جدي درباره هدف اين برنامه دارند که بايد توسط تهران رفع شود.» به گزارش ايلنا به نقل از نووستي «آندره نسترنکو» تاکيد کرد؛ «موضع گيري ايران درباره غني سازي تکميلي را بررسي کرده ايم و مي توانم بگويم اين مساله که ايران اورانيوم کم غناي خود را به طور مستقل تا 20درصد ارتقا خواهد داد، بارها از جانب تهران شنيده شده است اما تصميم ايران براي غني سازي مستقل اورانيوم، مي تواند مانع حل مساله هسته يي اين کشور شود.» وي افزود؛ در اين شرايط تصميم آغاز ارتقاي غني سازي اورانيوم کم غنا در حاشيه خواسته هاي مربوط به قطعنامه هاي شوراي امنيت و تصميم هاي شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي فقط باعث تشديد نگراني هاي کنوني و مانع حل سريع مساله هسته يي ايران خواهد شد.
نسترنکو تاکيد کرد؛ در اين مرحله تمرکز بر يافتن راه حل هاي قابل قبول بر اساس پيشنهاد آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره تحويل سوخت رآکتور تحقيقاتي تهران مهم است. اين ديپلمات روس افزود؛ اوايل ماه ژانويه تهران به آژانس پيشنهادهاي تکميلي خود را در اين زمينه ارائه داده و در حال حاضر طرف روسي اين پيشنهادها را همراه با ديگر شرکت کنندگان طرح بررسي مي کند. سخنگوي وزارت خارجه روسيه همچنين گفت؛ «اميدواريم به زودي پاسخ پيشنهادهاي ايران در آژانس را آماده کنيم.» در همين حال رئيس سازمان انرژي اتمي ايران از ادامه داشتن روند گفت وگوهاي ايران با 1+5 درباره جزييات پيشنهاد تامين سوخت هسته يي خبر داد. علي اکبر صالحي با بيان اين مطلب که روند گفت وگوهاي هسته يي ايران با اعضاي گروه 1 + 5 همچنان ادامه دارد، اظهار داشت؛ اين گفت وگوها در سطوح مختلف در حال انجام است.
صالحي در گفت وگو با ايلنا با اشاره به نشست هايي که ايران با اعضاي گروه 1 + 5 براي تامين سوخت رآکتور تهران برگزار کرده است، افزود؛ «ايران در اين نشست ها اصل مهم و اساسي تبادل سوخت را پذيرفته است اما همچنان منتظر ضمانت هاي قوي و مطمئن براي اين تبادل است.» وي افزود؛ «ايران اصولي را در اين مذاکرات مطرح کرده است که بايد رعايت شود. ما يکي از اعضاي NPT هستيم و خواهان اجراي تمامي قوانين آژانس بين المللي انرژي اتمي براي برخورداري از سوخت مورد نظرمان هستيم.» رئيس سازمان انرژي اتمي تصريح کرد؛ «مذاکرات ايران با اعضاي گروه 1 + 5 جزيياتي دارد که در روند گفت وگوها به آن مي پردازيم.»
همچنين منوچهر متکي وزير خارجه نيز تاکيد کرد؛ ايده مبادله اورانيوم با ميله هاي سوختي «همچنان روي ميز» است اما دولت ايران مي خواهد اين اقدام به صورت همزمان انجام گيرد. به گزارش ايسنا متکي اواخر روز جمعه به آسوشيتدپرس گفت؛ «مشکلي که آنها مطرح کرده اند اين است که به دليل مشکل فني اين کار زمان مي برد؛ دو ماه، سه ماه، پنج ماه. ما گفتيم بسيار خوب. شما مي توانيد اورانيوم 20 درصد غني شده را آماده کنيد. وقتي که حاضر شد آن وقت مبادله همزمان مي تواند انجام شود.» وي افزود؛ «من شخصاً خوشبين هستم که براي تحقق اين ايده همچنان فضا وجود دارد.» متکي تاييد کرد در حال حاضر به طور غيرمستقيم پيام هايي مبادله مي شود و افزود؛ «ما تا حدودي رويکردي واقع گرايانه را در قبال اين مساله شاهديم و اميدواريم نهايي شدن آن خيلي دير انجام نگيرد.»
*****
نائینی: بسیج سال آینده فضای مجازی را به تسخیر نیروهای حزب اللهی در می‌آورد

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین خبر داد: بسیج به عنوان متولی مقابله با جنگ نرم راه کارهایی را در دست انجام دارد که در سال آینده فضای مجازی را به تسخیر نیرو های حزب اللهی در آورد.
محمد علی نائینی درباره برنامه های این سازمان در فضای مجازی و اینترنت نیز گفت: دشمن برای تصاحب فضای مجازی و بهره برداری از آن در جنگ نرم علیه ایران سرمایه گذاری بسیاری کرده است و بسیج نیز به عنوان متولی مقابله با جنگ نرم راه کارهایی را در دست انجام دارد که در سال آینده فضای مجازی را به تسخیر نیرو های حزب اللهی در آورد.
وی از برقراری ارتباط با سرشاخه های وبلاگ نویسان طرفدار انقلاب در سراسر کشور خبر داد و به خبرگزاری مهر گفت: روند تولید سوژه و محتوی در بسیج در حال پیگیری است و تلاش برای مهیا کردن زمینه حضور جدی حامیان انقلاب در محیط مجازی از سوی سازمان بسیج آغاز شده است.
*****
توضيح مدير شبکه 3 درباره برنامه رو به فردا؛
شش نفر نه گفتند، پنج نفر شرط گذاشتند
مدير شبکه سه با اشاره به کساني که شرکت در برنامه مناظره «رو به فردا» را رد کردند، گفت؛ آقايان تابش، مسجدجامعي، مجيد انصاري، کريمي (نماينده کرمان)، محمود دعايي، مسيح مهاجري و... دعوت ما را براي شرکت در برنامه «رو به فردا» رد کردند. همچنين آقايان عليخاني، حضرتي، مرعشي، علي عسگري (عضو مجمع تشخيص مصلحت) و... آمدن به برنامه را به آينده موکول کردند يا براي فرد مقابل شان در مناظره شرط گذاشتند. علي اصغر پورمحمدي مدير شبکه سه درباره شکل گيري برنامه مناظره «رو به فردا» و اهداف آن به مهر گفت؛ در شوراي طرح و برنامه شبکه سه تصميم گرفتيم ادامه برنامه «رو به فردا» در قالب مناظره از شبکه سه تهيه و پخش شود، به همين دليل پيشنهاد برنامه مناظره «رو به فردا» را به آقاي ميرباقري معاون سيما داديم که بعد از موافقت ايشان و تاييد آقاي مهندس ضرغامي برنامه روي آنتن رفت.
البته تاکيد آقاي ضرغامي هم در توليد اين برنامه بي تاثير نبود، چرا که ايشان به شبکه ها دستور توليد برنامه هاي مناظره را داده بود. وي درباره اينکه برنامه مناظره «رو به فردا» تا چه حد بر اساس الزامات شرايط روز تهيه مي شود، گفت؛ قرار نيست صرفاً برنامه مناظره محور باشد و گاهي به فراخور موضوعات روز و دغدغه هاي عمومي به موضوعات مختلف مي پردازيم. حتي تصميم گرفته ايم در برنامه هاي مناظره فراتر از موضوعات سياسي و در ميزگرد تخصصي با حضور صاحب نظران به موضوع هاي داغ اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي هم بپردازيم.
مدير شبکه سه خاطرنشان کرد؛ پيش بيني مي کنيم در اين زمينه مهمانان مختلف در برنامه هاي مناظره حضور داشته باشند و موضوعات داغ را مطرح کنيم. در واقع علاقه يي نداريم فقط روي موضوع سياسي تمرکز داشته باشيم. پورمحمدي درباره طريقه دعوت افراد در برنامه مناظره «رو به فردا» گفت؛ براي هر موضوعي فهرستي از اشخاص متناسب با موضوع تهيه مي کنيم. البته هماهنگي با افراد براي شرکت در يک مناظره با جناح هاي مختلف کار دشواري است و بارها آمدن مهمانان دستخوش تغييرات قرار مي گيرد. وي ادامه داد؛ همان طور که آقاي مهندس ضرغامي تاکيد کردند قرار است در برنامه هاي مناظره از همه جريانات سياسي دعوت کنيم، چرا که فلسفه وجودي برنامه مناظره ايجاب مي کند از همه سلايق و جناح هاي مختلف حضور داشته باشند، اما متاسفانه يک جريان سياسي تمايلي به شرکت در برنامه را ندارند، شرط و شروط مي گذارند، بدقولي مي کنند و در آخرين لحظات از حضور در برنامه انصراف مي دهند. مدير شبکه سه درباره اينکه آيا صدا و سيما در برنامه هاي مناظره براي صحبت مهمانان خطوط قرمز مي گذارد، گفت؛ نه، ما هرگز خط قرمز براي مهمانان نگذاشتيم و اعتقادي هم به اين کار نداريم.
*****
فقرای بانك مركزی، ثروتمندان(خوشه3) مركز آمار..!!!

خوشه‌بندی اعلامی از سوی مركز آمار ایران برای اعطای نقدی یارانه‌ها بحث‌ها و نگرانی‌های فراوانی در جامعه ایجاد كرده است. از یك سو بسیاری از كسانی كه در خوشه سوم و بعضاَ خوشه دوم قرار دارند، به این تقسیم‌بندی معترضند و از سوی دیگر، حضور حدود 60 تا 75 درصد مردم در خوشه اول و دوم كه مطابق آمار، خوشه‌های فقراست، این سوال را به اذهان كارشناسان متبادر كرده است كه آیا صداقت لازم از سوی مردم و دقت از سوی مسوولان برای این تقسیم‌بندی كافی نبوده است یا اینكه دولت آثار سیاست‌های سال‌های اخیر خود در افزایش فاصله طبقاتی را پذیرفته است؟
به گزارش ایلنا، در روزهای پایانی دی ماه مدد، رئیس مركز آمار ایران از تقسیم جامعه به 3 خوشه خبر داد و اعلام كرد كه خوشه‌های اول و دوم 7 دهك پایینی جامعه را شامل می‌شوند و خوشه سوم، 3 دهك بالایی جامعه را شامل می‌شود. رئیس مركز آمار ایران با اشاره به اینكه دولت در سال نخست اجرای لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها تصمیم گرفت جمعیت كشور را به 3 خوشه تقسیم‌بندی كند، گفت: در خوشه نخست كه دهك اول تا چهارم را شامل می‌شود، حدود 30 میلیون نفر، در خوشه دوم، دهك‌های پنجم تا هفتم جامعه با 17 میلیون و 600 هزار نفر و در خوشه سوم، دهك‌های هشتم تا دهم با 14 میلیون نفر قرار گرفته‌اند.
رئیس مركز آمار ایران با اشاره به اینكه درآمد خانواده شش نفری در خوشه یك، كمتر از 473 هزار تومان است، گفت: خانوار شش نفره‌ای كه درآمدش بین 473 هزار تومان تا 788 هزار تومان است، در خوشه 2 قرار می‌گیرد و خانوار شش نفره‌ای كه بیش از 788 هزار تومان درآمد داشته باشد در خوشه 3 قرار می‌گیرد. مدد تصریح كرد: در خوشه یك، درآمد سرانه هر نفر 788 هزار و 381 ریال و در خوشه 2 درآمد سرانه هر نفر یك میلیون و 303 هزار و 3 ریال است.
بزرگترین ابهام در سخنان رئیس مركز آمار ایران كه به نمایندگی از سوی دولتی كه قرار است یارانه‌ها را نقدی پرداخت كند، سخن می‌گفت اعلام درآمدهای سرانه خوشه‌های یك و دو جامعه است كه یا فقط آنها یارانه می‌گیرند، یا سهم بیشتری از یارانه‌ها خواهند برد. مطابق آمار ارائه شده هفتگی از سوی بانك مركزی از نرخ خرده‌فروشی برخی از مواد خوراكی (ماست، پنیر، كره، شیر، تخم‌مرغ، برنج، انواع حبوبات (7 قلم)، انواع میوه (8 قلم) و سبزی (8 قلم)، گوشت قرمز و سفید، قند و شكر، چای و روغن نباتی) در هفته نخست بهمن ماه، هر فرد برای تهیه ماهانه یك كیلوگرم از اقلام فوق نیاز به هزینه‌ای حدود 936 هزار و 206 ریال دارد. این هزینه تنها هزینه مواد خوراكی به استثنای نان است و هیچ هزینه دیگری همچون هزینه مسكن، ایاب و ذهاب، پوشاك، پرداخت بهای آب، برق، گاز و تلفن، هزینه‌های آموزشی، هزینه‌های تفریحی و ... در آن لحاظ نشده است.

30 میلیون نفر، زیر خط گرسنگی
مقدار كالری موجود در اقلام فوق برابر 84 هزار و 510 واحد است. باید بدانیم كه مطابق تعاریف بین‌المللی و پذیرفته شده توسط تمامی كشورهای جهان، حداقل كالری مورد نیاز روزانه برای هر فرد 2 هزار و 179 واحد است و كسانی كه كمتر از این مقدار تهیه می‌كنند، جزو افراد گرسنه یا پایین‌تر از خط فقر مطلق هستند. به عبارتی با یك تناسب ساده می‌توان نتیجه گرفت كه هر ایرانی برای رفع گرسنگی ماهانه (تامین 67 هزار و 370 كالری) باید 746 هزار و 328 ریال هزینه كند. مقایسه این رقم با رقم اعلامی برای خوشه نخست (درآمد سرانه 788 هزار و 381 ریال) نشان می‌دهد كه افراد حاضر در این خوشه برای رفع سایر ملزومات زندگی از قبیل پوشاك، بهداشت و درمان، آموزش، مسكن، ایاب و ذهاب و... ماهانه فقط 42 هزار و 53 ریال خواهند داشت.
به عبارتی با توجه به هزینه‌های فوق، تمامی افراد حاضر در خوشه نخست جزو افرادی هستند كه در تعاریف جهانی جزو گروه زیر خط گرسنگی (خط فقر شدید) قرار دارند. این به این معناست كه اگر آمار آقای مدد مبنی بر وجود 30 میلیون از جمعیت 61.6 میلیونی ایران با درآمد ماهانه كمتر از 788 هزار و 381 ریال صحیح باشد، 30 میلیون نفر از جمعیت كشور زیر خط فقر مطلق (خط گرسنگی) به سر می‌برند؛ چرا كه حتی قادر به تهیه خوراك خود نیز نیستند.

آمار زیر خط فقری‌ها در ابهام
براساس نتایج بررسی‌های بانك مركزی برای سال 1387، از كل هزینه‌های ناخالص خانوار، 23.8 درصد به خوراكی‌ها و آشامیدنی‌ها، 0.4 درصد به دخانیات، 4.6 درصد به پوشاك و كفش، 33.1 درصد به مسكن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها، 5 درصد به اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه، 4.5 درصد به هزینه بهداشت و درمان، 11.6 درصد به هزینه حمل و نقل، 2.6 درصد به ارتباطات، 2.4 درصد به هزینه تفریح و امور فرهنگی، 2.3 درصد به هزینه تحصیل، 2.2 درصد به هزینه رستوران و هتل و 7.5 درصد به هزینه كالاها و خدمات متفرقه اختصاص داشته است.
با احتساب هزینه ماهانه 746 هزار و 328 ریالی برای رفع گرسنگی و تطابق آن با جداول بانك مركزی (نسبت 23.8 درصدی خوراكی‌ها و آشامیدنی‌ها به كل هزینه‌های ناخالص خانوار) به این نتیجه می‌رسیم كه هر فرد برای داشتن یك زندگی حداقلی و چسبیده به خط فقر ماهانه به 3 میلیون و 135 هزار و 831 ریال نیاز دارد و لذا افراد خوشه دوم و حتی بسیاری از حاضران در خوشه سوم در آمار دولتی با درآمد ماهانه بیشتر از یك میلیون و 303 هزار و 3 ریال نیز زیر خط فقر قرار دارند.

اختلاف ارقام بانك مركزی با مركز آمار
مطابق آمار رسمی اعلام شده از سوی بانك مركزی متوسط تعداد افراد خانوار در سال 1387 برابر 3.86 نفر بود كه نسبت به سال 1386 كاهش داشته است. بر اساس نتایج این بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یك خانوار در سال 1387 حدود ماهانه 9 میلیون و 620 هزار ریال بوده است. با تقسیم این رقم به متوسط تعداد افراد خانوار در سال 1387، این نتیجه مستفاد می‌شود كه متوسط هزینه ناخالص هر فرد در سال 1387، برابر 2 میلیون و 492 هزار و 228 ریال بوده است كه با ارقام اعلام شده از سوی مركز آمار ایران برای خوشه‌های اول و دوم تفاوت فاحشی دارد.

فقرای بانك مركزی ثروتمندان مركز آمارند
بانك مركزی رقم 780 هزار تومان را برای خط فقر شهرهای بزرگ كشور در سال 87 اعلام می‌كند. با در نظر گرفتن اینكه یك خانوار متوسط ایرانی برابر 3.86 نفر جمعیت دارد (البته این رقم قطعاً در شهرهای بزرگ زیر 3.5 نفر خواهد بود)، رقم سرانه خط فقر برای ساكنان شهرهای بزرگ معادل 2 میلیون و 20 هزار و 725 ریال خواهد بود. با این حال در خوشه‌بندی مركز آمار، بدون در نظر گرفتن چنین شاخص‌هایی رقم یك میلیون و 303 هزار و 3 ریال بدون هیچ مبنای مشخص و معیار علمی برای خوشه دوم در نظر گرفته شده است.

حضور برخی از فقرا در خوشه ثروتمندان
از سوی دیگر مطابق آمار اعلام شده بانك مركزی برای سال 1387، یك خانوار متوسط ایرانی در سال 1387 برابر ماهانه 9 میلیون و 432 هزار ریال درآمد داشته است. به این ترتیب، هر فرد ایرانی به طور میانگین ماهانه 2 میلیون و 443 هزار و 523 ریال درآمد داشته است. در جامعه مورد اشاره مركز آمار ایران برای خوشه‌بندی مردم (جامعه 61.6 میلیون نفری)، رقم درآمدها به حدود 150 تریلیون و 521 میلیارد و 16 میلیون ریال خواهد رسید.
كل درآمدهای خوشه اول با 30 میلیون نفر جمعیت (با حداكثر درآمد 788 هزار و 381 ریال)، مطابق آمار رئیس مركز آمار ایران رقمی كمتر از 23 تریلیون و 651 میلیارد و 430 میلیون ریال خواهد بود. درآمدهای جامعه آماری خوشه دوم با 17 میلیون و 600 هزار نفر (با حداكثر درآمد یك میلیون و 303 هزار و 3 ریال) كمتر از 22 تریلیون و 932 میلیارد و 852 میلیون ریال طبق اظهارات آقای مدد خواهد بود. لذا درآمد حاضران خوشه سوم قاعدتاً باید بیشتر از 103 تریلیون و 936 میلیارد و 734 میلیون ریال باشد. این به این معناست كه به طور میانگین افراد حاضر در خوشه سوم باید درآمدی برابر 7 میلیون و 424 هزار و 52 ریال داشته باشند.
با این حال مشاهده شده است كه كارگری با حداقل دستمزد دریافتی معادل 263 هزار تومان در شهر تهران كه همسرش نیز خانه‌دار بوده است (درآمد میانگین هر كدام برابر 131 هزار و 500 تومان است)، در خوشه‌بندی‌ها در خوشه سوم قرار گرفته است، به عبارتی حتی حداقل بگیران جامعه كارگری كه جزو محروم‌ترین‌های جامعه نیز به حساب می‌آیند، به جرم نداشتن فرزند جزو خوشه سوم و طبقات مرفه با میانگین درآمد 7 میلیون و 424 هزار و 52 ریال قرار گرفته است. این به این معناست كه در خوشه‌بندی مدنظر مركز آمار ایران، یك كارگر با افرادی كه به طور متوسط بین 5 تا 6 برابر وی درآمد دارند، در یك جایگاه قرار گرفته است.

خط فقر حداقل 1 میلیون و 674 هزار و 912 تومان است
همچنین در یكی از آخرین شماره‌های نشریه برنامه، ارگان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خط فقر ماهانه در سال 1386 هر فرد در خانوار شهری برای تهیه 2 هزار كالری برابر 980118 ریال اعلام شده است. با توجه به تورم 18.5 درصدی سال 1386، 25.4 درصدی سال 1387 و حدوداَ 15 درصدی سال 1388 این نتیجه به دست می‌آید كه خط فقر هر فرد در سال 1389 كه قرار است نخستین سال اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها باشد برابر 10674912 ریال یا 1 میلیون و 674 هزار و 912 تومان خواهد بود كه به این معناست كه تمامی حاضران در خوشه‌های اول و دوم و برخی از افراد حاضر در خوشه سوم نیز در زمره فقرا قرار دارند.
این‌ها همه مشتی نمونه خروار است. فردی در تهران كه خود بیكار و مستمری بگیر بیمه بیكاری است با داشتن همسری خانه‌دار، بدون داشتن مسكن و وسیله نقلیه، فقط به این دلیل كه حدود هزار تومان بیشتر از رقم اعلام شده برای خوشه دوم مستمری می‌گیرد، در خوشه سوم طبقه‌بندی شده است. گرسنگان در خوشه اول و فقرا در خوشه دوم و بعضاً سوم تقسیم‌بندی شده‌اند. این ترجمانی است از آنچه كه رئیس مركز آمار ایران برای خوشه‌بندی مردم ایران اعلام كرده است.
تمام آمارهای فوق موید این نكته است كه خوشه‌بندی مردم در ایران و ارقام اعلامی رئیس مركز آمار ایران نشان می‌دهد كه حداقل 77.3 درصد از 61.6 میلیون ایرانی مورد استناد مركز آمار زیر خط فقر قرار دارند. اگر حتی بنا را بر رقم 71.6 میلیون نفری جمعیت ایران گذاشته و تمامی 10 میلیون نفری را كه در طرح دولت شركت نكرده‌اند، جزو اقشار مرفه بدانیم، باز هم حداقل 66.48 درصد مردم ایران زیر خط فقر هستند. سوال اساسی این است كه آیا دولت به نوعی تاثیرات مخرب سیاست‌های سال‌های گذشته خود بر افزایش شكاف طبقاتی و گسترش فقر را پذیرفته است، یا اینكه مردم ایران در پر كردن برگه‌های خود صداقت و مسوولان در بررسی‌های خود دقت كافی نداشته‌اند؟
باید گفت كه در سال 80 افراد زیر خط فقر در كشور 4 درصد اعلام شده بود. حال مسئولان دولتی و به خصوص دست‌اندركاران طرح پرداخت نقدی یارانه‌ها باید توضیح دهند كه آیا واقعاً بیش از 60 تا 70 درصد مردم ایران زیر خط فقر قرار گرفته‌اند، یا اینكه طرح پرداخت نقدی یارانه‌ها از همان ابتدای راه می‌لنگد و ناگزیر مجبور است كه پس از مدت زمانی از اجرا، به سرنوشت دیگر طرح‌های دولت نهم و دهم دچار خواهد شد؟
*****
بازداشت بیش از 40 نفر در مراسم چهلم آیت الله منتظری
8 نفر همچنان در بازداشت به سر می برند
روز گذشته بیش از 40 نفر از عزاداران در مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله منتظری دستگیر شدند.
به گفته مامورین امنیتی پس از 24 ساعت از این دستگیری ها به جز 8 نفر بقیه آزاد شده اند.
تاکنون فقط هویت سه نفر از کسانی که همچنان در بازداشت به سر می برند مشخص شده است که عبارت است از: علی‌ اشرف فتحی، نویسنده وبلاگ تورجان- محمدمهدی ربانی ، نوه مرحوم آیت الله ربانی املشی و مجتبی بیگی ، برادر عروس محمد منتظری. یکی دیگر از دستگیر شدگان فاطمه دردکشان بود که امروز حدود ساعت 16 آزاد شد.
*****
دکتر کاتوزیان از شرکت در سمینار سفارت ایران خودداری کرد
دکتر محمدعلی همایون کاتوزیان، آکادمیسین ایرانی و استاد دانشگاه آکسفورد انگلستان از شرکت در همایشی که در آن نماینده فرهنگی ایران در لندن سخنرانی داشت خودداری کرد.
موج سبز انگلستان در خبری نوشت: دکتر همایون کاتوزیان، استاد برجسته دانشگاه آکسفورد پس از آنکه مطلع شد سمینار سیاست و مذهب در ایران با همکاری رایزن فرهنگی سفارت ایران در بریتانیا در دانشگاه دورهام انگلستان برگزار می شود از حضور در این سمینار خووداری نموده است. سمینار مذهب و سیاست در ایران پس از انقلاب با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در بریتانیا و مرکز مطالعات ایران وابسته به دانشگاه دورهام روز پنجشنبه بیست و هشتم ژانویه در این دانشگاه برگزار شد. دکتر رضا مولوی از مرکز مطاللعات ایران دانشگاه دورهام و محمد علی حلمی، رایزن فرهنگی ایران سخنرانان افتتاحیه این سمینار بوده‌اند.
*****
اتهام محاربه برای پنج نفر از «بازداشت‌شدگان روز عاشورا»
رادیو فردا: محاکمه ۱۶ نفر از کسانی که به گفته مقامات قضایی در روز عاشورا بازداشت شده‌اند، صبح شنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد و نماینده دادستان در قرائت کیفرخواست پنج نفر از آنان را به محاربه متهم کرد. آن طور که خبرگزاری‌ها از جلسه دادگاه گزارش کرده‌اند، علاوه بر پنج موردی که در کیفرخواست متهمان، اتهام‌های محاربه و افساد فی‌الارض قید شده، در سایر موارد اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد بر هم زدن امنیت کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب، از جمله اتهام‌های مطرح شده است.
پیشتر دادستانی تهران در اطلاعیه‌ای با اعلام اینکه «پرونده اتهامی ۳۷ نفر از متهمان روز عاشورا که تحقیقات آنان به پایان رسیده با صدور کیفر خواست‌های جداگانه به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است» از برگزاری دادگاه ۱۶ تن از این متهمان در روز شنبه خبر داده بود.
در این اطلاعیه اتهام متهمان این پرونده‌ها در پنج مورد محاربه و افساد فی‌الارض و در سایر موارد اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب ذکر شده و آمده بود که کیفرخواست متهمان «با استناد به گزارش مأمورین، اقاریر صریح متهمان و تحقیقات تکمیلی در مورد متهمان یاد شده و سوابق آنان صادر شده است».
در گزارشی که خبرگزاری‌ها از جلسه دادگاه مخابره کردند، اشاره‌ای به نام متهمان نشده است اما نماینده دادستان دو تن از پنج نفری را که به محاربه متهم شده‌اند مرتبط با «گروهگ منافقین»، عنوانی که در ادبیات رسمی جمهوری اسلانی برای سازمان مجاهدین خلق به کار می‌رود، معرفی کرده است.
گزارش خبرگزاری نیمه رسمی فارس حاکی است که نماینده دادستان همچنین در مقدمه کیفرخواست گفته است که «منافقین دستگیر شده در روز عاشورا اعتراف کرده‌اند که برای ایجاد ناامنی، آشوب و اغتشاش، تجمعات و تظاهرات غیرقانونی به بهانه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و حوادث بعد از آن به کرات در مقر این گروهک ملحد و محارب در عراق و سایر کشورهای اروپایی آموزش ترور و آشوب دیده‌اند».
با توجه به آنکه محاربه اتهامی است که در قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام برای آن در نظر گرفته شده، اطلاق «محارب» به متهمان، تا کنون با واکنش منفی گروه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شده است، اما مقامات قضایی ایران بدون توجه به این واکنش‌ها تا کنون دست‌کم پنج متهم را به عنوان محارب به اعدام محکوم کردند که حکم دو نفر آنها، آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی زمانی، روز پنجشنبه اجرا شد.
اجرای این حکم واکنش‌های مختلفی در داخل و خارج از ایران داشت و اتحادیه اروپا و بريتانيا، آن را محکوم کردند و کاخ سفيد گفت که «اين عمل نشانه تازه‌ای از سرکوب بيرحمانه مخالفان دولت ايران است».
نهادهای حامی حقوق بشر از جمله کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران و سازمان عفو بين‌الملل نیز با محکوم کردن این اقدام، نسبت به «خطر اعدام‌های سیاسی» هشدار دادند.
در همین زمینه جبهه مشارکت، حزب عمده اصلاح‌طلب حامی میرحسین موسوی، نیز در نامه‌ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس دستگاه قضایی ایران، خواستار پاسخگو بودن وی در این زمینه شد و افزود که اجرای حکم اعدام اين دو نفر با توجه به «فضای سياسی ملتهب کشور»، شائبه اثرپذيری قوه قضائيه ايران «را از تندروانی که ثابت کرده‌اند به هيج وجه خواهان آرامش فضای سياسی کشور نيستند، تقويت کرد».
با این حال این اقدام با استقبال شماری از روحانیان حامی دولت روبه‌رو شده و از جمله احمد جنتی از قوه قضائیه به خاطر این اقدام تقدیر کرده است.
دادگاه ‌‌١٦ متهم حوادث روز عاشورا، کيفرخواست انفرادی ‌‌١٦ متهم پرونده قرائت شد، اتهام ۵ نفر محاربه است ایسنا: نماينده دادستان تهران در ابتدای جلسه دادگاه ‌۱۶ متهم حوادث روز عاشورا، کيفرخواست انفرادی متهمان را قرائت کرد. به گزارش خبرنگار حقوقی ايسنا، فراهانی در تشريح اتهام متهم پرونده اول گفت: متهم رديف اول متهم به
۱-اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرايمی عليه امنيت کشور،
2- توهين به مقامات ارشد نظام،
۳- فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق فعاليت گسترده و قابل توجه در اغتشاشات از طريق جنگ نرم با نظام است.
نماينده دادستان اتهام متهم پرونده دوم را اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرايمی عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق عضويت در دفتر تحکيم وحدت طيف ضد انقلاب علامه عنوان کرد. فراهانی در تشريح اتهام متهم پرونده سوم گفت: اين متهم برخوردار از گرايش چپ کمونيسم از نوع جديد چپ نوانديش است که متهم به
۱- اجتماع و تبانی با هدف اقدام عليه امنيت کشور ،
2- فعاليت تبليغی عليه نظام با حضور در اغتشاشات روز عاشورا و مصاحبه با راديو و رسانه‌های بيگانه است.
نماينده دادستان تهران اتهام متهم پرونده چهارم را فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق عضويت در گروهک وابسته به بهائيت و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم عليه امنيت کشور با شرکت در اغتشاشات به دستور رهبران بهائيت خواند. فراهانی اتهام متهم پرونده پنجم را محاربه و ارتباط و همکاری موثر با گروهک تروريستی منافقين خواند و گفت: متهم رديف ششم متهم به محاربه و افساد فی الارض ، اجتماع و تبانی از طريق اقدام عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام است. نماينده دادستان تهران با اشاره به اين‌که متهمه پرونده هفتم متهم به محاربه از طريق ارتباط ، هواداری و همکاری برای پيشبرد اهداف گروهک تروريستی منافقين و فعاليت تبليغی عليه نظام است، گفت: متهمه پرونده هشتم و متهم پرونده نهم متهم به محاربه و افساد فی الارض هستند. فراهانی اتهام متهم پرونده دهم را اجتماع و تبانی برای ارتکاب به جرايم عليه امنيت کشور ، فعاليت تبليغی عليه نظام، توهين به مقامات ارشد و تمرد نسبت به ماموران دولتی عنوان کرد و افزود: متهم پرونده يازدهم متهم به اجتماع و تبانی برای ارتکاب به جرايم عليه امنيت کشور، تحريق عمدی اموال و فعاليت تبليغی عليه نظام است.
نماينده دادستان تهران اتهام متهم پرونده دوازدهم را اجتماع و تبانی برای ارتکاب به جرايم عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق شرکت در اغتشاشات روز عاشورا خواند و گفت: متهم پرونده سيزدهم متهم به اجتماع و تبانی برای ارتکاب به جرايم عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق شرکت در اغتشاشات روز عاشورا است. وی اتهام متهم پرونده چهاردهم را اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب به جرايم عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق شرکت در اغتشاشات روز عاشورا دانست و گفت: متهم پرونده پانزدهم متهم به اجتماع و تبانی برای ارتکاب به فعاليت تبليغی عليه نظام از طريق شرکت آگاهانه در اغتشاشات روز عاشورا و تحريک مردم است و متهم پرونده شانزدهم متهم به اجتماع و تبانی عليه امنيت داخلی کشور، مشارکت در تخريب اموال عمومی، تمرد نسبت به ماموران و توهين به مقامات ارشد نظام است. پس از پايان قرائت کيفرخواست انفرادی ۱۶ متهم، فيلم بخشی از حوادث روز عاشورا در دادگاه پخش شد.
*****
پنج اتهام محاربه در دادگاه انقلاب
دی
روز شنبه در ادامه دادگاه افرادی که قوه قضائیه می گوید روز عاشورا بازداشت شده اند، نماینده دادستان پنج نفر دیگر را به محاربه متهم کرد.
در حالی که پس از اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی، پرسش های زیادی در مورد اتهام «محاربه»، مصداق آن، نحوه احراز و نهایتا مجازات آنمطرح شده، به نظر می رسد دستگاه قضا عزمی برای تغییر رویه در پیش گرفته، ندارد.
به گزارش منابع خبری رسمی، در دادگاه روز شنبه(با ریاست قاضی صلواتی) به اتهام شانزده نفر دیگر رسیدگی شده و برای هر متهم به طور جداگانه کیفرخواست صادر شده است.
به جز پنج مورد اتهام «محاربه و افساد فی الارض»، اتهام هایی که به یازده نفر دیگر زده شده به طور کلی عبارتند از: اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب.
نماینده دادستان پیش از قرائت کیفرخواست های جداگانه، متهمان حاضر را «منافقین دستگیر شده در روز عاشورا» نامیده و گفت آنها «اعتراف کرده‌اند که به کرات در مقر این گروهک ملحد و محارب در عراق و سایر کشورهای اروپایی آموزش ترور و آشوب دیده‌اند.»
اینگونه کیفرخواست ها، به ویژه منتسب کردن متهمان به مجاهدین خلق، موجب نگرانی عمومی مردم و اعتراض گروه های حقوق بشری شده که رویه دادرسی، احکام صادره و نحوه اجرای آنها را ناعادلانه و تنها با انگیزه های سیاسی در آستانه راهپیمایی بزرگ بیست و دوم بهمن می دانند.
بسیاری دو اعدام اخیر و رواج اتهام محاربه را نشانه هراس اقتدارگرایان از راهپیمایی سالگرد انقلاب اسلامی و تلاش حکومت برای ترساندن معترضان می دانند. معترضانی که قریب به هشت ماه است به رغم همه سناریوها و «صحنه آرایی ها» از مطالبات خود عقب ننشسته اند.
از سوی دیگر، میرحسین موسوی و مهدی کروبی امروز ضمن اعتراض به اعدام علی زمانی و رحمانی پور از همه مردم دعوت کردند که در راهپیمایی بیست و دوم بهمن شرکت کنند.

*****
استاندار تهران:جوانان را به کف خیابان کشاندند؛خدا از آنها نگذرد

مرتضی تمدن در همایش ”جوانان و آرمان تحقق جامعه نمونه“ با اشاره به موضوع این همایش اظهار داشت: اراده محکمی وجود دارد که این برنامه‌ها برگزار نشود و سند من برای این سخن همین فضای فتنه‌ای است که پس از انتخابات در کشور به وجود آمده است که با کشیدن مسائل اختلاف‌آمیز به درون جامعه و نظام سعی می‌کنند این بحث‌ها شکل نگیرد و نیروهای توانمند درباره جامعه نمونه‌، سند چشم‌انداز و الگوهای مدیریتی بحث نکنند.
به گزارش ایلنا وی افزود: نباید به این گروه مجال داد، زیرا وقتی با وجود تمام کنترل‌ها در ۳۰ سال گذشته این‌گونه بوده‌اند، اگر آزاد گذاشته شوند در دنیا سلطه پیدا می‌کنند.
استاندار تهران تصریح کرد: این هفت- هشت ماه که همه را به شیوه‌های مختلف به کف خیابانها کشاندند و دعوایی را بر اساس نسخه خارجی ایجاد کردند مربوط به همین است و بحث تقلب، انتقاد، دموکراسی و …. مطرح نیست و نباید گذاشت ملت آرام باشند؛ خدا از اینها نگذرد که چقدر وقت اندیشیدن جوانان ما را تلف کردند. البته اینها با همه قدرت و اربابانشان آمدند اما ما پذیرفته‌ایم که از این فراز و فرودها عبور کنیم.
*****
بازداشت یک فعال آذربایجانی و هواداران تیم تراکتورسازی در تبریز

عبدالله صدوقی فعال مدنی آذربایجانی و از هواداران تیم تراکتورسازی توسط مامورین اداره اطلاعات تبریز بازداشت شد.
مامورین اداره اطلاعات روز دوشنبه ۲۸ دی ۸۸ هنگامی که عبدالله صدوقی به همراه برادرش حسین صدوقی در منطقه نصف راه تبریز بودند به آنها حمله کرده و پس از ضرب و شتم اقدام به بازداشت این افراد نموده اند. از این بین حسین صدوقی پس از چند ساعت بازداشت آزاد شده است اما عبدالله صدوقی پس از گذشت ۱۱روز همچنان در بازداشت به سر می برد.
اتهام این فعال آذربایجانی تبلیغ علیه نظام از طریق چاپ و تکثیر پوستر تبلیغاتی تیم تراکتورسازی تبریز عنوان شده است و پرونده در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به ریاست قاضی هاشم زاده در جریان است.
پیش از این نیز چاپخانه و لیتوگرافی نگار و عافیت و صوتی تصویری آذربایجان در رابطه با این پرونده از سوی ادارات اطلاعات و اماکن تبریز پلمپ و محمد علیمرادی، داود شیری و چندین تن دیگر در این ارتباط بازداشت شده بودند.بازداشت فعالین فرهنگی آذربایجانی و پلمپ مراکز چاپ و انتشار پوسترهای تیم تراکتورسازی تبریز و آزار و اذیت صاحبان آنها در حالی صورت می پذیرد که این پوسترها پس از کسب مجوز نشر از باشگاه تراکتورسازی و با موافقت اصولی اداره ارشاد تبریز انتشار یافته بود.
مسابقات تیم تراکتورسازی تبریزدر ماههای اخیر به صحنه طرح مطالبات ملی و زبانی آذربایجانیها تبدیل گشته است و ماموران امنیتی ایران سعی در محدود کردن بروز احساسات ملی آذربایجانیها پس از مسابقات این تیم را دارند.
*****
تلاش‌های بی‌ثمر احمدی نژاد برای ارتباط با مراجع تقلید

محمود احمدی‌نژاد با اشاره به سوء تفاهمات ایجاد شده بین برخی مراجع عظام با تعدادی از دولتمردان تصریح می دارد كه دولت دهم هیچ مشكلی با مراجع تقلید ندارد.
سایت پارلمان نیوز به نقل از جهان گزارش داده که در پی رد ملاقات تعدادی از دولتمردان توسط مراجع عظام تقلید، احمدی نژاد اخیراً در جلسه ای عنوان می‌دارد كه من مخلص مراجع هستم و هیچ مشكلی با ایشان ندارم!
بنابراین گزارش شنیده شده، تلاشهایی برای بهبود روابط و رفع سوء تفاهمات توسط شیخ محمد یزدی و تعدادی از روحانیون آغاز شده است.
به گزارش این سایت اصولگرا، همچنین انتخاب استاندار روحانی در قم (حجت‌الاسلام موسی پور) برای جلب رضایت مراجع عظام صورت گرفته كه وی تا كنون توفیق ملاقات با مراجع را پیدا نكرده است.
*****
انقلاب رنگی توهم بود؛ حرکت مردم یک جنبش اجتماعی است

بیش از هفت ماه از وقایع غم بار انتخابات می گذرد بیش از هر زمان دیگری حتی در نوشتار ودیدگاهای دولتی نه تنها حقانیت مردمی که فقط یک سوال داشتند که” رای من کجاست؟” اشکار گردید بلکه تقریبا به کلیه ادعا های قبلی در خصوص انقلابات و کودتا های مخملی مهر باطل زد.اخیرا به سفارش … کتابی تحت عنوان “جنگ نرم وضعیت کنونی ما” انتشار یافته است. این کتاب گرچه سعی کرده است دیدگاهای ” متصدیان امور” را که از ابتدا برای رهایی از واقعیت های انتخابات متوجه جهانی شدن،دنیای مجازی و اینترنت،و کشور های بیگانه نموده است تئوریزه نمایداما در نتیجه گیری خود نتوانسته است بعضی از واقعییت های امروز را پنهان کند.
کلمه: بدنبال اشکار شدن تقلب گسترده در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و اعلام احمدی نژاد بعنوان رئیس جمهور، مردم فهیم ایران اسلامی در یک حضور مدنی ودر چارچوب حقوق قانونی مردم در اصول مختلف قانون اساسی اعتراض مسالمت امیز خودرا به نمایش گذاشتند.
به گزارش کلمه متاسفانه دست اندر کاران برگزاری این انتخابات بجای تن دادن به خواست ملت ایران و احترام و امانت داری آرای آنها و یاحداقل شنیدن صدای اعتراضشان مشی سرکوب و خشونت را در سر لوحه برنامه های خود قرار دادند و اعتراض جنبش مدنی میلیون ها نفر از طبقات مختلف جامعه را به تحریک بیگانگان دانستند وخواست قانونی مردم را که چیزی جز صیانت از ارائشان از سوی نظام نبوده به عناوین مختلف چون کودتای مخملی،انقلاب ناکام،انقلاب رنگی،نمودی از جنگ نرم و… برای فرار از پاسخگویی در مقابل مردم حقیقت جو به سخره گرفتند که دراین میان خون دهها نفر از مردم بی گناه نیز به زمین ریخته شد.
واکنون که بیش از هفت ماه از وقایع غم بار انتخابات می گذرد بیش از هر زمان دیگری حتی در نوشتار ودیدگاهای دولتی نه تنها حقانیت مردمی که فقط یک سوال داشتند که” رای من کجاست؟” اشکار گردید بلکه تقریبا به کلیه ادعا های قبلی در خصوص انقلابات و کودتا های مخملی مهر باطل زد.
در این باره اخیر به سفارش … کتابی تحت عنوان “جنگ نرم وضعیت کنونی ما” انتشار یافته است. این کتاب گرچه سعی کرده است دیدگاهای ” متصدیان امور” را که از ابتدا برای رهایی از واقعیت های انتخابات متوجه جهانی شدن،دنیای مجازی و اینترنت،و کشور های بیگانه نموده است تئوریزه نمایداما در نتیجه گیری خود نتوانسته است بعضی از واقعییت های امروز را پنهان کند.
این کتاب که در پنج فصل و سیصدوبیست صفحه منتشر گردیده فصل چهار این کتاب به جمع بندی و نتیجه گیری تحت عنوان”جنگ نرم و جمهوری اسلامی” پرداخته در این نتیجه گیری به بسترهاو زمینه های موفقیت دشمن در جنگ نرم چنیین بر شمرده شده است.
۱- رشد وگسترش سبک زندگی غربی
۲- تقویت جریان سکولار
۳- تضعیف نظام فقاهتی
۴- ایجاد شایبه ناکارامدی نظام اسلامی
۵- رشد جمعیت جوان
۶- فقر درشناخت لازم وکامل از ابزار و فن اوری های مدرن
۷- تفاوت درسبک زندگی به تبع تفاوت نسلی
۸- عقب ماندگی در فن آوری ها
۹- تعمییق وتراکم شکاف های اجتماعی موجود

نکته کلیدی در موارد فوق این است که نگارندگان این کتاب بسیاری از این موارد و نا کارامدی هارا متوجه دولت های قبل از احمدی نژاد دانسته اند این در حالی است که صدا وسیما در سال های اخیر کاملا با دولت هماهنگ بوده وسریال ها وبرنامه ها وفیلم های این رسانه در تبلیغ الگوی زندگی غربی ومصرفی نقش بی بدیلی را داشته است.همچنین دراین کتاب به تضعیف نظام فقاهتی و جایگاه مراجع تقلید اشاره گردیده است که نحوه برخورد با مراجع و بی احترامی های فراوان به جایگاه مراجع در دوره اخیر بر هیچ چشم تزیبینی پوشیده نیست وعدم پذیرش مسئولین دولتی از سوی اکثر مراجع تقلید خود گواه بر ناراضی بودن مراجع از مشی وبرخورد های دولتمردان با حوزه های علمیه می باشد.این کتاب رشد خرافات منسوب دینی و فربهی وتغلب دین داری عوامانه و… را از افت های بزرگ در این خصوص دانسته است.
فصل پنجم که به تحلیلی از وقایع ونا ارامی های پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری پرداخته شده است به مجموعه ی تحلیل هایی که درون مجموعه ی حامیان وضع موجود شکل گرفته پرداخته وزیرکانه تقریبا تمام ادعا های سناریو سازان و برنامه ریزان واقعی انتخابات همچون :
۱- شورش بی سر
۲- انقلاب ناکام
۳- کودتای مخملی
۴- انقلاب رنگی
۵- نمودی از جنگ نرم
جنگ نرم را رد نموده وحرکت مردم را تحت عنوان یک “جنبش اجتماعی” به واقعیت نزدیک تردانسته است.
در بخش جمع بندی نهایی این کتاب نویسندگان به ناچار اعتراف نموده اند در انتخابات اخیر ریاست جمهموری و اعتراضات پس ازآن علاوه بر عمده ی گروها،احزاب،جریان ها وشخصیت های منتسب به جناح اصلاح طلب اقشار مختلف دیگری همچون کثیری از نخبگان فرهنگی هنری،دانشگاهیان،دانشجویان،روشنفکران و…نیز لایه هایی از جریلن اصول گرا از مهندس موسوی حمایت کرده بودند .این کتاب همچنین اعتراف می کند رای مهندس موسوی را نباید به حساب اصلاح طلبان و دگر اندیشان و منتقدان نظام گذاشت. بلکه بسیاری که به شیوه اداره کشور از احمدی نژاد نا راضی بودند با ایشان رای دادند. همچنین نویسندگان این کتاب رفتار های احمدی نژاد را در مواردی موجب برانگیخته شدن انتقادات فراوانی بین جامعه ی متدینین ونیز روحانیت و مراجع تقلید می داند که اعتراف می نمایند به اشفتگی فضا دامن زده است.
به نظر می رسد علیرغم ایرادات متدولوژیک و علمی فر اوان این کتاب متولیان امور اگر صداقت داشته باشند می توانند با انتشار عمومی آن گامی برای روشن شدن برخی حقایق بردارند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هیچ نظری موجود نیست: