سرود ملی: ای ایران ای مرز پرگهر

نقش دولتمردان و رسانه های آمریکایی در شورش 22 بهمن 1357

۱۳۸۸/۱۰/۱۰

پنجشنبه: 10/10/1388
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
توجه: ما به هیچ حزب، دسته، گروه یا مرامی وابسته نیستیم.
تقاضا داریم برای باز نشر مطالب انتشار یافته درین وبلاگ، نام منبع اصلی را درج نمایید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زمان: 00:01 بامداد پنجشنبه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یاران، هم میهنان و همرزمان گرامی درود بر شما. ما دوهفته پس از آخرین "هک" شدن تارنمای خود، دوبار ه باز گشتیم. در طی کمتر از دو ماه سه بار تارنمای ما را "هک " کردند که در آخرین بار، ما بر آن شدیم که بدون بازگشت به نام دامنه اختصاصی و فقط از طریق نام "سِرور" کار خویش را از نو آغاز نماییم.
این نخستین "پست" فقط آزمایشی و باین بهانه است که بدانیم پس از انتشار، چه واکنشی از سوی شما عزیزان و همراهان و نیز، از سوی رژیم پلید و مزدوران آنان مشاهده خواهیم نمود. امیدواریم که این غیبت دو هفته ای را خستگی یا نومید شدن ما از ادامه راه و هدف هایمان نپنداشته و از ما دلگیر و پریشان خاطر نشده باشید زیرا، ما تا جایی که که توانستیم در این دو هفته با انتشار و تکثیر "بولتن" های خبری که فقط می توانستیم در سطح ایران (چه بصورت چاپ زیراکس و چه ارسال بصورت ایمیل) بدست هم میهنان برسانیم به پیکار خویش درین جبهه (جبهه فرهنگی و انتشاراتی) ادامه دادیم همچنان که؛ در صحنه های رویدادهای دو هفته اخیر و خیزش با شکوه مردم شریف و جان برکف و افتخار آفرین ایران نیز، تمامی اعضای گروه "جنبش همبستگی دانشجویان ایران" مانند تمام این سالها، در کنار برادران و خواهران و پدران و مادران خویش در تهران و تمامی شهرها و استانهای میهن گرامی خویش پیوسته حضوری فعال داشتیم.
این نخستین پیام و "پست" تارنمای جدید خود را بعنوان سپاس و همچنین بیادبود تمامی سلحشوران و شیرزنان و رادمردانی که بخصوص در چند روز اخیر (تاسوعا و عاشورا و روز پس از آن) دلیرانه فریاد خشم و نفرت خویش را بر چهره های پلید نابکاران اشغالگر " ُتف" کردند تقدیم می نماییم .
*****
اطلاعاتی تازه در رابطه با جانباختگان میدان ولیعصر تهران
شناسایی یک از جانباختگان میدان ولی عصر و واکنش مسئولین در رابطه با تصادف عمدی ماموران نیروی انتظامی
یک وب سایت نزدیک به اصلاح طلبان ( آینده نیوز) در خبری اعلام داشت امیــر ارشــد تاجمیــر، فرزند شهین مهین فر گوینده و مجری پیش كسوت رادیو و تلویزیون، یكی از كشته شدگان عاشورای تهران بوده كه در اثر هجوم خودرو در میدان ولیعصر تهران مورد اصابت قرار گرفت.
هنوز معلوم نیست كه وی در دم جان سپرده و یا پس از انتقال به بیمارستان. پیكر او تا این لحظه تحویل خانواده‌اش داده نشده. امیر ارشد تاجمیر ۲۵ ساله و یكی از دو پسر خانم شهین مهین فر بوده است.
سردار رادان که براي ارائه گزارشي پيرامون وقايع روز عاشورا و نيز حوادث بعد از آن در مجلس حضور يافته بود.آخرين آمار كشته‌شدگان حوادث عاشورا همان طور كه در اطلاعيه نيروي انتظامي آمد 7 نفر اعلام کرد.
سردار رادان در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه شايع شده يكي از خودروهاي نيروي انتظامي موجب زير گرفتن دو نفر شده است آيا اين موضوع را تاييد مي‌كنيد يا خير اظهار داشت: من در مصاحبه‌ام نيز اعلام كردم كه دو نفر در سانحه تصادفي فوت شدند كه ماشين و مالك آن شناسايي شده‌اند و در صدد شناسايي راننده آن هستيم و اين خودروي متعلق به نيروي انتظامي نبوده بلكه شخصي بوده است.
سردار احمدی مقدم نیز در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر وجود فيلم مبني بر زير گرفتن مردم توسط ماشين پليس گفت: نبايد حرف بي‌ربط زده شود. بايد تصاوير و مدارك خود را ارائه كنيد. اين گونه نيست كه سؤالي دروغ بپرسيم و سوء استفاده كنيم.سردار احمدي مقدم تاكيد كرد: هيچ تصويري در خصوص زير گرفتن مردم توسط خودروي پليس وجود ندارد.
لازم به ذکر است مجموعه فعالان حقوق بشر طی
خبری در روز حادثه پرده از این جنایت هولناک برداشته است در همین رابطه لازم می دانیم تا فیلم مستندی(کلیک کنید) که اخیرا از سوی معترضین در وب سایت یوتوب منتشر شده است را در اینجا قرار دهیم.
*****
احمدی مقدم در پاسخ به تصاویر جنایات نیروی انتظامی: هيچ تصويري وجود ندارد و شما هم دروغ نگوييد و حق نداريد ديگر سئوال‌های دروغ بپرسيد

فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه در روز عاشورا از مداراي پليس سوء استفاده شد، اظهار كرد كه ديگر مدارا نمي‌كنيم و با مداراي سابق برخورد نمي‌شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا، سردار اسماعيل احمدي‌مقدم در حاشيه همايش معاونان اجتماعي نيروي انتظامي با حضور در جمع خبرنگاران به حوادث روز عاشورا اشاره كرد و گفت: تهديدهاي تروريستي در مناطق مختلف و همچنين فراخواني جريان فتنه را در اين روز داشتيم كه البته در بسياري مناطق وضعيت امن بود.
وي با بيان اينكه پيش از اين نيز اعلام كرده بوديم كه در مقابل جريان اغتشاش‌گر تلاشمان خشونت حداقلي است و اگر اغتشاش كردند برخورد مي‌كنيم گفت: از مداراي پليس سوء استفاده كردند و به سمت ماموران حمله كردند و حتي سردار رجب‌زاده را كه قصد صحبت با آنها را داشت، مورد حمله قرار دادند. از اين رو معلوم بود كه سازمان‌يافته براي اغتشاش و حمله و اهانت به مقدسات آمده بودند.
رئيس پليس كشور ادامه داد: نمي‌خواهم بگويم همه از اين دست بودند اما در اين شرايط تفكيك آسان نيست و افراد بايد خودشان را از اين جريان جدا كنند.
احمدي‌مقدم ادامه داد: 11 صبح به سمت پليس حمله شد و پليس نيز با اغتشاش‌گران برخورد و تعدادي از آنها را دستگير كرد.
فرمانده نيروي انتظامي تاكيد كرد: ديگر مدارا نخواهد شد و با دستگير شدگان نيز با مداراي سابق برخورد نمي‌شود به طوري كه تا تحقيقات تكميل نشود،آزاد نمي‌شوند و از سوي دستگاه قضايي نيز حتما با اغتشاش‌گران برخورد قاطع صورت مي‌گيرد.
احمدي‌مقدم اقدامات تجمع‌كنندگان را محاربه خواند و افزود: اينكه چشم پليس را كور كنند به فرمانده پليس حمله كنند، تكايا را تخريب كنند و به مقدسات اهانت كنند و پرچم‌هاي عزاداري را آتش بزنند در هيچ جاي دنيا اینگونه نیست كه پليس با اين اقدامات برخورد نكند.
فرمانده ناجا تاكيد كرد: دوره مدارا تمام شد و ديگر با اغتشاش‌گران مدارا نمي‌شود و برخوردها شديدتر می شود.
احمدي‌مقدم با بيان اينكه تكليف روشن شد در رابطه با خساراتي كه به نيروي انتظامي وارد شد گفت:‌ 110 تا 120 نفر از پرسنل نيروي انتظامي با درجات مختلف مصدوم و حدود 60 نفر در بيمارستان بستري شدند.
رئيس پليس كشور با بيان اينكه ماموران خواستند خشونت به خرج ندهند، گفت:‌ وگرنه برخورد با اين افراد براي پليس سخت نيست اما ما را ناچار كردند برخورد شديدتري داشته باشيم.
به گفته احمدي‌مقدم يكي دو خودرو و چند موتورسيكلت نيروي انتظامي آتش زده شد و به وسايل مردم نيز آسيب رسيد.
فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به كشته‌شدگان روز عاشورا توضيح داد: كسي را از پل انداختند، يكي را با اسلحه ساچمه‌اي كشتند که اين از جريان كشته‌سازي حكايت مي‌كند.
وي با بيان اينكه خسارات ما چندان مهم نيست تصريح كرد:‌ اما اين نشانه برانداز بودن جريان است كه نشان مي‌دهد در حد يك كار سياسي نيست.
وي در رابطه با آمار متناوب از تعداد و نحوه كشته‌شدگان روز عاشورا گفت: در نهايت بايد گزارش پزشكي قانوني گرفته شود و گزارش‌هايي كه داده مي‌شود گزارش‌هاي اوليه است اما در اين روز تنها يك نفر با سلاح گرم كشته شده كه آقاي موسوي بوده و در يكي از خيابان‌هاي فرعي با گلوله ترور شده است.
وي در رابطه با دستگيري عوامل اين اقدام گفت: از آنجا كه دستگيري‌ها فقط از سوي نيروي انتظامي نبوده بايد بررسي‌ها تكميل شود اما در مجموع حدود 500 نفر دراين اغتشاشات دستگير شدند.
فرمانده نيروي انتظامي در رابطه با خبري مبني بر زير گرفته شدن مردم از سوي يك خودرو گفت:‌ در مورد خودرويي كه اغتشاش‌گران را زير كرد، مالك خودرو شناسايي شد و معلوم شد كه اين خودرو سرقت شده بوده است و سارق اقدام به اين كار كرده است كه تحقيقات براي شناسايي اين فرد در حال انجام است.
احمدي‌مقدم در پاسخ به سئوالي در رابطه با تصاويري در سايت‌هاي اينترنتي و زير گرفته شدن برخي افراد از سوي خودروهاي غيرشخصي گفت: هيچ تصويري وجود ندارد و شما هم دروغ نگوييد و حق نداريد ديگر سئوال‌هاي دروغ بپرسيد.
به گفته احمدي‌مقدم خودروي شخصي كه اغتشاش‌گران را زير گرفته شناسايي شده و پلاكش هم وجود دارد.
فرمانده نيروي انتظامي در رابطه با خودرويي كه اعلام شد از سوي آن علي موسوي ترور شده است، گفت: اين خودرو هنوز شناسايي نشده و خبري مبني بر شاسي‌بلند بودن اين خودرو اشتباه است و اين خودروي شاسي‌بلند خودرويي است كه اغتشاش‌گران را زير گرفته است چرا كه هنوز خودرويي كه موسوي را زده كشف نشده است.
وي در پاسخ به سئوالي در رابطه با ورود ماموران انتظامي به يكي از خبرگزاري‌ها گفت: اگر قرار شد هر ساختماني محل امني براي اغتشاش‌گران باشد احتياج به مجوز نيست و پليس براي تعقيب اغتشاش‌گر احتياجي به مجوز ندارد و در روز براي ورود به ساختمان مجوز نمي‌خواهد.
وي با بيان اينكه ورود پليس به ساختمان اين خبرگزاري اشتباه نبوده است، گفت: شما هم با فضاسازي رسانه‌اي اشتباه درست نكنيد مامور ما اجازه دارد در تعقيب مجرم وارد اماكن شود.
احمدي‌مقدم در رابطه با اطلاعيه‌اي كه شب پس از عاشورا از سوي پليس منتشر و پس از دقايقي از سايت پليس برداشته شد، گفت: ما اطلاعيه‌اي نداريم يك اشتباهي شد و سايت پليس اطلاعيه‌اي را گذاشت كه بلافاصله هم برداشت و ما نيز بلافاصله خبر اصلاح شده را داديم.
فرمانده نيروي انتظامي در رابطه با نحوه كشته شدن افراد در روز عاشورا و كشته شدن يك يا دو نفر با اسلحه ساچمه‌اي گفت: پليس هم در دفاع از خودش مجاز به استفاده از ابزارش است و هيچ جاي دنيا نداريم كه پليس مجروح شود از اين رو در صحنه‌هاي بعدي پليس با اقتدار بيشتري برخورد مي‌كند.
وي اذعان كرد كه اسلحه‌ ساچمه‌اي جزو سلاح‌هاي ضد شورش پليس است.
فرمانده نيروي انتظامي در رابطه با ورود سلاح به كشور نيز گفت: ورود سلاح روند نامطلوبي دارد و معمولا از عراق وارد مي‌شود كه سرويس‌هاي اطلاعاتي غربي نيز در اين رابطه نقش دارند.
به گزارش ايلنا، فرمانده ناجا در رابطه با همايش معاونان اجتماعي نيروي انتظامي نيز گفت: در رابطه با برنامه‌هاي امسال و آمادگي براي برنامه پنجم بررسي‌هاي لازم به عمل آمد و رويكرد اساسي پليس يك رويكرد اجتماعي است و تلاشمان اين است كه روند جامعه‌محوري و افزايش مشاركت مردم را ارتقا دهيم.
به گفته وي بررسي مطالبات مردم وآموزش همگاني از برنامه‌هاي پليس است و بايد تلاش كنيم تا در پايان برنامه پنجم قدري از پليس محسوس به سمت پليس نامحسوس حركت كرده باشيم كه البته روند برنامه چهارم هم خوب بوده است.
احمدي‌مقدم همچنين در رابطه با عزاداري‌هاي عاشورا و تاسوعا اظهار كرد: از قبل خودمان را آماده كرده و اشاره كرده بوديم كه آمادگي لازم را داريم چرا كه شايد 70 ميليون در كشور عزاداري كنند و هر كسي سرگرم عزاداري است كه انتظار از پليس نيز اين است كه در آماده‌باش باشد.
*****
تلاش رئیس دانشگاه علامه طباطبایی برای فرستادن دانشجویان به راهپیمایی حکومتی

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در تلاش برای فرستادن دانشجویان به راهمپیمایی دیروز در تهران اعلام کرده بود که برای دانشجویانی که به این تظاهرات بروند غیبت درج نخواهد شد.
صدرالدین شریعتی اعلام کرده بود که غیبت دانشجویانی که دیروز چهارشنبه در راهپیمایی شرکت می کنند موجه است. وی همچنین از آمادگی وسایل نقلیه این دانشگاه برای انتقال افراد به راهپیمایی خبر داده است.
*****
تهیه لیست چند صد نفره برای بازداشت چهره های سیاسی فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران
لیست چند صد نفره برای بازداشت چهره های سیاسی فعالان مدنی و حقوق بشر و روزنامه نگاران و خبرنگاران تهیه شده است. به گزارش کلمه طی روزهای اخیر برخی از چهره های سیاسی فعالان مدنی و روزنامه نگاران بازداشت شده اند و اخبار موثق حکایت از ادامه این بازداشت ها در روزهای آینده دارد. در همین رابطه شنیده شده است نهاد های اطلاعاتی –امنیتی و برخی ارگان های نظامی لیست چند صد نفره ای را در اختیار دارند که بر اساس آن قرار است در چندین مرحله ،گام به گام به بازداشت این چهره ها بپردازند.تلاش می شود این بازداشت ها در بی خبری کامل مردم و حامیان جنبش سبز و در سکوت خبری صورت بگیرد.به همین دلیل در مرحله اول بازداشت خبرنگاران و روزنامه نگاران به منظور ایجاد رعب ، وحشت و توقف فعالیت خبری در دستور کار قرار گرفته است. در مرحله اول یعنی از فردای روز عاشورا بازداشت برخی از چهره های سیاسی و روزنامه نگاران کلید خورده است. در همین رابطه ابتدا چهار تن از مشاوران میر حسین موسوی بازداشت شدند.علیرضا بهشتی حسینی فرزندآیت الله بهشتی از اولین افرادی بود که در روز دوشنبه و از سر کلاس درس در دانشگاه تربیت مدرس بازداشت و منزل او تفتیش و برخی مدارک و کامپیوتر شخصی او توقیف شد.
فرزند بهشتی پیش از این نیز درجریان حوادث پس از انتخابات بازداشت شده بود. علیرضا بهشتی شیرازی سر دبیر روزنامه کلمه سبزو باقریان و بهزادیان نژاد سه تن دیگر از مشاوران مهندس موسوی بودند که در روز دوشنبه بازداشت شدند. مهندس شاپور کاظمی برادر زهرا رهنورد از دیگر بازداشتی های روز دوشنبه بود.بسیاری بازداشت مجدد او را برای فشار بر مهندس موسوی تحلیل کردند.
برادر همسر میرحسین که به هیچ وجه چهره ای سیاسی نیست در حوادث پس از انتخابات نیز پنج ماه در زندان نگهداری شد. اردشیر امیرارجمندهم بازداشت شد.امیرارجمند دانشیار حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی و مشاور حقوقی میرحسین موسوی بود.دکتر عابدی جعفری از دیگر بازداشتی ها بوده است.او عضو ستاد موسوی و وزیر بازرگانی دولت او بوده است. از سوی دیگر ماموران دادستانی با حکم وزارت اطلاعات با حضور در بنیاد باران که بنیانگذار و موسس آن سید محمد خاتمی بود مرتضی حاجی مدیر عامل و رسولی معاون ان را بازداشت و اسناد و مدارک بنیاد را ثبت و ضبط کردند. بازداشت عماد الدین باقی از فعالان حقوق بشر و از نزدیکان به مهدی کروبی نیز در همان فردای عاشورا رقم خورد.در این میان فرزند حجت الاسلام مهدی کروبی از وضعیت نیمه حصر پدرش در منزل خود خبر داده است. ابراهیم یزدی دبیر کل نهضت آزادی از دیگر چهره های سیاسی بود که بازداشت شد.در همین رابطه شنیده شد نهضت آزادی برای اعلام انحلال این جبهه سیاسی تا روز پنج شنبه تحت فشار شدید نهادی های امنیتی قرار گرفته است.در همین رابطه برخی رسانه های افراطی جریان اصولگرا همچون کیهان و بولتن نیوز تلاش کردند بازداشت خبرنگاران و روزنامه نگاران را مرتبط به نهضت آزادی جلوه دهند. در همین راستا اعلام کردند هر کدام از این فعالان عرصه رسانه که بازداشت شده اند تنها به دلیل ارتباط با این جریان بوده است. محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از دیگر افرادی است که نامش در لیست هزار نفره بازداشت وجود دارد.گرچه ماموران دادستانی برای بازداشت آرمین به منزلش مراجعه کردند اما به دلیل عدم حضور آرمین در منزل موفق به بازداشت او نشده اند. به غیر چهره های سیاسی و مدنی نام بسیاری از خبرنگاران و روزنامه نگاران هم در لیست هزار نفره بازداشت گنجانده شده است. ماشاالله شمس الواعظین، بدرالسادات مفیدی، مرتضی کاظمیان، کیوان مهرگان، رضا تاجیک و نسرین وزیری از جمله روزنامه نگارانی هستند که تاکنون دستگیر شده اند.. بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، کیوان مهرگان، دبیر سیاسی ضمیمه اعتماد و نسرین وزیری، خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایلنا و سایت خبرآنلاین هستند.. مرتضی کاظمیان، روزنامه نگار و فعال سیاسی نیز که از یادداشت نویسان ثابت سایت جرس است، ساعت یک بامداد بازداشت شده است. اخبار موثق حکایت از ادامه این بازداشت ها دارد.برخی منابع موثق گزارش داده اند که این لیست هزار نفره که در دستور کار نیروهای امنیتی و نظامی قرار دارد قرار است مرحله به مرحله و با سنجش واکنش افکار عمومی به مرحله اجرا در آید. همچنین به نظر می رسد روند بازداشت ها نشان می دهد در مرحله نخست سعی کرده اند ابتدا اطرافیان آقایان موسوی خاتمی و کروبی را بازداشت و همچنین با ادامه بازداشت روزنامه نگاران و خبرنگاران قرار است جریان اطلاع رسانی را مختل و افکار عمومی را در بی خبری نگه دارند.
*****
حمله وحشیانه نیروهای انصار حزب الله دانشگاه آزاد مشهد را به خاک و خون کشید
دیروز چهارشنبه در دانشگاه آزاد مشهد افراد گروه انصار و بسیج وارد دانشگاه شده و با سر دادن شعارهایی در حمایت از آیت الله خامنه ای و با در دست داشتن چاقو و قمه، دانشگاه آزاد مشهد را به خاک و خون کشیدند.
در پی برگزاری مراسم عزاداری سوم شهدای عاشورا توسط دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد، در حوالی ساعت یک پس از نیمروز چندین اتوبوس حامل نیروهای انصار و بسیج وارد محوطه دانشگاه شده و بیش از 500 تن را پیاده کردند. این افراد مسلح به چاقو و قمه به سمت دانشجویان حمله کردند که در پی آن بیش از ۸ دانشجو به بیمارستان منتقل شدند.
بنابرگزارش ها یکی از اساتید دانشگاه آزاد مشهد نیز با ضربه چاقو نیروهای حامی ولایت مجروح شده و یکی از دانشجویان دختر نیز به دلیل ضربه چوب به شدت از ناحیه سر آسیب دیده است.
این افراد غیردانشجو بدون هیچ گونه ممانعتی و به شکلی سازماندهی شده وارد دانشگاه شده و دانشجویان را که در مقابل دانشکده معماری تجمع کرده بودند به صورت وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار دادند.
دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد امروز به مناسبت سوم شهدای روز عاشورا تجمع سکوت برگزار کرده و سرکوب مردم را محکوم کردند.
گرچه دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد برنامه گرامیداشت شهدای روز عاشورا را «تجمع سکوت» اعلام کرده بوده و هیچ گونه شعاری سرندادند اما با حمله نیروهای انصار و بسیج با چوب، قمه و اسپری فلفل مواجه شدند.
به گفته شاهدان عینی همزمان نیروی انتظامی خیابان های منتهی به دانشگاه را مسدود و با گاز اشک آور مردم و دانشجویان را پراکنده کردند.
نیروهای انصار دانشجویان را به بیرون دانشگاه منتقل کرده و نیروهای امنیتی آنان را بازداشت می کردند.
از تعداد دقیق بازداشت شده گان اطلاع در دست نیست ولی بنابر گزارش ها بیش از 70 نفر از دانشجویان و مردم بازداشت و به کلانتری قاسم آباد منتقل شدند.
در پی این حمله وحشیانه نیروهای انصار با چاقو و زنجیر و قمه، کلاس‌های درس این دانشگاه تعطیل شده است.
*****
عاشورایی که آمریکا را تکان داد
با ورود حرکت های اعتراضی در ایران به مرحله ای جدید، موضع گیری های دولت آمریکا که ابتدا بسیار محتاطانه بود نیز تغییر شکل پیدا کرده است. روز دوشنبه باراک اوباما تعطیلات کریسمس خود را شکست و در برابر دوربین ها ظاهر شد تا برخوردهای خشونت بار روز عاشورا در ایران را محکوم کند. آقای اوباما رفتار حکومت ایران را بیدادگرانه خواند و گفت سرکوب وحشیانه و ناعادلانه حکومت، آرمان های مردم ایران را از میان نمی برد. اوباما همان رییس جمهوری است که اولین اظهار نظرش در باره انتخابات بحث انگیز اخیر ایران، چهار روز طول کشید، تا بعد از این مدت هم با ملاحظه بسیار بگوید از وقایع ایران ناراحت شده. اما حالا شش ماه پس از آن روزها، ابایی از محکوم کردن شدید اتفاقات ایران و درخواست آزادی زندانیان ندارد. وقتی اعتراضات به نتیجه انتخابات برای اولین بار به خشونت کشیده شد، خبرنگاران بارها وبارها با مقامهای کاخ سفید بگومگو کردند که چرا واکنش درخوری نسبت به کاربرد خشونت علیه معترضان در ایران نشان نمی دهند. برخی مقامهای کنگره آمریکا بارها رییس جمهوری را متهم به این کردند که "مرعوب ایران" است، اما تا هفته ها آنچه از واشنگتن به گوش می رسید، این بود که دولت آمریکا نگران متهم شدن به دخالت در مسائل ایران است. تصاویر تکان دهنده کشته شدن ندا آقا سلطان، اما، باراک اوباما را یک گام به جلو برد. آقای اوباما صحنه در خون غلتیدن خانم آقاسلطان را "دلخراش" خواند و در تندترین اظهار نظرش تا آن زمان گفت که در کنار مردم آمریکا سوگوار تمام جان های از دست رفته در اعتراضات ایران است. در عین حال، با ادامه اعتراضها در ایران، تلاش های دولت اوباما برای به تنیجه رساندن مذاکرات هسته ای ژنو هم ادامه داشت. تاکید مقامهای آمریکا همواره بر این بود که اولویت در این مذاکرات، بحران هسته ای ایران است، نه حقوق بشر یا جنبش اعتراضی در این کشور.
در طول حدود یک سال که آغاز تلاش های باراک اوباما برای مذاکره با ایران می گذرد، تهران نشانه ای از علاقه به عملی کردن توافق های اولیه در مذاکرات ژنو از خود نشان نداده است. رهبر ایران دستکم دو بار دست دوستی باراک اوباما را "دستی چدنی در دستکشی مخملی" خوانده، ایران از تاسیسات هسته ای قبلا ناشناخته ای در قم خبر داده و دستکم دوبار موشک های دوربرد آزمایش کرده. این حرکتها به غرب نشان داده که ایران اهل کوتاه آمدن نیست. در واشنگتن، امید به موفقیت مذاکره با ایران بر سربرنامه هسته ای این کشور بیش از هر زمان دیگری رنگ باخته است و بحث تحریم ایران، به طور جدی در محافل سیاسی آمریکا مطرح است. به عقیده بسیاری از ناظران، برخورد خشن و بی انعطاف حکومت ایران نه تنها اعتراض های مسالمت آمیز داخل کشور را به مرحله ای تازه کشانده، بلکه به نظر می رسد جایی برای ملاحظه کاری و احتیاط بیشتر مقامهای آمریکا نیز باقی نگذاشته است.در روزهای اولیه بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران، خبرنگاری از سخنگوی دولت پرسید: "آیا حتما فرق کسی پیش روی شما شکافته شود تا واکنشی صریح تر نشان بدهید؟" حالا به نظر می رسد تصاویر عاشورای خونین ایران به اندازه کافی دولت آمریکا را تکان داده است.
*****
دانشگاه علوم پزشکی شیراز تعطیل شد
روز گذشته دانشگاه علوم پزشکی شیراز توسط مسئولین دانشگاه تعطیل اعلام شد.
این اقدام با دستور فرمانداری استان برای تجمعی با عنوان "اعتراض به هتک حرمت به عاشورا" انجام شده است.
همچنین روز گذشته از ساعت 10 صبح با تعطیلی کلاسها، سرویسهای دانشگاه به جای بازگشت به خوابگاه دانشجویان را به محل تجمع منتقل کرده‏اند. علاوه بر این تعدادی از سرویسهای دانشگاه که در حال انتقال مردم عادی به محل تجمع بوده‏اند نیز دیده شده است.
این در حالی است که معترضان در روز تاسوعا و عاشورا در خیابانهای بسیاری از شهرها حضور یافته و نیروهای امنیتی و نظامی به شدت با آنها برخورد کردند.
سابقه کشتار مردم در روز عاشورا امری بی سابقه بوده است. حتی در رژیم پیشین نیز، حکومتردان از سرکوب مردم در روز عاشورا خودداری کرده بودند.
*****
کمپین بین المللی حقوق بشر: بازداشت‌شدگان را آزاد کنید!
عمادالدین باقی و همه کسانی که خودسرانه بازداشت شده اند، آزاد کنید!؛
بازداشت مدافع حقوق بشر؛ عماد الدین باقی که از نظر سلامتی مشکل دارد، زندگی او را تهدید می کند
نگرانی از شکنجه و اعدام بازداشت شدگان برای اثبات ادعای مداخله تحریک آمیز عوامل خارجی
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط مدافع پیشتاز حقوق بشر؛ عماد الدین باقی و همه روزنامه نگاران و اصلاح طلبان بازداشت شده در روز هفتم دی ماه و بیش از هزار نفر از مردمی شد که در جریان حملات خشونت بار به معترضین در روز عاشورا بازداشت شدند.
باقی یکی از مطرح ترین مدافعین حقوق بشر در ایران است که از نظر بین المللی بارها از طریق دریافت جوایز متعددی از جمله جایزه سال 2009 میلادی مارتین انالز مورد قدردانی قرار گرفته است. عماد الدین بافی دچار بیماری قلبی و سیستم عصبی است که در دوران حبس قبلی که بخاطر مقالات خود و دفاع از حقوق بشر به زندان محکوم شده بود، بیماری های او بشدت وخیم شد. عمادالدین باقی از پیشگامان مخالف احکام اعدام است
ارون رودز؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در مورد این بازداشت ها تاکید کرد که "بازداشت عمادالدین باقی وخواهر شیرین عبادی، هم توهینی است به اصول اخلاقی جامعه حقوق بشر و هم چالشی است با جنبش رو به رشد حقوق مدنی در ایران.
ارون در مورد بازداشت دکتر عبادی؛ خواهر شیرین عبادی گفت:" هیچ دلیلی برای بازداشت دکتر عبادی بجز مرعوب کردن شیرین عبادی وجود ندارد. از نظر ماهیت وجودی این بازداشت نوعی آدم ربایی به روش تبهکاران جنایی است.
شیرین عبادی با صدور بیانیه ای در مورد بازداشت خواهر خود ، از قوه قضائیه خواستار تحقیق و تفحص پیرامون این بازداشت شد.؛
تعداد بسیار زیادی از روزنامه نگاران و فعالان سرشناس طی دو روز گذشته بازداشت شدند. از جمله بازداشت شدگان ابراهیم یزدی؛ وزیر سابق امورخارجه و دبیر کل نهضت آزادی، ماشاءالله شمس الواعظین؛ سخنگوی انجمن دفاع از مطبوعات، شاهپور کاظمی؛ برادر همسر میر حسین موسوی، بدرالسادات مفیدی؛ دبیر کل انجمن روزنامه نگاران، روزنامه نگاران: رضا تاجیک، نسرین وزیری، کیوان مهرگان و محمد جواد صابری، و منصوره شجاعی؛ از فعالان حقوق زنان، و فعالان سیاسی: علیرضا بهشتی، مرتضی حاجی، قربان بهزادیان نژاد، مصطفی ایزدی، محمد طاهری و حشمت الله طبرزدی هستند.؛
اطلاعات کمی در مورد مکان و شرایط نگهداری شهروندان بازداشت شده در روزهای اخیر منتشر شده است. در چنین شرایطی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران بر این باور است که ممکن است برای گرفتن اعتراف جعلی در تائید ادعای مقامات رسمی مبنی بر اینکه معترضین در روز عاشورا توسط دولت های خارجی تحریک شده باشند، همه آنها شکنجه شوند.؛
ارون رودز در این مورد تاکید کرد که "این امکان وجود دارد که بسیاری از این بازداشت شدگان مورد شکنجه قرار بگیرند وسپس در "دادگاه های نمایشی" محاکمه و به جرایمی که در جمهوری اسلامی حکم آنها اعدام است، محکوم شوند."؛
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که اجساد کسانی را که توسط نیروهای شبه نظامی و امنیتی در جریان اعتراضات کشته شده اند، فورا به خانواده هایشان تحویل دهند تا آنها بتوانند، در صورتی که هنوز امکان آن وجود داشته باشد، طبق مراسم مذهبی خود، عزیزانشان را به خاک بسپارند.
ارون در مورد مخالفت دولت با تحویل اجساد به خانواده ها گفت :" اینکه دولت مانع می شود که اجساد طبق قوانین اسلامی و سنت به خاک سپرده بشوند، تمام ادعای مقامات را که آنها حافظ قوانین مذهبی هستند،یکسره به سخره می گیرد."؛
*****
علم الهدی: یک مشت بزغاله گوساله به ولایت فقیه توهین می‌کنند
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تشكر از حضور مردم در "تجمع بزرگ عاشوراییان" گفت: ایثارگري‌ها و حمایت‌های قهرمانانه شما مردم دلاور، مهر ناامیدی و یاسی است كه برای همیشه بر دل‌ها و مغزهای نابكاران ضد این نظام و انقلاب در سراسر كره زمین مي‌زند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجت‌الاسلام و المسلمین احمد علم‌الهدی خاطرنشان كرد: این اجتماع باشكوه امروز شما در میدان انقلاب و خیابان‌های اطراف از شرق تا امتداد نزدیك به میدان امام حسین و از طرف غرب تا پس از چهارراه نواب، ثابت كننده بنیان مرسوس جریان حاكمیت ولایت و حاكمیت الله بر جامعه شماست.
وی افزود: این اجتماع نوید این حقیقت را به دنیا اعلام مي‌كند و این پایداری در خط حمایت از ولایت زمینه‌ جهانی را محیا ساخته است تا صاحب اصلی پس پرده‌نشین ما ظاهر شود و این لبیك‌گویي‌ها، وسیله‌ فرج آن حضرت را دقیقا آماده كند. امروز در برابر تمام كوشش‌ها و تلاش‌های شیطانی جریان‌های ناپاك در خارج و داخل كشور، آخرین سخن و كلام از منطق شما مردم دقیقا باید اعلام شود.
وی ادامه داد: اولا؛ جریان واقعیت تجمع و حضور جریان‌های سیاسی در عرصه‌ امت اسلام در منطق قرآن به دو جریان استناد دارد؛ یعنی همه‌ تجمعات، احزاب و تشكل‌ها و گروه‌های سیاسی در بستر دو جریان قرار دارند كه یكی جریان حزب‌الله و دوم جریان حزب‌الشیطان. خداوند هم جریان حزب‌الله و هم جریان حزب‌الشیطان را در قرآن مشخص كرده است.
امام جمعه مشهد افزود: خداوند در آیه‌ای از قرآن مي‌فرماید كسانی كه ولایت‌پذیر، خدا، پیامبر اسلام و امام معصوم ـ كه اشاره به امیرالمومنین (ع) دارد ـ باشند، حزب‌الله هستند. ولایت‌پذیری امیرالمومنین در امروز به چه كیفیتی برای ما مردمی كه هزار و چهارصد از دوران حضرت علی فاصله داریم امكان‌پذیر است؟ چگونه ما امروز ولایت‌پذیر مولای متقیان باشیم؟ آیا این ولایت‌پذیری چیزی جز پذیرش ولایت فقیه است؟ مگر ولایت امیرالمومنین به یكایك ائمه تا امام زمان منتقل نشد؟ امام زمان(عج) امام امروز ماست و اجرای امامت ایشان برای ما كه دسترسی به ایشان نداریم، ولی فقیه و مجتهد جامع‌الشرایط است.
وی با بیان این‌كه "وجود اقدس امام زمان(عج)، ولی فقیه را حجت خود معرفی مي‌كنند" اظهار كرد: اگر كسی امروز ولایت فقیه را پذیرا نباشد،‌ ولایت امام زمان(عج) را هم پذیرا نخواهد بود و رد حجت امام زمان، رد خود امام زمان است. پس اصل ولایت فقیه همان اصل امامت است و مخالفت با آن، مخالفت با اصل امامت.
وی با یادآوری این‌كه " بیست سال قبل 80 نماینده مجلس خبرگان با 80 درصد آرا مقام معظم رهبری را به عنوان ولی فقیه پس از خمینی انتخاب كردند" گفت: در بیست سال قبل 80 درصد ایشان را انتخاب كردند و در آخرین اجلاس خبرگان كه چند ماه قبل برقرار شد تمام نمایندگان مجتهد عادل مجلس خبرگان رهبری صددرصد رای دادند كه در روی كره‌زمین گزینه و مصداقی برای ولایت فقیه جز مقام معظم رهبری وجود ندارد. در نتیجه مخالفت با اصل ولایت فقیه، مخالفت با اصل امامت، قرآن و آیه‌ قرآن است و مخالفت با شخص ولی فقیه چون تنها مصداق این ولایت بر روی كره‌زمین منحصرا مقام معظم رهبری هستند، مخالفت با اصل ولایت فقیه محسوب مي‌شود.
این نماینده مجلس خبرگان افزود: بنابراین امروز بر حسب اعلام خدا در آیه 53 سوره مائده، حزب‌الله بر روی كره‌ زمین كسانی هستند كه رهبری این ولی امر مسلمین را پذیرفته باشند.
امام جمعه مشهد در ادامه سخنرانی خود در تجمع بزرگ عاشوراییان با اشاره به آیاتی از سوره مباركه مجادله گفت: قرآن مي‌گوید حزب شیطان كسانی هستند كه شیطان نسبت به آنها همانند ساربان در قبال شتر است؛ به این معنی كه شیطان آنها را از پشت سر فرماندهی مي‌كند و به هر طرف كه مي‌خواهد مي‌برد.
به گزارش خبرنگار ایسنا علم‌الهدی اظهار كرد: با این معیار قرآنی در جامعه ما هم حزب‌الله مشخص مي‌شود و هم حزب‌الشیطان . این سخنان ادعا ،‌ شعار ، اغراق و مبالغه نیست، بلكه استناد به قرآن است، با این استناد امروز ولایت‌پذیر رهبری، حزب‌الله و دشمن رهبری، حزب الشیطان است. امروز جنگ حزب‌الله و حزب‌الشیطان در عرصه این امت ظهور و بروز پیدا كرده است و این یك جنگ قطعی و صریح است؛ جنگ حزب‌الله در برابر حزب‌الشیطان.
نماینده مجلس خبرگان اضافه كرد: شما مرد و زن امروز با این جمعیت میلیونی آمده‌اید تا این واقعیت را ثابت كنید كه امروز برای همیشه تكلیف جبهه حزب‌الله و حزب‌الشیطان باید مشخص شود.
علم‌الهدی افزود: حرف اول با سران فتنه و بسترگستران این حركت حزب‌الشیطانی در كشور است. ما به سران فتنه اعلام مي‌كنیم و مي‌گوییم كاری را شروع كرده‌اید و از بغی به محاربه رسیده‌اید، آغاز كارتان بغی بود، خداوند در قرآن مي‌فرماید كسانی كه بغی مي‌كنند عذاب الیم خدا برای آنهاست و شما حركت‌تان را با بغی شروع كردید؛ یعنی در برابر نظام عدل مطالبه ناحق داشتید.
وی ادامه داد: امام عاقل این امت رهبر عظیم‌الشان انقلاب در روز 29 خرداد و در خطبه‌های نماز جمعه شما را به حق دعوت كردند و گفتند اگر اشكالی به انتخابات دارید آن را از طریق قانونی پیگیری كنید، اما شما بغی كردید و مطالبه ناحق ابطال انتخابات را داشتید. بغی شما بستر را آماده كرد و جریان‌های الحادی ماركسیستی و منافقین ناپاك در این بستر حركت علیه نظام كردند؛ اما در روز آخر حركت شما از بغی به محاربه انجامید.
علم‌الهدی همچنین گفت: حركت انجام شده در روز عاشورا دقیقا محاربه بود، شاید شما بگویید شرط محاربه مسلح بودن است، توجه داشته باشید كه فرمانده حركت روز عاشورا منافقین بودند و آشوبگران عاشورا همان شعارهایی را سر مي‌دادند كه منافقین آنها را در روی سایت‌های خود منتشر كرده بودند. امام بزرگوار ما در جریان عملیات مرصاد فرمودند منافقین محاربند و هر كس در داخل كشور با محاربین اعلام همكاری و همراهی كند نیز محارب است.
وی با تاكید مجدد بر اینكه منافقین فرمانده عملیات روز عاشورا بودند، تصریح كرد: اینها هم نه تنها با منافقین همكاری كردند بلكه پیاده نظام و سرباز آنها شدند و به ملاك حكم امام كسانی كه در روز عاشورا این غائله را برپا كردند محارب هستند.
امام جمعه مشهد اظهار كرد: به این سران فتنه، این جمعیت میلیونی امت اعلام مي‌كند كه چون رهبر معظم انقلاب راه توبه را برای شما باز گذاشته‌اند، در یك ضرب‌الاجلی كه باید دستگاه قضایی كشور معین كند، شما باید توبه كنید و به دامن رهبر برگردید و اگر توبه نكردید شما محاربید و این مردم و این نظام با شما با عنوان محارب برخورد مي‌كند.
وی همچنین خطاب به متولیان اقتدار نظام گفت: متولیان اقتدار این نظام مسوول هستند كه هیبت اقتدار نظام را در عرصه‌های بین‌المللی حفظ كنند. نظام ما امروز روی كره زمین مقتدرترین نظام است؛ نظامی كه مجهز به همه‌ تجهیزات و امكانات و توانمندي‌های نظامی و انتظامی است و در عین حال میلیون‌ها انسان این امت پشتوانه این نظام هستند. امروز نظامی با این اقتدار در روی كره زمین وجود ندارد. دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، نظامی و قضایی مسوول هستند كه اقتدار این نظام و هیبت اقتدار این نظام را حفظ كنند.
وی افزود: این نظام به جان مردم بسته است و اصل محوری این نظام ولایت فقیه است. این مملكت زیر چكمه 40 هزار مستشار آمریكایی بود. این مملكت در دست نظام ستمشاهی بود و این مردم با سینه‌ خشك به استقبال گلوله داغ رفتند، قطره قطره خون خود را داده‌اند تا ولایت فقیه را حاكم كردند. آن وقت یك مشت بزغاله گوساله بیایند در مقابل چشم مردم به اصل ولایت فقیه توهین كنند؟
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مردم حاضر اظهار كرد: امروز در انتهای فلات آفریقا، در لابه‌لای جنگل‌های آمازون و در اقصی نقاط جهان اگر یك مسلمان كه برای اسلام قلبش مي‌تپد بخواهد مظهری از فدائیان پیغمبر در جنگ بدر و احد به یاد بیاورد، منظره شما مردم در نظرش مجسم مي‌شود. شما مردم خیلی مقام و منزلت دارید و با این وفاداری و فداكاری مي‌دانید به چه موقعیتی رسیده‌اید؟ به موقعیتی كه امیرالمومنین (ع) امروز به شما افتخار مي‌كند و مي‌گوید اگر آن روز من تنها بودم و دستم را بستند و عزیزترین عزیزانم را مقابل چشمم كتك زدند؛ اما امروز این همه فدایی، قربانی، ایثارگر در راه من وجود دارد.
وی ادامه داد: از علی و زهرای آن روز یك نواده باقی ماند و سایه‌اش بر سر ما افتاد. یا رسول‌الله این مردم این نواده باقی مانده از علی و زهرای آن روز را این‌گونه روی دست گرفته‌اند و خون رگ‌های بدن خود را به او تقدیم مي‌كنند.
وی همچنین خطاب به تجمع‌كنندگان با بیان این‌كه " شما مردم باید بدانید كه جنگ، جنگ است" گفت: جنگ نرم فضای كشور ما را گرفته است. سرباز جبهه دفاع در برابر جنگ نرم، شما برادران و خواهران هستید؛ پس جنگ را جدی بگیرید، تهاجم دشمن را قطعی بدانید و خود دشمن را هدف قرار دهید. نباید از این به بعد انفعالی برخورد كنیم. از این به بعد درست نیست كه یك عده آدم عوضی مزدور ناپاك جیره‌خوار دشمن بیایند دست به یك جنایت سخیف بزنند و بعد ما انفعالی برخورد كنیم و به خیابان بریزیم.
علم‌الهدی با تاكید بر این‌كه " باید از این به بعد ابتكار عمل در دست خودمان باشد" افزود: ما نباید انفعالی برخورد كنیم كه این‌ها بیایند حركت‌هایی انجام دهند، توطئه‌هایی انجام دهند، دست به عثمان‌كشی زده شود و آن‌ها این موج را بگیرند و بر روی آن سوار شوند و بعد بخواهند استفاده كنند. افرادی كه در برابر مقام ولایت ایستاده‌اند منفور و مطرود همه هستند و همه از آن‌ها بیزارند و با هر سابقه، ژست و قیافه‌ای، این‌ها امروز از نظر مردم ناپاك‌ترین و منفورترین هستند.
*****
تجمع اعتراضی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه؛ دانشجویان خواستار آزادی ۲ استاد و ۳ دانشجوی این دانشکده شدند

دیروز چهارشنبه مصادف با ۹ دی ماه، دانشجویان و اساتید دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با برگزاری تجمعی به بازداشت اساتید و دانشجویان این دانشکده اعتراض کردند. این تجمع که در ساعت ۱۲ ظهر برگزار شد با خواندن سرود یار دبستانی آغاز شد و با سر دادن شعار هایی ادامه یافت.
دانشجویان با سر دادن شعار "دانشجوی زندانی آزاد باید کردد" خواستار آزادی هم کلاسی های دربندشان و آزادی استادان بازداشت شده این دانشکده شدند.
لازم به ذکر است دکتر علی عرب مازار یزدی از اساتید دانشکده اقتصاد و مشاور اقتصادی میرحسین موسوی روز دوشنبه بازداشت شده و تاکنون خبری از وی در دست نیست.
همچنین در دو ماه گذشته بیش از ۷ نفر از دانشجویان دانشکده اقتصاد بازداشت شدند که در حال حاضر سه نفر از دانشجویان این دانشکده همچنان در زندان به سر می برند.
همچنین برخی خبر های تایید نشده درمورد بازداشت یکی دیگر از اساتید این دانشکده، دکتر فرشاد مومنی وجود دارد. ایشان نیز از مشاورین اقتصادی میرحسین موسوی در زمان انتخابات بود. در این تجمع دانشجویی که با خواندن بیانیه و فرستادن صلوات به پایان رسید، تاکید شد در صورتی که اساتید و دانشجویان زندانی تا زمان امتحانات آزاد نشوند، دانشجویان از شرکت در امتحانات خودداری خواهند کرد.
*****
بازداشت گسترده فعالین دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه

طی ۴ روز گذشته تعداد زیادی از فعالین دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه بازداشت شده اند.
محمد مهدی آبادی مسوول ستاد جوانان میرحسین موسوی در کرمانشاه، میلاد غلامی مدیر مسوول نشریه دانشجویی آب، کیوان موقوفه مسوول ستاد جوانان حامی مهدی کروبی در کرمانشاه و دبیر شورای صنفی دانشکده فنی، پویا میرزایی از فعالین ستاد 88، آرش محمدحسينی از فعالین دانشجويی، سجاد حیاتی سردبیر نشریه توقیف شده پارس، احسان حیاتی دبیرکل اسبق شورای صنفی دانشگاه رازی، مسلم عارفی، مهدی علوی، متین حاتم و خشایار مرید پور از فعالین ستاد میرحسین موسوی در کرمانشاه جزو دانشجویان بازداشت شده هستند.
این دانشجویان توسط اداره حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازداشت شده اند.
همزمان طی روزهای گذشته حداقل ۹ دانشجوی دانشگاه‌های علم و صنعت، امیرکبیر و علوم و فنون بابل نیز بازداشت شده اند.
*****
دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در بازداشت؛ احضار ۵۰ دانشجو به کمیته انضباطی
ابداع روش جدید بازداشت دانشجویان از سوی حکومت
پس از وقایع روز دانشجو و حوادث روز گذشته دانشگاه علم و صنعت که طی آن دانشجویان مورد ضرب و شتم نیروهای بسیج و انصار قرار گرفتند، حدود۵۰ دانشجوی این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شدند.
ماموران حراست با تماس با منزل این دانشجویان ضمن تهدید خانواده ها آنها را جهت دریافت نامه به دانشگاه فرا خوانده اند.
طی اتفاقات روز گذشته 9 دی حدود ده دانشجو از درون دانشگاه بازداشت شده و به خارج دانشگاه منتقل گشتند.
امروز ۹ دی نیز ماموران حراست ۳ دانشجو را از کتابخانه عمومی دانشگاه خارج و به مکانی نامعلومی منتقل کردند.
با احتساب دانشجویان بازداشت شده دانشگاه علم و صنعت در روز عاشورا، تاکنون حدود ۲۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت طی ۳ روز اخیر بازداشت شده اند.
بازداشت دانشجویان در دانشگاه توسط لباس شخصی ها ابداع جدید نیروهای سرکوبگر جهت فشار به دانشگاه ها است.
با توجه به ممنوعیت ورود نیروهای انتظامی به دانشگاه بعد از وقایع کوی دانشگاه، لباس شخصی ها در لوای دانشجویان بسیجی به دانشگاه ها انتقال یافته، دانشجویان را ابتدا با اشک آور و چماق مصدوم کرده، سپس به خارج دانشگاه منتقل می کنند.
*****
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم و فنون
صبح چهارشنبه نهم دی ماه 1388 دانشگاه علوم و فنون مازندران شاهد تجمع اعتراضی دانشجویان این دانشگاه بود.
این تجمع در اعتراض به سیاست های برخوردی دولت کودتا با دانشجویان و خیل عظیم معترضین در روز عاشورا بود.
چند صد تن از دانشجویان دانشگاه علوم و فنون با در دست داشتن عکسهای دانشجویان زندانی این دانشگاه (مصطفی حسین زاده، امیر رمضانی و موسی جلالی خواه و همچنین مرتضی حاجی رئیس هیأت امنای دانشگاه علوم و فنون بابل) که در روز عاشورا دستگیر شدند خواستار آزادی آنها شدند.
دانشجویان با سر دادن شعارهای "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد"، "دانشجو میمیرد ذلّت نمی پذیرد" و شعارهایی اعتراضی به مدت چند ساعت در محوطه دانشگاه تجمع کردند و همچنین با سردادن شعار "عذا عذاست امروز، روز عذاست امروز، ملت سبز ایران صاحب عذاست امروز" همدردی خود را با خانواده های قربانیان حوادث عاشورا و میر حسین موسوی اعلام داشتند.
در پایان یکی از اعضای انجمن اسلامی به نمایندگی از دانشجویان متحصن بیانیه ای را قرائت کرد و پس از پایان قرائت بیانیه دانشجویان به سمت سلف دانشگاه حرکت کرده و اقدام به اعتصاب غذا در جلوی درب سلف غذاخوری کردند.
دانشجویان همچنین در بیانیه خود خواهان آزادی مرتضی حاجی رئیس هیأت امنای این دانشگاه و وزیر دوره ریاست جمهوری خاتمی شدند.فیلمی از تجمع امروز دانشجویان دانشگاه علوم و فنون مازندران:
http://www.youtube.com/watch?v=COK4E6lVeRk
*****
دستکم 10 دانشجو با چاقو مجروح و 40 دانشجو بازداشت شدند
حمله انصار و لباس شخصی ها به دانشگاه آزاد مشهد
در حمله وحشیانه اراذل و اوباش انصار به تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد دستکم 10 دانشجو دختر و پسر به شدت مجروح و بیش از 40 دانشجو این دانشگاه بازداشت شدند. حال دو تن از دانشجویان به شدت وخیم گزارش شده است. برخی گزارش ها حاکیست این دو دانشجو که از ناحیه گردن چاقو خورده اند، به شهادت رسیده اند.
نیروهای مهاجم حامی دولت کودتا 8 دختر و چندین دانشجو پسر را با چاقو زدند.
گزارش های موثق دریافتی از دانشگاه آزاد مشهد حاکیست در پی تجمع بیش از 2000 تن از دانشجویان این دانشگاه ساعت 11 چهارشنبه نهم دی ماه برای یادبود شهدای عاشورا ، نیروهای انصار که از حمایت نیروهای یگان ویژه ، لباس شخصی و حراست دانشگاه برخوردار بودند با باتوم ، قمه ، چاقو و
زنجیر به صحن دانشگاه وارد شده و به دانشجویان حمله کرده و دهها دانشجو را مضروب کردند .
این گزارش حاکیست دانشجویان زخمی در حالی که در خون می غلتیدند با ماشین های دولتی به خارج از دانشگاه منتقل شده اند و از وضعیت این دانشجویان هیچ اطلاعی در دست نیست. یکی از کارکنان دانشگاه نیز در این حمله چاقو خورد.
نیروهای مهاجم حامی کودتا تمامی شیشه های دانشکده های فنی و معماری را شکستند. پس از این حمله، دانشگاه تعطیل و توسط نیروهای امنیتی و یگان ویژه اشغال شد.
از عصر امروز نیز ماموران امنیتی جهت بازداشت فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد به منازل آنها مراجعه کرده اند.
اخبار تکمیلی متعاقبا منتشر میشود
*****
بازداشت اردشیر امیرارجمند و دکتر عابدی جعفری

اردشیر امیرارجمند و دکتر عابدی جعفری بازداشت شده اند.
امیرارجمند، دانشیار حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی و مشاور حقوقی میرحسین موسوی و دکتر عابدی جعفری ، عضو ستاد موسوی و وزیر بازرگانی دولت او بوده است
*****
ایرنا از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی خبر داد

خبرگزاری دولتی ایرنا از انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به یکی از شهرک های کلارآباد مازندارن توسط اعضا اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات خبر داده است. این در حالیست که براساس پی گیریهای خبرنگار جرس چنین موضوعی تاکنون صحت ندارد و کذب محض است.
بولتن داخلی ویژه خبرگزاری دولتی ایرنا ادعا کرده است : اعضاء اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات پس از جمع بندی شرایط حفاظتی موسوی و کروبی که به دلیل شعله ور شدن آتش خشم مردم تهران از اعمال آن دو از وضعیت قرمز عبور کرده بود ، با هدف حفاظت از جان موسوی و کروبی ، آنان را
در یکی از شهرکهای کلارآباد مازندران پناه دادند.
خبرگزاری دولت به نقل از یک منبع آگاه مدعی شده است: در حال حاضر موسوی و کروبی تحت کنترل شدید نیروهای وزارت اطلاعات و سپاه بوده و در کلارآباد مستقر هستند.
*****
مالک خودرویی که قاتلان خواهرزاده موسوی سوار آن بودند بازداشت شد!
دیدار ماموران امنیتی بامیرحسین موسوی
سایت متعلق به روزنامه ایران از قول یک منبع آگاه مدعی شد:نتیجه تحقیقات به عمل آمده از افرادی که علی موسوی را در همان محل ترک کردند، نشان داد که آنان به دلیل ترس از متهم شدن در این واقعه مشکوک، از انتقال او به بیمارستان امتناع ورزیده اند.براساس ادعای سایت روزنامه ایران، این منبع مطلع گفته است: "خواهر زاده موسوی با وجود خونریزی در کتف خود، چندین ساعت در این پارک زنده می ماند اما پس از آن و در حال انتقال به بیمارستان سینا از دنیا می رود."
او افزود: "ماموران پس از بررسی های مختلف اطلاعاتی، مالک این خودرو را شناسایی کردند که پس از آن و با احضار مالک جزئیات تازه تری از این ترور آشکار شده است."سایت خبرآنلاین به نقل از سایت مذکور نوشته است: "مالک خودروی مذکور در جلسه بازپرسی عنوان کرده است که ماشین او چند روز پیش از این واقعه به زور ربایش شده و او تاکنون موفق به پیداکردن آن نشده بود.با این حال از آنجا که مالک خودرو این موضوع را در همان زمان مورد ادعا به مسوولین انتظامی اطلاع نداده بوده ، از سوی مامورین به عنوان متهم بازداشت شده است و هم اکنون در زندان به سر می برد.این مقام آگاه سلاح مورد استفاده مهاجمان به علی موسوی را غیرسازمانی و مخصوص تیم های ترور اعلام کرد.براساس این گزارش نتیجه تحقیقات مذکور درباره ترور علی موسوی در جلسه ای که مامورین امنیتی کشور با میرحسین موسوی داشته اند به اطلاع او رسانده شده که وی نیز پس از اطلاع از جزئیات این پروژه ترور به شدت نگران و متاثر شده است.
*****
حسین کروبی در گفتگو با جرس ادعاهای ایرنا را تکذیب کرد
کسانی باید در پناه سپاه و اطلاعات از شهر خارج شوند که دستشان به خون مردم آلوده است
حسین کروبی ، فرزند مهدی کروبی، اخبار منتشره بر خروجی ویژه و همچنین خروجی عادی خبرگزاری دولتی ایرنا را تکذیب کرد.وی در گفتگو با جرس اعلام کرد که از صبح تا ساعتی پیش نزد مهدی کروبی بوده و حال ایشان خوب است و ایشان مطلقا از تهران خارج نشده اند.فرزند مهدی کروبی با بیان اینکه کروبی پشت گرم به اعتماد مردم وخدااست و نیازی به خروج از شهر ندارد، تصریح کرد: کسانی باید در پناه سپاه و اطلاعات از شهر خارج شوند که دستشان به خون مردم در کهریزک و خیابانها آغشته است.خبرگزاری دولتی ایرنا در خروجی ویژه خود مدعی شده بود مهدی کروبی و میرحسین موسوی ، توسط سپاه و وزارت اطلاعات به شهرکی در مازندران منتقل شده اند.این خبرگزاری سپس در خروجی عادی خود از فرار دو فتنه گر به مازندران خبر داده بود.حسین کروبی این شایعات را زائیده ذهن کسانی دانست که چون می‌دانند به آرزوی خود دست نمی‌یابند می‌خواهند با انتشار شایعاتی از این دست حداقل برای دقایقی در قالب خبر به این آرزو دست پیدا کنند.
فرزند دبیر کل حزب اعتماد ملی به سایت پارلمان نیوز نیز گفته است:«کسانی از مردم فرار می‌کنند که ظلم و جنایت کرده‌اند نه کسی مانند پدرم که سوابق روشنی دارند و امروز آقای کروبی و موسوی با مردم و مردم مخالف ظلم با آن‌ها هستند.»
وی افزود:«آقای کروبی مانند روزهای قبل در تهران هستند و به جد پیگیر مسائل روز و مطالبات مردم هستند.»
کروبی خاطر نشان کرد:«انتشار شایعاتی اینچنینی توسط کسانی صورت می‌گیرد که چون می‌دانند به این آرزوی خود دست نمی‌یابند می‌خواهند با انتشار شایعات دروغی مانند آنچه امروز منتشر کرده‌اند برای دقایقی احساس کنند که به آرزوی خود رسیده‌اند و احساس سرخوشی کنند.»
*****
بهاره هدایت بازداشت شد
بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت شب گذشته بازداشت شد.
در واپسین ساعات شب گذشته نیروهای وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل مسئول روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت وی را بازداشت کردند.
ماموران علاوه بر بازداشت بهاره هدایت برخی از وسایل شخصی وی از جمله کامیپوتر خانه را نیز ضبط کردند.
مهدی عربشاهی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت نیز روز یک‌شنبه گذشته در روز عاشورا بازداشت شده است.
میلاد اسدی دیگر عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت نیز در روز ۹ آذر بازداشت شده و همچنان در زندان اوین در حبس به سر می برد.
از روز عاشورا تاکنون، ۲ عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، ۸ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، نزدیک به ۲۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت، ۳ دانشجوی دانشگاه علوم و فنون مازندران، ۱۱ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه، حداقل ۴ دانشجوی دانشگاه تهران، حداقل ۲ دانشجوی دانشگاه شریف و تعداد نامشخص (بیش از ۳۰) دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد بازداشت شده اند.
دو فیلم از بهاره هدایت که طی چند هفته گذشته توسط یار گرامی ما دکتر بحری در یوتیوب به نمایش نهاده شده بود:


*****
گزارش فیگارو از زندان اوین: جهنم بند ۲۰۹
شعار "ایران شده بازداشتگاه، اوین شده دانشگاه!" که در هر تظاهرات در ایران با صدای بلند فریاد زده می شود، به زندانی اشاره می کند که درحال حاضر اندیشمندان، دانشجویان، اصلاح طلبان، روزنامه نگاران را در خود جای داده است. به واقع تعداد زندانیان محبوس در این زندان چند نفر است؟ برآوردها از چند صد نفر تا چند هزار نفر متغیر است. این زندان بدنام که در شمال تهران و در ارتفاعات قرار گرفته، در سال ۱۹۷۱ یعنی هشت سال قبل از انقلاب اسلامی تأسیس شد. نکته جالب اینجاست که اکثر زندانیان فعلی یکدیگر را می شناسند، زیرا در زمان شاه نیز در آنجا زندانی بوده اند و عمادالدین باقی، روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر نیز از این قاعده مستثنی نیست. شکنجه سفید زندانیان «سیاسی» برخورد بسیار سختی را در این زندان متحمل می شوند و بند مخصوص به خود را دارند: بند مشهور «۲۰۹»، نوعی «زندان در درون زندان». براساس شواهدی که از زندانیان سابق در این خصوص جمع آوری شده، بند ۲۰۹ از سلول های کوچک انفرادی ساخته شده که ابعاد آن یک متر در یک و هشتاد است. در این سلول های انفرادی، زندانی از همه دنیا بی خبر است و با هیچ کس ارتباطی ندارد. معمولاً نور مهتابی سفید رنگی که به سقف آویزان است و برای «شکنجه سفید» به کار می رود، به طور شبانه روزی سلول را روشن می کند. گفته می شود که زندانی از نظر روانی نمی تواند در برابر سؤالات «جلادان» در زمان بازجویی ایستادگی کند. مازیار بهاری، روزنامه نگار ایرانی- کانادایی که به مدت ۱۱۸ روز در اوین زندانی بوده و ۲۰ اکتبر سال جاری از زندان آزاد شده، در این باره می گوید: "آنقدر خود را تنها احساس می کنید که بی صبرانه انتظار جلسات بازجویی را می کشید." بازجویی ها گاهی تا ده ها ساعت به طول می انجامد و با مشت و لگد همراه است. زندانی با چشمان بسته آنقدر فشار روحی متحمل می شود که در نهایت آن «اعترافات» معروف تلویزیونی یا جمعی را بر زبان می آورد؛ درست مانند دادگاه های نمایشی ای که اخیراً برگزار شد. یکی از نزدیکان یک زندانی می گوید: "اعترافات از قبل نوشته شده. آنقدر زندانی را زجر می دهند که در نهایت آنچه را که نوشته شده می گوید. به عنوان مثال، می نویسند که در انتخابات هیچ تقلبی صورت نگرفته و اینکه اصلاح طلبان قصد انجام انقلاب مخملی را داشتند و همه چیز از سوی بیگانگان طرح ریزی شده است." زندانیان اوین که اغلب فاقد وکیل مدافع اند، به هیچ جا دسترسی ندارند. ملاقات خانواده ها بستگی به «رفتار خوب» زندانی و «همکاری» او با شکنجه گرهایش دارد. او زمانی هم که با قید وثیقه های چند صد هزار یورویی آزاد می شود [آن هم در کشوری که میانگین حقوق ماهانه در حدود ۳۰۰ یورو است]، به طور مرتب به دادگاه و وزارت اطلاعات احضار می شود و در صورت «تخلف از قوانین»، مثلاً مصاحبه با یک رسانه ایرانی که در خارج از کشور قرار داد، مجدداً راهی زندان می گردد و همه چیز از سر گرفته می شود.
*****
احضار سفرای ایران در فرانسه و سوئد
سفرای ایران در کشورهای فرانسه و سوئد به دلیل حوادث اخیر به وزارت خارجه این دو کشور احضار شدند.به گزارش عصر ایران، وزارت امور خارجه فرانسه دیروز سه شنبه، سفیر ایران در پاریس را برای" ابراز نگرانی از تحولات اخیر در ایران" احضار کرده است.
این برای دومین مرتبه در هشت روز گذشته است که سفیر ایران در پاریس به وزارت خارجه فرانسه احضار می شود."فردریک دیزانیو" سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در این باره گفت که کشورش از سفیر ایران خواست تا دوباره درباره " اعتبار انتخابات ریاست جمهوری اخیر" شفاف سازی کند.
در این احضار ، پاریس "اظهارات غیرقابل قبول مقامات ایرانی درباره کشورها و سران کشورهای خارجی" را نیز محکوم کرده است.
همچنین در سوئد، وزارت امور خارجه این کشور با احضار سفیر ایران، "پیام جدی" را درباره نگرانی های استکلهم از وضعیت ایران را به وی ابلاغ کرد.
"سیلسیلیا جولین" سخنگوی وزارت امور خارجه سوئد به خبرگزاری فرانسه گفت که "فرانک بیلفراج" وزیر مشاور در امور خارجه سوئد با سفیر ایران ملاقات و" نگرانی های جدی درباره جدیدترین تحولات ایران " را ابلاغ کرد.
بیلفرج با تاکید بر انتقاد اتحادیه اروپا از وضعیت ایران، اعمال خشونت روبه رو رشد پس از انتخابات اخیر در این کشور را محکوم کرد.وی همچنین" ادعاهای تهران درباره تخریب بین المللی انتخابات اخیر ایران " را رد کرد و خواستار شفاف سازی درباره نتایج آن شد.
گفتنی است منوچهر متکی وزیر امور خارجه نیز دیروز سه شنبه با انتقاد از دخالت های بیگانگان در امور داخلی کشورمان نسبت به عواقب این اقدامات و تاثیرات آن بر روابط با ایران هشدار داد.
*****
بی‌خبری از وضعیت نسرین وزیری
خانواده وزیری: «مسئولان پاسخگو نیستند»
مراجعه خانواده نسرین وزیری، خبرنگار و روزنامه نگار بازداشت‌شده در شب دوشنبه 7 دی‌ماه به مراجع قضایی تا کنون بی‌نتیجه بوده است.
به گفته خانواده وی، شب دوشنبه 7 دی‌ماه در حدود ساعت 10 زمانی که ماموران برای بازداشت نسرین مراجعه می‌کنند وی در حمام بوده است. آنها منتظر ماندند و پس از آماده‌شدن وی او را بازداشت نمودند. مراجعه خانواده وزیری به مراجع قضایی از جمله دادستانی تهران تا کنون بی‌پاسخ مانده است و مسئولان قضایی به آنان اعلام نموده‌اند وی در هیچ‌کدام از لیست‌های بازداشت‌شدگان روز عاشورا نیست.
با توجه به اظهارات دادستانی تهران و ارگان‌های دیگر، مبنی بر این که بازداشت برخی از بازداشت شدگان؛ از جمله نسرین وزیری با حکم دادستانی نبوده است، این امر احتمال ورود نیروهای خودسر را بیش از پیش محتمل ساخته و نگرانی‌هایی را در مورد بازداشت‌شدگان روزهای اخیر به وجود آورده است.
نسرین وزیری شب دوشنبه 7 دی ماه در حدود ساعت 10 با حضور نیروهای امنیتی در منزل بازداشت شد. این خبرنگار و روزنامه‌نگار دارای سابقه همکاری با پارلمان نیوز، ایلنا، خبرآنلاین، ایسنا و همچنین روزنامه اعتماد ملی می‌باشد.
*****
نفیسه اصغری دانشجوی دانشگاه شریف بازداشت شد
نفیسه اصغری دانشجوی ممتاز کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی دانشگاه شریف روز سه شنبه بعد از تماس مسئولین وزارت اطلاعات به دفتر پی گیری مراجعه نموده و تا کنون خبری از وی در دسترس نیست.
به گزارش خبرنگار جرس خانواده وی به زندان اوین هم مراجعه نموده اند اما هیچ خبری از این دانشجو در دست نیست.
*****
وزیر مشاور وزارت خارجه آلمان: «ایران دیگر به وضعیت پیش از انتخابات برنمی‌گردد»
دویچه وله: ورنر هویر، عضو دولت ائتلافی آلمان، در گفت‌وگوی اختصاصی با بخش فارسی دویچه وله، ضمن "بی‌معنی" خواندن انتقاد ایران به آمریکا و بریتانیا گفت، آلمان در صورت زیر پا گذاشتن حقوق بین‌المللی از سوی ایران، حتماً اعتراض خواهد کرد.
ورنر هویر، وزیر مشاور وزارت امور خار‌جه‌ی آلمان و عضو کابینه‌ی صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، امروز (۳۰ دسامبر) از تحریریه‌ی فارسی دویچه وله (صدای آلمان) دیدن کرد و در گفت‌وگویی با خبرنگار دویچه‌وله، از تظاهرکنندگان ایرانی به‌خاطر "جسارت تحسین‌بر‌انگیز" آنان در احقاق حقوق دموکراتیک خود پشتیبانی کرد.
هویر که ۵۸ سال دارد و عضو حزب لیبرال‌های آلمان است، همچنین تأکید کرد که این ‌کشور، قصد دخالت در امور داخلی ایران را ندارد. او در رابطه با وظیفه‌ی خبررسانی دویچه وله در این شرایط حساس گفت: «این رسانه تلاش می‌کند در چارچوب امکانات خود از طریق صفحه‌ی اینترنتی‌اش، به کاربرهای ایرانی خبرهای موثق و قابل اعتماد برساند.»
--
دویچه وله: آقای هویر، لحن رژیم ایران بر ضد نیروهای اپوزیسیون و تظاهرکنندگان شدیدتر شده است. مقامات ایران می‌گویند که آمریکا و بریتانیا باعث ناآرامی‌ها در این کشور شده‌اند. می‌توانید پیش‌بینی کنید که سرانجام این رویدادها چه خواهد شد؟
ورنر هویر: نه، پیش‌‌بینی کار من نیست. ولی از تابستان گذشته یک موضوع برایم روشن شده است: اینکه ایران دیگر به وضعیت پیش از انتخابات برنمی‌گردد. ایرانی‌‌ها به شیوه‌ای قابل تحسین به عدم رعایت آزادی‌های فردی در این کشور اعتراض می‌کنند، به خیابا‌ن‌‌ها می‌روند و برای کسب آزادی، دموکراسی و حکومتی قانونمند تظاهرات می‌کنند و بهای سنگینی هم برای آن می‌پردازند. این انسان‌‌های معترض را دیگر نمی‌توان به خانه برگرداند. به همین دلیل شدید شدن لحن رژیم ایران را نشانه‌ی ضعف آن می‌دانم و نه قدرت و اعتماد به نفس‌اش.
از سوی دیگر، در این شرایط سخت انتقاد کردن به کشورهای خارجی، به‌ویژه به آمریکا و بریتانیا و همچنین به ما، بی‌معنی است. ما نمی‌توانیم و مایل نیستیم در امور ایران دخالت کنیم، ولی اگر قرار باشد حقوق بین‌المللی‌ای که ایران خود را به رعایت آن موظف کرده‌، زیرپا گذاشته شود، حتماً اعتراض خواهیم کرد.
رژیم ایران همچنین در قانون اساسی خود، به مردم‌اش تعهد داده که آزادی‌های فردی را تأمین کند. ولی این‌کار را هم انجام نمی‌دهد. در این صورت این وظیفه‌ی ماست که از این انسان‌ها حمایت کنیم. این دخالت بی‌جا در امور داخلی کشوری مستقل نیست.
آیا این پشتیبانی‌ها و حمایت‌ها نمی‌توانند به عنوان شاهدی بر انتقادهای رژیم تعبیر شوند؟
نه. ما در ایران کسی را تحریک نمی‌کنیم یا کسی را وادار به اعتراض نمی‌کنیم. ولی از سوی دیگر این وظیفه‌ی ماست که از انسان‌هایی که خواهان تأمین آزادی‌عقیده، رعایت اصول دموکراتیک و حکومت مبتنی بر قانون هستند، یعنی امری که حق ملی و بین‌المللی آن‌هاست، پشتیبانی کنیم.
وزیر امور خارجه‌ی آلمان، گیدو وستروله، از برخورد خشن نیروهای انتظامی با تظاهرکنندگان هم انتقاد کرده است. به‌نظر شما این برخورد انتقادی، "ملایم" نبود؟
نه، به‌نظر من انتقاد کاملاً بجایی بود. ما باید آنچه که اتفاق افتاده را شرح دهیم و بگوییم چگونه اتفاق افتاده است. ما واقعاً از این بابت که نیروهای انتظامی با چنین خشونتی با مردم روبرو می‌شوند، شوکه شده‌ایم. این امر اصولاً با ظرفیتی که در این سرزمین وجود دارد، همخوان نیست. ایران کشوری است با فرهنگی کهن و مردمی که بیشتر تحصیل‌کرده هستند و ساختارهایی که می‌توان برای تشکیل یک حکومت دموکراتیک مبتنی بر قانون از آن‌ها استفاده کرد. این غیرقابل قبول است که در چنین سرزمینی تصویر "گروه‌های فشار" در خیابان تصویر غالب باشد.
اتحادیه‌ی اروپا در صدد است که اقدامات شدیدتری علیه ایران انجام دهد. گفته می‌شود که این اتحادیه در حال تدارک این اقدامات است. می‌توانید کمی در مورد این اقدامات توضیح دهید؟
اتحادیه‌ی اروپا عملاً در حال بررسی این اقدامات است. به‌همین دلیل هم من نمی‌توانم، وقتی هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده، در اینجا درباره‌ی آن‌ها صحبت کنم. ولی ما در حال تصمیم و رای‌گیری هستیم. این موردی است که اتحادیه‌ی اروپا نشان می‌دهد که می‌تواند مشترکاً دست به عمل بزند و از این‌رو تأثیر اقداماتش بیشتر و کارآتر خواهد بود. از این‌رو ما از همکاران بریتانیایی‌مان پشتیبانی می‌کنیم.
ما در حال حاضر در حال توافق با لندن، پاریس، رم و دیگر پایتخت‌های کشورهای اروپایی هستیم. البته ما نمی‌خواهیم به وخیم‌شدن این وضعیت حاد کمک کنیم، ولی مواضع روشن خود را قاطعانه پی‌می‌گیریم.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان همواره از موضع ویژه‌ی آلمان در دفاع از اسرائیل صحبت می‌کند. آیا این امکان وجود ندارد که آلمان در این رابطه، راه خاص خود را، بدون توجه به توافق‌های کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا، در پیش‌گیرد؟
ما باید دو چیز را از هم جدا کنیم: یکی اتخاذ موضع روشن درباره‌ی حقوق بشر، حکومت مبتنی بر قانون و دموکراسی؛ یعنی آنچه که هدف تظاهرکنندگان است، بدون توجه به اینکه چه موضعی درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران دارند. در مورد برنامه‌ی هسته‌ای ایران ما آلمانی‌ها معتقدیم که مذاکرات سیاسی، راه حل اصلی است. ما از سوی دیگر می‌کوشیم با کشورهای دیگر که همین موضع را دارند، به ایران ثابت کنیم که چشم‌انداز بدون سلاح اتمی، برای این کشور وجود دارد. ما خود کشوری هستیم که یک بار برای همیشه از استفاده از سلاح‌های اتمی چشم پوشیده‌ایم و معتقدیم که ایران هم با توجه به ظرفیت‌های مثبتی که دارد، می‌تواند از این چشم‌انداز بهره بگیرد.
ولی از سوی دیگر محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده، مهلتی را که از سوی آمریکا ( تا آخر امسال) تعیین شده، جدی نمی‌گیرد. این مهلت در رابطه با موضع ایران درباره‌ی غنی‌کردن اورانیوم در کشورهای دیگر تعیین شده. فکر می‌کنید که پس از پایان این مهلت، آمریکا دوباره فرصت جدیدی به ایران می‌دهد؟
من فکر می‌کنم مهلت دادن اصولاً مسئله‌ساز است. چون کافی است که به یک ثانیه بعد از پایان‌یافتن مهلت فکر کرد و پرسید، حالا چه اتفاقی می‌افتد؟ به همین دلیل من خیلی با احتیاط با این موضوع برخورد می‌کنم و می‌گویم، ما از ایران انتظاراتی داریم و فکر می‌کنیم که پیشنهاد فوق‌العاده جالبی به این کشور شده؛ پیشنهادی که به تأمین دراز مدت برق کشورش هم می‌انجامد. این به سود صلح جهانی، همچنین به نفع ایران است که در این مورد به‌طور جدی تصمیم گیری نماید.
البته روشن است که صبر ما تا ابد ادامه نخواهد داشت. چون از سوی دیگر دیده می‌شود که پشت‌پرده تلاش‌هایی برای دستیابی به سلاح اتمی صورت می‌گیرد. از این رو صبر ما هم بی‌پایان نیست، ولی موانع مصنوعی بر سر راه مذاکرات با ایران ایجاد کردن، با توجه به اینکه اصولاً موانع زیادی در این زمینه وجود دارد، منطقی نیست.
تظاهرات و ناآرامی‌های داخل ایران تا چه اندازه می‌توانند، بر مذاکرات درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران تأثیر بگذارند؟
احساس من این بود که مسئله‌ی برنامه‌ی‌اتمی ایران با مسئله غرور ملی مردم این کشور، در رابطه با توانایی‌های انسانی و طبیعی‌ای که دارد، پیوند خورده است. جای شک نیست که ایران هم از نظر داشتن هوش و ذکاوت و هم از نظر بهره‌گیری از دانش علوم طبیعی قادر به‌این کار هست. از این جهت رژیم ایران موفق شده بسیاری از کسانی که به سیاست‌های دولت هم انتقاد می‌کنند، در این زمینه به خود جلب کند. به این جهت ما باید به کسانی که برای احقاق حقوق خود به خیابان‌ها می‌روند، بگوییم که ما این دو مسئله را از هم جدا می‌کنیم و امیدواریم که به یک نقطه‌ی آغاز منطقی دست یابیم، هم در رابطه با تأمین انرژی در ایران و هم در زمینه‌ی رعایت حقوق بشر.
مدت‌هاست که در ایران رسانه‌های مستقل ممنوع اعلام شده‌اند. حتی روزنامه‌نگاران خارجی هم نمی‌توانند بدون محدودیت فعالیت‌های خبررسانی خود را دنبال کنند. به‌نظر شما وظیفه‌ی یک رسانه‌ی دموکراتیک مثل دویچه وله در این شرایط چیست؟
من امروز مخصوصاً به بن، به دویچه وله آمده‌ام تا اطلاعاتی در زمینه‌ی خبررسانی به مردم ایران از سوی این رسانه کسب کنم و ببینم چه موانعی در این رابطه وجود دارد. اینکه از پخش امواج ماهواره‌ای ما به ایران جلوگیری می‌شود، باعث ناراحتی شدید است. این یک محدودیت فاجعه‌بار برای مردم ایران در راه استفاده از حق آزادی کسب اطلاعات آن‌هاست که باعث نگرانی است. (در حاشیه بگویم که چنین اقداماتی تنها نشانه‌ی کوته‌بینی است.) با این‌حال دویچه وله تلاش می‌کند در چارچوب امکاناتش از طریق صفحه‌ی اینترنتی خود به کاربرهای ایرانی خبرهای موثق و قابل اعتماد برساند. خیلی خوشحالم که استفاده از اینترنت در ایران خوب عمل می‌کند و از ایرانی‌ها دعوت می‌کنم که از دویچه وله استفاده کنند تا به اخبار دسترسی پیدا کنند و آن‌هایی که برایشان اهمیت دارد، پخش کنند.
حدود صدهزار ایرانی در آلمان زندگی می‌کنند. دولت آلمان چگونه می‌تواند به این‌ها که مایل‌اند از حرکات اعتراضی اپوزیسیون در ایران پشتیبانی کنند، یاری دهد؟
این امر واقعاً دشوار است. مطمئاً باید از افرادی که دموکرات هستند و به حکومت قانونمند اعتقاد دارند، پشتیبانی کرد. ولی در اپوزیسیون ایرانی در خارج از کشور، گروه‌هایی هم وجود دارند که به اصول دیگری باور دارند. در نتیجه باید هشیار بود. ولی فکر می‌کنم، در حال حاضر خیلی از روشنفکران ایرانی که در آلمان زندگی می‌کنند یا ایرانی‌هایی که تبعه ‌آلمان شده‌اند، از دولت آلمان انتظار دارند که در این شرایط دشوار به آن‌ها کمک کند.
ما هم از این پشتیبانی دریغ نداریم، اما بدون آنکه بخواهیم از حد پشتیبانی بگذریم و در امور داخلی ایران دخالت کنیم؛ یعنی همان انتقادی که دولت ایران به ما می‌کند. ما قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداریم، ولی وظیفه‌ی ما به عنوان کشوری دموکرات این است که از انسان‌هایی که برای کسب آزادی‌خود مبارزه می‌کنند و انسان‌هایی که از آنان حمایت می‌کنند، پشتیبانی کنیم.
*****
وضعیت مبهم عباس غلام‌حسینی، دانشجوی دانشگاه تهران در زندان اوین
پس از گذشت بیش از 20 روز از بازداشت عباس غلام‌حسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سياسی دانشگاه تهران، وی همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.
به گفته خانواده وی، عصر 30 آذر ماه وی در تماسی تلفنی با برادرش اعلام می کند که از زندان آزاد شده و می خواهد برای مراسم شب یلدا خانواده اش را غافلگیر کند. خانواده و دوستانش تا صبح به انتظار او نشستند، ولی او به منزل نمی‌آید. پس از 3 روز خانواده وی مطلع می‌شوند که او همچنان در زندان اوین به سر می‌برد و باید برای آزادی وی وثیقه فراهم شود.
از آن روز تاکنون مراجعه خانواده به دادگاه انقلاب بی‌نتیجه بوده و دادگاه از موضوع وثیقه ابراز بی‌اطلاعی نموده است. تماس‌های مشکوک وی از زندان و بی اطلاعی دادگاه از موضوع وثیقه، نگرانی خانواده و دوستان وی را در مورد محل نگهداری و وضع جسمی این دانشجوی زندانی افزایش داده است. گفتنی است مادر عباس غلام حسینی از بیماری قلبی رنج می برد و این اخبار ضد و نقیض، وی را در وضع جسمانی نامناسبی قرار داده است. عباس غلام حسينی، دانشجوی دانشگاه تهران در روز 16 آذر ماه، از درب شرقی دانشگاه تهران با دوستانش خداحافظی و به سمت خانه حرکت کرد و از آن زمان کسی او را مشاهده ننمود. وی پس از گذشت چند روز طی تماس تلفنی با خانواده‌اش اظهار نمود که دستگیر شده و سالم است.
*****
خبرنگاری که به جرم پرسیدن سوال از فرمانده ناجا در آستانه بازداشت قرار گرفت
گفته می شود در نشست مطبوعاتی امروز فرمانده نیروی انتظامی با خبرنگاران ، یکی از خبرنگاران در آستانه بازداشت قرار می گیرد. بدین شکل که خبرنگار یک خبرگزاری پس از آنکه از سردار احمدی مقدم درباره شایعه زیرگرفتن مردم در روز عاشورا توسط ماشین پلیس سوالی مطرح می کند ، با واکنش منفی برخی افراد حاضر در نشست مطبوعاتی مواجه می شود . این افراد با گفتن اینکه " سوال بی مورد پیگرد قانونی دارد" و "‌خبرنگاران حق ندارند هر سوالی را بپرسند " ، قصد دستبند زدن به خبرنگار مذکور را داشته اند که غائله با پادرمیانی سردار کارگر ختم به خیر شده و این خبرنگار رها می شود .
*****
سه اتفاقی که جهان را تکان داد
رادیو فردا: پنج خبرنگار خارجی در گفت‌وگو با وب‌سايت راديوفردا نظر خود را در مورد سه واقعه مهم سال ۲۰۰۹ در ميان گذاشته‌اند. کوين اندرسن، از روزنامه گاردين، يگال شليفر، از کريستين ساينس مانيتور، نيکلا سابلوف، از هافينگتون پست، جولين پين، از فرانس ۲۴، و تام گراس، از نويسندگان وال استريت جورنال، همگی جنبش اعتراضی پس از انتخابات رياست جمهوری ايران را يکی از سه اتفاق مهمی ناميده‌اند که در سال جاری میلادی که به پایانش نزدیک شده‌ایم دنيا را تکان دادند.
کوين اندرسن از روزنامه گاردين:
به نظر من وقايع بسياری در سال اخير اتفاق افتاده‌اند که همگی به نوعی به‌هم‌پيوسته و از هم جدايی‌ناپذيرند. به باور من جهان تا دهه‌ها تحت تاثير اين وقايع خواهد بود:
۱- بدون شک رکود اقتصادی عظيم جهانی را می‌توان بزرگ‌ترين واقعه سال دانست؛ بدترين رکودی که در دهه‌های اخير اتفاق افتاده است. اگرچه بسياری از کشورهای بزرگ به نوعی در حال خروج از اين رکود هستند، نمی‌توان منکر شد که اين رکود همچنان بر سطح توليد [جهانی] تاثير خواهد گذاشت.
در چين و برخی ديگر از قدرت‌های اقتصادی منطقه‌ای نظير استراليا در طول دوره رکود جهانی شاهد رشد هم بوده‌ايم، اما بسياری از کشورهای اروپايی نظير يونان، اسپانيا، ايرلند و انگلیس در تمام مدت پاييز کماکان با رکود اقتصادی دست به گريبان بوده‌اند. ايالات متحده نيز، اگرچه به طور رسمی از پاييز شروع به خروج از رکود اقتصادی کرد، اما کماکان درصد بيکاری در اين کشور به‌شدت بالاست. اين رکود اقتصادی به نوعی نشان داد که فرايند فقرزدايی در کشورهای در حال توسعه به خوبی عمل نکرده است.
به نظر من از زمانی که تمام جهان خروج از رکود اقتصادی را آغاز کرد، تمامی توجه‌ها به سوی سودهای بانکداران جلب شد. من فکر می‌کنم اين جريان در سال ۲۰۱۰ خشم بيشتری را متوجه بانکدارها خواهد کرد و اين بدان دليل است که در حالی که بسياری هنوز از عدم ثبات اقتصادی رنج می‌برند، بانکدارها روز به روز سود مالی بيشتری به دست می‌آورند. امکان اين که سرعت رکود اقتصادی حتی در بسياری از کشورها مضاعف شود بسيار بالاست.
۲- ايران چه از لحاظ اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری و چه از لحاظ برنامه اتمی، کماکان در صدر اخبار قرار دارد.
۳- کنفرانس کپنهاگ و تغييرات جوی- تغيير موضع ايالات متحده در مورد تغييرات جوی از انکار به پذيرش اين واقعيت و تلاش برای همکاری، مسير گفت‌وگوهای جهانی را تغيير داد.
حتی اگر نتايج اخذ شده در کنفرانس کپنهاگ را در نظر نگيريم، تنها همين مسئله که آژانس محافظت محيطی ايالات متحده گاز دی اکسيد کربن را مضر شناخته است، مسير بسياری از وقايع را در ايالات متحده تغيير خواهد داد. پس از اين تغيير موضع، ايالات متحده ديگر به عنوان باعث و بانی تغييرات جوی مورد هجوم انتقادها قرار نخواهد گرفت. اگرچه نتايج کنفرانس کپنهاگ آن چنان قوی نيستند، همين نتايج باعث شد که اين بار خشم و نگرانی متوجه چين و تا حدی کانادا شود.
فعالان تغييرات جوی بسيار بر روی کنفرانس کپنهاگ سرمايه‌گذاری کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که اين کنفرانس بيشتر از اين که ماحصل تلاش اين فعالان باشد، نقطه شروع يک جريان باشد.
يگال شليفر از کريستين ساينس مانيتور
۱- قطع جريان گاز صادراتی روسيه به اروپا از طريق اوکراين در ژانويه. امنيت انرژی، نياز به تنوع انرژی و همچنين مسير انتقال انرژی، به موضوعی بسيار مهم برای کشورها در سراسر جهان تبديل شده است. در حقيقت، قطع جريان انتقال گاز توسط روسيه از مسير اوکراين هشداری بر اهميت اين موضوع نه تنها برای اروپا، بلکه برای تمام کشورهای دنيا بوده است.
۲- مراسم تحليف رياست جمهوری آمريکا در ماه ژانويه انجام شد. اگرچه رئيس جمهور جديد آمريکا ممکن است انتظار طرفدارانش را برآورده نسازد، به دست گرفتن قدرت رياست جمهوری توسط باراک اباما با تغييرات مهمی در برخورد ايالات متحده به دنيا همراه بوده است.
۳- انتخاب مجدد محمود احمدی‌نژاد به رياست جمهوری ايران در ماه ژوئن: انتخاب مجدد و جنجال‌برانگيز محمود احمدی‌نژاد و ناآرامي‌های پس از انتخاب وی نشان از شکنندگی ساختار سياسی حاکم بر ايران و آمادگی حکومت در به کارگيری زور به منظور کنترل اوضاع کشور دارد. افزايش کشمکش‌های داخلی در ايران در کشورهای منطقه نتايج مهمی در سال‌های آتی به دنبال خواهد داشت.
نيکلا سابلوف از هافینگتون پست
۱- مراسم تحليف رئيس جمهور اوباما: چه بپذيريم و چه نه، گروهی معتقدند که باراک اوباما در سال اول رياست جمهوری خود هرچند آهسته، اما تغييراتی را در آمريکا و سراسر دنيا پديد آورده است.
از بحران اقتصادی جهان گرفته تا بازداشتگاه گوآنتانامو، از تغيير در قوانين خدمات درمانی گرفته تا دريافت جايزه صلح نوبل، بی‌شک باراک اوباما تاثيرات قابل توجهی داشته است. اما برای ديدن ميزان اين تاثيرات بايد منتظر ماند.
۲- انتخابات رياست جمهوری در ايران: رخدادهای پس از انتخابات رياست جمهوری اخير در ايران بحرانی‌ترين دوران برای حکومت ايران پس از انقلاب بهمن ۵۷ بوده است.
از آنجا که ميليون‌ها نفر از مردم ايران به خيابان‌ها آمدند و نسبت به تقلب در نتايج انتخابات دور دهم رياست جمهوری اعتراض کردند، جهان نه تنها شاهد شجاعت مخالفان دولت بود، بلکه درجه سانسور اخبار، سرکوب و بالاخره خشونت حکومتی را ديد که قصد در کنترل اوضاع کشور را دارد.
با توجه به فوران اعتراضات مردم به دنبال مرگ آيت‌الله منتظری ناآرامی‌ها در ايران همچنان ادامه دارد.
۳- افزايش نيروهای نظامی در افغانستان: تصميم دولت اوباما در فرستادن ۳۰ هزار نيروی نظامی ديگر به افغانستان نشان می‌دهد که اين کشور قصد ندارد اجازه دهد افغانستان به عراقی ديگر تبديل شود.
در آمريکا بحث بر سر اين مسئله به طور فزاينده رو به افزايش بوده و مخالفت افکار عمومی مردم آمريکا را به دنبال داشته است که می‌تواند برای موقعيت رئيس جمهور خطرناک باشد.
جوليان پين از فرانس ۲۴
۱- موج اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران: اين جنبش اعتراضی می‌تواند به تغيير رژيم در ايران بيانجامد و تغيير بنيادی در منطقه و جهان ايجاد کند. به عنوان روزنامه‌نگار، جنبش سبز برای من مورد بسيار جذابی برای گزارش کردن بوده است.
۲-انتخاب باراک اوباما: اگر چه اين انتخاب احتمالا تغيير اساسی در سياست خارجی آمريکا به وجود نمی‌آورد، اتفاق سمبليک مهمی بود. به عنوان خبرنگاری که مسائل آفريقا را دنبال می‌کند انتخاب اوباما پيام اميدی به آن قاره فرستاد.
۳- بحران اقتصادی: مردم به سيستم بانکی و ارتباط تنگاتنگ اقتصادهای کشورها با يکديگر پی بردند. شايد در مدت کوتاه تاثير مهمی بر سيستم مالی جهان نگذارد، ولی در بلندمدت عواقبی برای سيستم اقتصادی جهان دارد که احتمالا هم اکنون ما آن را به خوبی درک نمی‌کنيم.
تام گراس، تحليل‌گر روابط بين‌الملل و نويسنده وال استريت جورنال و نشنال ريويو:
۱- ناآرامی‌های ايران: به نظر می‌رسد اعتراضات فراگيری که پس از انتخابات توام با تقلب ايران شروع شد و کماکان نيز با همان شدت ادامه دارد، می‌تواند آغازگر جنبشی عظيم و قدرتمند باشد و به سرنگونی کل نظام جمهوری اسلامی بيانجامد.
اگر ايرانيان قادر باشند چنين تغييراتی را به وجود آورند و دولتی را سر کار بياورند که به حقوق بشر احترام بگذارد، برنامه‌های اتمی را به تعويق بياندازد و به گسترش روابط دوستانه‌اش با غرب، جهان عرب و حتی اسرائيل تمايل نشان دهد، تاثير اين تغيير از مرزهای خاورميانه هم خواهد گذشت.
۲- مراسم تحليف رياست جمهوری باراک اوباما: البته نه به دلايلی که معمولا عنوان می‌شوند (برای مثال، اين که اوباما اولين رئيس جمهور سياه‌پوست آمريکا است)، بلکه بدين خاطر که در تاريخ رياست جمهوری آمريکا، وی يکی از بی‌تجربه‌ترين روسای جمهور است، کما اين که بازتاب اين بی‌تجربگی را در سياست‌های خارجی وی مشاهده می‌کنيم.
سياست‌گذاری‌های نادرست او در مورد روسيه، اروپای شرقی، چين، چهان عرب، اسرائيل و ژاپن تنها چند نمونه است. من به آمريکايی قدرتمند که حامی دموکراسی است و بهايی به ديکتاتوری نمی‌دهد ايمان دارم، بنابراين بهتر است به تغيير روش اوباما در سال ۲۰۱۰ اميدوار باشيم.
۳- افزايش بی‌ثباتی در پاکستان. اگرچه همچنان ارتش پاکستان و نخبگان سکولار غيرروحانی شرايط را تحت کنترل دارند، با اين وجود افزايش شورش‌ها و حملات تروريستی تندروهای اسلامی حامی القاعده که سعی دارند پاکستان و زرادخانه عظيم هسته‌ای آن را تحت تسلط خود درآورند، موجبات نگرانی‌های جهانی را فراهم آورده است.
*****
کدهای مخرب و هک شدن سایتهای معترضان ایرانی
انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه ایران و حوادث بعد از آن، دنیای مجازی اینترنت را هم برای کاربران ایرانی متفاوت کرده است.
به جز فیلتر شدن تعداد زیادی سایت و وبلاگ گروه های مختلف هکرها از جمله هکرهای طرفدار دولت ایران تلاش می کنند وب سایت های مخالفان خود را مورد تعرض قرار دهند.
حمله به سایت توییتر که نقش مهمی در اطلاع رسانی رویدادهای بعد از انتخابات داشت شاید یکی از برجسته ترین موارد در این زمینه بود که گفته می شود هکرهای طرفدار دولت ایران آن را انجام داده اند.
پیش از آن نیز سایت «موج سبز آزادی» که در زمان فعالیت خود یکی از سایت های اصلی معترضان به حساب می آمد، توسط یک گروه هکر از دست گردانندگان اصلی اش خارج شده بود.
چند روز پیش از حمله به توییتر، چند سرور که تعدادی زیادی سایت و وبلاگ متعلق به گروه اصلاح طلب ایرانی را میزبانی می کرد مورد حمله هکرها قرار گرفت و از دسترس خارج شد.
نکته قابل توجه در مورد تمامی این حملات در اینجا است که هکرها از یک نقطه ضعف مهم که کاربران اینترنت، حتی با دانش فنی بالا، کمتر به آن توجه می کنند برای حملات خود استفاده کرده اند.
حمله اکس اس اس
با استفاده از این روش که «اکس اس اس» نام دارد ابتدا هکرها ایمیل گردانندگان این سایتها را هک می کنند و با استفاده از آن با شرکتهای میزبان و کنترل کننده دامنه های این سایتها تماس گرفته و با ذکر اینکه رمز عبور خود را فراموش کرده اند، سعی می کنند که کنترل سرور و دامنه سایت را به دست بگیرند.
وب سایت بالاترین هم یکی از سایت هایی است که در اوایل سال ۲۰۰۹ با استفاده از همین روش مورد حمله قرار گرفت و برای مدتی از دسترس کاربران خارج شد.
هکر ها با استفاده از یک ضعف امنیتی در "جی میل" توانسته بودند از طریق یک حمله «اکس اس اس» به اکانت ایمیل مدیر وب سایت دسترسی پیدا کنند. هک وب سایت توییتر هم به همین روش با رخنه به ایمیل داخلی و تحصیل کنترل دامنه توییر انجام گرفت.
اکس اس اس چیست؟
Cross Site Scripting یا به صورت خلاصه «اکس اس اس» یکی از رایج ترین حملاتی است که در حال حاضر کاربران وب را هدف گرفته است.
در این نوع حمله با باز کردن یک صفحه اینترنتی، کلیک کردن روی یک لینک و یا باز کردن ایمیل، کدی به صورت مخفیانه روی کامپیوتر کاربر اجرا می شود که می تواند اطلاعات مهمی را از روی کامپیوتر کاربر سرقت کند.
ماهیت این حمله به گونه‌ای است که اغلب کاربران تصورش را هم نمی‌کنند که ممکن است به همین سادگی اطلاعات خودشان را از دست بدهند به همین دلیل این نوع حمله دست کم گرفته می‌شود.
برای مثال کاربر روی لینکی که توسط ایمیل برای او فرستاده شده کلیک می کند و یک صفحه اینترنتی را باز می کند، با انجام این کار، هکر می تواند کوکی مربوط به ایمیل کاربر را سرقت کند و از طریق آن وارد ایمیل کاربر بشود تا به اطلاعات او دسترسی پیدا کند.
این سناریو در مورد بقیه حساب های کاربری اینترنتی هم امکان پذیر است.
در حملات «اکس اس اس» فقط با مشاهده یک صفحه اینترنتی که کدهای حمله در آن مخفی شده‌اند کامپیوتر مورد حمله قرار می‌گیرد و کاربر هم از آن مطلع نمی شود.
زمانی که کاربر وارد یک حساب اینترنتی مانند ایمیل، حساب بانکی یا حساب‌های کم اهمیت‌تر می‌شود اطلاعاتی توسط سرورهای این حساب‌ها روی کامپیوتر استفاده کننده ذخیره می شود.
حملات «اکس اس اس» می‌توانند این اطلاعات را از روی کامپیوتر کاربر بربایند و هکر با داشتن این اطلاعات به حساب اصلی دسترسی پیدا کند.
به عنوان مثال کاربری در حال خواندن یک صفحه وب است که به کدهای مخرب آلوده است و همزمان در حساب بانکی خود هم وارد شده است.
هکر می‌تواند با مخفی کردن یک کد در صفحه‌ای که توسط کاربر در حال خوانده شدن است از ضعف سیستم بانکی استفاده کرده و وارد حساب بانکی او بشود.
اطلاع کم استفاده کنندگان اینترنت و نبود ابزارهای مناسب برای جلوگیری از این حملات سبب شده که کاربران به راحتی قربانی این حملات بشوند و به نظر می رسد که هکرهای ایرانی هم به خوبی از این روش حمله برای دسترسی به اطلاعات استفاده می کنند.
در مقابل حملات جدید ایمن نیستید
اغلب کاربران تصور می کنند با داشتن آنتی ویروس، به روز نگاه داشتن سیستم عامل و مرورگر و استفاده از فایروال در مقابل تمامی خطرات ایمن هستند.
اما این ابزارها در مقابله با حملات اکس اس اس موثر نیستند. برای همین به راحتی کاربران می توانند قربانی این نوع حمله شوند، حتی کاربران با دانش فنی بالا.
کارشناسان توصیه می کنند که در انتخاب مرورگر اینترنتی خود دقت زیادی داشته باشید.
به نظر می رسد که در حال حاضر مرورگر فایرفاکس بیشترین امنیت را برای مقابله با حملات «اکس اس اس» داشته باشد.
نصب یک افزونه به نام NoScript در مرورگر فایرفاکس هم به کاربران کمک می کند تا در برابر این گونه حملات ایمنی بسیار بیشتری داشته باشند.
بیشتر این حملات از طریق لینک هایی صورت می گیرد که توسط ایمیل برای کاربران ارسال شده است. کلیک نکردن بر روی لینک هایی که توسط ایمیل ارسال شده است یکی از راه‌های مقابله است.
می‌توان لینک ها را به صورت دستی در مرورگر تایپ کرد تا این اطمینان وجود داشته باشد که به همان سایت مورد نظر هدایت می‌شوید.
گاهی اوقات بدون کلیک کردن روی یک لینک و فقط با باز کردن یک ایمیل، امکان سرقت اطلاعات کاربر نیز وجود دارد.
برای جلوگیری از این نوع حمله می توان ایمیل را روی حالت Plain Text (نوشته خالی بدون (HTML قرار داد تا کدهای مخرب خود به خود اجرا نشوند.
کارشناسان امنیت در اینترنت توصیه می کنند که کاربران گزینه به یاد آوری شناسه و رمز کاربری در مرورگر های خود را غیر فعال و رمزکاربری ایمیل خود را حداقل هر ماه یک بار عوض کنند.
همچنین پیشنهاد می شود که کاربران ایمیل مجزایی برای حساب های کاربری مهم آنلاین خود مانند سرور، وبلاگ و حساب بانک ثبت کنند و از آن ایمیل برای ارتباطات روزمره استفاده نکنند.
شاید رعایت کردن خیلی از این موارد برای کاربران عادی اینترنت سخت باشد. ولی نباید فراموش کرد که مرورگرهای فعلی وب راهی طولانی برای امن شدن در پیش دارند و تا آن زمان برای حفظ امنیت آنلاین باید بیشتر مراقب بود.
*****
ابعاد وسیع برخورد با فعالان دانشجویی
هر روز با شدت گرفتن اعتراضات مردمی، اخبار جدید از بازداشت و زندانی نمودن دانشجویان دانشگاه های مختلف سراسر کشور به گوش می رسد. بنا به اخبار رسیده، اعتراضات از چند دانشگاه مرجع به سراسر کشور کشیده شده و حتی دانشگاه های آزاد که از داشتن تشکلهای دانشجویی مستقل محروم هستند را در بر گرفته است. در حالی که اخبار نگران کننده ای نسبت به وضعیت دانشجویان زندانی و برخوردهای صورت گرفته با آنان در بند 209، انتشار می یابد. ازیک سو هیچ یک از مقامات قضایی در خصوص وضعیت دانشجویان بازداشت شده اظهار نظری نکرده اند و از تعداد دقیق دانشجویان بازداشت شده و اسامی آنان نیز اطلاع دقیقی در دست نیست. از سوی دیگر بستگان این دانشجویان بازداشتی از سوی ماموران قضایی تهدید می شوند که اگر اطلاعاتی در اختیار رسانه ها گذاشته شود دیگر زندانیشان را نمی بینند. وفشار بر دانشجویان زندانی در زندان ها و دانشجویان معترض در دانشگاه های کشور هم چنان ادامه دارد. همزمان با ناآرامی های روز عاشورا و سرکوب خونین مردم و دستگیری گسترده فعالان سیاسی، بازداشت دانشجویان و دامنه برخوردهای امنیتی با فعالان دانشجویی هم وسیع تر شده و از سوی دیگر بی خبری مطلق از وضعیت نامعلوم شماری از فعالان بازداشت شده در پی حوادث اخیر، بر دامنه نگرانی خانواده های آنان و افکار عمومی افزوده است. در این گزارش به گوشه ای از ظلمی که به دانشجویان رفته و می رود، اشاره شده است. بدون شک به دلیل محدودیت اطلاعات،این گزارش کامل نیست و اسم بسیاری از دانشجویان از قلم افتاده است.
دانشجویان دربند
در پی ناآرامی های روز عاشورا، ۹ دانشجوی دانشگاه‌های امیرکبیر، علم و صنعت و فنی بابِل بازداشت شدند. یکی از بازداشت شدگان در حالیکه به شدت مضروب شده بوده است با سر شکسته در عصر روز عاشورا بازداشت شده است. این بازداشت ها در پی اعزام نیروهای بسیج به این دانشگاه صورت گرفته است. بنا به گزارش خبرنامه امیر کبیر،از صبح امروز دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به کشتار مردم در روز عاشورا دست به تحصن زدند که این تحصن با حمله نیروهای بسیجی همراه شد. این نیروها مجهز به گاز فلفل بودند که تعدادی از نیروهای گارد ویژه نیز آنان را همراهی می کردند. گفتنی است مصطفی حسین زاده عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم و فنون مازندران ، امیر رمضانی و موسی جلالی خواه اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی، دیروز در ظهر روز عاشورا در میدان امام حسین تهران به اتهام شرکت در عزاداری حسین توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر و به مکان نامعلومی انتقال داده شدند. این سه دانشجو در هنگام دستگیری مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و حال مصطفی حسین زاده در لحظه دستگیری وخیم گزارش شده است. همچنین نیلوفر هاشمی آذر، دانشجوی معماری دانشگاه تهران به همراه مادرش شهرزاد نصیری در روز عاشورا (یکشنبه 6 دی‌ماه) در خیابان جمال‌زاده دستگیر شدند.شهرزاد نصیری مادر این دانشجوی زندانی روز گذشته در حدود ساعت 4 بعدازظهر با تعهد آزاد شده است اما نیلوفر هاشمی را به زندان اوین منتقل نموده‌اند. مهدی عربشاهی ، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم، همزمان با درگیریهای روز عاشورا ، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این فعال دانشجویی به گفته دوستانش هدف ماموران امنیتی بوده و از قبل شناسایی شده بود. همزمان دستگیری های در تهران، درساری و مشهد برخوردهای شدید با فعالان دانشجویی و احتمال اعمال فشارهای جسمی و روحی بر آنان در زندان ها، آغاز شده است. رضا نیکوکار و مهدی ابراهیمی، دو فعال دانشجویی دانشگاه ساری نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافته اند. از فعالان دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد که به دنبال ارتحال آیت الله منتظری، هفت تن بازداشت شده اند که اطلاعاتی از وضعیت آنان وجود ندارد. این تعداد از دانشجویان مشهدی در مقابل دفترآیت الله صانعی، یکی از محل های برگزاری مراسم عاشورا بازداشت شده اند و حسین قابل، برادر زاده احمد و هادی قابل دو پژوهشگر دینی در بین بازداشت شدگان است. در حال حاضر دست کم بیست و پنج فعال دانشجویی دانشگاه های مشهد در بازداشت بسر می برند. اکثر بازداشت شدگان طی هفته گدشته و به دنبال مراسم عزاداری و یاد بود برای آیت الله منتظری بازداشت شده اند و از محل نگهداری ووضعیت آنان خبری در دست نیست. رشید اسماعیلی، عضو شورای سیاست گذاری سازمان ادوار تحکیم در اصفهان بازداشت شده بود و تاکنون خبری از وضعیت جسمی و روحی وی در دست نیست. میلاد اسدی دانشجوی زندانی دانشگاه خواجه نصیر و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که از آذرماه گذشته بازداشت شده، در ملاقات با خانواده اش اعلام کرد در زندان انفرادی و در سلولی سرد نگهداری می شود و در یک هفته اخیر او را بدون هرگونه بازجویی به صورتی بلاتکلیف در سلول انفرادی نگاه داشته اند.بازپرس پرونده در جواب اعتراض خانواده اسدی به وضعیت بلاتکلیف این دانشجوی زندانی گفته است:بگذارید مدتی در تنهایی خلوت کند! میلاد اسدی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت پیش از این بارها از سوی دادگاه انقلاب و همچنین کمیته انضباطی دانشگاه خواجه نصیر احضار و مورد تهدید قرار گرفته بود. پرونده وی در شعبه 7 بازپرسی امنیت قرار دارد و یکی از اتهامات وی "اقدام علیه امنیت ملی" است. اشکان ذهابیان، دانشجوی انتقالی دانشگاه مازندران که هنوز چند ماه از آزادی او پس از بازداشت سی روزه در تیرماه جاری نمی گذشت، پیش از برگزاری تجمع روز سیزده آبان، اولین دانشجویی بود که پس از احضار به دادستانی بابل بازداشت شد. سیاوش رضاییان، دانشجوی ریاضی دانشگاه مازندران که 11 آبان بازداشت و یک روز بعد آزاد شده بود، مجددا در تاریخ 15 آبان بازداشت شد. بهنام فرازمند و زاوش گرایلی دو دانشجوی دیگر این دانشگاه هم پس از تجمع 12 آبان این دانشگاه و پس از انتقال به حراست دانشگاه، تحویل مامورین امنیتی بابلسر شدند. مهدی داودیان دانشجوی علوم اجتماعی این دانشگاه نیز شامگاه 13 آبان با یورش مامورین امنیتی به منزلش بازداشت و به زندان بابل منتقل شده است. با پایان یافتن تجمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به لغو مجوز مراسم بزرگداشت آیت الله العظمی منتظری در این دانشگاه 3 تن از دانشجویان با نامهای "آرشام دامغانی"، "مهران هدشی" و "امیر ثابت مقدم" توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که بهنام فرازمند و اشکان ذهابیان پس از انتقال به دادسرا و بازپرسی به قید وثیقه 30 میلیون تومانی آزاد شدند. فرشید یداللهی وکیل سید حامد کاووسی در مورد اتهامات موکلش گفت: " اتهامات وی اقدام علیه امنیت داخلی کشور از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی و اداره آن و تبلیغ علیه نظام به نفع گروهها و سازمانهای مخالف از طریق سر دادن شعارهای ضد ولایت و ضد مسئولین مملکت اعلام شده است." همچنین این وکیل دادگستری در مورد رسیدگی به پرونده موکل خود در شعبه‌ای دیگر از دادگاه انقلاب شیراز بیان داشت: "در خصوص آقای سید حامد کاووسی پرونده دیگری نیز در شعبه 115 دادگاه عمومی شیراز در حال رسیدگی می‌باشید. با مراجعه به شعبه 115 دادگاه عمومی جزائی متوجه شدم بدون احضار موکل سید حامد کاووسی به دادگاه برای وی به اتهام اخلال درنظم عمومی و توهین به مقامات حکم حبس به صورت غیابی صادر شده البته تا کنون این حکم به وی و اینجانب ابلاغ نگردید و در صورت ابلاغ به آن نیز اعتراض می نمائیم." محمد تابع محمدی از دیگر دانشجویان بازداشت‌شده به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد. چند تن از دانشجویان دیگر نیز به احکام جزای نقدی، حبس‌های کوتاه‌مدت و حبس‌های تعلیقی محکوم شدند. گفتنی است پس از بازداشت‌های گسترده دانشجویان در روز 13 آبان در شیراز و برگزاری دادگاه‌های آنان احکام سنگینی برای آنان صادر شده است. پیش از این نیز دادگاه انقلاب شهر شیراز صدور احکام قضایی برای ۸ دانشجو و یک استاد در دانشگاه‌های شهر شیراز را اعلام نموده بود. مسعود خیراتی سخنگوی سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز و علوم پزشکی به چهار ماه حبس از سوی شعبه تجدید نظر دادگاه انقلاب اسلامی شیراز را مجکوم شد. اتهام وی را تبلیغ علیه نظام عنوان کرده اند. اجرای این حکم به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است. لازم به ذکر است حراست دانشگاه علوم پزشکی و اداره اطلاعات شیراز شاکیان این پرونده بوده اند. در پرونده این دانشجو راه اندازی و هدایت دهها تجمع، تحصن، روزه سیاسی و اعتصاب غذای دانشجویی، مطرح کردن دیدگاههای آیت الله منتظری و دعوت از نیروهای ملی، ملی-مذهبی و برخی نیروهای اصلاح طلب جهت سخنرانی در دانشگاه به عنوان مصادیق اتهام مطرح شده است. سعید خسروآبادی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز که پس از تجمع ۱۶ آذر دانشگاه شیراز به اداره اطلاعات احضار شده بود روز شنبه پس از مراجعه به این اداره بازداشت شده است. راضیه جعفری، سعید آگنجی و سعید لطفی از دانشجویان شهر شیراز که پیش از ۱۶ آذر بازداشت شده بودند همچنان در وضعیتی نامشخص در بازداشت به سر می برند. ندا اسکندری، خدیجه قهرمانی، سید محمد حسینی و یحیی طاووسی دانشجویان دانشگاه شیراز نیز عصر روز یکشنبه پس از گذشت بیش از ۱ ماه از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز آزاد شدند. حسین مطلوبی، تقی جعفری، سامان بزرگی و مبین عرب 4 دانشجویی هستند که در روز 16 آذر توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده اند.وهنوز هیچ اطلاعی از وضعیت این دانشجویان به دست نیامده است. گفتنی است پس از برگزاری تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز در روز 16 آذر ، حدود 20 نفر از دانشجویان این دانشگاه بازداشت شدند که پنج نفر آنها همچنان در بازداشت به سر می برند. شانزده نفر از دانشجویان در همان روز آزاد شدند، اما 4 دانشجو از جمله علی رستمی پور، همچنان در زندان اوین در بازداشت به سر می برند و تاکنون اجازه ملاقات به خانواده های آنان داده نشده است. عباس حکیم زاده، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت که در روز 28 آبان با مراجعه ماموران امنیتی به منزلش بازداشت، و برای سومین باربازداشت شده بود با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. حکیم زاده پس از 33 روز حبس در سلول انفرادی، با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شده است. حکیم زاده اسفندماه سال گذشته نیز بازداشت شده و حدود 4ماه را در سلول های انفرادی به سر برده و تیرماه سال جاری با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود. وی همچنین در بهار سال 86 در پی جنجالی که بر سر انتشار نشریات دانشجویی دردانشگاه پلی تکنیک به وجود آمده بود، بازداشت و چندین ماه را در زندان به سر برده بود. فواد شمس، دانشجوی دانشجوی دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران که روز 11 آذرماه حین خروج از دانشگاه توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. اتهامات تفهیم‌شده به این فعال دانشجویی، اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشویش اذهان عمومی و راه‌اندازی اعتصابات و تجمع‌ها اعلام شده است. گفتنی است بازجویی از وی پایان پذیرفته و این روزنامه‌نگار به سلولی چندنفره منتقل شده است. احسان نجفی نسب فعال دانشجویی آذربایجانی در دانشگاه تبریز ۱ دی ٨٨ پس از تحمل دوران محکومیت با عفو مشروط از زندان تبریز آزاد شد. این فعال دانشجویی به یکسال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی از سوی شعیه یک دادگاه انقلاب تبریز محکوم گردیده بود. اتهام این فعال دانشجویی مشارکت در تشکیل گروه جهت بر هم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام از طریق مدیریت وبلاگ جنبش دانشجویی آذربایجان(آذوح) عنوان شده است. فراز زهتاب و آیدین خواجه ای از فعالین دانشجویی دانشگاه تبریز که در جریان این پرونده به سه سال حبس محکوم شده بودند پس از طی دوره محکومیت از زندان تبریز آزاد شده اند اما مجید ماکوئی دیگر متهم این پرونده همچنان در بند مالی زندان تبریز به سر می برد. علیرضا کیانی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران برای سومین باربه دادگاه احضار شده و به اتهامات مختلف مورد محاکمه قرار می گیرد. اولین دادگاه علیرضا کیانی در دادگاه بابلسر و به اتهام اخلال در نظم عمومی و اغتشاش در پردیس دانشگاه مازندران – بابلسر و دومین دادگاه وی در دادگاه عمومی بابل به اتهام اخلال در نظم عمومی و اغتشاش در دانشگاه بابل برگزار شدند. بنا بر این گزارش در حالی که تاکنون احکام این دو دادگاه صادر نشده است، این فعال دانشجویی با 16عنوان اتهامی دیگر به دادگاه انقلاب بابل احضار و محاکمه شده است. بخشی از اتهاماتی که در کیفر خواست این دانشجو توسط دادستانی بابل آمده است به شرح ذیل می باشد: "تحریک دانشجویان به اعتراض و شرکت در تجمعات، اعتقاد به پروژه براندازی نرم و حرکت در راستای آن، برگزاری تجمعات و نشست های غیر قانونی در دانشگاه مازندران، ارتباط با بیگانگان و مصاحبه با صدای آمریکا و اظهارات ساختارشکن و خارج از چارچوب نظام، قلمفرسایی تند سیاسی در نشریات غیر قانونی و انتشار مقالات در سایت های ضد انقلاب، زیر سوال بردن ولایت فقیه و مجلس خبرگان، عضویت در شورای مرکزی انجمن اسلامی غیر قانونی دانشگاه مازندران، ارتباط با دفتر غیر قانونی تحکیم وحدت، داشتن وبلاگ و ..." همچنین در پایان این کیفر خواست آمده است که حضور علیرضا کیانی در محیط های آموزشی و دانشگاهی خدشه ای اساسی به اصول مقدس نظام جمهوری اسلامی وارد می آورد و از قاضی پرونده در خواست شده تا برای این مسئله تدبیری بیاندیشد. سلمان سیما، دانشجوی دربند از سوی کمیته تجدید نظر دانشگاه آزاد محکوم به تبعید تحصیلی و تغییر گرایش شد.سلمان سیما که هم اکنون در بازداشت به سر می برد، پیش تر از سوی کمیته انضباطی دانشگاه محکوم به سه ترم تعلیق از تحصیل شده بود. او روزهای گذشته بدون اینکه امکان درخواست تجدید نظری در این مورد داشته باشد، به تبعید به خوراسگان همراه با تغییر گرایش به رشته علوم اقتصاد و یا تبعید به خمین با تغییر گرایش به رشته اقتصاد توسعه محکوم شد. گفتنی است سلمان سیما، از فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد و عضو شورای سیاست گذاری سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) است که در روز 23 آبان ماه بازداشت شده و علی رغم وعده های بازپرس پرونده مبنی بر آزادی، همچنان در بازداشت به سر می برد. وی در ملاقاتی با خانواه اش، خبر از ضرب و شتم خود در بازجویی ها داده است. شدت این ضرب و شتم ها به حدی بوده که یکی از انگشتان و دو دنده وی دچار شکستگی و در ناحیه قفسه سینه دچار مشکل شده است. سلمان سيما در 18 تيرماه 87 نيز بازداشت شده و مدت 40 روز در زندان اوين به سر برده بود. حجت شریفی و نفیسه زارع کهن در روز 13 آبان بازداشت شده اند ، 2دی ماه با قرار كفالت 100 ميليون توماني آزاد شدند. سیروس بنه گزی از اعضای شعبه بوشهر سازمان ادوار، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و به مکان نامعلومی انتقال یافت. بنا بر اخبار رسیده همزمان با برگزاری مراسم تشیع پیکر آیت الله منتظری در قم و برگزاری آیین سوگواری برای وی، قرار بود که در شهر بوشهر و دانشگاههای این استان مراسم های بزرگداشتی برگزار گردد که علت بازداشت بنه گزی به این موضوع مربوط می شود. بعد ازگذشت دو ماه از بازداشت علی پرویز و سهیل محمدی این دو فعال دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارسال شده است که علیرغم پایان یافتن بازجویی های آنان و ارسال پرونده از دادسرای امنیت به دادگاه انقلاب، مسئولین قضایی از ابلاغ قرار وثیقه به خانواده های آنان خودداری کرده اند. قاضی پرونده در پاسخ به درخواست خانواده سهیل محمدی مبنی بر آزادی وی با قرار وثیقه اعلام کرده که تا زمان برگزاری دادگاه نیازی به صدور قرار وثیقه و آزادی او نیست. این در حالیست که علی پرویز و سهیل محمدی با اتمام بازجویی های خود به بند 350 انتقال یافته اند و بیش از دو هفته است که در این بند در انتظار تعیین تکلیف پرونده خود و ابلاغ قرار وثیقه به سر می برند. از وضعیت پرونده جاوید حاج همتی و عباس قادری دیگر دانشجویان بازداشتی این دانشگاه نیز اطلاع جدیدی در دست نیست و خانواده های این دو دانشجو با وجود مراجعات مکرر به دادسرای امنیت در بلاتکلیفی به سر می برند . همچنین از وضعیت و سرنوشت مجید توکلی تاکنون خبری منتشر نشده است.
احکام تعلیق، اخراج و احضار
محرومیت پس از اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات دانشجویان بسیاری از دانشگاه های سراسر کشور مثل اصفهان، بابل، تربیت معلم تهران، چهارمحال بختیاری، شهید بهشتی، شیراز، امیر کبیر، رازی کرمانشاه، قزوین، علم و صنعت، مازندران و دانشگاه تهران به کمیته های انضباطی و یا نهادهای امنیتی احضار شده اند. اخبار رسیده از دانشگاه های مختلف کشور، حاکی از صدور تعدادی احکام کم سابقه از احکام تعلیق، اخراج و احضار دانشجویان هستند، احکامی که در ادامه برخود با شرکت کنندگان در تجمعات اعتراضی 16 آذر و 13 آبان صادر می شوند. تاکنون حکم تعلیق از تحصیل 30 دانشجوی دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی صادر شده است. این احکام در پی برگزاری تجمع های اعتراضی دانشجویان این دو دانشگاه در روزهای 16، 17 و 18 آذر ماه بوده است. مسوولان دانشگاه اعلام کرده اند که موج احضارها کماکان ادامه پیدا خواهد کرد. در این میان علی اجاقی از فعالین دانشجویی دانشگاه اصفهان با فشار وزارت اطلاعات و بدون وجود هیچ گونه اتهام مشخصی، حکم 2 ترم تعلیق خود را دریافت کرده است که با توجه به وقفه ایجاد شده در سنوات تحصیلی او، عملا می تواند معادل اخراج آموزشی این دانشجو از دانشگاه اصفهان باشد. همچنین در پی برگزاری تجمعات دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد در روزهای 13 آبان و 16 آذر در اعتراض به حکومت و سرکوب گسترده مردم، بیش از هشتاد تن از دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده اند. مسئول کمیته انضباطی این دانشگاه با تهدید دانشجویان و نشان دادن حکم اخراج به دانشجویان به آنها اعلام کرده است که احکامشان را برای امضا به دفتر رئیس دانشگاه فرستاده اند و به هیچ کس اجازه تنظیم دفاعیه داده نشده است. گفتنی است در تجمع روز 13 آبان نیروهای امنیتی و لباس شخصی با حمله به داخل صحن دانشگاه آزاد مشهد دانشجویان را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و بیش از 20 تن از دانشجویان معترض این دانشگاه را بازداشت کردند. میلاد عیسی پور، دانشجوی ترم آخر روان شناسی بالینی دانشگاه آزاد تهران جنوب را نیز به تنکابن تبعید تحصیلی کرده اند. جلسه کمیته انضباطی 11 نفر از دانشجویانی که در تجمع سکوت روز دوشنبه 16 آذر در دانشگاه آزاداسلامی واحد شهر ری شرکت کرده بودند برگزار شد. گفتنی است پیش از این در آغاز ترم جدید تعدادی از دانشجویان این واحد توسط دانشگاه به وزارت اطلاعات معرفی و پس از آن به کمیته پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده بودند. همچنین بیش از 50 دانشجوی دانشگاه آزاد نجف آباد به کمیته انضباطی احضار شدند. اتهام این دانشجویان شرکت در تجمع اعتراضی روز 16 آذر عنوان شده است. با احضار این افراد، تعداد دانشجویان احضار شده به کمیته انضباطی به بیش از 230 تن رسید. این در حالی است که در آستانه 16 آذر نیز، شش دانشجوی این دانشگاه با احکام انضباطی مواجه شده بودند. بابک فروتن، امیر باطنی، الهه کشور، حسین شهریاری، شیرین رئیسی و شیما اصلانی دانشجویانی هستند که بعد از احضار به کمیته انضباطی، به اتهام "توهین به شعائر دینی و ملی در تجمع روز سیزده آبان" به یک یا دو ترم تعلیق از تحصیل با احتساب سنوات محکوم شده اند. لازم به ذکر است، پس از تجمعات و اعتراضات فراوان دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز، برخوردهای شدید و بی سابقه با فعالین و دانشجویان این دانشگاه آغاز شد به طوری که 15 دانشجوی این دانشگاه مجموعا به 36 ترم تعلیق محکوم و به دانشگاه نیز ممنوع الورود شدند. از سوی دیگردر پی برگزاری تجمعات دانشجویان معترض دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی در محدوده زمانی 16 آذرماه، که بیش از 1500 دانشجو در آن شرکت داشته اند، مسئولین دانشگاه به برخوردهای انضباطی و امنیتی با دانشجویان اقدام کرده اند. بنا به گفته دبیر کمیته ی انضباطی دانشگاه اصفهان 6 تن از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مستقیما حکم اخراج خود را دریافت نموده اند. همچنین تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی احکام تعلیق دریافت کرده اند. این درحالیست که در دانشگاه شهید بهشتی، مسوولین حراست در جلسات كميته انضباطي، با تهدید و ارعاب دانشجویان، آن ها را از شرکت در تجمعات احتمالی بر حذر داشته اند.همچنین در این جلسات از دانشجویان خواسته شده است تا عوامل برگزاری این تجمعات را معرفی کنند. در اولین برخورد کمیته انضباطی با دانشجویان، 15 نفر از دانشجویان از خوابگاه محروم شده اند.
لازم به ذكر است دانشگاه بهشتي در روزهاي 16، 17 و 22 آذر صحنه اعتراضات دانشجويي بود. کمیته انضباطی دانشگاه آزاد تبریز نیز بیست تن از فعالین دانشجویی این دانشگاه را به کمیته انضباطی احضار نمود. که در این میان تا کنون 3 تن از دانشجویان دانشگاه هر یک با احکام 2 ترم تعلیق از تحصیل مواجه شده اند. گفتنی است، اتهامات عنوان شده از سوی کمیته انضباطی ، شرکت در تجمعات غیر قانونی و شعار دادن علیه دولت محمود احمدی نژاد می باشد و این در حالی است که طبق قانون اساسی و همچنین مصوبه ی شورای عالی فرهنگی، تجمعات مسالمت آمیز در داخل دانشگاه نیازی به اخذ مجوز ندارد.
*****
دستگیری دکتر کیانوش سعیدی در روز عاشورا
دکتر کیانوش سعیدی، 60 ساله و دارای دکترای شیمی در روز عاشورا (یکشنبه 6 دی‌ماه) در یکی از خیابان‌های تهران دستگیر شد.
به گفته خانواده وی، آنها دستگیری وی را در خیابان مشاهده نمودند اما مراجعه آنان به مراجع قضایی تاکنون بی‌نتیجه بوده و هیچ مرجعی پاسخگوی آنان نیست. دکتر سعیدی تنها یک‌بار با منزل تماس گرفته و دستگیری خود را اطلاع داده است اما از محل نگهداری و وضعیت خود اطلاعی نداده است. کهولت سن دکتر سعیدی نگرانی‌هایی را در مورد وضعیت وی به وجود آورده است.
برخی از رسانه‌ها تعداد بازداشت‌شدگان روز عاشورا را بالغ بر 1000تن می‌دانند و این در حالی است که مسئولان دولتی این تعداد را 300 نفر اعلام نموده‌اند. عدم پاسخگویی مراجع دولتی در مورد بازداشت‌شدگان روز عاشورا احتمال اقدام نیروهای خودسر در این مورد را افزایش داده است.
*****
رسانه های جهانی: برگزاری تظاهرات دولتی نشانه آسیب پذیری حکومت است
با اینکه از سویی سرکوب و موج دستگیری فعالان سیاسی- مدنی در کشور همچنان ادامه داشته و از طرفی دیگر، کودتاچیان و حامیان آنها با ترفندهای مختلفی سعی کردند نمایش جمعیتی از حامیان خود در خیابانها به اجرا بگذارند، رسانه های خبری جهان ضمن پوشش وقایع داخلی ایران، از نشانه های "آسیب پذیری" و "ناامیدی حاکمیت در حل بحرانهای داخلی" گزارش و تحلیل و خبر دادند.
**
بعد از وارونه نمایی و قلب واقعیت توسط مقامات و رسانه های کودتا در آنچه روزها و ماههای اخیر بوقوع پیوسته و تلاشی مهندسی شده برای تخریب چهره جنبش سبز مردم ایران –بویژه در عاشورای خونین - امروز تجمعی بخشنامه ای برگزار کردند تا بتوانند با سوار بر موج احساسات حامیان خود، معترضین را «محارب با خدا» بخوانند و خواستار دستگیری و مجازات رهبران جنبش آزادیخواهانه مردم شوند.
با اینکه شعارهای تریبون رسمی این تجمع دستوری و سازماندهی شده، اهانتهای سخیف به جنبش آزادیخواهانه مردم بود و سخنران مراسم نیز از حکومت بعنوان «مقتدرترین نظام روی كره زمین» یاد کرد و مخالفین و معترضین را حیوان خطاب نمود، اما رسانه های خبری بین المللی، این نمایش خیابانی را "نمادی از نگرانی، آسیب پذیری و ناامیدی حکومت از کنترل و حل بحران" ارزیابی کردند.
نشانه ای از آسیب پذیری حکومت
خبرگزاری رویترز، با تیتر «ایران وارد مرحله جدیدی بعد از سرکوب عاشورای خونین شده است»، نمایش خیابانی روز چهارشنبه را مورد تحلیل قرار داد و Economist در مطلبی با عنوان «بحران ایران، نشانه هایی از ناامیدی در حال افزایش حکومت از حل بحران را به نمایش گذاشته»، خاطرنشان کرد "آخرین تلاش در سرکوب شدید جنبش، نشان می دهد که حاکمیت به طور فزاینده ای از آینده بیم دارد." BUSINESS WEEK، CNN، USA TODAY، Financial Times
الجزیره، CBC NEWS، صدای آمریکا، لس آنجلس تایمز و ABC ONLINE، خبرگزاری فرانسه، بی بی سی و Sydney Morning Herald ،The Wall Street Journals،گاردین، واشینگتن پست و EURO NEWS نیز به پوشش خبری وقایع ایران پرداختند و خاطرنشان کردند که "مترو و حمل و نقل رایگان برای دعوت به تظاهراتی دولتی؛ نشانی از آسیب پذیری مقامات یک حکومت است."
شایعه خروج موسوی و کروبی از تهران
بعد از جنجال رسانه ای خبرگزاری های حامی دولت کودتا که ابتدا نوشتند "تظاهرکنندگان امروز تهران خواستار اعدام معترضان و سران جریان اصلاحات شده اند" و ظرف چند ساعت نیز شایعه "خروج موسوی و کروبی از تهران و اقامت در غرب استان مازندران" با متنی سخیف روی خروجی های خود قرار دادند، گاردین، لس آنجلس تایمز، الجزیره، خبرگزاری فرانسه، واشنگتن پست، تایمز آنلاین، SKY NEWS و بی بی سی، این موضوع را مورد بررسی قرار دادند و پس از اینکه این شایعات توسط خانواده و نزدیکان رهبران اصلاحات تکذیب شد، سریعا تکذیبیه را روی خروجی های خود گذاشتند. این خبرگزاری ها به جنجال رسانه ای و اتهام زنی های کودتاچیان مبنی بر "لزوم اعدام" معترضان نیز اشاره کردند و در همین زمینه دویچه وله به سخنان محسنی اژه ای اشاره نمود که گفته بود "میرحسین موسوی و کروبی تحت تعقیب قرار دارند."
تداوم جنبش آزادیخواهانه ی مردم ایران و واکنش های جهانی
در این زمینه تایمز لندن در مطلبی تحت عنوان «حاکمیت تهران در آستانه فروپاشی است»، خاطرنشان کرد "با توجه به روندی که جنبش آزاديخواهی مردم ايران دارد، این کشور در آستانه یک دگرگونی است. حکومتهای مجارستان، بلغارستان و چکسلواکی نیز، با خيزش مردم و از دست دادنِ حمايتِ نيروهای مسلح به تغییرات دست یافتند و پيش بينی می شود اين اتفاق زودتر از زمان قابل تصور، در ايران رخ دهد." و گاردین چاپ بریتانیا، در مطلبی با تیتر «اعتراضی که خاموش نمی شود»، به بررسی "جسارت و شهامت" معترضين و آزادیخواهان جنبش سبز پرداخته و می نویسد "با آنکه دولت همچنان به سرکوب و نمایش قدرت ادامه می دهد، ولی معترضين نيز از خواسته های خود دست نمی کشند و به نظر نمی رسد هيچيک از دو طرف قصد عقب نشينی داشته باشد." الجزیره، CNN، نیویورک تایمز و SKY نیز به این مسئله پرداختند و دویچه وله نیز به نقل از ورنر هویر، عضو دولت ائتلافی آلمان، با «بی‌معنی» خواندن انتقادات مقامات رسمی جمهوری اسلامی از مواضع کشورهای جهان پیرامون سرکوب مردم، خاطرنشان کرد "ایران هرگز به وضعیت پیش از انتخابات برنمی‌گردد."
*****
از میان ایمیل های دریافتی:
هوادران حكومت به استقبال راديكاليسم رفتند؛صدور فرمان رسمي جنگ با مخالفان
سپهر سعادت

اگر اظهارات " علم الهدي" در تجمع حاميان حكومت را موضع رسمي جمهوري اسلامي تلقي كنيم، حكومت اكنون فرمان جنگ با مخالفان را صادر كرده است.سخنان علم الهدي مي تواند بازتاب دهنده ميل حكومت به راديكال تر كردن فضاي سياسي باشد.پشتيباني ده ها هزار نفري حاميان حكومت از اين سخنان نيز تقويت كننده فرضيه اي است كه بر اساس آن حكومت قصد دارد با راديكال كردن فضا و تحريك مخالفان به خشونت زمينه را براي سركوب هاي گسترده تر فراهم كند.

شيپور جنگ نواخته مي شود
هواداران حكومت در تجمع روز چهارشنبه خود آشكارترين حملات را عليه رهبران جنبش سبز انجام دادند و صداي شعارهاي "مرگ بر موسوي"و " موسوي و كروبي اعدام بايد گردند" راهپيمايان از تلويزيون جمهوري اسلامي ايران به وضوح شنيده مي شد.آنها حتي نوه "آيت الله خميني" را نيز از شعارهاي خود بي نصيب نگذاشتند و با شعار" سیدحسن مصطفوی حیا کن ،پیر جماران را رها کن " او را مورد حمله قرار دادند.در نگاه ناظران، اين تجمع برنامه ريزي شده توسط حكومت مي تواند تلاشي براي احياي اعتماد به نفس ميان كساني باشد كه از قدرت مخالفان طي ماه هاي پس از انتخابات سرخورده شده اند.حكومت احتمالا با برگزاري اين تجمع قصد مرعوب سازي مخالفان و زائل كردن روحيه آنان را نيز داشته است اما مهم ترين پيامد اين تجمع اعلان رسمي جنگ ميان هواداران حكومت با مخالفان بوده است.
اراده معطوف به راديكاليسم
انتخاب علم الهدي براي سخنراني در جمع هواداران حكومت در تهران دليل روشني است براي اين كه تدارك بينندگان اين برنامه از پيش مايل به راديكال كردن فضا بوده اند.علم الهدي كه امامت جمعه مشهد را نيز به عهده دارد يكي از تندروترين روحانيون حامي حكومت است و خطبه هاي جنجالي اش در نمازجمعه هاي مشهد همواره حاوي حملاتي صريح به اصلاح طلبان بوده است.او روز چهارشنبه فرصت حضور در جمع هواداران حكومت را مغتنم شمرد و پس از به كار بردن انواع و اقسام اتهام ها عليه رهبران جنبش سبز هواداران اين جنبش را بزغاله و گوساله خطاب كرد.مخاطبان سخنان او پس از شنيدن اين عبارات به وجد آمده و شعارهايي هتاكانه را عليه رهبران جنبش سبز سردادند.علم الهدي كه در جاي جاي سخنانش سعي در تاييد رهبري داشت با چيدن مقدماتي مبني بر اين كه رهبر كنوني ايران تنها نماينده امام زمان روي كره خاكي است نتيجه گرفت كه مخالفت با ولايت او به مثابه محاربه است و اگر مخالفان توبه نكنند،مردم به عنوان محارب با آنان برخورد خواهند كرد.مضمون اين اظهارات در قطعنامه پاياني تجمع هواداران حكومت هم ديده مي شد و تدوين كنندگان اين قطعنامه نيز رهبران جنبش سبز را تهديد كردند كه اگر از افرادي به زعم آنان " ضد انقلاب"،"حرمت شكن" و " يزيديان وابسته به استكبار و صهيونيسم" اعلام بيزاري و برائت نجوييد "با خشم ملت انقلابي و غيور ايران اسلامي مواجه و براي هميشه از صحنه طرد" خواهند شد.با اين حال در قطعنامه پاياني تجمع حاميان حكومت، درخواست صريحي از قوه قضاييه براي بازداشت رهبران جنبش سبز نشده بود و از اين قوه و ساير نهادهاي امنيتي خواسته شده بود با افرادي كه به ادعاي تدوين كنندگان قطعنامه اغتشاشگر و آشوب گر هستند و "عليه قرآن، ارزش‌ها و مقدسات اسلامي و نظام جمهوري اسلامي دست به توطئه زدند" به عنوان "مصداق بارز ضد انقلاب، مفسد في‌الارض و محارب برخورد كنند.
پاشنه آشيل جنبش
به كاربردن تعابيري مانند "آشوب طلب" و " اغتشاشگر" درباره هواداران جنبش سبز تامل برانگیز است.به وي‍ژه اين كه هواداران اين جنبش طي ماه هاي پس از انتخابات عليرغم مواجهه با خشونت تمام عيار نهادهاي رسمي و غيررسمي وابسته به حكومت كوشيده اند كه از مشي مبارزه مسالمت آميز استفاده كنند.بر مبناي گزارشها تاكنون حداقل صد نفر از هواداران جنبش سبز كشته شده اند،ده ها نفر مجروح شده يا مورد شكنجه و تجاوز قرار گرفته اند و صدها نفر نيز توسط نهادهاي امنيتي بازداشت يا احضار شده اند.با اين حال پس از برگزاري تجمع هواداران جنبش سبز در روز عاشورا نگراني هايي از كشيده شدن اين جنبش به سمت خشونت بروز كرده است.بسياري معتقدند كه كشيده شدن جنبش به سمت خشونت علاوه بر اين كه توان حكومت را براي سركوب افزايش مي دهد از مشروعيت جنبش در سطح بين المللي نيز خواهد كاست.
بلاتكليفي مزمن حكومت
سياهه بلندبالاي سركوب هاي حكومتي بسياري از ناظران را به اين نتيجه رسانده كه تصميم گيران فعلي جمهوري اسلامي قصد كوتاه آمدن يا تن دادن به خواسته هاي مخالفان را ندارند.رهبري كه اكنون از سوي مخالفان مقصر اصلي بحران هاي پس از انتخابات رياست جمهوري شناخته مي شود در نمازجمعه روز 29 خرداد خود از معترضان خواسته بود كه به تجمعات خياباني پايان دهند.او حدود 10 روز پيش نيز در يك سخنراني براي مبلغان مذهبي گفته بود كه موضوع انتخابات تمام شده است اما حكومت با برگزاري تجمع روز چهارشنبه نشان داد كه خودش نيز از ابزار مخالفان يعني راهپيمايي خياباني بهره مي برد و به مانند مخالفان موضوع انتخابات را تمام شده نمي داند.شعارهاي شديد اللحن راهپيمايان تجمع حكومتي روز چهارشنبه عليه ميرحسين موسوي و مهدي كروبي سندي بر اين ادعاست.هواداران حكومت از قوه قضاييه مي خواهند كه رهبران جنبش سبز را بازداشت كند.با حاد شدن دو قطبي سياسي در ايران احتمال به كرسي نشستن خواسته تندروهاي حامي حكومت دور از ذهن نيست اما برخي مقام هاي تصميم گير همچنان معقتدند كه بازداشت رهبران جنبش به تقويت وجهه آنان منجر خواهد شد.اين تضادها حكومت را در برخورد با رهبران جنبش سبز دچار بلاتكليفي مزمني كرده است و به نظر مي آيد كه با راديكال تر شدن فضا اين بلاتكليفي نيز بيشتر و بيشتر شود.
*****
اطلاعیه ناجا درباره فیلم زیركردن مردم باخودرو، فیلم جعلی است !
در حالی كه پس از اظهارات احمدی مقدم در خصوص ارائه مدرك از زیرگرفتن مردم توسط خودرو پلیس، سایتهای اینترنتی و شبكه های تلویزیونی دنیا مكررا فیلم رد دشدن خودرو پلیس از روی برخی معترضین را پخش كرده اند، مركز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ برای تنویر افكار عمومی در خصوص برخورد خودرو با اغتشاشگران توضیحاتی ارایه داد.
به نوشته سایت پلیس در این اطلاعیه آمده است: با توجه به پخش فیلمی از سوی شبكه های بیگانه و ضد انقلاب مبنی بر برخورد خودرویی مشابه خودرو های نیروی انتظامی در میدان ولی عصر با یك نفر از اغتشاشگران ، توضیحات زیر برای تنویر افكار عمومی به اطلاع مردم عزیز می رسد:
1- در محدوده میدان ولی عصر به هیچ وجه بر اثر تصادف، فوتی نداشتیم و دو نفری كه بر اثر تصادف فوت نموده اند و در اطلاعیه قبلی به آن اشاره شده است ، به علت برخورد یك دستگاه خودروی پاترول شخصی در خیابان آزادی بین خیابانهای رودكی و خوش با اغتشاشگران بوده كه خودروی مذكور توسط نیروی انتظامی كشف گردیده وموضوع در دست بررسی می باشد .
2- با احتمال جعلی بودن فیلم مذكور كه از روشهای جاری رسانه های بیگانه و ضد انقلاب است ، صحت موضوع در دست بررسی قرار دارد.
*****
حرکت خودروهای سنگین زرهی به سمت تهران
از ساعتی پیش صدها نیروی نظامی و دهها خوروی سنگین زرهی حرکت خود را از کرج به سمت تهران آغاز کرده اند. برخی از این خودروها که ویژه سرکوب تظاهرات های درون شهری است تاکنون در خیابانهای تهران مشاهده نشده بود.
همچین صدها نیروی نظامی نیز از این شهر در حال حرکت به سمت تهران هستند.
گسیل نیروهای بیشتر و تجهزیات نظامی سنگین تر به تهران را ناظران مرتبط با حوادث عاشورای تهران می دانند که در آن مردم در پاره ای از ساعات نیروهای گاردی را یا فراری دادند و یا محاصره کردند و موتورسیکلت ها و خودروهای آنها را به آتش کشیدند. نیروهای نظامی بیم آن دارند که انتشار تصاویر مربوط به این حادثه موجب روحیه گرفتن معترضین و رویارویی بیشتر آنها با یگان های نظامی سرکوبگر شود.
*****
نیروهای نظامی دربرخی از میادین مرکزی تهران مستقر شدند
از صبح امروز تعداد زیادی از نیروهای نظامی در میادین اصلی شهر تهران مستقر شده اند. در میادین هفت تیر، ولی عصر و انقلاب ماموران نظامی مستقر شده اند. این نیروها البته تاکنون از نیروهای کلانتری هستند و تا لحظه ارسال این خبر از حضور نیروهای گاردی خبری نیست.
گفتنی است برخی از معترضین قصد دارند تا در ساعت 15 امروز ، خاطره شهدای عاشورای تهران را گرامی دارند. در حوادث عاشورای تهران 37 نفر به شهادت رسیدند که برخی از این افراد توسط خودروهای نیروی انتظامی به زیر گرفته شدند. یکی از این کشته شدگان سید علی موسوی خواهر زاده میرحسین موسوی بود که روز گذشته تحت تدابیر شدید امنیتی تدفین شد.
*****
گاردین: سپاه پاسداران طراح ربودن و قتل اتباع بریتانیایی در عراق بود
به گزارش بی بی سی، روزنامه گاردین، چاپ لندن، در گزارشی در روز پنجشنبه، 31 دسامبر (10 دی)، نوشته است که عملیات ربودن پنج شهروند بریتانیایی که در ماه مه سال 2007 در یکی از ساختمان های وزارت دارایی عراق صورت گرفت توسط نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران سازماندهی شد و به اجرا در آمد.
پیتر مور، یکی از این پنج تبعه بریتانیایی روز گذشته پس از بیش از دو سال اسارت سرانجام آزاد و تحویل سفارت بریتانیا در بغداد شد اما براساس شواهد موجود، سایر گروگان ها در طول اسارت کشته شدند.
روزنامه گاردین با استناد به شخصی که از او به عنوان یکی از افسران سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یاد کرده می نویسد که طرح ربودن این پنج نفر در ایران ریخته شد و توسط اعضای گروه های مسلح شیعه فعال در شهرک صدر بغداد به اجرا در آمد.
این فرد، که گفته است در تعدادی از عملیات آدم ربایی نیروی قدس سپاه پاسداران شرکت داشته، می افزاید که اتباع بریتانیایی ربوده شده برای مدتی در یک اردوگاه نظامی متعلق به نیروی قدس در منطقه قصر شیرین و یک مرکز نظامی در حوالی قم نگهداری می شدند.
گاردین همچنین از قول یک وزیر سابق کابینه عراق که ارتباط نزدیکی با ایران دارد نوشته است که سپاه پاسداران ایران در عملیات ربودن این پنج بریتانیایی دست داشت و بهیچوچه نمی توان تصور کرد که گروه های شیعه مستقر در شهرک صدر بغداد به خودی خود و بدون حمایت این نهاد نظامی توانایی چنین عملیاتی را داشتد.
به نوشته گاردین، این نظر را یک مقام ارشد اطلاعاتی در وزارت دفاع عراق نیز تایید کرده و گفته است که افراد مسلح عراقی با هدایت نیروی قدس سپاه پاسداران شهروندان بریتانیایی را ربودند، به یک مسجد در شهرک قدس، از محله های شیعه نشین بغداد، بردند و از آنجا به نقطه ای در مرز ایران با عراق انتقال دادند.
تحلیلگر بی بی سی در امور امنیتی در گزارشی در همین زمینه می نویسد که اگرچه مدارک قطعی در مورد انتقال ربوده شدگان به داخل خاک ایران وجود ندارد، اما تحقیقات بی بی سی حاکی از آن است که افرادی که چنین اطلاعاتی را در اختیار گاردین قرار داده اند، شهودی مطلع و قابل اعتماد بوده اند.
روزنامه گاردین پیش از و در گزارشی که در ماه ژوئیه سال جاری منتشر کرد هم از شواهدی خبر داد که براساس آنها، برخی از مقامات دولتی عراق در عملیات ربودن پنج شهروند بریتانیایی با ربایندگان همکاری داشتند.
به نوشته گاردین، علت همکاری این افراد جلوگیری از انتشار اطلاعات مربوط به سوء استفاده های کلان و اختلاس کمک های خارجی به بازسازی عراق بوده که براساس برخی تخمین ها، حدود هجده میلیارد دلار آن ظاهرا مفقود شده و سوابقی در مورد نحوه مصرف آن وجود ندارد.
ربودن و قتل شهروندان بریتانیایی
اگرچه برخی مقامات بریتانیایی در گذشته از ارتباط نهادهای امنیتی و نظامی ایران با عملیات شورشیان عراقی سخن گفته بودند، اما دولت بریتانیا هنوز نسبت به گزارش گاردین واکنش رسمی نشان نداده است.
در عین حال، ژنرال دیوید پتریوس، سرفرماندهی نیروهای آمریکایی در منطقه، در مصاحبه با خبرنگار بی بی سی گفته است که "تقریبا نود درصد قطعی است" که گروگان های بریتانیایی در ایران نگهداری می شدند.
پنج شهروند بریتانیایی، در روز 29 ماه مه سال 2007 هنگام کار در مرکز فن آوری اطلاعات وزارت دارایی عراق در مرکز بغداد، توسط گروهی افراد مسلح ربوده شدند.
در آن زمان، این پنج نفر به عنوان کارشناس و ماموران محافظ طرف قرارداد این وزارتخانه فعالیت می کردند و موضوع قرارداد آنان نصب نرم افزارهای پیشرفته برای ردیابی میلیاردها دلار کمک خارجی و عواید نفتی مفقود شده بود.
در روز 29 مه، گروهی متشکل از حدود یکصد نفر وارد ساختمان محل کار این پنج نفر شدند، آنان را ربودند و سپس با کاروانی از خودروهای لندکروز تویوتا این محل را ترک کردند در حالیکه یکی دیگر از کارشناسان بریتانیایی، به نام پیتر دونکین، توانسته بود با مخفی شدن در محفظه ای در کف اتاق، از این گروگانگیری جان به در ببرد.
پنج شهروند ربوده شده بریتانیایی عبارت بودند از پیتر مور، 35 ساله و کارشناس فن آوری اطلاعات که همراه محافظان خود از شرکت خدمات امنیتی و حفاظتی گاردا ورلد به نام های الک مک لاکلان، 29 ساله و عضو سابق نیروی هوابرد ارتش بریتانیا، الن مک منمی، 34 ساله، چترباز سابق ارتش بریتانیا، جیسون گرسول، 39 ساله و چیسون سوئیندلهرست، 38 ساله، نظامی سابق، در روز آدم ربایی در مرکز فن آوری اطلاعات وزارت دارایی عراق حضور داشت.
در هفته ها و ماه های بعد، ربایندگان با ارسال نوارهای ویدیوئی از ربوده شدگان به سفارت بریتانیا در بغداد، خواستار آزادی کسانی شدند که توسط نیروهای ائتلاف بازداشت و زندانی شده بودند.
در ماه های بعد، آدم ربایان، که در یکی از نوارهای ویدیویی خود را سازمان مقاومت شیعیان عراق معرفی کرده بودند، اطلاعاتی را در مورد کشته شدن سه تن از گروگان ها منتشر کردند در حالیکه به گفته مقامات بریتانیایی، شواهد موجود حاکی از آن است که گروگان چهارم نیز به قتل رسیده است.
پیتر مور تنها فرد از این پنج شهروند ربوده شده بریتانیایی است که در این مدت زنده ماند و روز گذشته تحویل سفارت بریتانیا در بغداد شد.
پیشتر، نیروهای آمریکایی یکی از سرکردگان شورشیان شیعه عراق به نام قیس الخزعلی را که از سال 2007 در بازداشت داشتند آزاد کرده بودند.
از نیروی قدس به عنوان شاخه برون مرزی سپاه پاسداران یاد می شود و در گذشته هم مقامات نظامی و امنیتی غربی در عراق از دست داشتن این واحد در حمایت از شورشیان عراقی به خصوص کمک به گروه های مسلح شیعه خبر داده بودند.
روزنامه
پیتر مور، یکی از پنج تبعه بریتانیایی که سال 2007 میلادی در عراق ربوده شده بود اکنون آزاد شده است.خبر آزادی این بریتانیایی که متخصص کامپیوتر است را دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرد.
آقای میلیبند گفت که پیتر مور پس از آزاد شدن ابتدا به مقامات عراقی تحویل داده شده و هم اکنون از او در سفارت بریتانیا در بغداد نگهداری می شود.
وزیر خارجه بریتانیا گفت که با آقای مور گفتگوی تلفنی داشته است و تایید کرد که او پس از گذراندن یک دوره دشوار دو سال و نیمه، اکنون از لحاظ وضعیت روانی و جسمی در شرایط خوبی است.
آقای مور به زودی به جمع خانواده اش در بریتانیا ملحق خواهد شد.
دیوید میلیبند همچنین اعلام کرده است که دولت بریتانیا برای آزادی این تبعه خود هیچ معامله ای با گروگانگیران انجام نداده است.
آقای مور برای یک شرکت مشاور آمریکایی در عراق کار می کرد و چهار محافظ او هم در استخدام یک شرکت امنیتی در عراق بودند.
پیتر مور به همراه چهار محافظ بریتانیایی خود در وزارت اقتصاد و دارایی عراق در بغداد توسط 40 نفر که ظاهرا لباس پلیس عراق را بر تن داشتند به گروگان گرفته شدند. سپس مشخص شد که این افراد از اعضای یک گروه شبه نظامی به نام "مقاومت اسلامی شیعه" بوده اند و خواستار آزادی 9 نفر از اعضای همین گروه که از سال 2007 در بازداشت نیروهای ارتش آمریکا در عراق بوده اند شد.
جنازه 3 نفر از این افراد اکنون تحویل مقامات بریتانیایی داده شده، و وزارت امور خارجه بریتانیا معتقد است که نفر چهارم هم کشته شده است. این طولانی ترین مورد گروگانگیری برای بریتانیا در طول دو دهه گذشته بوده است.
*****
بازداشتي هاي روز عاشوراي اراک آزاد می شوند
دادستان اراک گفت؛ تمام کساني که در ناآرامي هاي محدود شهر اراک در روز عاشورا بازداشت شده بودند، با قرار وثيقه آزاد مي شوند.
علي خاقاني با بيان اينکه بررسي و تحقيقات پيرامون افرادي که بازداشت شده اند همچنان ادامه دارد به ايسنا تاکيد کرد؛ دستگاه قضايي پرونده هاي بازداشت شدگان را مورد رسيدگي قرار مي دهد. در همين زمينه فرماندار اراک نيز با اعلام اينکه در پي بروز برخي ناآرامي هاي محدود در روز عاشورا در اراک حدود 10 نفر بازداشت شدند، گفت؛ تاکنون اغلب اين افراد آزاد شده اند و تعداد محدود ديگري باقي مانده اند که پس از سپردن قرار وثيقه آزاد مي شوند.
*****
هویت یکی دیگر از شهدای عاشورای تهران مشخص شد
شاهرخ رحمانی توسط خودروی نیروی انتظامی زیر گرفته شد
هویت یکی از شهدای عاشورای تهران مشخص شد. به گزارش خبرنگار جرس، شهید شاهرخ رحمانی در روز عاشورا ودر چهار راه ولی عصر توسط خودروی نیروی انتظامی زیر گرفته شد و به شهادت رسید.
پیکر این شهید روز گذشته همزمان با پیکر شهید سیدعلی موسوی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
پیگیری های خبرنگار جرس حکایت از آن دارد که خانواده شهید رحمانی توسط نیروهای امنیتی به شدت تهدید شده اند به گونه ای که در هراس از این نیروها، حاضر به هیچ گونه مصاحبه ای نیستند.
نیروهای امنیتی به شرطی پیکر این شهید را تحویل خانواده اش دادند که هیچ گونه مصاحبه ای انجام ندهند و علت درگذشت او را تنها تصادف عنوان کنند.
*****
درگیری های پراکنده در برخی از میادین تهران
از ساعتی پیش درگیری های پراکنده در برخی از میادین شهر تهران صورت گرفته است.به رغم حضور چشمگیر نیروهای نظامی در میادین مرکزی شهر تهران، از دقایقی پیش درگیری های پراکنده ای در میادین ولی عصر و هفت تیر گزارش شده است.میدان ولی عصر و میدان هفت تیر دو مکانی هستند که همواره محل آغاز تجمعات اعتراضی هستند.
گروههای کوچک مردم معترض که در تلاش برای پیوستن به یکدیگر بودند با برخورد پلیس مواجه شدند . پلیس برای متفرق کردن مردم از باتوم و گاز اشک آور استفاده کرد و مانع شکل گیری تجمعی اعتراض آمیز شد. نظامیان مستقر شده در میدان هفت تیر دقایقی پیش برای متفرق کردن مردم از گاز اشک آور استفاده کرد.
*****
سوختن سیمکارت ها به فرموده مقام قضایی
از صبح امروز تعدای از سیم کارت های شهروندان تهرانی به شیوه ای جالب سوخت.
از صبح امروز با موبایل برخی از شهروندان تهرانی تماس گرفته شد وپیام از پیش ضبط شده ای به آنها اعلام کرد که از حراست شرکت مخابرات ایران با آنها تماس گرفته می شود و افزود:"به فرموده مقام قضایی سیم کارت شما خواهد سوخت". پس از این پیام نیز سیم کارت این شهروندان سوخت!
هنوز مشخص نیست که این مقام قضایی بنابر چه مبنای قانونی و به چه جرمی دستور سوخت این سیمکارت ها را به شرکت مخابرات داده است.
*****
لباس شخصی ها دانشجویان معترض و غیر معترض را مضروب کردند
روزنامه اصولگرای خراسان در شماره امروز خود با اشاره به حادثه روز گذشته دانشگاه آزاد مشهد به ورود افراد غیر دانشجو ولباس شخصی به این دانشگاه اذعان کرد و نوشت این گروه در حمله خود دانشجویان معترض و غیر معترض را زخمی کردند.
روزنامه خراسان در شرح این حادثه نوشت: در سومین تجمع غیرقانونی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با ورود افراد غیردانشجو به خشونت کشیده شد. براساس گفته افراد حاضر در دانشگاه روز گذشته عده ای از دانشجویان به دنبال توزیع شب نامه هایی با مضمون تجمع سکوت به بهانه سوم کشته شدگان حوادث روز عاشورا در تهران، مقابل سلف سرویس دانشگاه اقدام به تجمع کردند که در مقابل نیز دانشجویان بسیجی شعارهایی در مخالفت با این تجمع سر دادند.
براساس این گزارش در این هنگام تعدادی از افراد غیردانشجو بر خلاف ممانعت ماموران انتظامی دانشگاه به زور به محوطه دانشگاه وارد شده و به جمع دانشجویانی که در مزار شهدای گمنام به قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی می پرداختند، اضافه شدند که در این زمان تعدادی از دانشجویان بسیجی خود را از این جمع جدا کردند.
در این میان دانشجویان طرف مقابل که تعدادشان بعد از ماجراهای هتک حرمت عاشورا به شدت کاهش پیدا کرده بود شروع به هو کردن سخنران کردند. در پی این مسئله این افراد غیردانشجو که تعدادی از دانشجویان نیز آن ها را همراهی می کردند تجمع کنندگان را با چوب دستی هایی شبیه باتوم مورد ضرب و شتم قرار دادند که دانشجویان تجمع کننده به دانشکده معماری دانشگاه آزاد رانده شدند که بر اثر فشار جمعیت در دانشکده معماری شکست و این دانشجویان که وارد دانشکده معماری شده بودند اقدام به شکستن شیشه های این دانشکده کردند. در ضرب و شتم دانشجویان توسط افراد غیردانشجو برخی دانشجویان که در این تجمعات شرکت نداشتند نیز مضروب شدند.
به گفته برخی شاهدان ورود افراد غیردانشجو و غیرمسئول به دانشگاه و اقدام به ضرب و شتم دانشجویان فضای نامناسبی را در دانشگاه ایجاد کرد و باعث ناراحتی و عصبانیت دانشجویان ناظر شد. شاهدان خواستار برخورد قانونی با این افراد شدند.
*****
وضعیت فوق العاده در دانشگاه های مشهد، دانشجویان مجروح مفقود شده اند
امروز پنجشنبه ، یک روز پس از حمله خونین به دانشگاه آزاد مشهد که منجر به زخمی شدن دهها دانشجو و شهادت احتمالی دو دانشجو این دانشگاه شد، نیروهای یگان ویزه ، امنیتی و ارذل و اوباش موسوم به انصار، دانشگاه را محاصره کرده اند و هر لحظه احتمال حمله مجدد آنان به این دانشگاه می رود.
تعدادی از دانشجویان بازداشتی روز گذشته این دانشگاه هم اکنون آزاد شده اند ، اما از وضعیت دیگر دانشجویان بازداشتی و خصوصا دانشجویان مجروح که به طرز وحشیانه ای با ماشین های دولتی از دانشگاه خارج شدند ، اطلاعی در دست نیست.
شب گذشته در اعتراض به حمله خونین به دانشگاه آزاد مشهد ، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد نیز تجمعات خودجوش و محدودی در صحن این دانشگاه برگزار کردند. دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد برای اعتراضات گسترده در امروز و روزهای آینده فراخوان هایی در این دانشگاه پخش کرده اند. وضعیت اطراف دانشگاه فروسی و خیابان های اطراف آن نیز به شدت امنیتی گزارش شده است. حضور گسترده نیروهای سرکوبگر یونیفرم پوش و امنیتی اطراف دانشگاه هی فردوسی و آزاد مشهد به وضوح قابل مشاهده است.
دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد هم اکنون در حال جمع شدن جهت اعتراض به وقایع دیروز در این دانشگاه هستند.
برخی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد که هنوز بازداشت نشده اند همراه با برخی از اساتید این دانشگاه به دنبال مشخص شدن وضعیت دانشجویان بازداشت شده و مجروح حادثه دیروز حمله خونین به این دانشگاه هستند.
عدم اطلاع رسانی در مورد دانشجویان این دانشگاه که توسط نیروهای امنیتی و انصار با ضربات چاقو وقمه مضروب شدند و سپس از دانشگاه ربوده شدند ، احتمال به شهادت رسیدن دو دانشجو دختر این دانشگاه را تقویت می کند. این دو دانشجو که از ناحیه گردن زخمی شده بودند در حالی که بیهوش و غرق در خون بودند توسط نیروهای لباس شخصی به مکان نامعلومی منتقل شدند.
مسئولان امنیتی و قضایی مشهد همچنان درقبال این حادثه سکوت کرده اند و با حمایت از مهاجمین به این دانشگاه ، دانشجویان دانشگاه های مشهد را به شدت خشمگین کرده اند.
*****
حاکمیت درسراشیبی سقوط است ، مبارزه تا انتها ادامه دارد
دفتر تحکیم وحدت با صدور اطلاعیه ای کشتار و دستگیری دانشجویان از جمله بازداشت بهاره هدایت را محکوم کرد و خطاب به حاکمیت اعلام کردند که کشتار دانشجویان را متوقف کنید.
متن این اطلاعیه بدین شرح است
دانشگاه سرزمینی مظلوم است ،روزی به نام استبداد و روز دیگر به نام مذهب بر ان می شورند و از عنصر پرحیات اگاهی بخشی آن انتقام می گیرند.
در طول تاریخ معاصر ایران دانشگاه ساده ترین و آسان ترین مکان برای عقده گشایی ها و لشگر کشی های عیادی وابسته به استبداد بوده است.از حادثه تلخ بهمن 1340 ،تا 18 تیر 1378 و نیز حملات مکرر بر حریم دانشگاه در فجایع بعد از انتخابات در امسال همگی بر تراژدی مظلومیت دانشگاه صحه می گذارند.
اما خبر تلخ و درد آور کشتار دانشجویان در مشهد و نیز بازداشت گسترده دانشجویان و نیز بازداشت روزنامه نگاران و فعالان سیاسی چه توجیهی بجز بی ثباتی و سقوط مر گ آور دستگاه قدرت را در بر دارد؟ اینکه عده ای به نام مذهب و در دفاع از قدرت حریم دانشگاه را نشانه رفته اند و با نام حسین اقدام یزیدی در کربلای ایران یعنی دانشگاه می کنند مگر به جز زدن آخرین میخ بر تابوت این استبداد است؟ این که هر که با ما نیست بر ماست منطقی بجز استبداد فرعونی یزید را تداعی می کند؟
این ها سوالاتی است که پاسخ آن را در وجدان بیدار ملتمان جستجو می کنیم ،ملتی که در این روز ها داغدار کشتار بی رحمانه فرزندان خود در روز عاشورای حسینی می باشد.
بازداشت خانم بهاره هدایت سخنگوی شجاع و صادق دفتر تحکیم وحدت به عنوان وجدان بیداردانشگاه مستقل و منتقد و نیز پیش از ان بازداشت مهدی عربشاهی دبیر تشکیلات این سازمان دانشجویی داستان تازه ای در شکستن حریم قانون و انصاف نیست ،عده ای در خیال خام خود بر این باورند که با کشتار و بازداشت و نیز تهدید مکرر دانشجویان می توانند مسئله عیان شده استبداد را به ورطه فراموشی تاریخ رهنمون کنند.در حالیکه عنصر اگاهی بخشی در میان میلیون ها ایرانی تکثیر شده است و مستبدان بدانند مقاومت برای آزادی تا انتها ادامه دارد، که ماجرا به پایان خود نزدیک است.

روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت
*****
دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد کلاسهای خود را تعطیل کردند
دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد با صدور بیانیه ای ضمن ابراز تنفر خود از حوادث روز گذشته رخ داده در این دانشگاه اعلام کردند که به نشانه اعتراض امروز کلاسهای خود را تعطیل خواهند کرد.
متن این بیانیه بدین شرح است
چهارشنبه 9 دی ماه 1388در تاریخ دانشگاه آزاد مشهد ثبت شد،روزی که جاهلیت چهره زشت خود را در قالب حق با چماق و قمه و چاقو باری دیگر نشان داد.
در این چهارشنبه پر التهاب دانشگاه آزاد مشهد کلیه کلاسهایش از ساعت 14 به بعد تعطیل اعلام و دانشکده ها تخلیه شد آن هم به خاطر حمله وحشیانه اوباشی که با چاقو و چماق به دانشجویان حمله کردند. هیچ انسان عاقلی از این جمعیت بدوی انتظاری بیش از این ندارد و اگر غیر این باشد باعث تعجب همگان است. دانشجویان را زدند، چاقو کشیدند، حرمت دانشگاه را زیر پا گذاشتند و هر کار دلشان خواست کردند اما در این میان حراست دانشگاه هم نقش مهمی ایفا کرد. حراستی که در هنگام ورود دانشجویان مراقب لباسها و موهای دختران است، امروز در نهایت بی شرمی به این حرامیان اجازه ورود داد تا دانشجویان مردم مورد ضرب و شتم قرار بگیرند و خود ناظری بر این اوضاع بود. ننگ بر حراستی که با اوباش همکاری میکند و به جای پاسداری از دانشجویان و حرمت دانشگاه، بر علیه آنان گام بر میدارد.
در اینجا از سوی همه دانشجویان اعلام میکنیم که دراعتراض به این اقدام ننگین حراست، روز پنجشنبه تمامی کلاسها را تحریم کرده و در دانشکده فنی به تجمع سکوت میپردازیم و از مواضع خود تا زمان روشن شدن علت این بی حرمتی کوتاه نخواهیم آمد.
*****
از خمینی تا ندا؛ آغاز و پایان یک انقلاب
راديو فردا، رضا تقی زاده (تحلیلگر مسائل ایران) : انتخاب ندا آقا سلطان، مشهورترین چهره جنبش آزادی‌خواهان ایران به عنوان «شخصیت سال ۲۰۰۹»، از سوی نشریه تایمز، چاپ لندن، نشان داد که تحولات سیاسی ایران بعد از انتخابات، علیرغم تلاش‌های گسترده جمهوری اسلامی برای سرپوش نهادن بر آن، همچنان از با اهمیت‌ترین رویدادهای جهان به شمار می‌رود.سی سال قبل در این ایام، آیت‌الله خمینی به عنوان مرد سال مجله آمریکایی تایم برگزیده شده بود.ندا آقا سلطان دانشجوی ۲۶ ساله‌ای که همراه با صدها هزار زن و مرد دیگر در اعتراض به نتایج انتخابات ۲۲ خرداد و معرفی محمود احمدی‌نژاد به عنوان برنده، به خیابان رفته بود، روز سی‌ام خرداد ماه با گلوله به قتل رسید. واپسین دقایق حیات ندا که توسط دوربین یک تلفن همراه ضبط شده بود، ساعتی بعد به یک انفجار خبری تبدیل شد و صدها میلیون نفر را در سراسر جهان حیرت زده ساخت.
بعد از رویداد ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک، تاکنون هیچ واقعه دیگری افکار عمومی را در جهان با چنین سرعت و گستردگی جریحه‌دار نساخته است. در آن روز ندا به یکی از مشهورترین چهره‌های جهانی تبدیل شد و به جنبش سبز اعتباری تازه داد.رهبران کشورهای بزرگ جهان از جمله اوباما رئیس‌جمهور آمریکا، گوردون براون نخست‌وزیر بریتانیا و نیکلا سرکوزی رئیس‌جمهور فرانسه در ردیف نخستین شخصیت‌هایی قرار داشتند که تأثر خاطر عمیق خود را از مشاهده دقایق پایانی حیات ندا ابراز داشتند.اوباما که سال پیش مرد سال تایم شد و امسال جایزه صلح نوبل را گرفت، در مراسم دریافت جایزه بدون ذکر نام، ندا را مورد اشاره قرار داد و گفت: «جایزه صلح متعلق به مردم شجاعی است که در سراسر جهان برای حرمت و عدالت به پا خاسته‌اند». اوباما در توضیح «نمونه تلاش‌های شجاعانه» ادامه داد: «زن جوانی که به تظاهرات خیابانی می‌رود تا چهره به چهره با گلوله و خشونت، در سکوت صدای حق خود را به گوش‌ها برساند».انتشار سریع و گسترده فیلم آخرین لحظات زندگی ندا با کمک اینترنت، ابعاد متعارف انتشار گزارش در رسانه‌های چاپی و تلویزیون را پشت سر گذاشت و قدرت سیاسی این رسانه جوان بار دیگر به رخ کشید.غول‌های موسیقی مانند یو-۲ به احترام ندا و جنبش آزادی‌خواهی ایرانیان، کنسرت‌های خود را با رنگ سبز منور کردند و صاحبان اندیشه و قلم هزاران مقاله و مطلب پیرامون جنبش آزادی در ایران نوشتند.
دانشگاه اکسفورد به احترام ندا بورسیه ای را بنام او و برای تحصیل و تحقیق پیرامون آزادی و مردم سالاری تخصیص داد. اقدامی که سفارت جمهوری اسلامی در لندن آن را سیاسی خواند.ندا قهرمان نبود و به نبرد گلوله و آتش و زور هم نرفته بود. او تنها برای دفاع از آنچه حق خود می‌دانست به خیابان رفته بود ولی از پرداختن بهای آزادی خود نیز آنچنان که اطرافیانش نقل کردند باکی نداشت.ندا چهره طبیعی زن متحول ایرانی بود. در روزی که به قتل رسید، ندا شلوار جین آبی رنگ بپا داشت که انتخاب خود او بود، و روسری تیره‌ای بر سر به استفاده از آن مقید شده بود. در ایران، میلیون‌ها دختر و زن جوان دیگر، هر روز مانند ندا، این تضاد مابین انتخاب و اجبار را در مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها و کوچه و خیابان تجربه می‌کنند.
میلیون‌ها زن جوان ایرانی شاید در قامت ندا تصویر خود را می‌بینند.بعد از رفتن ندا، حکومت، به هر ترفندی متوسل شد که این نشانه را از جنبش جان گرفته اعتراضی مردم بگیرد. یک روز با بوق و کرنا اعلام شد که قاتل ندا را در غرب کشور دستگیر کرده‌اند، با پیامی از عراق، حال آنکه بسیاری از مردم عباس کارگر جاوید، بسیجی مامور جمهوری اسلامی را که عکس و کارت شناسائی‌اش همه جا پخش است و خودش ناپدید، عامل قتل ندا می‌دانند.بر این باور آرش حجازی که در صحنه حاضر بود و بعد به منظور فرار از پیگرد به بریتانیا رفت، در یک مستند تلویزیونی صحه گذاشت.
پیش از آن، حکومت خبر نگار بی بی سی، جان لین، را متهم ساخته بود که برای فیلم‌برداری و تحریک مردم صحنه قتل ندا را آماده کرده است. بعد از آن دولت ایران سرویس‌های جاسوسی امریکا و انگلیس را هم به دست داشتن در این قتل متهم ساخت.بسیجی‌ها برای اثبات این اتهام حتی به برپایی یک تعزیه خیابانی مقابل سفارت بریتانیا در تهران نیز دست زدند، ولی حاصل کار برای حکومت همان بود که افتد و دانی؛ بی‌نتیجه ماندن تبلیغات دولتی و از دست رفتن مشروعیت نظام انقلابی در چشم مردم دنیا.حتی محمود احمدی‌نژاد مدعی شد که قتل ندا آقا سلطان سناریوی از پیش تنظیم شده‌ای بوده است.
سؤال مردم ایران و شاید بقیه دنیا این است که چرا برای اثبات این ادعا تا کنون اقدامی صورت نگرفتن و برای برخورد با رویدادی با این ابعاد جهانی تنها به طرح دعاوی قناعت شده است. بی‌تردید انجام یک تحقیق مستقل و یا معرفی فردی که متهم به قتل او است می‌توانست به این ابهام‌ها خاتمه دهد.
سی سال پیش در چنین روزهایی، آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران، به عنوان مرد سال مجله امریکایی تایم معرفی شده بود. امسال ندا آقا سلطان تولد نسل دیگری را در ایران نوید داده که به انقلاب اسلامی و میراث‌های آن پشت کرده‌اند.سی سال پیش سقوط پادشاهی ۲۵۰۰ ساله و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بزرگترین رویداد خبری جهان شد. امروز گزارش‌های مربوط به تقلب انتخاباتی، ضایع کردن حقوق بشر و نقض آزادی از سوی دولت انقلابی ایران، خبر روز جهان است.
نظیر بسیاری دیگر از نظام‌های انقلابی جهان که به دست فرزندان انقلاب از اصول خود فاصله گرفتند. در مقایسه با دوام قدرت سیاسی دو انقلاب تاریخی دیگر؛ انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۷۸۹، که ۱۰ سال بعد به انتها رسید، و انقلاب بلشویکی ۱۹۱۷ روسیه که تا سال ۱۹۹۰ ادامه یافت، انقلاب اسلامی ۳۰ سال پس از پیروزی و تصاحب انحصاری قدرت اینک در میانه آن دو قرار گرفته است.نظام انقلاب اسلامی ایران، امروز در داخل با چالش گسترده مردم روبه‌رو است و در خارج با بحران مشروعیت. امروز بسیاری از ناظران محتاط جهان پایان دوران حکومت انقلاب اسلامی ایران را در سال ۲۰۱۰ نه تنها ممکن که حتی محتمل می‌بینند، انتظاری که سال پیش در این روزها نه معقول می‌نمود و نه ممکن. وجه مشترک انقلاب‌ها سرعت آنها در رسیدن به قدرت و سرعت بیشتر آنها در از دست دادن قدرت و رسیدن به انتها است و انقلاب اسلامی ایران استثنایی بر این قاعده نیست.
*****